Muž bez jediného čtvrtfinále slaví první titul i double. Berrettini ovládl antuku ve Gstaadu

29. 7. 2018, 13:28
Aktuality 4
ATP GSTAAD - Matteo Berrettini, který měl až do tohoto týdne na kontě jen sedm výher na okruhu ATP a nikdy nebyl ve čtvrtfinále, na antuce ve Gstaadu neztratil set ani ve svém pátém zápase a po finálové výhře nad druhým nasazeným Španělem Robertem Bautistou slaví premiérový titul. Dvaadvacetiletý Ital navíc svůj úspěch vyšperkoval i prvním triumfem ve čtyřhře.
Matteo Berrettini

Ještě loni v červenci byl Matteo Berrettini hráčem třetí světové stovky, ale postupně se mu začalo dařit na challengerech a v sezoně 2018 se už postupně zabydluje na okruhu ATP. 

V lednu v Dauhá zaznamenal první výhru v hlavní soutěži, na Roland Garros poprvé vyhrál dva zápasy po sobě a ve Wimbledonu si proti Sockovi připsal první skalp hráče Top 20. Nicméně na začátku tohoto týdne měl na kontě jen sedm výher a žádné čtvrtfinále.

Na antuce ve Gstaadu tedy nepatřil k favoritům. Dvaadvacetiletý Ital ale slavnějším soupeřům ve Švýcarsku 'vypálil rybník'. V pěti zápasech neztratil ani set, byť narazil i na silné soupeře jako Andreje Rubljova, Feliciana Lópeze či v dnešním finále Roberta Bautistu.

Berrettini v boji o svůj první titul nastřílel 17 es, neudělal jedinou dvojchybu a nečelil žádnému brejkbolu. Sám v poslední výměně zápasu zaznamenal jediný brejk a po výhře 7-6 6-4 nad světovou sedmnáctkou se mohl radovat z životního úspěchu. 

"Je to splněný sen. Jsem na začátku kariéry a tohle mě učitě hodně povzbudí do další práce," řekl Berrettini těsně po vítězství.

Berrettini zkompletoval double
Navíc necelé tři hodiny po singlovém triumfu přidal i titul ve čtyřhře, ve které na okruhu ATP nikdy nevyhrál ani zápas. Berettini uspěl společně se 40letým krajanem Danielem Braccialim, když ve finále porazili dvakrát 7-6 ukrajinsko-slovenský pár Denys Molčanov a Igor Zelenay.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, tv. povrch, 561.345 eur
nedělní výsledky (29. 07. 2018)
• Dvouhra - finále •
Berrettini (It.) - Bautista (2-Šp.) 7-6(9) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Berrettini/Braccialli (It.) - Molčanov/Zelenay (Ukr./SR) 7-6(2) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
dappe
Vyhrál celý turnaj bez ztráty servisu, celkem slušné.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud nekdo z Vas hraje FTL, a chtelibyste si zahrat v nasi lize, American Series a Sears Cup, dejte vedet do vzkazu:)
Pokud nekdo nehraje, tez muze zkusit, ale bude to uz s handicapem...
Reagovat
jacksomm
Ja bych se pridal. Napis na jack.sommersby@seznam.cz co a jak..
Reagovat
jacksomm
Uz jsem si udelal tym. Kdyztak JAX ma jmeno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist