Murray v Paříži po obratu nevyužil sedm mečbolů v tříhodinové bitvě s lucky loserem Koepferem

1. 11. 2021, 22:42
Aktuality 21
ATP PAŘÍŽ - Andy Murray poprvé od US Open a sérii šesti turnajů nezvládl vstup do soutěže. Na halovém Masters 1000 v Paříži, kde se představil poprvé od triumfu v roce 2016, nevyužil v tříhodinové bitvě s německým lucky loserem Dominikem Koepferem sedm mečbolů a prohrál 4-6 7-5 6-7(9).
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray měl ve svém prvním vystoupení na halovém Masters 1000 v Paříži od triumfu v roce 2016 čelit americkému mladíkovi Jensonu Brooksbymu. Američan se ale pár hodin před zápasem kvůli zranění břišního svalu odhlásil a místo něj nastoupil Dominik Koepfer.

A zkušený Brit na 27letého Němce, který neprošel kvalifikací, překvapivě nestačil. Přitom se dokázal dostat ze stavu 4-6 a 3-5 a ve třetím setu byl sedmkrát jeden míček od vítězství. Jenže dva mečboly nevyužil za stavu 5-4, dalších pět šancí zahodil v tie-breaku a nakonec po třech hodinách boje prohrál 4-6 7-5 6-7.

Murray absolvoval včetně challengerů 15. letošní turnaj a teprve potřetí skončil hned po svém zahajovacím zápase. Letošní bilanci má 18-15. Sezonu uzavře příští týden na halovém turnaji ATP 250 ve Stockholmu.

58. hráč světa Koepfer dnes přerušil sérii čtyř porážek v hlavních soutěžích. Ve druhém kole vyzve buď Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho, nebo Itala Gianlucu Magera.

Cameron Norrie postoupil do druhého kola a dál živí naděje na účast na Turnaji mistrů. Vítěz říjnového prestižního podniku v Indian Wells v úvodním duelu porazil Argentince Federica Delbonise hladce 6-2 6-1.

Světová třináctka Norrie figuruje v žebříčku sezony momentálně na 11. místě (při neúčasti Rafaela Nadala 10.). Premiérovou účast na závěrečném turnaji pro osmičku nejlepších hráčů roku si bez ohledu na další výsledky zajistí, pokud v Paříži získá titul. Poslední dvě postupová místo nyní drží sedmý Nor Casper Ruud a osmý Ital Jannik Sinner.

Hned v prvním kole zhasla teoretická naděje na postup do Turína pro Rusa Aslana Karaceva, který ztratil třísetovou bitvu s Američanem Sebastianem Kordou.

Karacev si vyhlídky na start v Turíně zkomplikoval minulý týden v Petrohradu. Ruský tenista, jež své naděje předtím přiživil ziskem titulu v Moskvě, vypadl na další domácí akci hned v 1. kole a přes úvodní duel nepřešel ani ve francouzské metropoli. V tie-breaku druhého setu sice odvrátil dva mečboly, nakonec ale souboj dvou pařížských debutantů po takřka třech hodinách ztratil.

Lorenzo Musetti až ve čtvrtém vzájemném duelu našel recept na Lasla Djereho, v Paříži Srba zdolal 4-6 7-6 6-4. O první sérii dvou výher po sobě od French Open si 19letý Ital zahraje s Bautistou, nebo Duckworthem.

Vítězný návrat na kurty při prvním startu od finálové prohry na US Open má za sebou Novak Djokovič, zatím ale jen ve čtyřhře. První hráč světového žebříčku se kvůli přípravě na finále Davisova poháru v Paříži netradičně přihlásil i do debla a s krajanem Filipem Krajinovičem v 1. kole ve třech setech zdolali Australany Alexe de Minaura a Luka Savilleho 4-6 6-4 10-7.

"Nikdy jsem nehrál čtyřhru před tak početným publikem. Bylo to neuvěřitelné," řekl Djokovič na kurtu v zaplněné hale Bercy. Ve dvouhře, kde měl v prvním kole volný los, pětinásobného šampiona v úterý čeká duel s Maďarem Mártonem Fucsovicsem.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 3.084.450 eur
pondělní výsledky (01. 11. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Norrie (10-Brit.) - Delbonis (Arg.) 6-2 6-1
Carreňo (12-Šp.) - Paire (Fr.) 6-3 6-4
Korda (USA) - Karacev (13-Rus.) 6-2 6-7(9) 7-6(5)
Koepfer (Něm.) - A. Murray (Brit.) 6-4 5-7 7-6(9)
Ivaška (Běl.) - Ramos (Šp.) 6-3 7-6(2)
Lajovič (Srb.) - McDonald (USA) 6-3 6-4
Fucsovics (Maď.) - Fognini (It.) 6-1 6-7(6) 7-6(5)
Mannarino (Fr.) - Basilašvili (Gruz.) 6-2 6-4
Bublik (Kaz.) - Evans (Brit.) 2-6 7-5 7-5
Gaston - Rinderknech (oba Fr.) 4-6 6-4 6-3
Musetti (It.) - Djere (Srb.) 4-6 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
Mayo
7 MP to je skutočne vostuda smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
7MP není vosudasmile
Vostuda je žádný z nich nevyužítsmilesmile
Reagovat
Pe3k
Včera jsem mu tu prohru vyloženě přál. Tak pasivní tenis co předváděl je pro mě téměř nekoukatelný. On je schopen hledat chybu všude možně jenom né u sebe a své hry a po každém míčku se vztekat jako rozmazlené děcko. Raději se budu dívat na Nadala a jeho el řiťuály smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě, ne každý dokáže v tomhle věku změnit styl hry.
Roger brutálně zrychlil hru, Joker zlepšil servis, Rafa přidal na hardech na agresivitě. Sér si nemůže myslet, že s kusem železa v boku bude vyhrávat stejným způsobem jako před deseti lety.
Reagovat
Nola
pamatas sa, ako FAA dostal do zrebu na OH LL namiesto hraca, ktory odstupil? /nepamatam si meno/, pripravujes sa na uplne ineho supera a dostanes LL, kde nemas ani sancu preskumat ako hra.....
Koepfer naviac trapil neskutocne Fedexa na FO, je to typicky lavacky nepredvidatelny hrac, ktory sa neboji utocit z akejkovek pozicie, nemal vcera co stratit a podla toho hral, Andy naopak, dostal sa do nejakeho krcu na zaver, bal sa zautocit, nebol si isty svojimi udermi... bol favoritom v zapase.... musi to byt strasny pocit, prehrat takto zapas
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Kozoroh
Andy by s hraním profi-tenisu měl seknout. Takhle paběrkovat bude napořád, už to nikdy nebude ten Murray, který pravidelně hrával závěrečné fáze GS turnajů v letech 2008-2017. Ve hře ho drží pouze jeho ctižádost a tvrdohlavost.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To samé platí i o Jokerovi. Taky se přepíná a pak vznikají zkratysmilesmile
Reagovat
turista
Djokovič ještě chce využít období až skončí Nadal. Je o rok mladší a méně opotřebovaný.
Reagovat
turista
Djokovič ještě chce využít období až skončí Nadal. Je o rok mladší a méně opotřebovaný.
Reagovat
Nola
je medzi nimi rozdiel iba 1 slovom jeden rok...

kazdy tu niekoho tlaci do dochodku, ja by som to nechala radsej na volbe toho ktoreho hraca....

ak zacnu pravidelne prehravat s mladikmi, ktori su plni sily, sami snad zvazia svoje preferencie.... su to milionari, nie su odkazani na PM z turnajov...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale tak kdybysme jim tu na TP neporadili, tak by někteří třeba neskončili včas nebo tak jak je potřebasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ne ne, žádné zneužívání, na to jsou zákonysmile
Reagovat
smazaný uživatel
To samé platí aj o Federerovi, ten paberkuje s výnimkou roku 2017 už 10 rokov :D
Reagovat
Holahej
..nemluv mu do života ..!
..jeho utkání sleduje hodně diváků, mají výbornou atmosféru, jsou k vidění výborné výměny, údery..je to sport..naposled třeba..https://twitter.com/i/status/1455280910543167489...177,3 tis.zobr.

výsledek utkání ovlivňuje řada faktorů, Nole výsledkově nahoře, ale čistě tenisově to není žádná hitparáda, králem /tenisově/ je Roger, umí vše, Andyho sráží horší servis, potřeboval by lepší servis, dříve i nyní, teď i více při kyčel handicapu,.. kolikrát měl Noleho na ?lopatě?, šel podávat na vítězství v zápase..a přišla dvojchyba, nula první servis..a daroval to tvé modle..

?křoví? dělá spousta hráčů, nemůžou všichni vyhrávat 20 GS.. a jsou rádi, že to křoví mohou dělat.., viz. př. Veselý.., nech to na nich.., sledovat tenis můžeš a nemusíš.., můžeš třeba vyvařovat rodině, napéct dobroty..
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Múra má ten serve pěkný, ale spolehlivost má bídnou a DF na BigP u něj nebývají výjimkou
Reagovat
Patik
Rad by som napísal niečo čím by som si ho zastal.. Ale to sa jednoducho nedá.. Tak mu skrátka treba..ja neviem ci s delgadom vôbec používajú tie hlavy co majú na krku ci sú slepí alebo co.. Andy casto pinka lážo plážo na stred kurtu technické údery súper trosku pritvrdí a už len počuť vzdychanie Andyho ktorý zaskočený musí sprintovat za loptou a provizornym slajsom vracať naspäť.. súper mu dá jednoduchý winner a andy plače a tvári sa ze už mal súpera na lopate..hra to na ťažkú taktiku a vypracované technické výmeny pritom jeden úder od súpera a celá hra sa mu rozsype ako domček z kariet..toľko pozícii ma častokrát na ukončenie ale nie on musí precítiť rytmicky uder do stredu..stary dobrý federer..tomu nemusíš ani odkryť kurt a hneď ide do útoku.. A nie Notoricky prehadzovac..
Reagovat
SwissMaestro
Lepší jak Hewitt v posledních letech prostě už nebude. Bude končit v prvních kolech, ale nějakou tu 250 snad taky ještě dá.
Reagovat
PetaM
7 MB k ničemu a soupeřovi stačil jeden jediný smile Kdo umí, umí.smile
Reagovat
Dobry-den
Výborně, Andy, gratulace. smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist