Na druhý pokus. Medveděv a po boji i Tsitsipas v Halle slaví první letošní výhru na trávě

19. 6. 2023, 21:54
Aktuality 4
ATP HALLE - Stefanos Tsitsipas a Daniil Medveděv po týdnu složili úspěšný reparát o první letošní výhru na trávě. Oba uspěli krátce po sobě v německém Halle, Řek nejprve po třísetovém boji zdolal Francouze Grégoirea Barrérého a Medveděv si následně poradil s Američanem Marcosem Gironem.
Stefanos Tsitsipas (© Profimedia)

Světová pětka Stefanos Tsitsipas si po nedávné jednoznačné porážce ve čtvrtfinále French Open s Carlosem Alcarazem užíval nový vztah s tenisovou kolegyní Paulou Badosaovou ze Španělska a podcenil rychlý přechod z antuky na trávu.

Na povrch, na kterém před dvanácti měsíci na Mallorce slavil svůj poslední triumf, si poprvé zvykal minulý týden ve Stuttgartu a překvapivě prohrál s veteránem Richardem Gasquetem. První set s francouzským soupeřem prohrál i dnes v německém Halle, souboj s Gregoirém Barrérém ale otočil a zvítězil 6:7, 6:4, 7:6.

24letý Řek ale znovu nebyl daleko od porážky. V rozhodujícím setu za stavu 4:4 a 0:40 čelil proti o pět let staršímu 58. hráči světa třem brejkbolům v řadě, kritickou situaci ale ustál a roli favorita nakonec po dvou a půl hodinách boje potvrdil.

"Když jsem prohrával, tak jsem se jen snažil usmívat. A nějak to fungovalo. Přemýšlel jsem, co mohu udělat lépe. Returny jsem netrefoval konzistentně," komentoval Tsitsipas, jenž získal 28 z 37 bodů při hře u sítě.

"Cítím se u ní přirozeně. Ke hře servis volej se často nedostávám, ale tráva tenhle styl umožňuje o trochu víc... Moje podání se dnes ukázalo jako obrovská zbraň, když jsem se pak dostal k voleji. Honě mi to usnadnilo život," dodal Tsitsipas.

O překonání svého nejlepšího výsledku v Halle si finalista letošního Australian Open zahraje s Nicolasem Jarrym (h2h 1:1). S Chilanem si letos poradil na antuce v Monte Carlu, před čtyřmi lety na trávě v Hertogenboschi mu ale podlehl.

První výhru v přípravě na Wimbledonu si poté připsal i třetí hráč světa Daniil Medveděv. Za obhajobou loňského finále vykročil výhrou nad Marcosem Gironem, proti kterému odvrátil všechny tři brejkboly a zvítězil 6:4, 6:3.

"Nebyl to můj nejlepší zápas v životě. Soupeř skvěle podával a moc šancí na returnu mi nedal. Byly asi tři nebo čtyři, ale když už přišly, dokázal jsem zahrát dobře. S tím jsem spokojený," komentoval Medveděv, jenž získal jedinou trofej z trávy předloni na Mallorce.

"Tráva je zrádná. Můžete na ní zahrát dobře, ale přesto prohrajete. To se třeba dnes stalo Marcosovi, protože zahrál opravdu dobrý zápas," dodal bývalý vítěz US Open či Turnaje mistrů.

• ATP 500 HALLE •
Německo, tráva, 2,345.130 eur
pondělní výsledky (19. 06. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Medveděv (1-Rus.) - Giron (USA) 6:4, 6:3
Tsitsipas (2-Řec.) - Barréré (Fr.) 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (7:3)
Djere (Srb.) - Otte (Něm.) 7:6 (7:3), 6:3
Nakashima (USA) - M. Ymer (Švéd.) 4:6, 6:4, 7:5
Shapovalov (Kan.) - Harris (JAR) 7:6 (7:1), 6:4
Jarry (Chile) - Moutet (Fr.) 6:3, 7:5

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Vidite_mojeregistracebylauspesna
"Tsitsipas vydřel první letošní výhru na trávě". To je titulek krátké zprávy vpravo nahoře. Co si pod tím mám představit? Tsitsipas to vydřel jako muž, který souloží stařenu bez gelu?
Reagovat
George_Renel
Proč do svých pžíspěvků nasílu cpeš sexismus? Nějaký problém?
Reagovat
IngStavinoha
si asi někde uhnal slizniční lišej smile
Reagovat
turista
Vyhrát tenhle zápas musel a to je někdy těžké.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist