Nabídli mi peníze, když prohraju první kolo Australian Open, svěřil se po 11 letech Stachovskij

14. 4. 2020, 11:13
Aktuality 3
Sergej Stachovskij se na Australian Open 2009 dostal do kontaktu se dvěma podvodníky, kteří mu nabízeli 100 tisíc dolarů, pokud prohraje utkání prvního kola. Čtyřiatřicetiletý Ukrajinec se s touto negativní zkušeností veřejně svěřil až teď po 11 letech, měl totiž strach o svou rodinu.
Profily hráčů
Sergej Stachovskij

"Nabídli mi 100 tisíc dolarů, pokud prohraju první kolo proti Arnaudovi Clémentovi. Byli dva, tihle lidé mají své investory. Vedl jsem 2-1 na sety, ale nakonec jsem prohrál. Kdyby tam někde stáli, když jsem opouštěl kurt, praštil bych je raketou," vzpomínal 34letý Ukrajinec, který nabídku samozřejmě odmítl.

Stachovskij se ihned po porážce vydal k nově zřízené Jednotce pro bezúhonnost tenisu (TIU). Nakonec ale konkrétní obvinění nepadlo, protože TIU nedokázala zaručit bezpečí rodiny ukrajinského tenisty.

"Hned se mě ptali, kdo to byl. Tak jsem se jich zeptal, jestli dokážou ochránit mou rodinu, která žije na Ukrajině, protože tihle lidé jsou nebezpeční. Oni mi řekli, že mi nemůžou nic zaručit."

Strach zřejmě přetrvává, konkrétní jména Stachovskij ani tentokrát neuvedl a situaci s TIU asi znovu řešit nebude.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Takze ich kryl, ked mlčal.
Reagovat
Mayo
Spinavec
Reagovat
acc
?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist