Murray v Rotterdamu udolal Haaseho a na druhý pokus si připsal první letošní výhru na okruhu ATP

1. 3. 2021, 23:35
Aktuality 4
ATP ROTTERDAM - Andy Murray si na druhý pokus připsal první letošní výhru na okruhu ATP. V hale v Rotterdamu britský tenista zdolal po dvou a půl hodinách boje 2-6 7-6 6-3 domácího Robina Haaseho, byť ve třetím setu prohrával 0-3. Ve druhém kole narazí na Rubljova, nebo Girona.
Andy Murray

Andy Murray kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 přišel o turnaje v Austrálii včetně melbournského grandslamu. První letošní akci tak absolvoval teprve před třemi týdny na challengeru v italské Bielle, kde prohrál finále s Ukrajincem Iljou Marčenkem.

Na turnaji ATP, na kterých loni vinou pandemie koronaviru i bolestí operované kyčle odehrál jen sedm utkání, se poprvé roce 2021 představil poprvé minulý týden ve francouzském Montpellier. Hned v prvním kole ale prohrál ve dvou setech s Bělorusem Jegorem Gerasimovem, navíc ho limitovaly bolesti zad.

První letošní vítězství na okruhu ATP si tak bývalý první hráč světa připsal až dnes v Rotterdamu. 33letý Brit otočil zápas s domácím Robinem Haasem, který stejně jako on obdržel od pořadatelů divokou kartu. Nizozemského hráče porazil 2-6 7-6 6-3, přestože v závěrečném setu prohrával už 0-3.

"Našel jsem cestu a na konci začal hrát o trochu lépe. Z psychické i fyzické stránky to pro mě bylo pozitivní. Myslím, že jsem se pohyboval docela dobře. Hrál jsem dvě a půl hodiny a kyčle i třísla byly v pohodě. To bylo pozitivní, ale po tenisové stránce to bylo průměrné," hodnotil Murray své úvodní vystoupení.

"Psychicky mi výhra pomůže, protože asi hodinu a půl jsem se svou hrou hodně bojoval. Během kariéry jsem se často takhle necítil. Netrefoval jsem míčky, bylo to podivné. Nevěděl jsem, co dělat, i když jsem měl pocit, že dělám správná rozhodnutí. Míček z mé rakety nelétal tak, jak jsem zvyklý," dodal rodák ze skotského Dunblane.

O postup do čtvrtfinále se Murray utká se čtvrtým nasazeným Rusem Andrejem Rubljovem, nebo Američanem Marcosem Gironem.

Vůbec první letošní výhry se dočkal Kei Nišikori. Japonský tenista, který se vrací po dalších zdravotních problémech, ho zaznamenal až na čtvrtý pokus, když bez ztráty podání přehrál 7-6 6-1 loňského finalistu Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho. Ten se po prvním gamu druhého setu nechal ošetřit a v dalším průběhu už na zkušenějšího soka nestačil.

"Dlouho to byl hodně vyrovnaný zápas. Ona skvěle podával, spoustu bodů získával po prvním servisu. Já zahrál solidně v tie-breaku a pomohl si pár servisy. Ve druhém setu už to pro mě bylo i s ohledem na jeho zranění snazší. Cítil jsem se komfortněji a míčky jsem trefoval čistěji," komentoval předloňský semifinalista Nišikori.

O první sérii dvou výher v řadě od US Open 2019 bude Nišikori usilovat proti Alexovi de Minaurovi, nebo Johnovi Millmanovi.

Márton Fucsovics i na třetím letošním turnaji vyhrál své úvodní vystoupení. V Rotterdamu 29letý Maďar udolal po bezmála třech hodinách boje 7-6 6-7 7-6 Američana Reillyho Opelku a navázal tak na dvě výhry z kvalifikace.

Ve druhém kole Fucsovics vyzve švýcarského šampiona z roku 2015 Stana Wawrinku, nebo Rusa Karena Chačanova.

Nasazenou jedničkou je Daniil Medveděv. Pokud ruský tenista postoupí do finále, zajistí si premiérový posun na post světové dvojky, což se žádnému hráči mimo Big 4 už téměř 16 let nepovedlo. V Nizozemsku startují také Řek Stefanos Tsitsipas či Němec Alexander Zverev.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.117.900 eur
pondělní výsledky (01. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nišikori (Jap.) - Auger-Aliassime (7-Kan.) 7-6(4) 6-1
A. Murray (Brit.) - Haase (Niz.) 2-6 7-6(2) 6-3
Norrie (Brit.) - Basilašvili (Gruz.) 6-0 6-3
Fucsovics (Maď.) - Opelka (USA) 7-6(2) 6-7(4) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
turista
Sir Andy je opravdu nezlomný. Musí mít tenis rád.
Reagovat
peek
Andyho je škoda, nebýt těch kyčelních problémů, ti dva rádoby BIG2 by měli o pár GS míň.
Reagovat
FulnekUltras
tam už to teda musí vypadat...

no ale každého svobodná volba, jak se v současné farmakototalitě módně říká...

smilesmilesmile
Reagovat
SwissMaestro
Kdyby jen farma totalita.....Netflix jenž je znám svým pozitivním přístupem k ženám, LGHBTQ a čemukoliv podobnému momentálně čelí šikaně ze strany Taylor Swift a jejích fanoušků kvůli jedné (pravdivé) větě v jednom seriálu . "You go through men faster than Taylor Swift"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist