Muži ve čtvrtek odehráli jen dvě celá utkání

28. 5. 2010, 07:59
Aktuality 1
FRENCH OPEN muži - Čtvrtek v Paříži propršel a tenisté stihli odehrát jen dvě utkání a čtyři dohrát z předešlého dne. Dorávka se nepovedla domácímu Monfilsovi, který ořišel o dvousetové vedení. Naopak favorité Murray s Roddickem postoupili.
Andy Murray

Zápas Andyho Murrayho s Juanem Ignaciem Chelou ve středu zůstal nedohrán a tak museli tenisté na kurt znovu ve čtvrtek. Favorizovaný Brit se po návratu chvíli hledal a prohrál druhý set, nakonec si však s Argentincem poradil bez větších komplikací.

"Dnes jsem se na kurtu chvíli hledal, ale jinak jsem s výkonem spokojený. V dalším zápasu musím pořád hrát svou hru," uvedl třiadvacetiletý Brit, jehož čeká Kypřan Baghdatis.

Andy Roddick zahájil duel se Slovincem Kavčičem jistě, ale za stavu 6-3 5-5 ho přibrzdil déšť. Po návratu ze šaten ztratil druhou sadu, stejně jako Murray ale další snadno vyhrál.

Gaela Monfils vedl nad Fabiem Fogninim už 2-0 na sety, nakonec ve středu odvracel několik mečbolů. Za stavu 5-5 v rozhodujícím dějství však musel být francouzsko-italský souboj kvůli tmě přerušen. Dohrávku zvládl lépe hráč z Apeninského poloostrava, kterého čeká boj o osmifinále proti Švýcarovi Wawrinkovi.

Jméno soupeře už zná i Tomáš Berdych, který bude ve třetím kole bojovat proti Johnu Isnerovi, kterého před týdnem zdolal na Světovém poháru družstev. Američan vyhrál bitvu s Chiudinellim.

Čtvrteční program French Open několikrát narušil a pořadatelé museli odložit celkem 22 zápasů. Mezi šesti přeloženými duely dvouhry byla i utkání hlavního favorita Rafaela Nadala a světové jedničky Sereny Williamsové. Nadala ve druhém kole čeká Argentinec Horacio Zeballos. 

Na Roland Garros se podle agentury AP kvůli dešti celý den nehrálo jen jednou před deseti lety. Přesto organizátoři plánují výstavbu střechy nad centrálním kurtem a také zvažují přestěhování turnaje do jiného areálu.

- FRENCH OPEN muži (Francie / Paříž, antuka) -
čtvrteční výsledky (27. 05. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
A. Murray (4-Brit.) - Chela (Arg.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:2, Roddick (6-USA) - Kavčič (Slovin.) 6:3, 5:7, 6:4, 6:2, Fognini (It.) - Monfils (13-Fr.) 2:6, 4:6, 7:5, 6:4, 9:7, Isner (17-USA) - Chiudinelli (Švýc.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:3), 7:6 (9:7), 6:4, Baghdatis (25-Kypr) - Granollers (Šp.) 4:6, 6:1, 7:5, 6:2, Gabašvili (Rus.) - Žemlja (Slovin.) 6:3, 6:1, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý/Paes (3-ČR/Ind.) - Brunström/Rojer (Švéd./Niz. Ant.) 6:3, 6:7 (6:8), 7:5, M. Bryan/B. Bryan (1-USA) - Hájek/Lacko (ČR/SR) 6:3, 6:1, Benneteau/Llodra (15-Fr.) - Friedl/Škoch (ČR) 7:5, 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist