Murray v Tokiu na třetí olympijské zlato ve dvouhře nezaútočí. S ohledem na tělo bude pokračovat jen v deblu

25. 7. 2021, 06:58
Aktuality 12
Brit Andy Murray, vítěz dvouhry z Londýna i z Ria, se krátce před zápasem 1. kola odhlásil z olympijského turnaje. Bývalý první hráč světa měl v posledních letech zdravotní problémy, absolvoval opakované operace kyčlí a lékaři mu v Tokiu doporučili, aby pokračoval jen ve čtyřhře, kterou hraje s Joem Salisburym.
Andy Murray (© AFP)

"Jsem velmi zklamaný, že musím vzdát dvouhru, ale lékaři mi doporučili, abych ve dvou turnajích nehrál. Soustředím se na čtyřhru s Joem," uvedl Murray v prohlášení britského týmu.

V sobotu Murray a Salisbury vyřadili v úvodním kole čtyřhry druhý nasazený francouzský pár Pierre-Hughes Herbert, Nicolas Mahut.

Čtyřiatřicetiletý Murray poprvé na olympiádě startoval v roce 2008 v Pekingu, kdy vypadl v prvním kole. V roce 2012 v Londýně získal zlato a triumf zopakoval o čtyři roky později v Riu de Janeiro. Z roku 2012 má ještě stříbro ze smíšené čtyřhry s Laurou Robsonovou.

Na okruhu ATP získal 46 titulů, z toho třikrát triumfoval na grandslamech. Nyní mu ale v žebříčku patří až 104. místo.

Murray měl dnes nastoupit proti devátému nasazenému Félixi Augerovi-Aliassimemu. Místo Brita se představil náhradník Max Purcell (190. v ATP) a 23letý Australan, který minulý týden triumfoval na challengeru v Nur-Sultanu, nad kanadským favoritem zvítězil 6-4 7-6.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Mayo
Čo na to Bob?
Reagovat
Pe3k
Většinou nejsem moc sprostý, ale ten Felix je hrozná pí ča. Můra mu vzdá on dostane nějakého kvalifikanta a dostane s ním 0:2. Ať se jde zahrabat do země ten kks. Mimo trávu je absolutně neschopný a i tam ho drží v podstatě jen servis.
Reagovat
Pe3k
A Jančařík, ten mě taky pěkně nasral.
Reagovat
Patik
ťažko to súdiť..možno sa mu to nepozdávalo mimo kurt a možno už počas prvého zápasu sa tešil domou..inak tiež je to premňa strašne preceňovaný hráč..
Reagovat
EllNino
prosímtě, vždyť je mu 20, má vše před sebou, spoustu finalových účastí, kdo to ve 20 má ...
Reagovat
Patik
neviem možno je to len môj pocit..neočaril ma..minimálne odkedy ho začal trénovať Toni tak vypadáva v prvých kolách..tie finále má..na menších turnajoch aj to prehráva s hráčmi ktorých by mal vedieť porážať..môj názor.
Reagovat
Pe3k
Za dva týdny 21 a omlouvat ho budeme až do 30? smile
Reagovat
EllNino
proč omlouvat? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavu hore rybár, zajtra je nový deň a slnko bude svietiť aj na takých neborákov ako Pe3k z Ostravy.
Reagovat
peek
Vážený sire Andy,
nalij si čistého brandy
už nejsi ta noční Můra,
z který se soupeř počůrá...
smile
Reagovat
5zdenek5
Ten se na to měl už vykašlat. Nemá výkon, a věnovat se jen doublu.
Reagovat
paddy
Ať přizná, jestli je nějak zraněný nebo je to trapné, když se dopředu vědělo, že bude hrát obojí a najednou to nejde smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist