Murrayho stále trápí kyčel. Brit se na Australian Open nepředstaví

4. 1. 2018, 07:58
Aktuality 9
Andy Murray se oficiálně odhlásil z letošního Australian Open. Pětinásobný finalista úvodního grandslamu sezony se stále nezotavil ze zranění kyčle, kvůli němuž neodehrál od Wimbledonu jediný soutěžní zápas.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray je jedním z top hráčů, kteří se aktuálně potýkají s velmi nepříjemnými zdravotními problémy. Bývalou světovou jedničku a trojnásobného grandslamového šampiona už několik měsíců trápí zranění kyčle. Naposledy se představil loni ve Wimbledonu, kde ve čtvrtfinále prohrál se Samem Querreym a postupně klesl až na 16. pozici v žebříčku ATP.

Letošní sezonu měl zahájit na turnaji ATP v Brisbane. Před dvěma dny, po zveřejnění losu hlavní soutěže, se však odhlásil a návrat na kurty znovu odložil. Poté sice z Brisbane odletěl do Melbourne, nicméně bude pokračovat do Londýna a do Melbourne Parku, kde 15. ledna startuje úvodní podnik velké čtyřky, nezamíří.

"Bohužel si letos v Melbourne nezahraju. Stále nejsem připravený na zápasovou zátěž. Brzy letím domů a zvážím všechny možnosti," řekl Murray, jenž se možná nevyhne ani operaci.

Murray tak přijde již o druhý grandslam v řadě. Přitom ještě v srpnu plánoval odehrát US Open, ale po zveřejnění losu se musel kvůli přetrvávajícím potížím s kyčlí odhlásit. Letos odehrál pouze exhibiční set s Robertem Bautistou, který minulý týden v Abú Dhabi hladce prohrál.

Pořadatelům se pár hodin před Murraym omluvil také Kei Nišikori (pravé zápěstí). Otazník stále visí nad účastí světové jedničky a vítěze ročníku 2009 Rafaela Nadala (pravé koleno), šestinásobného šampiona Novaka Djokoviče (pravý loket), Stana Wawrinky (koleno) či Jo-Wilfrieda Tsongy (zápěstí). Z tenistek je nejistý start Viktorie Azarenkové (osobní důvody).

Odhlášení Nišikoriho a Murrayho posunulo do hlavní soutěže Brazilce Rogeria Dutra da Silvu a bývalého finalistu Kypřana Marcose Baghdatise, kteří tak v Melbourne nebudou muset začínat v kvalifikaci.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
Nola
vyzera to, ze sezona 2016 si vybera svoju dan, dosiahol svoj ciel, za aku cenu, je zbytocne hodnotit, zapisal sa do historie, lepsieho tenistu Britania nikdy nemala a zrejme mat nebude.... hrac s najlepsim startom na lopticku, hrac ktory dokaze zahrat uder aj z tribuny, viacnasobny finalista AO, .... je mi to luto, na AO mi bude chybat, zrejme nema okolo seba spickovy tim odbornikov, ktori dokazu dat dohromady unavene starnuce telo....
Reagovat
Kozoroh
Smůla pro Andyho, že i on je mezi zraněnými. Na druhou stranu, proti Federerovi ve formě by ani zdravý neměl moc šancí.
Reagovat
Fandina
Mírně OT v tomhle článku, ale chválím Eurosport, dávají Hopman Cup a je tam úplně vyprodáno, plno na zápasu Roger Ponožka a byl to pěkný mač. Vyrovnané, ale přesto Roger vyhrál ve dvou setech. Pěkné.
Reagovat
Frantz
Ano, Rogírek je prostě jenom jeden..

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/5046--video-kdyz-se-gentleman-zlobi-okamziky-vzteku-rogera-federera
Reagovat
Fandina
Nezáviď!
Reagovat
George_Renel
Zdraví řeklo Andymu "Fak jú". Ne, nepřeju mu nic špatného, je mladý na to aby skončil. Ale pokud to bude operace kyčle, bude to mít s návratem hodně těžké.
Reagovat
FulnekUltras
jo kyčle jsou spolu s koleny jedno z nejhůř řešitelných opotřebení lidského materiálu - a pak ještě hlava... ;)
Reagovat
steve79
Je to zkaza. Myslim si, že Novak se taky odhlasi po exibici.
Reagovat
Andrew89
a vůbec se tomu nedivim, chlapská sezona je extrémně dlouhá a doba na odpočinek téměř není. To, že to v mládí vše zvládali si ted vybírá svojí daň. Sezona by se měla zkrátit a počet turnajů ( minimálně těch povinných) zredukovat. Protože tohle je fakt šílené. RG to udělal ze všech nejlépe, loni vynechal antuku ...ten mi přijde jediný, který si to ale taky může dovolit..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist