Na Wimbledonu už nikdy nezapomenu, říká po životním turnaji Záhlavová-Strýcová

2. 7. 2014, 07:54
Rozhovory 5
Nejlepší turnaj kariéry, který si bude navždy pamatovat, má za sebou tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová. Plzeňská rodačka postoupila ve Wimbledonu až do čtvrtfinále, v kterém ji zastavila až krajanka Petra Kvitová.
Profily hráčů
Barbora Záhlavová-Strýcová

"Každá prohra je samozřejmě smutná, ale já jsem odehrála výborný turnaj. Je to můj nejlepší turnaj v kariéře. Jsem za to šťastná. Teď teda moc nejsem, ale jinak to bylo nádherných, já nevím ani kolik, dvanáct dnů," řekla Záhlavová-Strýcová poté, co nestačila na krajanku Kvitovou.

Na trávě v All England porazila mimo jiné světovou dvojku Číňanku Li Na a bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska. Své grandslamové maximum vylepšila hned o dvě kola, z třetího na účast mezi nejlepší osmičkou. "Hodně si toho budu pamatovat navždycky. Hrát čtvrtfinále Wimbledonu je super," usmála se.

Ráda by si do dalších turnajů odvezla jednu věc. Ve Wimbledonu si potvrdila, že se může rovnat nejlepším hráčkám. "Můj tenis se lepší a dokázala jsem, že na to mám. Sebedůvěra je důležité. Za těch dvanáct dnů se mi to povedlo, to bych chtěla přenést do dalších zápasů," řekla osmadvacetiletá tenistka.

Za své wimbledonské tažení dostávala nespočet gratulací. Nejvíce ji ale potěšilo, že v hledišti centrkurtu ve čtvrtfinále seděli rodiče. "Máma v pondělí přiletěla od ségry z USA a hned letěla sem. Bylo fajn je tady mít," uvedla Záhlavová-Strýcová.

Nechtěla tipovat, jestli české semifinále Wimbledonu vyhraje Kvitová, nebo Lucie Šafářová. "Obě hrají dobře, myslím, že to bude o nervech," řekla. Na zápas se nejspíš ani nepodívá. "Nebudu se koukat, nechci chvilku vidět tenis."

Jisté je, že v novém vydání světového žebříčku bude okolo třicítky, čímž si vylepší své maximum - 39. místo z roku 2010. "Mám svůj cíl s trenérem, ten jsem teď asi splnila, tak bude třeba dát si nový. Ale říkat ho nebudu. To nedělám," uvedla.

ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
hrála po celý turnaj skvěle až na první set s Petrou,mam z ni radost,ale naštvala mě že Petře u sítě skoro nepodala ruku.To se nedělá hlavně ve Wimbledonu.
Reagovat
Fandina
super turnaj a velká gratulace k osmičce a jen tak dál Báro ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Bára sehrála výborný turnaj. Až na ten včerejšek. To mě hodně zklamalo. První set hroznej. Petru to evidentně " uspávalo ". Druhej set začala lépe, podání jí šlo taktéž lépe. Ale čím mě dorazila, byla její taktika na Petru. Returnové slajzy ( já tomu pracovně říkám " sekačky " ), zřejmě inspirace od Italek nebo nízké míče a nejlépe pod Petřiny nohy. Ohavný tenis, Petra tohle nemohla vybrat a také jí přestalo chodit první podání a proto prohrála dvě podání za sebou. Naštěstí včas našla protizbraň a Báru vyprovodila. Bára jí pak u sítě podala ruku a ani se na ní nepodívala. Chápu, že prohra bolí, ale ve svých letech by už mohla umět prohrávat s grácií. To mě na Báře včera hodně mrzelo. Nejkrásnější zápas, který jsem viděla, byl ten Petřin s Venus. Jinak včera Šafinka nádhera a paráda. Už se těším na zítra.
Reagovat
Fandina
Ten druhý set byl super od Báry. Petra se ale vzepjala a nepřipustila pochybnosti, kdo je lepší na trávě. Bára hrála v prvním setu blbě, ale ve druhém byly dobré výměny od ní i na síti. Jednou pod nohy tam také bylo, to jsem si všimla, ale jinak to Bára většinou hrála mimo Petru, logicky, aby na to nedosahla. Podání ruky jsem neviděla, ale nevěřím tomu, že by Bára byla neuctivá.
Reagovat
Jiri
a dik za prijemne sportovni zazitky. Doufam, ze jich jeste spousta pribyde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist