Na Nadala už Schüttler nestačil a končí v semifinále

4. 7. 2008, 19:26
Aktuality 1
O obrovské překvapení se dnes pokoušel Němec Schuettler. Jako nenasazený hráč se mohl dostat do finále grandslamového turnaje, ale na Rafaela Nadala nevyzrál. Do finále se tak dostala španělská tenisová jednička.
Profily hráčů

Do utkání vstupoval Nadal jako jasný favorit zápasu. Tuto předpověď bravurně splnil hned v prvním setu, který měl od začátku ve svých rukách. Na kurtu jasně dominoval a dokonce nepředvedl žádnou nevynucenou chybu. Soupeř jich nasbíral devět, Nadal soupeři sebral tři podání a tak první set nemohl skončit jinak než jasnou výhrou Španěla, který po třiadvaceti minutách vyhrál 6:1.

Pokud by stejně probíhal i druhý set, diváci by se asi nudili. Němec Schüttler však přišel s naprosto jinou hrou a nad svým sokem měl dokonce několik minut převahu. Hned ze začátku totiž dokázal vzít Nadalovi servis, ten trochu znervózněl a začal chybovat. Za stavu 4:2 pro Schuettlera vedl Němec 30:15. Od této chvíle se ale Nadal vzpamatoval a začal hrát. Schüttler si držel své podání a tak si připravil nadějnou šanci do koncovky druhého setu, když podával na vítězství za stavu 5:4. Zde se lámal chléb a ukázaly se kvality hráčů. Německý tenista hrál nepřesně, třikrát poslal míček do autu a Nadal svými forhendy potvrdil svoji převahu. Nicméně Schüttler vybojoval „alespoň“ tiebreak. V něm ale Nadal jako v celém dosavadním průběhu fantasticky servíroval, neomylně posílal forhendem míčky k lajně a tak získal i druhý set.

Schüttler tak svoji šanci propásl a tak se i vzdálila jeho případná účast ve finále. Třetí set začali oba hráči suverénně. Nejprve se čistou hrou předvedl německý outsider, stejným výsledkem se následně prezentoval Nadal. V dalším gemu ale Němec předvedl několik chyb a Nadal trestal svým doslova „smrtícím“ forhendem. Výhodu jediného brejku si Španěl udržel až do koncovky setu. Za stavu 3:5 podával Němec a prohrával už 40:0. Tři mečboly ale odvrátil a následně gem vyhrál. Při podání Nadala už ale šanci neměl a prohrál set 6:4.

Do finále se tak probojoval Nadal. V něm vyzve Švýcara Federera a bude to již potřetí za sebou, kdy ve finále Wimbledonu uvidíme tyto dva hráče. Nadal bude chtít zopakovat finále v Paříži, kdy soupeři dovolil vyhrát jen čtyři gemy a suverénně zvítězil. Federer zase bude chtít udržet svoji nadvládu na travnatém dvorci a taky čtyřiceti zápasovou neporazitelnost na kurtech v Londýně. Finále snů začne v neděli od čtrnácti hodin SEČ.

WIMBLEDON MUŽI- výsledky:

Dvouhra - semifinále:

Nadal (2-Šp.) - Schüttler (Něm.) 6:1, 7:6 (7:3), 6:4
Federer (1-Švýc.) - Safin (Rus.) 6:3, 7:6 (7:3), 6:4


 

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
ale překvapil dědek jeden, dobrá práce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist