Na Vinciovou ve Wuhanu nestačila ani Plíšková

1. 10. 2015, 08:25
Aktuality 211
Italka Roberta Vinciová se v čínském Wuhanu postarala o vyřazení dvou českých tenistek během dvou dnů. Po Petře Kvitové nestačila na finalistku letošního US Open ani Karolína Plíšková, která dnesprohrála ve dvou setech.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková ve Wuhanu zvládla dvě třísetové bitvy s Lučičovou a Svitolinovou, v dnešním čtvrtfinále už ale neuspěla proti Robertě Vinciové. Třiadvacetiletá Češka s o devět let starší Italkou, která včera vyřadila Petru Kvitovou, prohrála 6-7 3-6 a ani ve druhém vzájemném střetnutí tak neuhrála alespoň set. Nicméně dopadla lépe než předloni v Katovicích, kde získala jediný game. 

V prvním setu Plíšková otočila z 1-3 na 4-3, jenže více se na returnu prosadit nedokázala. Na trpělivě hrající finalistku nedávného US Open nedokázala najít recept, ze snahy o agresivitu často chybovala a jediné zaváhání na servisu v druhém setu ji připravilo o lepší výsledek.  

"Jsem v semifinále, takže jsem šťastná," řekla Vinciová. "Dnes to byl další těžký zápas. Karolína je dobrá hráčka a hraje hodně ploché údery, tak hlavně na začátku to pro mě nebylo snadné. Ale dobře jsem podávala a jsem teď opravdu moc ráda, že si tu zahraju poprvé v semifinále. Je to neuvěřitelné místo - pěkné město, skvělé kurty. Jsou to pro mě vzrušující chvíle," dodala.

Plíšková si navzdory porážce polepší ve světovém žebříčku, ve kterém se díky 190 bodům za čtvrtfinále vrátí do Top 10. Polepší si také v boji o Turnaj mistryň, ve kterém se pohybuje na hraně postupu a nepostupu.

O Singapur bude rodačka z Loun bojovat ještě v následujících dvou týdnech v Pekingu a Tianjinu. Pokud by se na Turnaj mistryň, který startuje 26. října, nekvalifikovala, bude mít jistou účast na WTA Elite Trophy v Zhuhai, kde se bude konat premiérový ročník od 2. listopadu. V polovině listopadu by pak Plíšková neměla chybět v nominaci na finále Fed Cupu proti Ruskám.

Bývalá juniorská vítězka Australian Open Plíšková dnes ve Wuhanu dohrála i ve čtyřhře. S Němkou Julií Görgesovou sice v dohrávaném druhém kole porazily 6-3 6-4 španělskou dvojici Medinaová/Parraová, ale v následném čtvrtfinále už prohrály s nasazenými tchajwanskými sestrami Hao-Ching Chan a Yung Jan Chan

Kontaová málem porazila i Venus
Italka Vinciová vyhrála devět z posledních deseti zápasů a v Číně si tak zahraje o své 15. finále na okruhu WTA a první na asijské půdě. O postup do sobotního finále se střetne s Venus Williamsovou, která dokázala zastavit vítězné tažení britské kvalifikantky Johanny Kontaové.

Aktuálně 66. hráčka světa Kontaová odehrála po Wimbledonu do dneška 22 zápasů a jediná Petra Kvitová proti ní uspěla. Ve Wuhanu Britka porazila i druhou hráčku pořadí WTA Simonu Halepovou, ale Venus Williamsová už byla nad její síly.

Vítězství bývalé světové jedničky se ale nerodilo vůbec lehce. Američanka musela už v úvodním gamu odvracet čtyři brejkboly; v prvním setu dvakrát do vedení, Kontaová ale dokázala její náskok smazat, a až brejkem za stavu 5-4 rozhodla Williamsová o zisku sady.

Následující desítky minut patřily její soupeřce, která dvěma brejky poslala zápas do rozhodujícího setu, v němž měla Kontaová za stavu 5-3 další cenné vítězství na dosah. V důležitých výměnách ale byla úspěšnější Williamsová, která vyhrála poslední čtyři hry a tím i celý zápas.

"Nemůžu věřit tomu, že tady stojím jako vítězka," řekla v rozhovoru na kurtu vítězka zápasu. "Johanna hrála výborně. Má za sebou úžasné léto a tady na turnaji porazila hodně hráček. Vypadalo to, že už jsem odepsaná, ale já jsem cítila energii diváků. Cítila jsem se výborně," dodala.

Bez potíží postoupila mezi kvarteto nejlepších Angelique Kerberová, které vzdala Coco Vandewegheová. Třiadvacetiletá Američanka, jež měla v nohách tři třísetové bitvy a v předchozím duelu s Barborou Strýcovou si dvakrát nechávala ošetřovat levou ruku, vzdala za stavu 1-6 a 1-3 kvůli zranění levého kotníku. 

Obě tenistky v zápase zahrály vysoký počet winnerů, ale zatímco Vandewegheová také často chybovala, Kerberová předvedla pouze tři nevynucené chyby. 

Německá tenistka bude v sedmém letošním semifinále usilovat už o páté finále. Její soupeřkou bude Garbiñe Muguruzaovás níž vede ve vzájemné bilanci 3-2, ale prohrála s ní letos na Roland Garros i ve Wimbledonu. Muguruzaová ve čtvrtfinále smetla dvakrát 6-2 Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou.

Do semifinále čtyřhry postoupily Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které dnes porazily 6-3 6-4 kanadsko-polský pár Gabriela Dabrowská a Alicja Rosolská. České tenistky tak drží reálnou šanci v boji o postup na Turnaj mistryň.

O finále svedou souboj s Irinou Beguovou a Monicou Niculescuovou, Proti Rumunkám dnes nenastoupily Španělky Garbiñe Muguruzaová a Carla Suárezové, které jsou přímými konkurentkami dua H+H ve hře o Singapur.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2.513.000 dolarů
čtvrteční výsledky (01. 10. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vinciová (8-It.) - Kar. Plíšková (15-ČR) 7-6 6-3
Muguruzaová (5-Šp.) - Schmiedlová (SR) 6-2 6-2
Kerberová (6-Něm.) - Vandewegheová (USA) 6-1 3-1 skreč V.
V. Williamsová (USA) - Kontaová (Brit.) 6-4 3-6 7-5
Semifinálové dvojice: V. Williamsová - Vinciová, Muguruzaová - Kerberová.
• Čtyřhra - 2. kolo •
Görgesová/Kar. Plíšková (Něm./ČR) - Medinaová/Parraová (Šp.) 6-3 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Hlaváčková/Hradecká (6-ČR) - Dabrowská/Rosolská (Kan./Pol.) 6-4 6-3
Chan/Chan (4-Tchaj-wan) - Görgesová/Kar. Plíšková (Něm./ČR) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

211
Přidat komentář
d@ve
Koukám, že Venus má s Vinci stejné komplikace jako Petra. Už vedla 3:0 a Roberta otáčí na 3:4.
Reagovat
d@ve
Srovnáno na 5:5, bude TB? :)
Reagovat
tommr
obávám se, že na TB ani nedojde. Venus nevypadá vůbec dobře ... :(
Reagovat
Herbert_Hoover
Venus se vzchopila, klobouk dolů, je to bojovnice a holt ne nadarmo pojem. :) Snad to dotáhne už do vítězného konce ve třetím setu. :)
Reagovat
d@ve
Vzchopila se teda pěkně. ;) Zdá se, že to zatím drží ve svých rukou..
Reagovat
tommr
snad už to Venus dotáhne. Byla by ostuda kdyby se Vinci zase dostala do finále ... :)
Reagovat
lars
ostuda ceho ?
Reagovat
tommr
byla by to ostuda pro ženskej tenis. Nemám nic proti občasnýmu překvapení, ale aby se průměrná hráčka jako je Vinci pravidelně objevovala v závěrečných kolech velkých turnajů to už je trochu moc ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se zvládne pravidelně objevovat v závěrečných kolech velkých turnajů, tak to rozhodně průměrná hráčka není, tudíž ani nemůže jít o žádnou ostudu.
Reagovat
d@ve
Srovnáno na 5:5, bude TB? :)
Reagovat
tommr
tak si se toho TB přece jen dočkal a rozuzlení bylo nakonec uspokojivý ... :)
Reagovat
d@ve
jj. :D
Reagovat
tommr
a značně si tak zkomplikovaly boj o poslední postupový místo na TM ... :(
Jejich dnešní zápas s rumunským párem Begu/Niculescu byl zároveň i jakousi zkouškou na FC utkání s Rumunskem ve který Háčka bohužel moc nepřesvědčila ... :(
Reagovat
d@ve
To je vážně škoda. Nezvládly žel závěr STB. Asi ztratili koncentraci..
Měly to pěkně rozehrané, vedly už 6:4, ale pak ztratili asi 5 míčku v řadě a i když odvrátili několik MB, ten poslední už ne. :(
Reagovat
tommr
jj ten závěr nezvládly - začalo to tou obrovskou chybou za stavu 6:4 kdy Andrea netrefila úplně prázdnej kurt a pak už se vezly ... :(
Reagovat
Herbert_Hoover
Vždyť jsou totálně z formy oproti ostatním párům, co by dělaly na TM? :) Věřil jsem Rumunkám, ale po včerejším průběhu Sousy jsem neměl koule vsadit výraznějšího kurzového outsidera, nějak mi to vzalo odvahu. A to jsem v sázení zažil hodně, ale včerejší zápas Dimitrova se Sousou budu dlouho vydýchávat. :)
Reagovat
tommr
někdy to vypadá, že tam ani nechtějí. Ztratit zápas proti bláznivejm Rumunkám vyžaduje značný úsilí ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
A tohle jsi viděl >

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/248164/co-se-s-ni-delo-rumunka-padala-opakovane-bezduvodne-k-zemi.html
Reagovat
tommr
jj na internetu toho koluje spousta:
https://twitter.com/WTAreactions/status/648758204449615872
Reagovat
Herbert_Hoover
Chtěl jsem dát proti Rumunkám už v zápase s Garcíou a Katarinou..ale mě vždycky tyhle singlové páry děsí, navíc Niculescu je nepříjemná hráčka po všech stránkách i v singlu a tak nějak mi do deblu celkem šla. No a Begu má teď fazonku. A když vezmu v potaz, že H+H mají horší sezonu než García/Srebotnik, tak jsem už vůbec neviděl důvod jim nějak moc věřit. Jako zamrzí, jak se jejich výkonnost propadla, všichni určitě mají v paměti rok 2012 a Wimbledon + OH, ale takový je holt současný stav věcí.
Reagovat
tommr
Háčka jsou ted bohužel z formy a hlavně na rozdíl od minulosti nezvládají klíčový momenty ... :(
Co se týče Rumunek tak dneska byla jasně lepší Niculescu, která předvedla pár hezkejch úderů. Begu hrála podprůměrně ...
Reagovat
janek_da
S tim Sousou to bylo těžký. Už mu došla šťava.

Každopádně tip na něj měl hodnotu velkou. Navíc, když se dal v pohodě několikrát jistit.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já moc nejsem zastáncem jištění, tedy takhle..kdybych točil v sázení větší peníze (kdysi tomu tak bylo), tak bych jistil, ale na tiketu jsem měl nějaké voidy, tak by se to až tak neoplatilo. :) Dost mě to namíchlo, příležitostí měl spousty, Dima byl zralý na ručník po prvním setu a Joao ho měl dorazit hned v tom třetím gemu druhého setu. :) No k průběhu není moc co dodat, však víš sám. :) Taková prohra naštve, ale tak musí se jít dál no. :)
Reagovat
lars
skrecoval
hlavne, ze vcera musel hrat "jak o zivot" :((
Reagovat
tommr
jj to naštve. Bára by ale nejspíš od Kerberový taky dostala nakládačku ...
Reagovat
COMEON
Garbi ju už ale zastavi!
Reagovat
tommr
těžko říct. Muguruza sice zatím hraje dobře, ale proti živý zdi jako je Kerber se může vyházet ...
Reagovat
janek_da
snad jo :))))
Reagovat
blixa
Ale no tak !!! Ty nemáš rád koťátka ??? ;-)
Reagovat
tommr
z pohledu šancí našich hráček na postup na TM to dneska ve Wuhanu ve všech 4 semifinále dopadlo špatně: Muguruza se už dostala před Lucku a Kerberová, Vinciová i Venus Williams naše hráčky taky začínají vážně ohrožovat ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Garbine i Angelique mají parádní sezonu. Byla by škoda, kdyby se na TM nedostaly. Těším se na jejich zítřejší zápas.
Reagovat
janek_da
A to do března vypadala Angie na odpis. Ale potom 4f a 4 vítězství.

Myslím, že ji hodně nastartovalo finále v Charlestonu s Keys, kde měla Keys brejk k dobru ke konci 3. setu. A potom si zatraceně pomohla v Stutgartu zápasem s Mášou. Pro mě jeden z nejhezčích zápasů nejen této sezony.
Reagovat
Patri.k
Misky vah jsou ale stale na strane nasich hracek... bez ohledu kdo turnaj vyhraje, Lucka bude mit stale cc 250 bodovy naskok na posledni postupove misto a Karolina 100 bodu, coz je celkem slusne
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka těchto dnů: Kdo zastaví Bobinu,aby nevyhrála Wuhan,Peking a nekvalifikovala se na TM na úkor Gvidova.Navíc mám takovej blbej pocit že letošní TM může být bez české účasti.Šafářová by musela výrazně bodovat v Linci i Moskvě,což po nemoci asi není moc reálné,navíc šanci postoupit na TM má hrozně moc tenistek.
Reagovat
EllNino
To je smula ...Lucka Hradecká se těsně nedostala do hlavní soutěže Pekingu a je 1. nasazená v kvalifikaci ...bohužel se nedá stihnout obojí, takže pokud zejtra prohraje debla s Andy, tak bude hrát kvaldu až v sobotu, dají jí odklad ...ale radši bych, aby postoupila v tom deblu, holt singl oželí :)
Reagovat
tommr
doufám, že se na debla nevykašle - to by byla velká chyba. Háčka ted mají ve Wuhanu velkou šanci na to, aby si zajistily účast na TM a to by měla bejt jejich jasná priorita ...
Reagovat
EllNino
nevykašle, to je jasný :)
Reagovat
EllNino
Woz WC do Moskvy :)
Reagovat
Haitik
Moskva letos skvělé obsazení!!
Reagovat
martinek37
Tedy parádní zápas Venus s Johanou. Venus je neskutečná bojovnice a Johana tedy teď hraje skvěle. Vinci má ale zase jinou hru, tak uvidíme. Budu fandit Venus.
Reagovat
EllNino
Rodina/Jovanovski/Hibino/Vekic ....jedna z nich získá titul z Taškentu ...snad bude ve finále Bojana a Donna a vítězka je mi pak jedno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mě i překvapilo, že Bojana porazila Anniku. :) Uvidíme, šance pro Donnu tam určitě je...
Reagovat
EllNino
to je dobře, Anniku nemusím, Bojana tu předloni vyhrála a loni byla ve finále, tak snad jí to nakopne holku a Donně by to taky pomohlo :) ...škoda, že nepostoupila Katka, ta by tu měla taky šanci ...
Reagovat
Fandina
To byl zápas. Kontě moc nechybělo.
Reagovat
EllNino
Venuuuuuuus :) neuvěřitelný, já smekám a mám obrovskou radost. Ale Johanna teda, ta pokud vydrží takhle hrát, tak se mužeme dočkat velkých věcí :)
Reagovat
tommr
no hlavně aby jí ještě zbyly nějaký síly na zápas s Vinciovou ...
Reagovat
EllNino
porazí :)
Reagovat
tommr
ale kdo koho? :)
Reagovat
EllNino
Venus Robertu :)
Reagovat
tommr
kéž by. Vinciová mi nějak začíná lízt na nervy ... :)
Reagovat
EllNino
taky :) bohužel ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Mezinárodní den seniorů dnes, takže to Venushezky oslavila vítězstvím! :D Myšleno v nadsázce samozřejmě...Venus mám rád a přeju jí TM :)
Reagovat
tommr
Konta to zase pěkně dramatizuje. Docela bych jí přál aby to vyhrála ... :)
Reagovat
d@ve
Zápas docela graduje. :) Johanna jej nedoservírovala. :/
Reagovat
d@ve
Teď má šanci Venus..
Reagovat
d@ve
Neskutečná bitva!
Reagovat
Fandina
kratas na MB a pak ještě zásahy na síti, nádhera
Reagovat
tommr
napínavej závěr! Přál jsem to víc Kontaový - škoda, že to nedokázala doservírovat ... :)
Reagovat
d@ve
Taky jsem preferoval spíš Johannu, ale Venus to taky přeju - vybojovala si to... ;)
Reagovat
tommr
v závěru mě Venus docela překvapila - čekal jsem, že jí dojdou síly. Zdá se, že je na tom ted fyzicky líp než o deset let mladší Petra ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš zdravotně... :)
Reagovat
EllNino
No Venus má unavovej syndrom, takže jsou na tom tak zhruba podobně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, to jsem nevěděla.
Reagovat
smazaný uživatel
Venus má Sjörgenův syndrom, ne únavový syndrom. Ne že by to taky nebyl průšvih, ale přeci jenom jde o různá onemocnění.
Reagovat
EllNino
je to druh unavového syndromu, tak nemusíš hned opravovat
Reagovat
smazaný uživatel
Únavový syndrom je jenom jeden.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Chronick%C3%BD_%C3%BAnavov%C3%BD_syndrom

Možná jsi měl na mysli, že jde o druh autoimunitního onemocnění..
Reagovat
tommr
spolu s Goergesovou budou hrát deblový čtvrtfinále proti tchajwanskýmu sesterskýmu duu Chan/Chan ...
Karolína může výhrou v tomto zápase hodně pomoct i Háčkům, protože Tchajwanky jsou spolu se Španělkama jejich největší konkurentky v boji o poslední postupový místo na letošní TM ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím nám moc nepomáhají, snad se jim to ve druhém setu povede otočit. :)
Reagovat
tommr
jj zatím to nevypadá moc slibně. Karolína už toho asi musí mít plný zuby ... :(
Reagovat
tommr
po vyřazení v singlu postoupila společně s Goergesovou do čtvrtfinále debla který odehraje taky ještě dneska. Tak jen doufám, že to všechno přežije ve zdraví ... :)
Reagovat
d@ve
Tak zdá se, že už jí/jim síly docházejí.. :/
Reagovat
tommr
a už došly a jsou venku. Ale aspoň bude mít Karolína víc času na odpočinek před Pekingem ... :)
Reagovat
d@ve
Tak tak, musíme na tom hledat pozitiva a sociální jistoty.. :)
Myslím, že Karolina tam aspoň z části svou misi splnila.
Reagovat
tommr
jako osmá nasazená splnila postupem do čtvrtfinále povinnost a v deblu dokonce postoupila dál než se čekalo. Kdyby to dokázala zopakovat i v Pekingu tak má nejspíš vystaráno ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Begu a Niculescu postupují bez boje a jsou určitě pro Háčka schůdnějšími soupeřkami. Naděje na finále je tak daleko větší, než kdyby hrály proti Španělkám. :))
Reagovat
d@ve
Tak to bylo snadnější než jsem doufal. ;)
Reagovat
tommr
zrovna jsem to chtěl napsat. Zajímalo by mě jestli Španělky odstoupily kvůli indispozici CSN nebo jestli to vzdala Muguruza, aby pošetřila síly na singlový semifinále?
Pro Háčka je odstoupení Španělek dvojnásob dobrá zpráva protože jim to vedle šancí na úspěch v turnaji značně zvyšuje i šance na účast na deblovým TM. Španělky jsou totiž spolu s Tchajwankama jejich největší konkurentky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je možné, že obojí - CNS se nemusí cítit stoprocentně a Garbine radši ušetří síly na singly. Ať je to cokoliv, pro nás každopádně dobrá zpráva. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena Williamsová předčasně ukončila sezonu!
Reagovat
smazaný uživatel
:(((
Reagovat
Cico93
Dajak veľa zranených tenistiek v poslednej dobe.
Reagovat
smazaný uživatel
Strašný, už aby byl konec sezóny...
Reagovat
lars
Chce se nejak zapsat do historie tim, ze zrusi ucast na TM
a setri sily na obhajobu OH :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Hádám, že u Sereny je to spíš mentálního rázu. :) Od psychiky se kolikrát odvíjí i fyzický stav, ale kořeny budou opravdu v té prohře s Vinci. Zkrátka bylo to obrovské zklamání, dokážu se do její situace vcítit. 3/4 sezony makáš, jedeš jako pila, jdeš si za svým cílem, který tě dost možná jako jediný stále motivuje hrát tenis na nejvyšší úrovni nebo možná vůbec hrát profesionální tenis a těsně před cílem bum bác. Obrovská frustrace. :/
Reagovat
smazaný uživatel
Mne to tak pripadá, že Serenu už nebaví hrať tenis, ale zbieranie triumfov.
Reagovat
Herbert_Hoover
Chtěla holt dokázat něco, co se v open éře povedlo jen dvěma tenistkám. Připojit se k výjimečným hráčkám. Vyhrála už všechno, nesčetněkrát, tento úspěch jí chyběl. Leckdo nenachází motivaci hrát, i když nevyhrál skoro nic. U Sereny je obdivuhodné, že to dotáhla až sem.
Reagovat
smazaný uživatel
Výnimočná už je.
Reagovat
Herbert_Hoover
Steffi a Margaret jsou pořád nad ní ve výjimečnosti. Tímto úspěchem se mohla dostat na jejich level. Byl by to její největší kariérní triumf. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Výnimočných hráčok je predsa veľa a nedá sa hodnotiť, kto je výnimočnejší. Skôr by som hovorila o úspešnosti.
Reagovat
Herbert_Hoover
Výjimečnost lze měřit jednotlivými úspěchy, dominancí, herním stylem apod. Steffi naplňuje výjimečnou hráčku snad ve všech bodech, podobně jako Serena. Té to narušuje snad jen prezentace na kurtu. I když zase na druhou stranu...tak jako Serena se taky chová málokdo, není tedy výjimečná i v tomto bodu? :D Někdo je holt papírově výjimečnější než jiný, i když si taky získá mnoho fanoušků. Třeba Justine Henin nevyhrála zdaleka tolik co Steffi nebo Serena, ale mnoho fanoušků si ji dodnes pamatuje a oceňuje ji pro její sympatičnost a líbivý herní styl, zejména jednoručák atd.
Reagovat
Herbert_Hoover
A proto je z toho tak zdecimována. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena letošek zasvětila zisku toho jediného, co jí ještě ve sbírce chybí, Svatého Grálu všech tenistů - čistého Grand Slamu. Stálo ji to mnoho fyzických a zejména psychických sil - na FO hrála v pěti ze sedmi zápasů ve třech setech, z toho tři z nich musela po prohrané první sadě otáčet, ve Wimbledonu prohrávala v zápase s Watsonovou 1:4 ve třetí sadě... Všechno to ustála, ale nakonec skončila kousek pod vrcholem. Na turnaji, kde předchozí 4 roky hrála finále, který v posledních třech letech vyhrála.. To muselo bolet.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak tak. :) A myslím, že nejen letošek tomu zasvětila, ale tahle touha ji drží už dýl. Taky jsem párkrát ztroskotal těsně před cílem a vím, jak jsem byl z toho down. A přitom by se dalo říct, že to bylo nic oproti tomuto snažení.
Reagovat
vibbi
kdybys odebíral Český srdce nebo Prostě tenis, tak už to víš přes hodinuů..
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ne, páč na FB se během práce nepohybuju, to by nedopadlo dobře. :D Něco dělám na PC a mám puštěné rádio a tam to říkali. Zapnul jsem TP a tady to nikdo nepsal, tak jsem to přidal.
Reagovat
d@ve
Psalo se to níže.. ;)
Reagovat
lars
myslim, ze to bylo pod jinym clankem
Reagovat
d@ve
Ale je fakt, že tak zásadní informace a není ani v expres zprávách. :/ Že by to ještě ověřovali?
Reagovat
smazaný uživatel
ale už je v expres správach, 11:07
Reagovat
d@ve
No jo, opravdu. Tak to se mi nějak neobnovila stránka nebo co.. :)
Reagovat
lars
ten cas nemaji spatny v 11:10 to tam jeste nebylo :))
Reagovat
lars
* maji
Reagovat
d@ve
Že jo.. taky se mi to zdálo. Asi tu zprávu dlouho sepisovali.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Se nemohli dovolat Sereně, aby si to ověřili :-))
Reagovat
d@ve
:D
Reagovat
kada.tom
bohužel no :-(
letos to asi nebude moc zajímavej Turnaj mistryň ... Serena nebude, Sharapova je na tom bůhvíjak a u ostatních je to hop nebo trop, všechny ty ve špičce jsou poslední dobou totálně mimo, jednou se chytne ta, podruhý zas jiná ... nevím nevím, letos to asi moc kvalitní turnaj nebude :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Letos naopak bude extrémně zajímavý - nebude už od začátku jasné, kdo ho vyhraje. ;-)
Reagovat
darek.vrana
Možná se třemi Češkami a nebude zajímavý??:)
Reagovat
lars
v 1 skupine :((
Reagovat
darek.vrana
Tak aspoň jisté jedno semi.
Reagovat
blixa
Ber to pozitivně, zase jedna v semi jistá ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jirka Veselý s Mattem Ebdenem se ukázali teď v deblu teda. :) Udělali čest singlistům, když na podání deblistů uhráli pouhých 6 fiftýnů za zápas a v mezihře hořeli jako papír. :)
Reagovat
d@ve
Tak snad Karolína zvládne aspoň debl. Právě hrajou.. 3:2
Reagovat
freeteepek
A má v kapsa pevní set.
Reagovat
d@ve
Zvládli to.. A teď by mohli postoupit i Begu s Niculescu.
Reagovat
tommr
AKS mě dneska trochu zklamala - čekal jsem od ní rozhodně větší odpor. Muguruza ale hrála opravdu dobře ...
Muguruza se už po dnešku v žebříčku dostala před Lucku Šafářovou a pokud získá titul tak předstihne i Petru Kvitovou. A vzhledem k jejím výkonům a zbylé konkurenci je to vysoce pravděpodobný ... :(
Reagovat
Fandina
ježiš, to jsem nevěděla, že je na tom až tak dobře a už je pátá případně bude čtvrtá. Ostatné viděla jsem závěr zápasu, hrála opravdu super. Šmidlince nedala moc šancí. Takže vlastně ani není divu, že Mugu je tak vpředu. Přece jenom GS finalistka, někde se to musí odrazit.
Reagovat
smazaný uživatel
hej, nemala svoj deň, inak turnaj jej celkom vyšiel a je perspektívnou tenistkou. Prehrala s nasadenou hráčkou. Viacero nasadených prehralo skôr a Kajka sa držala.
Reagovat
d@ve
Ta Lucka má chudák fakt smůlu.. Mohla si to několika zápasy upevnit.
Ale i tak to nedopadlo naštěstí zatím tak tragicky. Spousta jinejch pod ní zase naštěstí vyhořela.
Reagovat
janek_da
Viděl jsem kousek ve 2.setu a AK mě trošku zklamala. Čekal jsem chytrou hru, úhly, a ona se snažila držet krok v přestřelkách s Gábinou. I když chápu, že z těch pumelic to asi není tak jednoduché něco vymýšlet.
Reagovat
smazaný uživatel
Klid, zatím měla slaboučké soupeřky.
Reagovat
Cico93
šak aj Petra tu bola dajaka slabučka.
Reagovat
freeteepek
Jen pro informaci. Muguruza měla před turnajem kurs na titul 21. Kerberová 17. Sranda bude, až všem vypálí rybník Vinciová s kursem přes 30...
Reagovat
smazaný uživatel
Může být, ale Vinci měla zatím taky odevzdané soupeřky.
Reagovat
d@ve
Tak Garbine má dobře našlápnuto.. Ta si o to TM opravdu říká.
Reagovat
lars
je v lehci polovine pavouka
Reagovat
tommr
to bych rozhodně neřek. Pro mě je ted Muguruza jasná favoritka na titul ...
Reagovat
lars
sak favoritkou na titul je
Reagovat
smazaný uživatel
Favorutkou možná je, ale soupeřky zatím měla fakt slabý.
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat
lars
dorazil jsi pozde, Ana uz ma po zapase :((
Reagovat
Cico93
Prial som si oba zápasy presne naopak. Asi lepšie, že som videl len čísla.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Angii taky umí zahrát, letos svedly krásné bitvy a ve třetím setu ji vždy přetlačila :)
Reagovat
d@ve
Myslím, že s touhle formou by klidně dala i Vinci. ;)
Reagovat
kada.tom
Super, Čobolka out :-)
Reagovat
smazaný uživatel
fuj, ty neprestaneš rýpať ! Koho ty máš rád? Asi iba seba.
Reagovat
Frick
Ještě tak ta Cibuľa chápu, že nemusí být každýmu sympatická (mne asi trochu sympatická je, protože mám pocit, že je chytrá), ale pro AKS? Co ti ta udělala?
Reagovat
Cico93
kadlec jak je škaredý tak tak je aj hlupy
Reagovat
blixa
+1 ;-)
Reagovat
lars
a narust konkurence na TM a v zebricku :((
Reagovat
Frick
Permanentka za 5571 Kč. I kdybych to dělil čtyřma (k poměru k platum), tak dal by někdo za týdenní lístek třeba na nějaký WTA turnaj do Liberecký haly 1392 Kč?
Reagovat
Frick
na Kremlin Cup by permice vyšla nejlevněji (při objednání do 28.8.) na 2720 Rublů = 1008 Kč...

http://images.kremlincup.ru/kremlincup/2015/09/03/0000034978/file23.pdf
Reagovat
Frick
http://www.livasport.at/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=51

Hm, tak hraje se to v celkem rozlehlý hale, kde je místo i pro atletickou dráhu.

Vlastně jsem se trochu divil tomu, proč se to nehraje v hokejový hale, kde hraje Liwest Linz, ale to je ještě větší krcálek. Docela mne to překvapuje, když si vemu, že Linec je větší město než Plzeň.
Reagovat
sosna
nevíte někdo, jak je to v Linci se vstupenkama. Web turnaje nejede na FB smázli můj dotaz - nechápu proč. Lze koupit předem, nebo na místě? Přibližná cena?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.generali-ladies.at/de/ticket_service/trib%C3%BCnentickets/index_ger.html
Reagovat
sosna
díky moc! Hlavní stránka nejede, ale tohle jo!
Reagovat
Fandina
Já si tam kupovala lístky na místě, vloni i předloni. Všechno v pohodě.
Reagovat
Fandina
Ale bylo to vždycky na začátku turnaje, lístků bylo v nabídce dost.
Reagovat
rosm
Smidli bez sance momentalne, nestiha vubec Muguruzu udery. Slaboucka.
Reagovat
tommr
tak to vypadá, že AKS dneska nepřekvapí. Po nadějným začátku odpadla ... :(
Reagovat
martinek37
Mě přijde, že některým hráčkám ke konci sezony tak trochu došla šťáva. Mezi ně patří i Petra s Karolínou. U Petry je celkem jasné, proč tomu tak je, u Karolíny už tolik ne. Ale zase mi přijde, že od US Open hraje nejlíp. Prohra s Tatishvili byl docela šok. Vinci má naproti tomu ke konci sezony nejlepší formu. Ona je ta její hra dost nepřijemná pro každýho.
Jako nějvětší favoritku teď vidím ve Wuhanu Angie a nejvíc bych to přál Aně Karo nebo Johaně. První ale na to zatim moc nevypadá.
Reagovat
paulmara
tak Serena zabalila sezonu
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/12-general-messages/981753-breaking-serena-has-withdrawn-china-open-wta-finals.html
Reagovat
Frick
Jestli se Lucka dostane na TM kvůli tomuto, tak by to bylo trochu symbolický. Serena jí připravila od GS v singlu, tak že by jí nyní poslala omluvý balíček?
Reagovat
martinek37
No i Karolíně by to mohlo pomoct. Budeme v u nás pak všichni milovat Serenu? :)
Reagovat
rosm
zprava z fora, nemas tam neco verohodnejsiho?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to z oficiálních stránek China open, to nestačí?
Reagovat
lars
ta porazka na GS ji asi vyridila
sakra, to ji nemohl nekdo porazit uz na RG
Reagovat
smazaný uživatel
Šok to pro ni byl, ale nemyslím si, že by jí to vyřídilo. Letos si odpočine, a příští rok bude pokračovat. Třeba to už nebude taková dominance, ale stále je jenom pár hráček, které ji dokážou porazit.
Reagovat
lars
setri sily na obhajobu OH, to jeste nikdo asi nedokazal
Reagovat
smazaný uživatel
Je to ještě daleko, ale bude se hrát na Deco Turfu, což by ji mohlo vyhovovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Může mně někdo vysvětlit, co to je to WTA Elite Trophy? Díky
Reagovat
aligo
náhrada za turnaj šampionek, jestli se nepletu...
Reagovat
Frick
Turnaj, kterej snad bude bez Češek.
Reagovat
lars
myslim, lepsi hrat ET nez mit na TM nedobrou formu
Reagovat
slacker
To neni pravda, za 3 porazky na TM a mas 210 bodu zadarmo, Kolik bodu dostane vitezka ET?
Reagovat
lars
letos to bude asi vic jak loni na TS ?
Reagovat
tommr
http://www.wtatennis.com/news/article/5036175/title/zhuhai-leaderboard-shuffles-in-asia
Reagovat
rosm
no je to smutne, ze odesla forma jak Kvitove tak Pliskove uplne, Vinci tezi jen z neformy ostatnich svoji neprijemnou hrou. S tim podanim nevim co ma, zapas jsem nevidel.
Reagovat
freeteepek
Vinci podávala skvěle. Ne náhodou porazila Serenu a došla na USO až do finále!
Reagovat
darek.vrana
Do finále gs se nikdo nedostane díky neformě ostatních. Určitě v její části pavouka byly hráčky co měly formu, nemyslíš?
Reagovat
Frick
Serena formu neměla. Teda, byla mimo.
Reagovat
lars
to by Serina neuhrala set
Reagovat
Frick
Blbost.
Reagovat
lars
blbost
Reagovat
Frick
Pardon, ale kdyby hrála normálně, tak Vinči nemá šanci.
Reagovat
darek.vrana
Jenže Vinci jí svým stylem neumožnila hrát normálně. Moc tu Serenu idealizuješ. Letos na GS šla v každém druhém zápase do tří setů a několikrát vyhrála jen díky tomu, že se její soupeřky podělaly. To se ovšem nestalo Vinciové.
Reagovat
freeteepek
A teď už jim na kurtu slunce nepřekáží...:-(
Reagovat
tommr
a rozhodně nepředvedla výkon důstojnej hráčky první světový desítky usilující o účast na TM ... :(
V prvním setu se sice Karolína dlouho držela, ale TB nezvládla a ve druhým setu po špatným začátku úplně odpadla. Podobně jako včera hrála téměř bez prvního podání a nedokázala si vytvořit žádnej tlak. Soupeřka přitom dneska nehrála nic moc a rozhodně byla k poražení ... :(
Reagovat
freeteepek
K poražení je každej, ale Vinci dnes hrála sebevědomě a bez chyb. Na servisu vynikající. Kolik dala es? Karolíně servis dnes opět nešel, ale to bylo prostě tím, že byla od začátku pod tlakem agresivně hrající soupeřky, která nechybovala. Ono se možná zdá, že Vinci nehraje agresivně, ale ona do toho na forehandu dost razantně buší.
Reagovat
tommr
sebevědomí Vinciový rozhodně nechybí což po finále USO asi nepřekvapuje. Naše holky jí to ale včera i dneska až příliš usnadnily ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina je slaba v mezihre, takze kdyz ji ten servis odejde, tak odejde tzv. cela jeji hra...a to je u ni problem, nehovoric o tom, ze jen tezko reaguje na vyvoj zapasu...
Podle mne to neni zatim na top10, nerikam, ze se tam nemuze vratit;)
Ale tohle kotatko ma jeste hodne dlouhy kus cesty pred sebou.
Taky bych rekl, ze uz je tzv. nactena...souperkama, nebot jak vylezes nahoru, uz neni tak velky problem si sehnat nekolik zapasu...obecne jeji hra je proste zatim moc citelna na to, aby to stacilo na konzistentni vysledky. Ono ikdyz i ten servis ji slape, souperky uz ji lepe na to reaguji...se pripravi proste...
Pochopitelne na nektere servy se reagovat uplne neda;)
Takze jeji vystoupeni bylo dustojne tomu, co zhruba predstavuje.
Reagovat
tommr
v podstatě se shodnem. Taky si myslím, že Karolína ještě na top-10 nemá a dneska se to bohužel jasně prokázalo. Vzhledem k jejímu věku a fyzickejm dispozicím je ale slušná šance, že se ještě může zlepšit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak zlepsovat se muzes vzdycynky;)
Reagovat
tommr
tak teoreticky jistě ano, ale nemyslím si, že se třeba taková Klára Koukalová ještě bude zlepšovat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Karolina hlavně neumí zopakovat stejný výkon během krátké doby. To ji bohužel brání se posouvat dál. Když jako měřítko vezmu Garbine, která Anu totálně rozválcovala, tak i když dneska AKS kousala, zvládla to v pohodě.
Reagovat
lars
jak to ,ze ta Tvoje Lucka uhrala letos ve 2 zapasech se Shitolinou jenom 1 set ? :)
Reagovat
slacker
a opet napsal nekolik komentaru kde ho opet nekdo zklamal
Reagovat
smazaný uživatel
pripominas mne Smerala z filmu Kladivo na Carodejnice;D)
Jakykoliv vpis tommra je pro Tebe Signum Diabolicum;D)
Reagovat
darek.vrana
Já nechápu, že po těch všech nekonečných zklamáních těm hráčkám pořád znovu a znovu věříš. Ty jseš buď naprosto nepoučitelný, nebo v podstatě bezbřehý optimista;). Protože jak jinak si vysvětlit, že ještě něco očekáváš od někoho, kdo tě pořád jen zklamává?
Reagovat
gigin
iniciály byly jasné. Jirka řekl, že když Petra ne, tak někdo jiný už vůbec ne...
Reagovat
freeteepek
dnes Karolíně opět nefungovalo pořádně podání. Jakoby se v tom prvním zápase vystřílela z es. Prakticky o každý míč na svém servisu musela bojovat a to bylo proti sebevědomé Italce těžký. Jakmile měla Vinci první set v kapse, byla k nezastavení. Karolíně se bohužel nepovedl hned první bod v tiebreaku a Vinci šla vzápětí do trháku 3:0. Svou roli sehrálo i ostré slunce a stín na kurtu. Vinci to Karolíně často posílala právě do toho osvětlenýho rohu. Karolína se bohužel během zápasu vůbec nedostala do tempa.
Reagovat
tommr
o hlavu menší Vinci podávala líp než Karolína a udělala dokonce stejnej počet es ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co je na tom tak zvlštního. Absolutně nepodporuju názor, že menší hráčky by měly servírovat hůře, než ostatní. Nedají sice do toho takovou sílu, ale pokud opravdu uvažují, tak do toho dají mnohem více rotace, než ta, která je vysoká a umí jen bomby ze servisu. A rotace je leckdy mnohem účinnější, než nějaká bomba.
Reagovat
tommr
výška je v tenise při podání zcela zásadní výhoda. Jasným důkazem jsou obři Karlovic nebo Isner jejichž podání se prakticky nedá returnovat ...
Souhlasím ale s tím, že technicky dobře zahraný podání může bejt taky velice účinný ...
Reagovat
janek_da
Korelace výška-servis tam je. To není nic objevného. Ale ne vždy platí, kór ve WTA.

Nejkvalitnější podání ve WTA má skoro prcek Serena se 175cm
Reagovat
freeteepek
Prcek Serena? co jsou podle tebe ještě o 20cm menší Erraniová s Cibulkovou, když Serena je prcek? 175 je pěkná výška. Možná pro tenis ideální.
Reagovat
janek_da
Ve srovnání s Marii, Petrou, Pliskovic, Muguruzou je o neco, až dost, mensi. Samozřejmě, že není prcek vzhledem k průměrné výšce.

Nebavíme se o tenisu jako celku, ale jenom o podani a vlivu výšky na něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, ale ne každá holka má 10 metrů jako John nebo Ivo ...
Reagovat
freeteepek
Nejúčinnější je mix rotace a rány. Mít nepředvídatelný servis. Holky co neuměj dát ránu jsou na tom ale o poznání hůře. Viz Erraniová nebo Koukalová. Sara se drží v žebříčku nahoře hlavně díky svýmu returnu, protože podání má fakt mizerný. A je to její výškou.
Reagovat
Frick
Taky celkem špaténka. Komu já dám vůbec palec nahoru? :-(
Reagovat
tommr
podle výsledků je jasná kandidátka Karolína i když dneska zklamala ...
Reagovat
slacker
Palec dolu pro Tommra
Reagovat
Fandina
a pro slackera
Reagovat
Lunej..
Bobina je na vitezne vlne asi ji nelze neprat. :)
Reagovat
Frick
US Open stačilo.
Reagovat
freeteepek
Mě je nesympatická. Zvlášť když poráží naše hráčky. titul teď nejvíc přeju Kontě nebo Smiedlový.
Reagovat
Lunej..
Mne Bobina nevadi a obdivuju ji jak ji to jde. Kdybych to mela soudit podle toho, kdo porazi nase hracky tak nemam rada snad nikoho :)
Reagovat
d@ve
Jo to by bylo taktický. Já jsem pro Johannu. ;)
Reagovat
tommr
já to přeju Vandeweghový, ale Konta nebo Schmiedlová by taky nebyly špatný ... :)
Reagovat
janek_da
jj, užívejme si Bobinu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist