Na rozdíl od tebe se nebojím. Víš, že nejsem zbabělec, reagovala Serena na rasistickou poznámku Nastaseho

25. 4. 2017, 10:40
Aktuality 136
Aktuálně světová jednička Serena Williamsová zveřejnila na svém instagramovém účtu reakci na rasistické a sexistické poznámky kapitána rumunského fedcupového týmu Ilieho Nastaseho, jenž si během pátečního losu utkání mezi Rumunskem a Velkou Británií neodpustil rasistickou poznámku na adresu jejího nenarozeného dítěte.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová získala letos v Melbourne rekordní 23. grandslamový vavřín a již v té době byla těhotná. To, že očekává potomka, však oficiálně oznámila teprve minulý týden.

Zpráva neunikla ani kapitánovi rumunského fedcupového týmu Iliemu Nastasemu, který si během pátečního losu utkání fedcupové baráže o Světovou skupinu II mezi Rumunskem a Velkou Británií neodpustil rasistickou poznámku na adresu nenarozeného dítěte jedné z nejlepších hráček historie.

"Jsem zvědavý, jakou to dítě bude mít barvu. Čokoládovou s mlékem?" řekl s narážkou na to, že Williamsová je černoška a její snoubenec Alexis Ohanian běloch.

Prohlášení Sereny Williamsové

"Jsem zklamaná, že žijeme ve společnosti, v níž mohou lidé jako Ilie Nastase činit takové rasistické poznámky na mou osobu a vůči mému nenarozenému dítěti a navíc sexistické poznámky na adresu mých vrstevníků," začala Williamsová prohlášení na svém instagramovém účtu.

"Už jsem to jednou řekla a řeknu to znovu. Tenhle svět pokročil tak daleko, ale zároveň má před sebou ještě dlouhou cestu. Ano, pokořili jsme mnoho překážek, nicméně stále jich musíme spoustu přeskočit. Tahle situace ani nic jiného mi nezabrání milovat vše, co dělám. Vždy se hodlám postavit za správnou věc," pokračovala.

"Na rozdíl od tebe se nebojím. Víš, že nejsem zbabělec," vzkázala Nastasemu. "Znepokojuje tě moje sebevědomí? Proč jsi tak zahořklý? Můžeš mě zastřelit svými slovy... můžeš se mě pokusit zabít svou nenávistí, i tak vždy povstanu," dal by se volně přeložit citát Mayi Angelouové, jež Williamsová použila.

"Děkuji Mezinárodní tenisové federaci, že nebere případ na lehkou váhu a bude se jím zabývat. Vedení ITF má mou plnou podporu," zakončila své prohlášení.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

136
Přidat komentář
Pedronegro
když jsem si ty žvásty přečetl podruhé, vybavilo se mi živě její běsnění na nebohou čárovou, která si dovolila oznámit její chybu nohou ... v tom smyslu se Nastase taky mohl zajímat o to, zda dítě bude po otci nebo pavián po matce, no ... a pak by asi byla stížnost na rasismus oprávněná :)
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Už mi leze krkem ta přehnaná úzkostlivost a zkoumání a pitvání každého slovíčka!!! Nejenom v tenisovém prostředí, ale v životě obecně. Nastase něco řekl. No a co má být? Já s tím problém nemám.
Reagovat
VlS
Celej svět bere na vědomí, že s tím nemáš problém.
Reagovat
janek_da
ok. ale s čím nemá problém?
Reagovat
VlS
S tím, že Nastase něco řekl.
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
Frick
A co - já myslím, že něco jako "český národ" lze určit i podle nějaké té pokrevnosti. Je to prostě taký mišmaš keltské, germánské a slovanské krve. Poměry vám ale nepovim.

Ale tak jako fakt - ono stačí vyjet pár km na východ, sever, západ i jih a tamnější (původní!) obyvatelé už budou vypadat tak, jak by Čech/Češka vypadat prostě nemohli. Jugoslávie, Německo, exSSSR, Itálie..... Už tam prostě ty lidi nevypadaj jako Češi. Přestože jsou to rozhdoně "běloši evropského typu".
Reagovat
Frick
http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-vitejte-u-nas-imigranti-1-d7q-/p_spolecnost.aspx?c=A160119_173224_p_spolecnost_wag
Reagovat
VlS
Fricku, a ten válečnej německej vtip znáš? Jak vypadá správnej germán : Blonďák jak Hitler, vysokej jak Goebls a štíhlej jak Goring.
Reagovat
Frick
Nebo třeba Katka. Kdyby nebyla 1/2 Ruska, tak by takhle nevypadala. Nebo ta její divoká mentalita.
Reagovat
FulnekUltras
tzv. globálmédii, lze s použitím kompletního tv-záznamu snadno vyvrátit - a tak korektní dobroserové svou stále trapnější kampaň trochu přesměrovali.
Reagovat
svetova.dvojka
Víte jak se politicky nekorektně řekne slušný bílý občan ? rasistické hovado...
Reagovat
smazaný uživatel
"V případě Rumunů, Albánců, Arabů a Romů již deklarované antipatie tvoří největší část odpovědí, v případě tří posledně zmíněných národnostních skupin dokonce výraznou absolutní většinu," uvedlo CVVM. Albánci tak budí odpor u 54 procent lidí v Česku, Arabové u tří čtvrtin a Romové u 76 procent.

Zdroj: http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/188128-cesi-nemaji-radi-araby-a-romy-koho-miluji/
Reagovat
jackiec
s tou poserenou musí být pěkná nuda, vůbec nerozumí srandě a místo aby vtipně odpověděla tak se urazí a řeší cipoviny,nastase za jedna
Reagovat
Paseka
Souhlas !!
Reagovat
svetova.dvojka
Tak Nastase má i romskou krev , na anglické wikipedii je uveden v seznamu světově známých a úspěšných Romů, což rozhodně byl..., byl cca 40 týdnů světovou jedničkou, vyhrál myslím 2 grandslamy a 4x turnaj mistrů, i podle jeho chování na kurtu, bylo vidět , že prostě v něm je kus romství, dělal srandu na kurtu, měl přezdívku klaun, ale také míšenci mají velké sklony k rasismu, což teď Nastase ukázal.
Reagovat
svetova.dvojka
Nastase je rasistický kripl, u nás takovým lidem říkáme "slušnočeši", v překladu bílá rasistická hovada, já jsem v roce 2013 spolupracoval na kampani, která se jmenovala, Čechy v Česku nechceme. Která byla parodií a karikaturou na bílé české rasisty, kteří si často otírají ty svoje nevymáchaná ústa o Romy či další menšiny. Tato kampaň měla ve společnosti velký úspěch, přidali se k ní i přední čeští karikaturisté a další významné české osobnosti uměleckého života. Dělat si srandu s primitivních rasistů, to je povinností každého slušného člověka. :-)
Reagovat
a.magerova
Uvedete alespoň město, odkud chcete vyhnat Čechy?
"Já o tom vážně nechci mluvit, protože radnici jsme ještě neoslovili a politici se neradi dozvídají věci dřív z médií než od lidí, kteří s nimi chtějí jednat. Mělo by to být v jednom městečku ve středních Čechách, poblíž něhož se nachází mytická hora Blaník."

Doufáte, že vám blaničtí rytíři pomohou?
"Ano, s jejich pomocí to půjde snáz."

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/iniciativa-cechy-v-cr-nechceme-at-tahnou-zpatky-na-jadran_277289.html
Reagovat
svetova.dvojka
Kampaň jako celek vznikla vlastně jako reakce na vyhrožování likvidací a utopením romských paterčat, kterým chodily výhrůžky od slušnočechů, celá romská rodina paterčat žila ve strachu, ale slušným lidem to nebylo jedno a proto tato kampaň, která měla úspěch a rozhodně je v dohlednu její opakování.
Reagovat
svetova.dvojka
Reagovat
PetaM
A jak ta vaše kampaň dopadla? Já jsem stále zde.
Reagovat
svetova.dvojka
Ale v očích normálních lidí jste hlupák a o tom co celé bylo..., upozornit na to, že rasismus a xenofobie např. k romskému etniku je nepřijatelná a z lidiček kteří takto uvažují si udělat srandu a hlavně obrátit ten jejich jed a nevraživost k nim samým..., častý koment slušnočechů na diskuzích je např. "cikáni do plynu" "nebo škoda že to Hitler nedokončil" takže jsme to obrátili a najednou bylo to "Češi do plynu", aneb jak by se Čech cítil jako menšina které kdejaký kripl vyhrožuje vyhlazením. Kampaň měla maximální úspěch hlavně u mladých lidí u nastupující inteligence na školách na různých setkáních to frčelo atd... ale vy asi žijete v nějaké bublině a myslíte si, že každý občan této země je jen nějaký zaprděný Čecháček s neustálou potřebou si na někoho ukazovat..., tak to není.
Reagovat
PetaM
Mně jsou lidi ukradení. Když nedělají nic oni mě, nedělám nic já jim. Řídím se hesla: Žít a nechat žít. Dokud mě Romové nezačnou otravovat, nezajímá mě to :D
Reagovat
svetova.dvojka
v pořádku
Reagovat
gigin
https://youtu.be/TL0NonoGti4?t=60
Reagovat
smazaný uživatel
Hloupost člověku zabraňuje uvědomit si, že je hloupý
Reagovat
svetova.dvojka
Ano vaše předchozí komenty k tomuhle článku vám dávají za pravdu..., oceňuji vaši sebekritiku.:-)
Reagovat
janek_da
Jsem myslel, že ta kampaň se jmenoval "Čechy nechcem v CHánově" a že byla moc úspěšná
Reagovat
brixner
Absolutně nejlepší příspěvek celého vlákna!
Jsi opravdu chytrý člověk...
Reagovat
mekmor
ježiš, ta je ale ublížená.....tak to nechci vidět, co bude prezentovat po šestinedělí:-DDDD...to ji bude plný net:-
DDD
Reagovat
tommr
ale aféry se už zase zmocnila levičácká sebranka a nafukuje jí do obludných rozměrů. A Serena tím svým teatrálním blábolením ještě přilévá olej do ohně ... :(
Reagovat
dunphy
:(((((
Reagovat
Lunej..
Hezky koment, zrovna od tebe to sedi. O tebe se tu nekdo zlahka otre, leckdy s usmevem a uz mu nadavas do blbecku apod. Takze Serena ma vlastne mlcet a nekomentovat to. Tak se zkus taky podle toho zaridit. A nemusis mi zase psat, ze jsem drbna a mam nevymachanou hubu, to uz vsichni vedi. A neboj, zase na tebe nebudu reagovat, jen tohle me pobavilo.
Reagovat
tommr
ano máš pravdu. Serena by určitě udělala nejlíp kdyby ty netaktní poznámky Nastaseho přešla mlčením a zbytečně to nevyhrocovala. Já v Nastaseho nevhodným komentu žádnej rasismus nevidím a nějakou nenávist už vůbec ne. Pro někoho je ale každá záminka dobrá, aby přiživoval stereotypy o "zlejch bílejch rasistech" a "nebohejch černejch obětech rasismu" ...
Reagovat
Lunej..
Kdyz poznamky o sve pleti a vzhledu slysis casto a ted jeste co se tyce tveho potomka, tak bys asi taky asi nebyl nad veci. A ze se toho chyta dalsi banda neni vina Sereny. Navic to neni jeho prvni exces.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ona Serena není také žádná mírumilovná holubička.
Reagovat
Lunej..
Ale to netvrdim, vim, ze umi byt neprijemna. Ale ty narazky mi proste prijdou trapny.
Reagovat
VlS
No, trapný narážka dáma přechází s nadhledem mlčením. Klidně si tu aktivistickou komedii mohla nechat od cesty, maximálně se zeptat" prosím vás, nevíte, kdo je to ten Nastase?"
Reagovat
Pedronegro
na to má příliš velký deficit IQ, neví pořádně ani co mele ...
Reagovat
FulnekUltras
pro současné potřeby euroatlantických "normotvůrců" ideální sólistka
Reagovat
misa
Mě spíš zajímá, jestli za 200 let budou na světě ještě nějací běloši.
Reagovat
blixa
Asi jo, ale málo. A za 500 už asi nic. Ale můžou si za to sami. Nemnoží se, tedy množí, ale nestačí to na udržení.
Reagovat
Lunej..
Vsak misa muze taky pridat ruku k dilu:) ja uz mam splneno:)
Reagovat
a.magerova
Ruku?!!! :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Správně, ruku a pak to prodat.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Lunej..
:)) ty jsi hrozna :) tak ruce:D
Reagovat
a.magerova
No... ani ruce mi tu nějak nesedí... :-P
Reagovat
Lunej..
Jeste neni po 22.00 hodine:)
Reagovat
a.magerova
OK, ale aby pak už zas nebylo na osvětu pozdě... :-)))
Reagovat
Lunej..
Myslis, ze dnesni omladina potrebuje osvetu?:)
Reagovat
a.magerova
Osvětu nevím, ale zaučit... URČITĚ !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty by jsi chtěla zaučovat kolouchy?
Reagovat
Lunej..
Ty nevis, ze magerka je na zajicky? Takova neznalost:)
Reagovat
janek_da
... křupaví salátci
Reagovat
Lunej..
Jo presne:)
Reagovat
a.magerova
Aaale tak.... slova se mluví a voda teče.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Promin miso, ale tenhle tvuj koment me slusne rozesmal. Uz jen z toho duvodu, ze to pise Slovan (predopkladam, zes Cech), cili clen etnika s pofidernimi koreny, nebot jaksi ta etnogeneze slovanu je spis nedoresena nez doresena, a hlavne se behem historie michali kde s cim:D)))
Ale dobre, jen mi rekni jake mas na mysli ty belochy? Arijce?, ty z Indie, nebo jine hypoteticke plemena?
Trebas me vysvetli jestli Spanele, Rekove nebo Italove, nebo i Zide jsou jako podle tebe belosi...to by mne fakt zajimalo...

Jestli to myslis civilizacne, tak zaniku se hned tak asi nedockas, jestli to myslis etnicky, tak to opravdu asi nemusis cekat 200let:))) Si to asi uz davno prosvihl...

sorry ze si z toho delam srandu, ale nejak me nic jineho nenapada...
Reagovat
janek_da
Tak ono, jaký národ v Evropě není míchanina. Možná tak Baskové
Reagovat
smazaný uživatel
Evropa je slusny gulas...
Reagovat
misa
Raději piš více o tenisu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Napodobne...;)
Reagovat
slacker
jsou jen dve barvy, bila a cerna. K te bile patri i ti co se jim udajne rika zluti, ja na vietnemacich cinanech nebo japoncich nic zluteho nevidim pripadaji mi az na detaily stejne barevni a pak je to nestesti a slepa vetev cernosi, zadny stat kde se dostali k moci nezacal prosperovat (srovnejte treba Haity a Dominikanskou republiku),
Reagovat
smazaný uživatel
No jeste me napis, kde mas zarazene tzv. rudochy, a jine abych se v tom tvem dualizmu orientoval:)
Pro mne tento dualizmus je proste ztraceny,
...proste rasa je lidska, a potom se muzeme zacit bavit o etnicich...ktere ji tvori, dale o tech, ktere jsou tzv. statotvorne (pak vznika to pojeti narod, organizovana spolecnost - s civilizacnima prvkama) nebo, ktere proste statotvorne nejsou...(kocovna plemena, diaspory atd.,) - hodne zjednodusene a zkracene...
Muzem si odpustit tu otazku, jestli je vzdy dulezite, aby etnikum bylo statotvorne, nebot se to stejne proste meni...i u tech etnik. Ciste etnikum je spise uz archaismem...proste jsme se poradne promixovali...a barvy resi decka na piskovisti...

Spis se muzem pobavit nakolik jsou nekteri obcane jeste platni pro stat, tedy ho jeste aktivne tvori, a kteri ne, a co s nema jako:)
Reagovat
slacker
fajn civavy jsou ve vsech parametrech rovnoceni jezevcikum a dogam a dobrmanum. Druh, rasa a etnikum nejsou synomyma, kazde znamena nenco jineho a zleva doprava je jedna vzdu o nadrazenou kategorii.
Reagovat
relax1
když cikán používá rasistické výrazy na Serenu, to opravdu sedí ....,
Reagovat
smazaný uživatel
Keby, že je Nastase černoch a spýtal by sa akej farbi pleti bude nenarodené dieťa belocha s černoškou . Tiež by to bol rasizmus?...
Reagovat
mats23
+
Reagovat
brixner
Děkuji za pochopení!
Reagovat
Pedronegro
co je na tomhle rasistického? je to jen záminka k vyplození dramatických přiblblých žvástů SW, jinak ale to ostatní si mohl Ilie odpustit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase co bys cekal (jedno, kdo to je) od budouci matky, ktera ceka dite, a nekdo si z toho decka medialne dela prcu timhle zpusobem. Asi rozdil jak by ji to rekl nekde osobne na vecirku v nejake lehke nadsazce (mozna by se tomu i zasmala). Takhle to byl slusny zarez, neco jak kudla do zad no... ten rozdil tam podle mne je zasadni. Takze je i jasne, ze mu to bude chtit vratit - jakymkoliv zpusobem. Proste sahni zenske na dite a uvidis co sa stane:))) Ta jeji reakce me prijde jeste light...mozna i proto, ze to je takova slovni prestrelka prez net. Tezko rict... Mozna jakby byla na miste, tak by mu jednu usila, vyrvala ty mastny vlasy z hlavy plne sena a bylo by to vyreseny bez problemu:D) a tech nesmyslnych kecu kolem rasismu.

Jinak cela akce v Rumunsku me spis hloubeji presvedcuje, ze FC je nejen spatne organizovan, ale miji se vic a vic s nejakou puvodni myslenkou tymove souteze. Trochu me to tam prislo jak s nejake podradne telenovely. Nastasemu Anne Keothavong nedala, (paradoxne prave misenka) nakonec asi zadna z "britek", tak na ne rval ze jsou zku*veny d*vky...rumunky se behem akce trochu chovaly jak vypatlane slepice, krom Simony. Britky tezce z toho mimo, nedokazaly ani na to dustojne reagovat (podle mne mely odejit a poslat je do totalniho hajzlu, nejak fakt nechapu proc tam zustavaly...ony by snad jeste zacly omlouvat nebo co...). Nakonec se debatuje o tom proc Konta brecela...a ze Sorane nadavaji divaci do cikanu...proste k "smichu"...

Pokud je to tymova soutez, tak by Rumunky mely byt poslany nekde do te posledni zony k Zimbabwe, aby mel ten jejich tenisovy svaz o cem premyslet. Mozna by bylo nejlepsi aby se zacel ten FC hrat tak jednou za dva roky na nejakem peknem tenisovem miste, ktere by se menilo (podobne jak se vybiraji MS v jinych sportech) Udelal by se z toho nejaky tenisovy svatek...na dva tydny, neco jako GS tymu.
Reagovat
blixa
Ty jo, já jsem v šoku ! Já s tebou takřka bezvýhradně souhlasím ! Co se to děje ? :D ;-)
Reagovat
Lunej..
Presne, Illie se choval i na kurtu prastene, ale budiz. Ovsem nekomu nadavat je proste trapne, jen to dokazuje, ze u nej to vekem rozhodne nebude. A ze je silaku na netu habadej vime vsichni.
Reagovat
Pedronegro
jo, z napsaného není znát jakým způsobem to řekl, jinak obsahově to je teda spíš milé, ani černou nezmínil :), ale holt některým afroameričanům není nic recht ;), s tím Rumunskem mám stejný názor, jen bych byl obezřetný s tím Zimbabwe, mohli by si to taky nějak nevhodně až rasisticky vyložit ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtel jsem proste natuknout tu moznost, ze se nastvala jak mama no...:) Mozna si to mohla odpustit, ale fakt jako chlap bych to nechtel hodnotit...tak nejak uz jsem nekolikrat videl reakce zen v tehotenstvi, tezko predikovatelne a take jak nekdo zkusil sahnout na jejich dite, jakkoliv i tzv. slovne...proste to je podle mne dooost tenky led:)
Ze Zimbabwe si starosti nedelam:) Prezident je etnicky Shon, takze zadny afroamerican:D) Shony neurazi...ikdyz jim reknes ze su cerni jak uhel:) Stejne temu nebudou rozumet...
Reagovat
Pedronegro
v tom případě zas aby se třeba nenaprdli, že bys jim tam chtěl nacpat ty šílený Rumuny ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:) Ti by se asi spis nastvali, jak bys jim tam chtel sopnout Brity nebo Francouze, ale mozna tam nejaky to maly riziko i s Rumunama bude...:)
Reagovat
George_Renel
No, kdyby třeba tvá dcera čekala dítě s Asiatem taky by ses plácal do stehen, kdyby se tě někdo zeptal jestli bude mít žlutého rákosníčka?
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to jen problémy. Jak pro rodiče, tak pro potomky.Vždy to tak bylo a vždy to tak bude.
Reagovat
Lunej..
Ja myslela,ze je 21. stoleti.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak co kdyby si tvoje dcerka vzala za manžela cikána a nebo obráceně. Tak jak budete vypadat v očích tvojich příbuzných a známých v tom 21 století.
Reagovat
Lunej..
Ja nemam predsudky a dceru nemam. A nemam duvod se nekomu posmivat, je to vec tech dvou lidi a ostatni zavisi na inteligenci spolecnosti.
Reagovat
VlS
A ty víš, koho ti přivede tvoje dcera, vnučka .......
Reagovat
smazaný uživatel
No tak už jsem přeci jen starší, ale může se to stát v případě vnuček. A pokud mám být upřimný, tak bych to nesl velice těžce.
Reagovat
George_Renel
Ale stát se může. A pak bys vnučce co si třeba v Londýně najde někoho mimo tvou normu řekl to samé co ten Rumun???
Reagovat
VlS
A navíc, mulatky jsou většinou nádherný ženský
Reagovat
Lunej..
Muj strejda byl cikan, teta si ho vzala, zili v panelaku a meli deti. Nebylo vzdy vsechno ruzove, nicmene s nim byla do konce sveho zivota. A jak se tu pise, clovek muze potomkum rict svuj nazor, ale to je vse. Ja si taky do spousty veci kecat nenechala a kdyz jsem dostala pres cumec, byla to moje volba. A nekdy tolerance dokaze vic nez hloupe nenavistne chovani.
Reagovat
a.magerova
To je všechno pravda.... nejsme rasisti..... láska je láska.... mladí si do toho nenechaj kecat.... rodiče své jakékoli děti milují nade vše, prarodiče taktéž.... ;-)

Jde o to, jak tuto odlišnost psychicky ustojí to DÍTĚ později DOSPĚLÝ... můj spolužák na základce měl zlatý zub (korunku na předním zubu), jinak byl úplně "normální"... a přesto se mu hodně dětí smálo, chtělo to mít hodně odolnou psychiku... a to je TO.... např. míšenec Číňana a Češky bude mít rysy obou rodičů a tudíž ani pro Čechy ani pro Číňany nebude domácí... koukněte Rajtoral - mladý, úspěšný, bohatý, blonďatý, "nemíchaný"... a stejně Život nezvládl, co maj pak dělat lidé s různejma odlištnostma.... :-/
Reagovat
misa
Nebo pan Pitomio.
Reagovat
Lunej..
Jenze to je vina nas ostatnich, ze temto lidem delame nekdy ze zivota peklo. Vetsinou vlastni nespokojenost si vybijime na ostatnich nez abychom si priznali, ze si za sve problemy muzeme casto sami. Je to videt hlavne na netu.
Reagovat
VlS
Ale neblbni, děcka se vždycky někomu posmívala - že je tlustej, hubenej, malej, zrzavej, šilhá, neumí ř ......... . Když toho bylo moc, tak jim někdo dospělej vrazil pár pohlavků. Mlátili jsme se jak koně, do krve, a nikoho dospělýho nenapadlo to nějak řešit, prostě děcka. Každej z domu věděl, co už je moc, a za co dostane nářez. Žádný dětský sebevraždy nebyly. Dneska za vším každej hledá nějakej fenomén, šikanu, nepochopení, nedocenění, ......., ale na to, aby se svejm dětem opravdu věnoval, na to jaksi není čas, jak vy šlo při dětech stíhat kariéru, fitka, jógu, relaxaci, rekreaci, společenskej život atd.
Čím víc rodiče chtéj děti nacpat do školek, tím víc si představují, že děti někdo vychová za ně. Tak teda hodně štěstí v budoucnosti.
Reagovat
jirkomar
Už dlouho mi nikdo tak nemluvil z duše. +1
Reagovat
Herbert_Hoover
Co jsi chtěla jako sdělit tím "blonďatý"? :/ :D
Reagovat
janek_da
že je árijka :P
Reagovat
Herbert_Hoover
To by jí zachránilo kejhák ve třetí říši, ale dnes to mají blonďatí si myslím celkem perné :D
Reagovat
a.magerova
Fááákt, to bych ani neřekla, furt se po blonďácích s modrejma očima vzdychá.... bez jakéhokoli historického pozadí... ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak uznávám, že chlapi možná jo, ale který chlap to má skutečně perné? Žádného neznám, pokud není bez domova, bez práce (není nic horšího než chlap bez práce) nebo nemá rakovinu. Ženský..to už je jiná ;)
Reagovat
a.magerova
No... jakože když chlapi tak moc vzdychaj po blondýnkách, tak my baby můžem taky, no ni... :-P
Reagovat
Herbert_Hoover
Já se třeba blondýn bojím.. :)) Ale ještě jsem nevyhledával, jak se ta "fóbie" jmenuje.
Reagovat
Lunej..
Blondyny jsou prece blbky, tak proc je chlapi chteji?:D
Reagovat
smazaný uživatel
No právě proto.
Reagovat
Lunej..
Aha, tak proto jsem tak žádaná:D
Reagovat
Herbert_Hoover
Myslím si, že je to dáno tím, že působí často křehčeji než příslušnice ženského elementu s rozdílnou barvou kadeře. A taky je jich méně, prý..já to nikdy nepočítal.
Reagovat
Lunej..
Ano, muzi maji vice potrebu je ochranovat. Je to mytus:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Je, já je teda nemám potřebu ochraňovat.
Já bych asi ochránil všechny stejně, ale v různém pořadí, pakliže by bylo třeba ochránit blondýnu i brunetu zároveň..třeba kdyby pštrosi překonali v zoo ohrádku, rozeběhli se zuřivě k páru kamarádek - jedné blonďaté a druhé tmavovlasé..
Reagovat
smazaný uživatel
Oni jsou i chytré bloncky, ale jak se říká. Vyjímka potvrzuje pravidlo.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já bych raději chytrou tmavovlásku..když už bych si měl mezi těmi chytrými vybrat :)) Co do vzhledu by to mohla být třeba Andrea Verešová..nebo Ivča Kubelková, ale ta by se musela zkřížit s paní Danou Drábovou, aby splňovala tu podmínku chytrosti.
Reagovat
blixa
Jen abys nepřebral. Nakonec bude vypadat jako Dana Drábková a chytrá bude jako Verešová ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale co když se něco zvrtne a bude to jen na atomové holce.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nevadí, budu se kámošům chlubit, že má manželka v garáži po večerech sestrojuje jadernou bombu.
Reagovat
Lunej..
To byste meli s manzelkou hodne spolecnych temat:) pak bys byl rad za bloncku:)
Reagovat
Herbert_Hoover
To nevím..bloncka by tu bombu možná nesestrojila, ale určitě by si ji dokázala opatřit a ještě to narafičit jako sebevraždu.
Ale co já vím, určitě jsou i blonďaté vědkyně.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A co blondýn Albert Einstein
Reagovat
Lunej..
Zneskodnit chlapa umi skvele kazda zenska bez ohledu na barvu vlasu:D
Reagovat
Lunej..
Zajimalo by me, jestli ty vtipy na blondyny vymysleli chlapi nebo brunety a cernovlasky:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Já si myslím, že za vším musí stát Nastase.
Reagovat
blixa
Samy blondýny. Ony jsou ve skutečnosti chytré, ale právě proto to vtipně maskují ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Přesně, proto se jich bojím, člověk neví, co od nich čekat!! :D
Reagovat
Lunej..
:D:D konecne jste to pochopili, ze ty vtipy vymysleji samy blondyny:D
Reagovat
blixa
Tssssssssss, to my víme dááávno ... :D
Reagovat
a.magerova
Mě by zas zajímalo, kdy (jakože rok) se ty vtipy vyrojily bo za totáče jsem nic takového neslyšela.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já si nemyslím. Domnívám se, že naopak si umí chlapy celkem obtočit kolem prstu a ti za nimi pak mnohdy vlají jako vlasy Jágrouše v devadesátých letech. Nevědomi si své vlastní svobodné identity.
Reagovat
Pedronegro
přece proto ;)
Reagovat
VlS
https://youtu.be/8BI5jFyAdZ8
Reagovat
Herbert_Hoover
Právě, že je 21. století..nepřijde mi, že by se tolerance vůči těmto vztahovým jevům zvyšovala s četností navazování takových vztahů, ba naopak. Ale to je do velké míry tím, co utváří média. Média pomáhají budovat tenhle val, který tolerance velmi těžce zdolává, vlastně možná ani zdolat nechce. Všemožné zahraniční události podsouvají myšlenku, že ti a ti jsou globálně špatní. A když ne přímo, tak část veřejnosti k této myšlence velmi snadno dospěje.
Hlavní je, že je to slušný člověk, nicméně si nedělám iluze, že to nevyžaduje mraky práce, možná o dost více práce než obvykle..makat na vztahu, jenž tvoří příslušníci různých kultur. No ale láska i hory přenáší, ne? ;)
Reagovat
A.R.R.
Máš děti? Dítě tě poslouchá do určitého věku a pak si začne dělat co chce. A nebude se tě ptát jestli může žít s cikánem, černochem, asiatem, s osobou stejného pohlaví. A pokud je člověk alespoň trochu rozumný rodič, tak mu sice řekne svůj názor, ale nechá ho jít svou vlastní cestou.
Reagovat
VlS
Ono ti ostatně nic jinýho ani nezbude
Reagovat
A.R.R.
Pokud chceš s dítětem být v kontaktu, tak ho musíš respektovat a překousnout spoustu věcí, které se ti jako rodiči nelíbí.
Reagovat
Pedronegro
vážně bych odpověděl, že je to dost pravděpodobné :)
Reagovat
ttopi
Taky moc nechápu, co je na tomto rasistického. Prostě pokud má dítě černoška s bělochem, nabízí se otázka, jakou barvu bude dítě mít, to přeci není nic rasistického. Samozřejmě nemusel užívat výraz "čokoláda s mlíkem", ale to je spíš blbej výraz, než rasistickej.
Reagovat
VlS
Tak to je snad x milionkrát vyzkoušené, ne?
Reagovat
ttopi
Nevím, já to nezkoušel. A neřekl bych, že je předem jasná barva pleti. Teda nejsem expert, co se týče genů, ale určitě je tam víc možností.
Reagovat
janek_da
Jsem se trochu ztrácel v tom kdo není zbabělec a kdo to ví.
Jinač Nastase nám asi v Americe dělá hodně ostudu. Počítám, že jsem proně všichni z Ruska, pro ty vzdělanější z exRuska
Reagovat
slacker
taky se v tom newspeaku ztracim. Zbabelec ma byt ten co sere na nejakou politickou koreknost a neboji se to pekne presentovat i na verejnosti i kdyz hrozi ze se na nej sletnou pokrytci celeho sveta a udupou ho do zeme.

A co je vlastne na tom rasismu a rasitickych poznamkach tak spatne? Oni jako rasy a rozdily mezi nimy nejsou? tak to si lzou do do kapsy.
Reagovat
smazaný uživatel
ale jako žena, no věstonická venuše.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist