Murray znovu po dvou týdnech porazil hráče Top 10. Ve Stockholmu vyřadil Sinnera

10. 11. 2021, 21:54
Aktuality 0
ATP STOCKHOLM - Andy Murray ve Stockholmu porazil 7-6 6-3 světovou desítku Itala Jannika Sinnera, připsal si druhý letošní skalp hráče Top 10 a teprve počtvrté v sezoně vyhrál na okruhu ATP dva zápasy po sobě. O první semifinále od října 2019, kdy triumfoval v Antverpách, se čtyřiatřicetiletý Brit utká s Američanem Tommym Paulem.
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray před týdnem na Masters 1000 v Paříži vypadl hned v prvním kole, když proti německému lucky loserovi Dominiku Koepferovi nevyužil sedm mečbolů.

34letý Brit se ale rozhodl prodloužit si sezonu ještě o jeden turnaj a díky divoké kartě poprvé startuje na halovém podniku ATP 250 ve Stockholmu. A zatím se mu na severu Evropy daří.

Po včerejší výhře nad norským outsiderem Viktorem Durasovicem si dnes poradil ve dvou setech i se světovou desítkou Jannikem Sinnerem. Dvacetiletého Itala, který minulý týden přišel o šanci kvalifikovat se poprvé na Turnaj mistrů, porazil v prvním vzájemném střetnutí 7-6 6-3.

Trojnásobný grandslamový šampion zvítězil bez ztráty podání, jedinému brejkbolu úspěšně čelil v prvním setu za stavu 3-3. Sám využil 2 z 6 šancí na brejk. 



"Tohle je asi mé největší letošní vítězství," radoval se Murray, který vyřadil hráče Top 10 znovu po dvou týdnech. Na konci října si ve Vídni vyšlápl na Poláka Huberta Hurkacze, předtím s členy elitní desítky neuspěl pětkrát po sobě a na výhru čekal 14 měsíců. Od května 2017 má na kontě teprve tři skalpy hráčů Top 10.

"Je jasné, že pokud chci stoupat žebříčkem a znovu se dostávat daleko v turnajích, takové zápasy musím vyhrávat. Rád bych tu došel daleko," dodal dvojnásobný olympijský šampion, který hraje třetí sezonu s kovovou kyčelní náhradou. 

Dvě výhry na turnaji ATP letos slaví teprve počtvrté po Wimbledonu, Métách a Indian Wells. Víckrát v roce 2021 dokázal zvítězit pouze v únoru na challengeru v Bielle, kde postoupil do finále. 

V teprve druhém letošním čtvrtfinále na okruhu ATP bude usilovat o první semifinále od října 2019, kdy v hale belgických Antverpách získal poslední 46. titul, proti Američanu Tommymu Paulovi (h2h 0-0).

Auger-Aliassime bude poprvé v Top 10
21letý Kanaďan Félix Auger-Aliassime ve večerním duelu porazil 6-3 6-4 Srba Filipa Krajinoviče a zajistil si premiérový posun do Top 10 světového žebříčku. K posunu na 10. místo mu pomohla dnešní porážka Sinnera.

Ve čtvrtfinále se Auger-Aliassime utká s Nizozemce Boticem Van de Zandschulpem (h2h 0-0), který vyřadil sedmého nasazeného Maďara Mártona Fucsovicse.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 711.275 dolarů
středeční výsledky (10. 11. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Murray (Brit.) - Sinner (1-It.) 7-6(4) 6-3
Auger-Aliassime (2-Kan.) - Krajinovič (Srb.) 6-3 6-4
Shapovalov (3-Kan.) - Vavassori (It.) 7-6(1) 6-1
Evans (4-Brit.) - Davidovich (Šp.) 7-6(5) 6-2
Paul (USA) - Fritz (5-USA) 6-4 6-4
Van de Zandschulp (Niz.) - Fucsovics (7-Maď.) 7-6(3) 3-6 7-5
Tiafoe (8-USA) - Martínez (Šp.) 6-4 6-4
Rinderknech (Fr.) - Kovalík (SR) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist