Nadal a Djokovič slavili v Paříži jubilejní výhry

26. 5. 2016, 16:57
Aktuality 29
Nejen postup do třetího kola, ale i dosažení různých milníků slavili dnes na Roland Garros dva favorité na titul Novak Djokovič a Rafael Nadal. První hráč světa Djokovič si jako osmý tenista historie připsal padesátou výhru na French Open a Nadal zaznamenal své 200. grandslamové vítězství.
Novak Djokovič (© rolandgarros.com)

Novak Djokovič slavil jubilejní padesátou výhru v Paříži ve 2. kole, v němž dnes zdolal Steva Darcise. Belgičan dokázal favorita potrápit víc než Yen-Hsun Lu v úvodním utkání, ačkoli se mu začátek zápasu vůbec nevyvedl. Darcis si rychle dokázal vzít zpátky ztracené podání a s Djokovičem držel v dalších gamech krok, jenže těsně před tie-breakem znovu přišel o servis a tím i o celý set.

Ve druhé sadě už byl srbský tenista při svém podání suverénní a bez vážnějších problémů ji znovu získal pro sebe, přestože proměnil až pátý setbol. Darcis znovu Djokoviče potrápil ve třetím dějství, v němž smazal náskok turnajové jedničky, ale další brejk za stavu 3-3 už favoritovi stačil. Djokovič proměnil svůj třetí mečbol a navzdory 42 nevynuceným chybám zvítězil znovu bez ztráty setu.

"Bylo to trochu náročné, ale jsem rád, že jsem vyhrál ve třech setech," řekl krátce po postupu do třetího kola Srb, jenž je po Rogeru Federerovi a Sereně Williamsové třetím hráčem v tzv. otevřené éře, který vyhrál 50 zápasů na každém z grandslamů.

Minimálně 50 výher v Paříži dosáhli také Nadal, Federer, Guillermo Vilas, Ivan Lendl, Andre Agassi a Nicola Pietrangeli, a všichni turnaj alespoň jednou ovládli. Djokovičovi zatím titul z French Open uniká, třikrát prohrál ve finále.

Devítinásobný šampion Roland Garros Rafael Nadal si v dnešním druhém kole poradil s Argentincem Facundem Bagnisem z Argentiny jednoznačně 6-3 6-0 6-3 a stal se teprve osmým hráčem s 200 grandslamovými výhrami. Nejvíce jich má na kontě Federer (302), který letos v Paříži nehraje kvůli zranění.

"Jsem nadšený, že jsem zase konkurenceschopný. Roland Garros je a bude pro mě mimořádným turnajem. V každém utkání i v tréninku se snažím být připraven a odvést to nejlepší," řekl Nadal.

Výsledky - French Open - muži (antuka):
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Darcis (Belg.) 7:5, 6:3, 6:4
Nadal (4-Šp.) - Bagnis (Arg.) 6:3, 6:0, 6:3
Thiem (13-Rak.) - García-López (Šp.) 7:5, 6:4, 7:6 (7:3)
Bautista (14-Šp.) - Mathieu (Fr.) 7:6 (7:5), 6:4, 6:1
Čorič (Chorv.) - Tomic (20-Austr.) 3:6, 6:2, 7:6 (7:4), 7:6 (8:6)
Gulbis (Lot.) - Sousa (26-Portug.) 6:2, 7:5, 6:3
Bedene (Brit.) - Carreňo (Šp.) 7:6 (7:4), 6:3, 4:6, 5:7, 6:2
Zverev (Něm.) - Robert (Fr.) 6:1, 3:6, 6:1, 6:4
Granollers (Šp.) - Mahut (Fr.) 6:3, 6:2, 1:0 skreč
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Inak samozrejme gratulka k Nadalovmu 200 vitazstvu na GS.

Federer - 302/50...67 Grandslamov, prehra v kazdom 6.04 zápase.
Djokovic -216/34...45 Grandslamov, prehra v kazdom 6.34 zápase.
Nadal - 200/30.... 44 Grandslamov, prehral v kazdom 6.66 zápase..

To sú aké čísla :)...Kazdy z nich hral za celu karieru na GS v priemere semifinále až finále..V priemere..
Reagovat
Davor1
Dnes v mužskej časti dosť slabý program, ale je tam jeden top zápas na záver dňa. Gasquet- Kyrgios by mal byť skvelý tenis, Ríša hrá zatiaľ výborne a Kyrgios urobil na antuke obrovský pokrok a už je nebezpečný aj pre úplnú špičku, čo som teda ešte rok dozadu vôbec nečakal. Celkovo má Riša na Gyrosa dosť šťastie, začína sa medzi nimi vytvárať celkom slušná rivalita, odohrajú už siedmy vzájomný zápas, z toho tretí na GS. Je celkom paradox, že napríklad s takým Wawrinkom, ktorý je Gasquetov rovesník a obaja sa na okruhu pohybujú už 12-13 rokov a patria dlhodobo k špičke, majú za tie roky odohraté len 3 zápasy, to mi príde naozaj nepochopiteľné, ako sa dokázali takto vyhýbať, pritom tie ich 3 zápasy boli všetky úplne perfektné, tie 2 päťseťáky na RG a Wimbledone mám doteraz v živej pamäti :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Kyrgios mi vyráža svojou vykonnostou na antuke dych..Este pred rokom sme tu kalkulovali čo do kontextu budúcej svetovej jednotky a porovnania mladých s tým, ze Gyrosa sme na RG v podstate úplne odpísali a dnes si ho viem celkom slusne predstavit v QF RG, ak popustim uzdu fantazie tak aj v SF..Ked ho v minulosti dosiahol tusim aj Gulbis, tak preco nie Kyrgios.

Bohuzial pre neho má v dalsom kole ultimate draw v podobe Nishiho...A Gasquet v 3. je vlastne tiez velkou hrozbou...Kazdopadne ma za sebou podarenu antukovu sezónu, prehry 1:2 s Nishim a Rafom su lichotivé a na RG uz bezohladu na vysledok nesklamal. V čerstvých v 21 rokoch skvelé perspektívy a na najblizsom W. uz bude patrit medzi TOP 5-6 favoritov..
Reagovat
Davor1
Napríklad taký Čorič, ktorý vyzeral, že bude top antukár a nový Djokovič, tak sa akosi zasekol a už tretí rok hrá na podobnej výkonnostnej úrovni a Gyros ho už v pohode prevalcoval aj na pomalej antuke v Estorile, a to nehovorím o Thiemovi, ktorý je už úplne inde. Lepší je už aj Zverev.

Ako sa mi to zdalo byť pred pár rokmi po skončení big4 s výhľadom do budúcna beznádejné (keď ešte medzi najväčšie talenty patrili Dimitrov, Veselý či Tomič :DDD), tak teraz sa naopak na to nasledujúce obdobie mimoriadne teším, tá expanzia neskutočne zaujímavých (herne aj osobnostne) supertalentov v posledných 2-3 rokoch je skvelá a kľudne sa môže vytvoriť nová big3-4 (Thiem, Gyros, Zverev plus možno vystrelí niekto ďalší...), momentálne na to majú minimálne títo traja silný nábeh :-))
Zajtra verím o niečo viac Gasquetovi, nie preto, že mu fandím, ale na Kyrgiosa vie zahrať a domáci kotol ho poženie, motiváciu bude mať ohromnú. Budúci rok ale ako hovoríš, na Wimbledone bude zrejme Gyros jeden z top favoritov, podobne tak Dom na RG...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, ze Coric sa relatívne zasekol, minimálne tých posledných 6-9 mes. nehral úplne zle, ale mierna stagnácia nastala.. Dnes v štúdiu však hovoril celkom rozumne, uvedomuje si, ze musí zlepšit svoj ofenzívny prejav, FH a postavenie viac v kurte, ze to asi nepríde zajtra, ale pracuje na tom a do dvoch rokov chce byť v TOP 10..

Coric má vsak stále ako rocnik 96 na Kyrgiosa náskok 1.5 roka a na Thiema ani nehovorim, to uz je v podstate ročník 93, tam uz alibi v podobe veku neobstojí, Dominic je pripravený, hotový hráč a prichádza do veku, kedy by mal prichádzat vysledkovy zlom a vlastne to v tejto sezone aj potvrdzuje..V dnesnom veku Corica vsak este hraval bundesligu a futures a o 3.kole RG ani nechyroval..Zverev je viac menej Coricov rovesnik, len o pol roka mladší a podla mojho nazoru by dnes este v ich suboji uspel Coric..Zverev vsak bude výborný na hardoch.

Celkovo otazka, kto z tychto styroch ziska najviac a najmenej titulov a GS titulov je veelmi veelmi otvorená..Kyrgios na trave a Thiem na antuke zda sa maju naskok, ale maju trochu smolu, ze este musia par rokov strpiet Nadala, Djokovica a spol, kdežto Zverev mozno príde na "hotové".
Reagovat
smazaný uživatel
Inak to H2H s Wawrinkom..

Mozno práve preto, ze dost dlho boli vedla seba blizko v rebricku, tak sa nemohli stretávat..Taká 9. s 12. sa v podstate nikdy nemozu priamo stretnut v 4. kole, rovnako dnes 3. Wawrinka mohol dostat zreb len 13-16, Gasquet je 12...Urcite bolo doost turnajov, kde sa vdaka tymto schémam proste vyhýbali..
Reagovat
Davor1
Neviem, obaja boli dlhodobo blízko aj pri Berdychovi, a obaja s ním majú 3 prdele zápasov, podobne s Ferrerom či Čiličom... nejaký vplyv to mať asi bude, ale veľkú váhu prikladám aj náhode a proste faktu, že na seba nemali šťastie :)
Reagovat
Mayo
Tak zatiaľ som videl z tohtoročného FO asi tak 2 sety :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je škoda, zatiaľ mu to ide fajn až na to, že ho ešte súperi riadne nepreverili. Problém s doservírovaním je zas tu! Pri jeho podaní v 3. sete za stavu 5:2 a mečbale zlyhal a stratil servis. Potom ho zobral súperovi, ale zápas mohol ukončiť skôr. Obávam sa, že takéto chyby ho môžu pri lepších súperoch zlomiť a už sa z toho nevyhrabe.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mal zatial lahkých súperov, napriek tomu sa mi úplne nepozdáva jeho pohyb a return..Djokovica som zatial nevidel, ale je jasné, ze hrá čo potrebuje a jeho výkon pojde s lepšími súpermi hore. Napriek tomu sa mi páči ako Petríček Truhlíček začína po výhre s Bagnisom pomaličky stresovať a ako málo si ten chlapec verí :)
Reagovat
Davor1
Ono to môže vyzerať, že má Rafa formu a Djoko sa trápi, ale súdiť podľa zápasov, v ktorých mal Nadal za súperov totálne dreveného antiantukára Grotha, ktorý je navyše úplne z formy a challengeristu Bagnisa, to fakt nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Čo to ukáže až zápas s Thiemom, u Noleho s Berdychom. Semifinálové šance vidím stále 70-30 pre Djokoviča.
Reagovat
smazaný uživatel
70/30 je reálnych, keď bude slnečno, tak 60/40...Djokovic je dnes uz bohuzial rýchlejší, lepšie servujúci s BH totálne negujúcim Rafov FH a Nadala returnuje so zavretými očami...

A jak som pisal vyssie, nepozdáva sa mi Nadalov pohyb, navyse z FH dost kazí, servis nanajvys priemer..Noleho zapasy som nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani Srb nie je momentálne v pohode, ale na rozdiel od Rafu dokáže vypäté situácie zvládať lepšie. Je známe, že sa v posledných kolách vie vyšponovať k výborným výkonom. uvidíme...
Reagovat
mahycek
Nevyjde to Djokovi, ani Nadalovi, aby vyhráli Roland Garros!!
Reagovat
brixner
Není to rasýýýzmus?
Todle??
:-)
Reagovat
panzer.dragon
lepší bejt černej kůň než bílej kůň.. ;-)
Reagovat
panzer.dragon
letos je tu víc adeptů n rg,

1) djoker aby dal kariérní gs
2) rafino aby dal 10 rg
3) andy aby ukázal že neni béčko
4) wáwra aby obhájil
5) nishi od kterýho se čeká nějakej gs už víc jak rok
6) pak takový ty gyrosové, thiemové, goffinové, zverevové, sockové co se derou nahoru
7) černej kůň turnaje cuevas, co mimochodem už jednou byl ve finále rg v deblu
8) pak frantíci (conga, gasquet, simon) ..škoda že neni gael :-(

je to alespoň pro mě zajímavá směsice adeptů na výhru
Reagovat
Fandina
zapomněl si na Berdycha, od něj se GS také očekává, má na to věk
Reagovat
panzer.dragon
jj, má vlastně gs taky na seznamu life goals stejně jako ferrer
Reagovat
brixner
Od něj se očekává už věk...
(-_-)
Reagovat
Kozoroh
Reagovat
Marduch
hmm, řada pěkných výměn, Darcis se rychlýma nohama hezky držel, řekl bych solidní příprava do dalších kol. Jen mě trošku překvapilo, že Novak v podstatě od začátku hekal, to u něj bývá k vidění až v posledních kolech proti těm nejlepším. Také bych rád viděl častejší BH po čáře. On potřebuje, aby se mu v zápase dva, tři povedly a pak se uvolní a padaj mu tam. V opačném případě to tlačí většinou na kros nebo na střed a zápas je o to delší ;)
Reagovat
Kozoroh
No1e svým dnešním výkonem neoslnil, ale ani vyloženě nezklamal. Napáchal 42 nevynucených chyb, nedařilo se mu výměny zakončovat stopbaly, ale na základní čáře měl po většinu zápasu převahu. Z výměn, které jsem viděl bych chtěl vyzdvihnout tu za stavu 1:0 v třetím setu, pěkný a povedený lob, který Djoker zahrál od sítě k čáře a Darcis ho nestihl vrátit do kurtu, resp. míč od něj zahraný skončil v deblovém koridoru.
Druhá překážka na cestě za Pohárem mušketýrů pokořena, dalším soupeřem bude Bedene.
Reagovat
Pe3k
Neco mi rika, ze to Novak letos zase nevyhraje. Presto ze si Nadala namazal na chleba vsude dokonce i na RG tak bude letos v jejich duelu favotit spaniel ????
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli tam Djokovič vůbec dojde. Dnes měl soupeře, který většinou hraje jen challengery a někdy dokonce i futures a odehrál s ním naprosto vyrovnaný zápas, který rozhodly jen zkušenosti a hlava - hlavně v 1. setu, kde byl Darcis lepší. Já jen doufám, že to letos bude Nadalova labutí píseň, ale obávám se, že on když úplně odpíská hard a bude se naplno soustředit jen na antukovou sezónu, tak může RG vyhrávat ještě 3-4 roky...
Reagovat
Pe3k
Djoko tam dojde určitě, až do semifinále má jen Berdycha a ten ho nesundá ani náhodou, i když zatím hraje velmi dobře. Nadal může RG ještě 1 nebo max 2 klidně vyhrát, ale pokud ho nevyhraje letos pak už nikdy.
Reagovat
Marduch
Je to klidně možné, kariérní GS je obrovským milníkem, a poslední krok bývá jednoznačně nejtěžší. Ten tlak je monstrózní, ať chce Nole nebo ne, přece jenom po 30tce se GS na jiném než nejoblíbenějším povrchu v podstatě nevyhrávají... Protože s Rogerem jako jediní v ATP mají min. 50 výher na každém GS, navíc byl Djoker 3x ve finálku RG a z antuky má hromadu větších titulů. Takže jestli si letos někdo echt-hard-core zaslouží, aby mu bylo přáno a fanděno ukořistit trofej, TAK JE TO JEDNOZNAČNĚ NOVAK DJOKOVIČ.
Reagovat
Kozoroh
Snad RG letos Djokimu vyjde.
Reagovat
turista
Souhlasím. Novaku Djokovičovi přeji titul z RG 2016 nejvíc. Na antuce je dlouhodobě vynikající. Má nejlepší obrannou hru z celé top 100. Na antuce navíc umí vyhrávat i velké tituly. Psychicky je z top ten nejsilnější.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist