Muster se nechytil ani v Praze, prohrál už v kvalifikaci

1. 5. 2011, 09:58
Aktuality 6
Ani na pražské Štvanici nenabral bývalý první tenista světa Thomas Muster vítězný kurz. Rakouský hráč dostal volnou kartu do kvalifikace challengeru Strabag Open 2011 a v 1. kole v sobotu prohrál s Němcem Dennisem Blömkem.
Profily hráčů
Thomas Muster

V žebříčku ATP je Muster na 991. místě a s více než o dvacet let mladším Blömkem, 343. hráčem dvouhry, v kvalifikaci v Praze prohrál po setech 7-5 4-6 3-6. 

Muster se snaží prosadit mezi mladíky na challengerech od loňského června i v 43 letech, ale zatím se mu nedaří. Vítěz grandslamového French Open z roku 1995 prohrál i se zápasem na Štvanici třináct utkání a na konto si připsal jediné vítězství.

Hlavní soutěž začne na Štvanici v pondělí a jedničkou je Francouz Jérémy Chardy (54. ve dvouhře ATP). Hvězdou by měl být bývalý pátý hráč světa Fernando Gonzalez z Chile, který se vrací po operaci kyčle a dostal divokou kartu. Z domácích tenistů se představí lednový vítěz juniorky na Australian Open Jiří Veselý, daviscupový reprezentant Jan Hájek, Lukáš Rosol, Jaroslav Pospíšil nebo Ivo Minář.

Zároveň s muži se uskuteční i ženský turnaj ITF a roli jedničky přijede po finále na turnaji WTA v Barceloně plnit Lucie Hradecká, hráčka pořádajícího klubu I. ČLTK Praha. Dále se objeví Petra Cetkovská, Eva Birnerová nebo Andrea Hlaváčková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podle mého názoru by měl Muster už konečně ukončit kariéru, a tedy uvolnit místo mladším, zdatnějším tenistům, kteří v sobě nemají kondici padesátiletého dědečka. Neříkejte mi, že to není směšné! Vždyť právě tento tenista, tedy bývalý špičkový hráč, letos několikrát prohrál s mladíky, kteří by ho mohli věkem považovat za svého fotra.

Toto mi připomíná naši politiku. Chci-li být konkrétnější, tak se musím zmínit o TOP 09, v níž je jednou z vůdčích postav ten starý dědek Schwarzenberg, jenž dělá naší zemi pouze ostudu. Několikrát totiž přišel na některá důležitá jednání počůraný, umazaný nebo ... Třetí doplněk shodný jsem ani nehodlal napsat, neboť bych kvůli němu přišel o účet.

A ještě jedna perla na závěr. Karel Schwarzenberg, hrabě, jehož předkem je patrně Felix Schwarzenberg, který žil v době Bachovského absolutismu, během každé porady usne. :DDD

To jsou tedy lidé v této politice; a oni po nás ještě chtějí, abychom je volili. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Zase dalsi inteligent. Ked mu tu divoku kartu daju, tak ma pravo hrat. Skoda len ze jeho hra bola zalozena na fyzicke - taky hrac sa tazko presadi aj po 30-tke, nieto v jeho veku. Ale videl som ho hrat vo Viedni minuly rok a bol ozivenim.
Reagovat
smazaný uživatel
jako herně mi nepřišel tak marnej, fyzicky nestíhal logicky od základní čáry, jeho forhend je taky bezzubej ale spíš se mi nelíbilo jeho chování...jak napálil ten míč "omylem" do diváků? jako sorry ale sem rád, že je fuč.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutni nesmysl. Vcera jsem na nem byl na Stvanici a naopak musim rici, ze sice to zdaleka neni jeho tenis z dob mladych, ale i s timto tenisem je schopen hrat s o vice jak 20 let mladsim klucinou. Misto nikomu nebere a pravo hrat ma kazdy, zvlaste kdyz se nekde na nejake urovni pohybovat muze a on jeste muze... Rovnat se muze s tenisty kolem 300-500 mista muze... Coz je naopak smutne pro ty dvacelitele mladiky, ze tomu tak je...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim, ale jak jsem uz reagoval, je o hodne pomalejsi, ale i tak mu to staci, aby hral pres dve hodiny s mladikem, ktery je kolem 300. mista...
Reagovat
smazaný uživatel
Zdaleka forhand neni bezzuby, jen to vypada nenapadne... Kdybys u toho byl, tak bys videl, jaky s nim mel Blömke problemy... Hodne jich vracel do site, protoze kdyz se mu ho podarilo dobre topspinovat, mel velke problemy ho vubec vratit...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist