Murrayho bude trénovat vedle Mauresmové i Björkman. Zatím jen týden

11. 3. 2015, 15:19
Aktuality 17
Trenérský tým Andyho Murrayho by mohlo rozšířit další jméno z řad bývalých špičkových hráčů. Někdejší nejlepší deblista světa Jonas Björkman si v dubnu na týden vyzkouší spolupráci s aktuálně čtvrtým hráčem žebříčku ATP, kterého by mohl vést spolu s Amélií Mauresmovou.
Jonas Björkman

Murray hledá druhého trenéra od loňského listopadu, kdy se rozloučil s Danielem Vallverduem, nynějším koučem Tomáše Berdycha. Úvod sezony Britovi vyšel, od prohraného finále na Australian Open si ale žádný úspěch nepřipsal. Shodně ve čtvrtfinále vypadl v Rotterdamu i Dubaji, kde se musel obejít bez Amélie Mauresmové. Někdejší světová jednička totiž měla povinnosti jako kapitánka francouzské fedcupové reprezentace.

"Po Aussie Open jsem další tři nebo čtyři týdny strávil bez trenéra. Mám pocit, že tohle bych si měl vyřešit, aby se mi něco podobného nestalo, až začne antuková sezona," řekl Murray minulý týden krátce předtím, než Velké Británii pomohl porazit Spojené státy v Davis Cupu. "Jsou věci, na kterých musím pracovat nepřetržitě, a když mi s tím nikdo nepomáhá, je to těžší."

Dvaačtyřicetiletý Jonas Björkman ukončil kariéru v roce 2008. Na okruhu ATP získal šest titulů ve dvouhře a 54 ve čtyřhře, v níž vyhrál i devět grandslamů. V singlu byla jeho nejvyšším umístěním ve světovém žebříčku čtvrtá příčka.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na twitteru jsem našla tuhle fotku. Není to náhodou Jez Green bývalý kondiční trenér Andyho.
https://twitter.com/bellyflopz/status/575921317196664832
Reagovat
Frick
Čechýno ten druhej gól měl? :o)
Reagovat
babolat.cz
vaclík byl děravej, hlavně že za nic nemohl...
Reagovat
Davor1
Myslím, že mať tam chlapa by mu pomohlo, akurát si nie som istý, či Bjorkman bude ten pravý. Mne sa zdá, že by potreboval poriadnu autoritu, akou bol Lendl.

Tie výbochy so Simonom v Rotterdame a s Coričom v Dubaji asi neboli náhodné, s tým by mal tiež niečo robiť. Hlavne načasovať formu na Wimbledon, tam je treba sa maximálne koncentrovať, má tam najväčšiu šancu na ďalší GS, aj najväčšiu šancu poraziť Djokoviča...
Reagovat
Jabadu
Lendl je gaučo!
"Buď budeš dřít (jako já kdysi) a pak máš šanci!
(dřou dnes všichni)
"A když na to přistoupíš a budeš mě na slovo poslouchat, poradím ti, co máš v klíčových okamžicích dělat a jak se chovat. Nebudu tě učit údery, naučím tě vyhrávat!"
Reagovat
Stan_Borowitz
Traduje se taková historka, snad je pravdivá, jak jednou potkal Lendl vysmátého Štěpánka a ptal se ho, odkud jde. Štěpánek na to, že z tréninku a Lendl jen nevěřícně koukal a řekl něco jako "Jak to, že jdeš s úsměvem? Já, když jsem odcházel z tréninku, tak jsem pokaždé vyčerpáním zvracel..."
Reagovat
George_Renel
Nakonec to asi fakt nasvědčuje tomu, že Dana vyhodila Francouzka. Zajímavé budou kompetence. Dva kohouti na jednom smetišti, jsem zvědav jak to bude fungovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tam to bylo prostě vzájemné, nedostatečná komunikace Andyho s Danim a to, že si Dani a Amelie nesedli. Dani prostě po letech v pozadí doufal, že si zaslouží být jednička v týmu a pak Andy bez jakékoliv konzultace s ním najme Amelii. Jasně, že se mu to nelíbilo. Andy zkusil zariskovat a udělal změnu no, málokdo ji přijal s nadšením, ale je třeba to respektovat.
Reagovat
George_Renel
Přesně tak to cítím i já. Ta Amélie mě tam od začátku nesedí.
Reagovat
Jabadu
Tomáš si nestěžuje. ... Ughhh ... Ups! ...
Reagovat
smazaný uživatel
Andy se rozejde s Lendlem, protože tan na něj nemá čas a místo něj najme Amelii, která na něj taky nemá čaas. Opravdu logika. Do teď sem to prostě nepochopil, na co jí najal a dost možná ani nikdy nepochopim.
Reagovat
ta-dah
Lord works mysterious ways...
Reagovat
aligo
lendl se rozešel s marym to je rozdíl...
Reagovat
smazaný uživatel
To je úplně jedno, podstatný je, že jmenováním Amelie se očividně nic nevyřešilo.
Reagovat
Davor1
Mne Amalie pripadá ideálna práve ako kapitánka FC tímu, podobne ako pri Nemeckom Barbara Rittner. Ale ako hlavná trénerka top4 hráča mi nejak nesedí. Ak v tejto sezóne opäť nevyhrá žiadny GS ani Masters, tak asi bude niečo zle...
Reagovat
Holahej
Byl jste u toho?..V Anglii v médiích uváděli /tenis se tam rozebírá mnohem více než v ČR, po přenosech ještě rozhovory, analýzy../..Lendl, jako sebestředná bývalá hvězda, nechtěl obětovat tolik svého času Andymu../cestování,turnaje/, chtěl sml. na méně/málo/ týdnů, aby měl čas na své hobby, tenisové veteránské a exibiční turnaje, golf, psy, domov, návštěvy ovdovělé matky/jedináček/+marketing akce s Černoškem v ČR...a Andy to nechtěl akceptovat/zdálo se mu to málo/, nedohodli se!
Reagovat
smazaný uživatel
V tomhle ohledu to nechápu no. Je sice fajn, že se cítí uvolněnější, ale zároveň dovoluje, aby ho emoce pohltily víc než pod Ivanem, kdy měl výpadky, ale ne takové jak ty poslední dva. Nechápu, proč si nechával teda Amelii, když věděl, že nebude mít na něj čas celý rok. Uř po konci Ivana hlásil, že chce někoho, kdo s ním bude furt. To měl v Danim, bohužel to podělal no.

Stále jsem doufal, že by mohl vyjít ten Cahill, kterého hodnotí Adny vysoko a má proč. Jenže ten má závazky v TV a pro Adidas. Ale podle mě by to byl ideál, zkušený kouč, žádný tlak vzhledem k tomu, že by to nebyla žena ani býalý GS vítěz.

Amelii budu podporovat, protože chci, aby Andy měl úspěch, Australian Open bylo krom finále super, na chvíli mě přesvědčilo o tom, že možná ví, co dělá. Ale už si zase až tak jistý nejsem. Klidně, ať zůstane, ale někoho stálejšího by si měl taky najít.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist