Na Turnaji mistryň si zahrají i Dementěvová s Wozniackou

16. 9. 2009, 12:32
Aktuality 1
Jistou účast na Turnaji mistryň mají již čtyři tenistky. Po US Open si ji zajistily Dánka Caroline Wozniacká a Ruska Jelena Dementěvová. Devatenáctiletá finalistka posledního grandslamového turnaje roku Wozniacká si mezi elitní osmičkou v Dauhá zahraje poprvé v kariéře, Dementěvová se tradičního vyvrcholení sezony zúčastní již podeváté.
Jelena Dementěvová

Právo startu v Dauhá si už dříve zajistily světová jednička Dinara Safinová a Američanka Serena Williamsová. Z deblových párů mají zatím jistotu jen Cara Blacková s Liezel Huberovou, nejlepší pár světa, který ve finále US Open podlehl sestrám WIlliamsovým. Američanky mají ze zbylých deblistek účast nejblíže.

odkaz:
Žebříček pro nasazování na Turnaj mistryň

Devatenáctiletá Caroline Wozniacká si na US Open vylepšila své grandslamové maximu, kterým byly osmifinálové starty. V New Yorku postoupila dokonce až do finále a jako první Dánka si zahraje na Turnaji mistryň, který se tento rok bude podruhé konat v katarském Dauhá.

"Je to pro mě sezona snů. Vždycky jsem věřila, že bych mohla být mezi nejlepšími na světě, ale netušila jsem, že to bude takhle brzo. Už se nemůžu dočkat Dauhá," prohlásila dánská tenistka.

"Dávám si před sezonou vždycky tento cíl, nyní se mohu těšit na skvělé zápasy," řekla sedmadvacetiletá Dementěvová. Ta si na turnaji zahraje již podeváté. Nicméně ze skupiny, na které se hraje od roku 2003, postoupila až loni. V semifinále pak vypadla s krajankou Zvonarevovou.

Závěrečné klání sezony se koná od 27. října do 1. listopadu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist