Na úvod challengeru v Prostějově vypadl obhájce Calleri

1. 6. 2009, 22:16
Aktuality 1
CHALLENGER PROSTĚJOV - V Prostějově dnes začal challenger Unicredit Czech Open, na kterém se představí také čeští reprezentanti Berdych se Štěpánkem. Už dnes se turnajem rozloučil Agustin Calleri, jenž nestačil na Brazilce Bellucciho.
Agustin Calleri

Hned v prvním kole tenisového challengeru v Prostějově vypadl obhájce prvenství Argentinec Agustin Calleri, který podlehl Brazilci Thomazu Bellucimu hladce 1-6 1-6. Utkání trvalo 43 minut. Bellucci vyřadil v loňském roce ve čtvrtfinále Tomáše Berdycha a v semifinále prohrál právě s Argenticem Callerim. Dnes mu nedal šanci. Pokud Berdych v úvodním kole porazí Belgičana Oliviera Rochusse, bude se už ve druhém kole opakovat loňské čtvrtfinále.

Turnaj už opustil také sedmý nasazený Andrej Golubjov z Kazachstánu, který podlehl žebříčkově o deset míst hůře postavenému Španělovi Alberto Martinovi po třísetovém boji 6-7 7-6 6-2.

Se soutěží se rozloučil i druhý nejlepší slovenský tenista Dominik Hrbatý, který podlehl Marcelu Granollersovi ze Španělska 6-7 5-7. "Nezvládl jsem závěry obou setů. Mrzí mě hlavně prohra v úvodním setu v tiebreaku. Soupeř hrál v těchto fázích přesněji," uvedl Hrbatý.

Z kvalifikace postoupili do hlavního turnaje čeští tenisté Jan Hájek a Jan Minář, Slovák Martin Kližan a Ukrajinec Ivan Sergejev.

V úterý zasáhnou do turnaje také oba nejvýše nasazení Radek Štěpánek a Tomáš Berdych. Soupeřem Štěpánka bude Pablo Cuevas z Uruguaye. Jejich vzájemný duel zahájí program na centrálním kurtu. Po nich bude hrát olympijský vítěz z Atén Nicolas Massu s Italem Cipollou. V 16:00 hodin nastoupí Berdych s Rochusem a den na hlavním dvorci uzavře utkání Andrejeva s kvalifikantem Sergejevem.

Diváci na kurtu číslo jedna se mohou těšit na Ivana Ljubičiče, Frederica Gila nebo souboj Iva Mináře s předloňským vítězem Roitmanem.

- CHALLENGER PROSTĚJOV (Česko, antuka, 127.500 dolarů) -
pondělní výsledky (01. 06. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
A. Martin (Šp.) - Golubjov (7-Kaz.) 7-6(2) 6-7(3) 6-2
Navarro (Šp.) - Crivoi (Rum.) 4-0 skreč C.
Granollers (Šp.) - Hrbatý (SR) 7-6(6) 7-5
Darcis (Belg.) - Machado (Portug.) 6-4 6-4
Belluci (Braz.) - Calleri (Arg.) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vypadl, ale to není žádný šok, ba naopak, ten by vypadl málem i se mnou:-))) Být Callerim, tak zalezu do Jižní Ameriky, odehraju si tam pár challengerů a v tichosti ukončím kariéru, tohle prostě už nemá cenu...To mu není zapotřebí!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist