Murray v Shenzhenu vyřadil obhájce titulu Goffina

27. 9. 2018, 15:41
Aktuality 33
ATP SHENZHEN - Andy Murray ve druhém kole podniku ATP 250 v Shenzhenu, který je jeho předposlední letošní akcí, přehrál nasazenou jedničku a obhájce titulu Davida Goffina, jehož na turnajích porazil i pošesté. O své první letošní semifinále zabojuje vítěz ročníku 2014 Verdascovi.
Andy Murray

Andy Murray od loňského Wimbledonu nehrál kvůli zranění kyčle, s níž nakonec musel letos v lednu podstoupit operaci. Na kurty se vrátil v polovině června a na předchozích pěti turnajích vyhrál jen pět zápasů a zaznamenal jediné čtvrtfinále.

Mezi nejlepší osmičku postoupil také v Shenzhenu, kde mu nejprve v rozhodujícím setu vzdal domácí Zhizhen Zhang a dnes porazil 6-3 6-4 obhájce titulu a nasazenou jedničku Davida Goffina. S Belgičanem, kterému v žebříčku ATP patří 11. příčka, si poradil na turnajích i pošesté a zaznamenal svou nejcennější výhru po návratu.

Murray sice v utkání i přes 15 es ztratil třikrát servis, ale mrzet ho to ani jednou nemuselo. Goffina totiž celkem pětkrát brejknul. V koncovkách obou setů byl lepším hráčem. Loňský vítěz Goffin mohl zápas ještě zdramatizovat, jenže při jednom z brejkbolů na 5-5 zkazil jednoduchou smeč a Murray dnešní souboj zakončil třemi esy v řadě.

"Jsem rád, že jsem oproti prvnímu zápasu zvýšil úroveň své hry. Když to takhle půjde dál, můžu tu pomýšlet na dobrý výsledek," řekl rodák ze skotského Dunblane.

Jednatřicetiletý Murray, jenž v Shenzhenu kraloval před čtyřmi lety a momentálně ve světovém hodnocení figuruje 300 míst za svým dnešním soupeřem, zítra zaútočí na premiérové letošní semifinále. Jeho soupeřem bude Japonec pátý nasazený Fernando Verdasco, s nímž ve vzájemné bilanci vede 13-3, ale před měsícem s ním prohrál na US Open. Španěl dnes zdolal 3-6 6-2 7-5 Japonce Tara Daniela.

Trojnásobný grandslamový šampion a bývalý první hráč světa Murray na začátku týdne oznámil, že Shenzhen bude jeho předposledním letošním turnajem. V plánu má ještě startovat v příštím týdnu v Pekingu.

• ATP 250 SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 733.655 dolarů
čtvrteční výsledky (27. 9. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Murray (Brit.) - Goffin (1-Belg.) 6-3 6-4
Džumhur (4-Bosna) - Ramanathan (Indie) 6-4 6-2
Verdasco (5-Šp.) - Daniel (Jap.) 3-6 6-2 7-5
de Minaur (7-Austr.) - McDonald (USA) 1-6 7-6(1) 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

33
Přidat komentář
Krisboy
Skvěle, Bando! Gratuluji a děkuji!
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/7584--zbytecny-turnaj-zni-z-nemecka-o-laver-cupu-sef-tamni-federace-se-oprel-do-tymove-exhibice
Reagovat
smazaný uživatel
Bernie krásně sestřelil FAA. :-)
Reagovat
Pe3k
omfg
Reagovat
MartinPa
"Jeho soupeřem bude Japonec pátý nasazený Fernando Verdasco"
:-) jj já si říkal co mi na Nandovi nesedí - a von je to Japonec
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl jsem, ale Andy se musel hodně zlepšit, to co předváděl s tim Číňanem byla ostuda. Snad vyjde odveta s Nandem.
Reagovat
gigin
No, Nando se tentokrát nebude kúpat mezi setama s trenérem, tak Můra easy win.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Nola
podobny prispevok si postol pred finale v Cincy.....

Nando bol lepsim hracom vo vsetkych aspektoch, Andyho mi je luto, Nando si dnes na neho veril a nezlozil sa, ako to byva u neho zvykom, Novak si tym presiel tiez, ale tie hrozne zapasy boli tesne po operacii, snad najde inspiraciu u svojich kolegov z B4, vlastne aj Rafa bol na to spatne 2 roky, niektori uz zabudli a dnes kraluje rebricku
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je něco jiného. Rafa byl mladší. Andy už je na sklonku kariéry. Příští sezóna bude určitě jeho poslední.
Reagovat
Nola
uz si ho pochoval? ak nie Rafa, co Novak? su rovnako stari.... k Andymu su media aspon korektne....odpisani boli uz vsetci clenovia B4, aj ja som toho svojho odpisala, ale v kutiku duse som verila, skus aj ty
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Nole nebyl po tak závažné operaci. Nikdo po operaci kyčle už se nedostal zpátky na minulou úroveň.
Reagovat
smazaný uživatel
A jinak, omlouvám se, jestli jsem se tě nějak dotknul těmi kecy na Noleho onehdy. Rozhodně nejsem hater Noleho a tebe si vážím.
Reagovat
Nola
to nie je potrebne, Andyho som mala vzdy najmenej rada z celej B4, niekedy by som ho rozniesla v zuboch :D k tomu to priatelstvo s Gyrosom.... na druhu stranu ho respektujem a prajem mu navrat do T10, lebo tie roky superenia s Nolem a prekaranie na TP pred finale boli asi tie najlepsie roky co som tu zazila, lebo ziadny fanda Andyho ani Novaka nebol tak posadnuty ako tie zbytne tabory
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš a já mám zase Noleho z Big 3+1 jako druhého. Rogera sem nikdy neměl rád a Rafa mi taky nikdy moc k srdci nepřirostl a hlavně mi ho dost znechutil místní uživatel Rafaeoli (+ 10 dalších nicků, které tu používal), ten tu teď není, objeví se zase, až Rafa vyhraje GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát mi na něm vadí ta zbytečná gesta no.
Reagovat
Marduch
Nic nez jugossky pozer.. sorry, ale to si ted trosku odporujes..trochu vic:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře toho jugoše sem si mohl odpustit, ale když o někom řeknu, že je pozér, tak to musí znamenat, že jo nesnáším?
Reagovat
Nola
Rafaeoli to je historka, naposledy sa ukazal vo W ...Rafa ma aj velmi slusnych fans Matti, tito, Forehand ma zase bavi.... najagresivnejsi boli FFF, dnes su uz ukazneni... napr. Pe3k asi konecne dospel. ale zase vyziskali ukaz menom Kamilos
Reagovat
Pe3k
lel
Reagovat
Kozoroh
Andy se odhlásil z Pekingu a ukončil sezónu:
https://www.bbc.com/sport/tennis/45683803
Reagovat
Fandina
Verdasco, s tím prohrál na USO, tak jsem zvědavá, jak to bude teď, jestli se potkají.
Reagovat
Patik
stretnú sa a myslím si že tentokrát to Andy už vyhrá.
Reagovat
Nola
nemysli, ten zapas by som rada videla v TV, sport1 mal tento turnaj v programe a kde nic tu nic.....
Reagovat
annah
Taky překvapeně zírám - proč to dávají do programu, když pak turnaj stejně nevysílají?
Reagovat
Patik
To by som aj ja rád vedel..namiesto toho tam prdnú rugby alebo čo to bolo..
Reagovat
Holahej
Velmi pěkný zápas, krásné výměny z obou stran, hodně tenisu, body vybojované vysokou úrovní hry, radost pohledět, ale bohužel pro Andyho, tenis se hraje na dva servisy, je to první ůder a proti servisem bodujícím hráčům a že jich je, se hráč ke hře ani moc nedostává....a těžko se vyhrává, když to podání tolikrát ztrácí, je to slabina...., chce to trenéra na servis, jsou gamy, kdy nedá vůbec první podání, k tomu dá dvojchybu, soupeř má lehce break a jen si drží servis a je hotovo.
Reagovat
turista
Máš pravdu. Holahej, nikdo nemeškej!
Reagovat
dunphy
Docela očekáváné i vzhledem k hernímu stavu, ve kterém se Andy po návratu nachází. Vždyť Goff do Shenzenu přijel snad až v úterý a je jasné, že v Chicagu to po konci LC asi ještě pár notných chvil oslavovali. :D
Reagovat
Mayo
Čo presne oslavovali? Aha, že sa všetci takto stretli, tak to áno.
Reagovat
SwissMaestro
Bylo by hezké udělat alespoň finále :)
Reagovat
ipko
trochu prekvapivé, hlavne potom prvom zápase, kde sa evidentne trápil.. ale na druhú stranu, takéto víťazstva ho môžu posunúť veľmi dopredu, nájsť stratené sebavedomie..
Reagovat
Mayo
Tak to som prekvapený, že David neporazil súčasného Sira.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist