Na French Open se bude opět hrát o titul i ve smíšené čtyřhře

13. 4. 2021, 11:23
Aktuality 4
Součástí letošního French Open bude po roční odmlce opět i turnaj ve smíšené čtyřhře. V loňské sezoně, kterou tvrdě poznamenala pandemie koronaviru, mix z programu vypadl. Pořadatelé dnes oznámili, že se o trofej tentokrát hrát bude, soutěže se ale zúčastní nižší počet párů.

"Turnaj ve smíšené čtyřhře, který byl kvůli zdravotní krizi vloni zrušen, je letos na Roland Garros zpět," uvedli zástupci pořádající francouzské tenisové federace v prohlášení. "Hrát se bude v upraveném formátu s 16 páry," dodali. Obvykle je v pavouku mixu na grandslamových turnajích 32 dvojic.

Od letošního ročníku ovšem dojde k rozšíření kvalifikace dvouhry mužů i žen na 128 hráčů, dříve jich o hlavní soutěž bojovalo 96.

Grandslam na pařížské antuce letos začne kvůli koronavirovým opatřením ve Francii 30. května, o týden později oproti původnímu plánu. Turnaj vyvrcholí 13. června, dva týdny před startem Wimbledonu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
GaelM
Máte někdo info jestli se budou hrát i junioři?
Reagovat
tommr
šance pro Báru na další GS ... smile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
A jeste otazka kdy...:) v cervnu, cervenci, srpnu, zari, rijnu, listopadu nebo prosinci... organizatori maji stale celkem slusny prostor aby si vybrat:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist