Murray ve Washingtonu prohrál s Gabašvilim

6. 8. 2015, 05:38
Aktuality 73
ATP WASHINGTON - Andymu Murray začátek přípravy na US Open nevyšel. Britský favorit ve Washingtonu nepotvrdil roli nasazené jedničky a hned ve svém úvodním utkání vypadl s Rusem Tejmurazem Gabašvilim.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray si na turnaji ve Washingtonu zahrál pouze v roce 2006, kdy došel až do finále. Na letošní návrat do metropole Spojených států ale v dobrém vzpomínat nebude. Nejvýše nasazený Brit překvapivě prohrál 4-6 6-4 6-7 s Rusem Tejmurazem Gabašvilim a poprvé po čtyřech začal přípravu na US Open porážkou.

Osmadvacetiletý Brit přitom byl blízko postupu. V rozhodujícím setu šel po brejku na 5-4 podávat na vítězství, ale o servis potřetí v utkání přišel. V tie-breaku pak vedl 4-3, ale následující čtyři míčky s 53. hráčem světa prohrál.

"V tie-breaku jsem nedal return do kurtu a sám nepodával nejlépe," hodnotil Murray po utkání. "Není to nejlepší úvod, ale hrál jsem na tvrdém povrchu po skoro pěti měsících a po pěti dnech tréninku a nepohyboval jsem se špatně. Mám určitě prostor ke zlepšení a je čas na tom zapracovat, abych si připsal nějaké výhry," řekl.

Britský tenista se stal prvním nejvýše nasazeným hráčem ve Washingtonu po 22 letech, který prohrál svůj úvodní zápas v turnaji. Tím předchozím byl v roce 1993 jeho bývalý trenér Ivan Lendl.

Murray nebyl jediným nasazeným, pro kterého turnaj skončil ve druhém kole. Se soutěží se rozloučili také pětka Kevin Anderson, devítka Viktor Troicki, desítka Ivo Karlovič a jedenáctka Bernard Tomic.

Ve čtyřhře viděli diváci ve Washingtonu druhý nejdelší tie-break v deblu. Kolumbijci Robert Farah a Juan Sebastian Cabal ve vítězném utkání nad americkou dvojicí Austin Krajicek/Nicholas Monroe získali zkrácenou hru první sady poměrem 25-23. Delší tie-break se ve čtyřhře hrál jen ve Wimbledonu v roce 1985, kdy Michael Mortensen a Jan Gunnarsson zdolali Johna Frawleyho a Victora Pecciho v tie-breaku čtvrté sady 26-24.

• WTA 50W ASHINGTON •
USA, tv. povrch, 1.753.020 dolarů
středeční výsledky (05. 08. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Gabašvili (Rus.) - Murray (1-Brit.) 6-4 4-6 7-6(4)
Gasquet (4-Fr.) - Muller (Luc.) 5-7 6-4 6-4
Dimitrov (6-Bulh.) - Pella (Arg.) 7-6(1) 6-4
F. Lopez (7-Šp.) - Hewitt (Austr.) 4-6 7-5 6-3
Isner (8-USA) - Estrella (Domin. rep.) 6-3 7-6(5)
Groth (Austr.) - Troicki (9-Srb.) 6-3 6-4
Dolgopolov (Ukr.) - Karlovič (10-Chorv.) 6-4 7-5(2)
Johnson (USA) - Tomic (11-Austr.) 6-7(9) 6-4 6-2
L. Mayer (16-Arg.) - Rola (Slovin.) 7-6(2) 6-7(3) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

73
Přidat komentář
smazaný uživatel
otočil z 6:7, 2:4 a 15:40 na servisu proti Gasquetovi a o semifinále si zahraje s Johnsonem.
Reagovat
rod_laver
Andy Murray will embrace a new title: Fatherhood. Murray's wife Kim is pregnant and expecting the couple's first child!
Reagovat
rod_laver
http://tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/August-2015/Andy-Murray-and-Kim-Sears-Expecting-First-Child.aspx
Reagovat
rod_laver
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3187419/Kim-Andy-Murray-announce-expecting-baby.html
Reagovat
smazaný uživatel
Vzal toho Djokoviče nějak doslova :D Takže příští rok vyhraje RG.
Reagovat
gigin
Jeho už to ví?
Reagovat
smazaný uživatel
Takže, příští rok se třes Djokoviči, řekl sis o to :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A je to jasné, Murray tak chlastal, že už chápu tu porážku :-))) Malá Můra na cestě, první slovo by vzhledem k rodičům mělo být fuck :-)))
Reagovat
gigin
Hlavně, aby neměl(a) špinavou nohu, jak tatínek ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vo to strach nemám.
Reagovat
gigin
A hotovo :D
Reagovat
panzer.dragon
jak špinavou nohu?
Reagovat
smazaný uživatel
Andy má na lýtku velké mateřské znaménko :))
Reagovat
Davor1
Come on Kei, ideme si po titul :-))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/12930/acasuso-djokovic-je-najlepsi-hrac-historie

Tento článok je síce obsahovo pomerne exotický, no chcem upozorniť na stránku..Objavil som ju zhruba pred dvoma mesiacmi na FB, som fanuskom a rad si ju precitam..
Reagovat
Kozoroh
Nišikori si jde pro titul z Washington Open!!
Reagovat
Nola
ako si na to prisiel? :D
Reagovat
Kozoroh
Intuicí :-)
Reagovat
ipko
ak Murray predbehne Rogera ešte tento rok v rebríčku, tak dosť nezaslúžene.. neviem, ja od neho čakám viac, ako najväčší favorit dosť vyhorel aj v DC to nebolo úplne ono a teraz toto.. dosť veľký rozdiel oproti prvej polke sezóny.. finále AO som nečakal a na antuke také rapídne zlepšenie, to by sa mi ani vo sne nesnívalo.. akoby postupne strácal dych..
Reagovat
ipko
*ako najväčší favorit dosť vyhorel vo Wimbledone
Reagovat
Davor1
Prečo nezaslúžene? V Austrálii Andy jasne lepší, americké hardy zhruba narovnako, antuková časť jasne lepší a akurát na tráve je tento rok tesne za Rogerom, kvôli tomu jednému zápasu (sf Wimbledonu) by som rozhodne netvrdil, že Rogera predbehne nezaslúžene... Pravdepodobne sa rozhodne teraz v Amerike, kto uhrá lepší výsledok na USO + Cinci, tak bude vo výhode...

Ja tiež od neho čakám viac, hlavne sa vyvarovať zápasov ako s Coričom v Dubaji, so Simonom v Rotterdame či Gabashvilim teraz... aj Roger si ale vybral slabšie dni (Seppi, Kyrgios...) a nedá sa povedať, žeby bol oveľa konzistentnejší, je pravda, že v tomto veku by sa dalo čakať, že Andy bude mať nad ním jednoznačnejšiu prevahu, ale Roger je stále top a ešte asi nejaký čas bude :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To je píčovina. Bodově je pořád druhým nejlepším hráčem této sezony, cžo o něčem vypovídá. Jak píše Davor, neměl prohrát včera, s Čoričem nebo Simonem, ale jinak je to absolutní shit, cos napsal. Ve Wimby nepohořel, ten den by neporazil Rogera ani Djokovič.
Reagovat
ipko
to sa nikdy nedozvieme, keďže v ten deň s ním nehral.. :D
Reagovat
ipko
a okrem toho, potom zápase si to bral ako dosť veľké sklamanie a myslím že viacerí ho považovali za najväčšieho favorita..
Reagovat
Kozoroh
Semifinálový duel Federer - Murray v letošním Wimbledonu neměl výrazného favorita. Někteří mírně favorizovali Rogera, jiní zas Andyho. Ale tvrdit o Andym, že byl úplně největším favoritem letošního Wimbledonu je dost diskutabilní.
Reagovat
ipko
pred turnajom asi určite.. keď už turnaj prebiehal a Roger hral dosť dobre, tak sa tie pozície zmenili..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak, největším favoritem je a bude prostě Djokovič.
Reagovat
ipko
na mňa reaguješ že najväčším favortom je a vždy bude Djokovič a Nole potom vytýkaš, že nepovažuje Murrayho za naj trávara..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak protože čistě kvalitou na danou je lepší Murray, víc mu ho vyhovuje. Jenže Nole je prostě celkově lepší tenista, v mnoha aspektech. On musí být favorit i na trávě, vyhrát třikrát není náhoda, i když prostě pořád mi přijde, že to je jeho nejhorší povrch.
Reagovat
Nola
to je diskutabilne,netvrdim, ze by ho neporazil, ale Fedex by proti Djokovicovi hral asi trochu inak... na Andyho si proste viac veri, kazdy stavia Andyho ako top favorita na trave, dokazal totiz porazit Noleho vo Wimby a Fedexa na trave na OH , kazdy nejak prehliada, ze ich v semi doslova znicil jeden hrac, ktory na okruhu velmi chyba.... Del Potro Juan Martin
Reagovat
smazaný uživatel
Zase ta stará ohraná písnička? :D Bože, že tohle někoho ještě baví. Ale ani se tomu nedivím. Tady fakt ne.
Reagovat
Nola
preco sa hned urazas, co je na tom zle, ak si nemyslim, ze Andy je naj ?travickar?, ja ho radim medzi univerzalnych hracov, ktori dokazu vyborne zahrat na vsetkych povrchoch
titul z Wibledonu a OH mu neberiem, vyhral zaslutene, iba poukazujem, ze narazil vo finale na unavenejsich hracov, to je cele
Reagovat
smazaný uživatel
No právě o to jde. O travičkáře mi nejde, jen o to neustálé zpochybňování všho, čeho Andy dosháne i po několika letech. Unavený Federer, unavený Djokovič, vítr, bla bla. Jak říkám, někteří lidi si vždycky najdou hůl, když chcou psa bíti. Klasika nepřekvapuje mě to.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by hral Nole podobne krátke lopty ako Andy, tak by zrejme ozaj prehral..inak ale súhlas, Murray je jednoznačne druhý najlepší hráč sezóny..
Reagovat
Nola
to su teda vyhorene kecy :D....Andy prehral na uplne zbytocnom turnaji s hracom, ktoreho by mal v pohode porazat, a co sa deje? mna to absolutne neprekvapuje, staci zalistovat do minulosti....naviac amici ho obliekaju, tak sa tam ukazal....
Fedexa predbehnut nemusi, ma to aj vo svojich rukach, ale je to velmi realne, ak sa tak stane, bude to zasluzene, v tejto sezone dosiahol zatial lepsie vysledky ako Fedex, vyhorenie na Wimbledone? ake vyhorenie ? prehral so 7 nasobnym vitazom, ktoreho na GS dokazal porazit iba jeden krat, prehrat s Fedexom nie je ziadne hanba....
niektori Fedexfan su fakt neskutocni...
Reagovat
Kozoroh
Jaké vyhoření ve Wimbledonu? Vždyť postoupil do SF, kde prohrál s vynikajícím Federerem, králem travnatého povrchu.
A že bude druhý nezaslouženě? Blbost. Murray letos hrál finále AO, semifinále RG a WCh, mimo GS vyhrál Madrid a prohrál finále Miami. Co se konzistence týče, tak Murrayho letos převyšuje jen Djokovič.
Reagovat
rod_laver
Andy si dvojku zatím zaslouží víc. Uvidíme na konci roku, přece jen druhá polovina sezóny bývá u Rogera lepší.
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček ATP k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraném druhém kole turnaje ve Washingtonu ...
Vzhledem k posunu kalendáře už byly všem hráčům odečteny body za lonský Toronto i když se v Kanadě hraje až příští týden ...
Hvězdička * znamená, že hráč postoupil ve Washingtonu do třetího kola ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha ...

1. Djokovic 13755 (+8705)
2. Federer 9065 (+4015)
3. Murray 7660 (+2610)
4. Wawrinka 5700 (+650)
5. Nishikori 5525 (+475) *
-----------------------------------
6. Berdych 5050
-----------------------------------
7. Ferrer 4145 (-905)
8. Nadal 3410 (-1640)
9. Cilic 3405 (-1645) *
10. Raonic 3220 (-1830)
11. Simon 2720 (-2330)
12 Gasquet 2060 (-2990) *
13. Goffin 2045 (-3005)
14. Anderson 1910 (-3140)
15. Monfils 1885 (-3165)
16. Isner 1880 (-3170) *
17. Troicki 1629 (-3421)
18. Dimitrov 1610 (-3440) *
19. Thiem 1590 (-3460) *
20. Lopez, F. 1485 (-3565) *
21. Tsonga 1475 (-3575)
...
Reagovat
tommr
Tomáš Berdych zůstává i nadále na 6.místě ...
Vzhledem ke zdravotním potížím Ferrera jeho náskok na sedmý místo stále roste a výrazně se zvýší i příští týden ...

z ostatních hráčů stojí za zmínku hlavně vypadnutí Tsongy z první dvacítky. Do ní se naopak poprvé v kariéře propracoval Thiem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo-Wil, slniečko, mi veľmi chýba, škoda ho.
Reagovat
slacker
"Vzhledem k posunu kalendáře už byly všem hráčům odečteny body za lonský Toronto i když se v Kanadě hraje až příští týden " ... hmm a co takhle proc jsi totez nedelal uz v zebricku behem Wimbledonu?
Reagovat
Kozoroh
Protože Wimbledon se hraje 2 týdny, ty kokose!
Reagovat
slacker
proto se taky zebricek vydava az po uplynuti tech 2 tydny, ananasi
Reagovat
Kozoroh
Turnajový kalendář je o týden posunutý oproti loňské sezóně, tommr tudíž body z loňského Toronta odečetl už teď. U grandslamů to je však jiné - když se jeden GS pořádá v termínu o týden posunutém dopředu oproti loňskému ročníku, tak se body odečítají až po skončení turnaje, tudíž platnost bodů z loňského ročníku činí 53 týdnů, o týden víc než obvyklých 52.
Reagovat
slacker
Neobhajuj zvracenou logiku Tommra, stranky co se venuji Live rankingu odecetly lonske turnaje uz v prubehu GS protoze se bere celych 14 dni jako jeden blok (a je rozhodujici ktere turnaje vypadnou na konci toho bloku)

Kdyby jste chteli byt opravdu dusledni ve vasi "logice" tak by jste ten lonsky turnaj museli vypustit treba uprostred tydne kdy uplyne presne ten rok.
Reagovat
Kozoroh
Jen technická poznámka tommre, jmenoval jsi jen podnik ve Washingtonu, ale hraje se i v Kitzbühelu. Hraje tam 19. Thiem, kterého máš v žebříčku zvýrazněného hvězdičkou.
Reagovat
tommr
to byl chyták na gigina a tys mi to zkazil ... :)
Reagovat
gigin
:-D
Reagovat
EllNino
Pavlásek porazil v Luberci Honzu Mertla 7:6 6:2 a zůstal jediným Čechem v soutěži. Šátral prohrál s Podlipnikem 5:7 ve 3., což je škoda přeškoda ...
Reagovat
tommr
velká smůla je, že se jediní dva naši konkurenceschopní hráči museli potkat už ve druhým kole ... :(
Reagovat
George_Renel
Ale hlavně, že postoupil ten potřebnější a perspektivnější.
Reagovat
tommr
no já to taky přál víc Pavláskovi když už na ten souboj došlo, ale pro turnaj je to škoda - pořadatelé si to blbě ošéfovali ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by Andy turnaj vyhral a uhral by nejaké to semíčko a finále v nasledujúcich Masters, mohol by reálne pomyslat na nasadenú dvojku v NY..Takto je to pasé..
Reagovat
Kozoroh
Snad bude Federer ještě několik měsíců na 2. místě...
Reagovat
Gracias_Mendoza
Andy může poděkovat za příležitost dostatečně potrénovat, zápas úplně nevypustil, nabídl divákům drama a může jet připravený do Montréalu :)
Reagovat
Mayo
Teymuraz je velky tenista, dufam, ze turnaj vyhra. Pre Andyho aj dobre, nechapal som prilis tomu hrat vo WSH. Zbytocne sa vystavovat.
Reagovat
panzer.dragon
škoda, vypadli dva moji oblíbenci Ivo a Hewitt, na hewitta sem koukal a držel mu palce do půlky třetího setu pak sem odpad stejně jako on :-), bohužel
Reagovat
SwissMaestro
Já se naštěstí vracel z pivečka, když končil třetí set.......velká škoda. Doufám, že na US Open dá jeden zápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Belinda > Anastasia
Tovarnik Mayer < Kei
Kvery Sam > Marin
Richard < Jack
Vasek < 1zzY
Putin-Yulia < McHale Christa
Lopez > Groth
Johnson > Dimitrov
Gabashvili < Berankis
Makarova Kata > Naomi
Zverev.Alexandr > Dolgo.Alexandr
Reagovat
EllNino
až na první řádku souhlas :))
Reagovat
smazaný uživatel
Anastasia se povyhazi;)
Reagovat
EllNino
uvidíme :) ale Izzy hrál včera docela dobře, jsem zvědav na zápas s Vaskem :) a taky na Jacka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vasek bude kousat, ale Izzy to snad da.
Jackovi verim...;)
Reagovat
EllNino
Já taky :) a Kvérymu taky :))
Reagovat
janek_da
Belinda s NasŤou to může být parádní tenis. Tipuju
B >> > = <
Reagovat
janek_da
znovu

Belina >> > = <
Reagovat
janek_da
Tak Nasta se tady nemuze napsat, ze vyhraje drtive
Reagovat
smazaný uživatel
Uvažoval jsem, že se budu dívat, ale nakonec jsem si řekl, že počkám až na souboj s Isnerem. Tak nic ;) Jinak Gabašvili byl v pěkným kurzu, škoda že jsem ten risk hned zavrhl, teď si můžu jen rvát vlasy :D Pro Andyho lepší, když tahle porážka přišla teď, než na Us Open.
Reagovat
smazaný uživatel
No kromě asi dvou gamů ale prostě nehrál vůbec špatně. Jasně, totálně podělal zápas, kdy podával do zápasu, ale to byla snad jediná chvíle, kdy výrazně selhal. Gabašvili hrál neskutečně, Andy měl na příjmu vždycky šanci, pokaždé to byla shoda nebo po 30, ale Gabašvili při shodě nebo 30:30 vytáhl vynikající servis.

Jasně, porazit by takového hráče měl i tak, ale fakt si vybral den a bylo to proti němu těžké. Vyčítal bych mu fakt jen ten game za stavu 5:4 ve třetím, kdy dal dvojchybu a tři nevynucené chyby z BH.

Je to škoda, ale sám pak říkal, že na konci byl hodně unavený už. Nedokážu si představit, že by hrál ještě 4 zápasy ve 4 dnech a pak dva týdny v kuse Masters. Neměl do Washingtonu ani jezdit. Ale tak aspoň viděl bílý dům.

A mimochodem Gabašvili je pěkný vychcánek a rozhodčí byl měkký zasáhnout. Murray na něj tak 3 minuty čeká po 2. setu na kurtu, než on si uráčí přijít. Pak má dvakrát delší medical time, než by měl mít a ten blb na umpiru zas nic. Škoda, že jsem kvůli tomuhle byl vzhůru do 5:15.
Reagovat
smazaný uživatel
Gaba hral vyborne, nebyla to klasicka sablona, velky favorit dojede na turnaj, shrabne prachy a vypusti prvni kolo, Gaba hlavne v TB famozne. 30 winneru proti 15 UE a uspesnost prvniho servisu.86 procent parada.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, to sme dvaja. Andy ma naštval tým, že nedoservíroval. To sa stáva aj Rafovi a vždy ma to vytočí. Inak famózne bránil a do poslednej loptičky som myslela, že to dá. Šancí mal dosť. A rozhodca? bez slov!
Reagovat
Bob
Všichni jsme velice smutní.
Reagovat
slacker
vsichni ani zdaleka ne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist