Nadal a Federer se bez ztráty setu přibližují čtvrtfinálovému střetnutí

30. 8. 2013, 10:07
Aktuality 124
US OPEN - Ve čtvrtek ve dvouhře mužů nezaváhal žádný z nasazených tenistů. I své druhé zápasy zvládli suverénně ve třech setech potencionální čtvrtfináloví soupeři Rafael Nadal a Roger Federer
Rafael Nadal (© usopen.org)

Suverén letošní sezony Rafael Nadal deklasoval Brazilce Rogeria Dutra Da Silvu 6-2 6-1 6-0 a cestou do třetího kola tak v šesti setech ztratil jen 11 gamů. Druhý hráč světa vylepšil svou letošní sérii neporazitelnosti na tvrdém povrchu už na 17 vítězství za sebou. Celkově během sezony vyhrál 55 zápasů a prohrál jen tři. 

"Jsem rád, že jsem zpátky a zase hraju dobře," připomněl Nadal sedmiměsíční přestávku z loňska zaviněnou zraněním kolena. "Po návratu musíte tvrdě pracovat, trpět a užívat si to utrpení. Jen tak se dostanete zpět," uvedl sedmadvacetiletý Španěl, který v New Yorku triumfoval před třemi lety a případným letošním titulem si může zajistit návrat na post světové jedničky. 



Nadalovým dalším soupeřem ve Flushing Meadows bude Chorvat Ivan Dodig, se kterým se dosud utkal dvakrát. Předloni na antuce v Barceloně s přehledem zvítězil, poté na tvrdém povrchu v Montrealu však ve třech setech prohrál. "Hraje agresivně, nebude to nic lehkého. Musím být ve střehu," uvědomuje si Nadal.

Bez ztráty setu postupuje i Roger Federer, se kterým se Nadal může potkat už ve čtvrtfinále. Dvaatřicetiletý Švýcar v souboji s Carlosem Berlocqem, který by měl být v sestavě Argentiny v semifinále Davisova poháru proti českému týmu za čtrnáct dnů, ztratil jen šest gamů a svými údery bavil publikum.



"Pořád doufám, že každým zápasem zvýším své sebevědomí. Proto je teď pro mě důležitý každý zápas i každá jednotlivá výměna," řekl Federer, který prožil zřejmě nejhorší éto kariéry. Ve Wimbledonu vypadl v 2. kole se Stachovským, pak na dvou turnajích zkoušel novou raketu, ale i vinou bolestí zad se úspěchy nedostavili ani na menších turnajích. "Chce to čas, musím být trpělivý."

Ani ve třetím kole se Federer neutká s nasazeným soupeřem. Hrát bude s Adrianem Mannarinem, se kterým v roce 2011 ve dvou zápasech neztratil ani set. Francouzský tenista si souboj s pětinásobným šampionem zajistil výhrou 7-6 7-6 6-7 6-4 nad domácím Samem Querreym.

V turnaji pokračuje i 179. hráč světa Dan Evans. Třiadvacetiletý britský tenista ve druhém kole porazil Australana Bernarda Tomice 1-6 6-3 7-6(4) 6-3 a navázal na předchozí překvapivé vítězství nad světovou dvanáctkou Keiem Nišhikorim z Japonska. 

Vyřazení Tomice mělo pro Evanse kvůli loňské příhodě z Miami zvláštní příchuť. "Hrál jsem tam kvalifikaci a jeho táta mě tam trochu odpálkoval, že prý nejsem dost dobrý, abych s jeho synem trénoval. Tak jsem si to pamatoval," prohlásil a bral vítězství jako satisfakci.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
čtvrteční výsledky mužů (29. 08. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Dutra Silva (Braz.) 6:2, 6:1, 6:0
Ferrer (4-Šp.) - Bautista (Šp.) 6:3, 6:7(5:7), 6:1, 6:2
Federer (7-Švýc.) - Berlocq (Arg.) 6:3, 6:2, 6:1
Gasquet (8-Fr.) - Robert (Fr.) 6:3, 7:5, 7:5, 
Raonic (10-Kan.) - Andújar (Šp.) 6:1, 6:2, 6:4
Isner (13-USA) - Monfils (Fr.) 7:5, 6:2, 4:6, 7:6 (7:4)
Tipsarevič (18-Srb.) - Sela (Izr.) 6:4, 6:4, 6:1
Robredo (19-Šp.) - Dancevic (Kan.) 6:4, 6:4, 6:1
Kohlschreiber (22-Něm.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:3, 6:2, 5:7, 6:2
F. López (23-Šp.) - Klahn (USA) 6:4, 7:6 (7:4), 4:6, 7:5
Tursunov (32-Rus.) - Rufin (Fr.) 7:6 (7:4), 1:1 skreč R.
Dodig (Chorv.) - Davyděnko (Rus.) 6:1, 6:4, 6:4
Kukuškin (Kaz.) - Haider-Maurer (Rak.) 6:4, 6:4, 7:5
Sock (USA) - González (Arg.) 7:6 (7:3), 1:6, 7:5, 6:2
Evans (Brit.) - Tomic (Austr.) 1:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:3

Čtyřhra - 1. kolo:
Štěpánek/Paes (4-ČR/Indie) - Nieminen/Tursunov (Fin./Rus.) 6:4, 7:6 (7:4)
Dlouhý/Bracciali (ČR/It.) - Lorenzi/Seppi (It.) 7:5, 7:5
Levinský/Veselý (ČR) - Istomin/Skupski (Uzb./Brit.) 6:3, 6:3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

124
Přidat komentář
jackiec
nadala s fedexem začnu porovnávat až nadal získá minimálně 17 grandslamů, bude aspoň 300 týdnů č. 1 a vyhraje turnaj mistrů, do té doby je srovnání zbytečné, protože má fedex jednoznačně navrch
Reagovat
Rafaeoli25
Schválně kladeš všechna kritéria, abys byl vůbec ochoten s RF srovnávat..pro mě i většinu odborníků jsou důležitějš grandslamy než počet týdnů na prvním mírtě. Např.Lendl byl sice jedničkou pět dlouhých let, ale vyhrál jen 8 grandslamů. A takových případů je v historii víc. Grandslamy to je to oč tu běží na prvním místě..
Reagovat
Roger_Federer
Roger ma neodiskutovatelne nejhorši sezonu kariery(co se dostal na vrchol), je mu 32 let a proste mu to ted nejde.., pomalu ale jiste odchazi..
Rafa, nečekane fantasticka sezona, včetne povrchu ktery dřive nemel tak dobry..
Přesto ,nekteři zdejši fans Nadala, maji pocit, že prave tato sezona je ta v ktere se ukazuje, jak je Rafa lepši na všech površich..Dokonce dole nekdo psal da ho i hale...
Proboha..Proč, by nemela tedy byt srovnatelne roky 05-08, pokud tato sezona ma byt brana za bernou minci, Federerovych možnosti?
Reagovat
tito
Pokud bereš jako srovnatelné sezony 2005 - 2008, tak v roce 2008 bylo Rogerovi 27 let, stejně jako momentálně Rafovi. Zatím nejsilnější Rafova sezona byl rok 2010, a v roce 2011 dominoval Nole. Odečítat nemusím a o kvalitách Noleho,(ve srovnání s konkurencí 2005-2008), taky není nutno mluvit.
Reagovat
Rafaeoli25
A v r.2010 měl taky špatnou formu? A v r.08? A v r.11?
Reagovat
dappe
Člověk který ani neví kolikátý na světě byl jeho nejoblíbenější hráč v roce 2009, tady všechny poučuje o tom, jakou měl Federer konkurenci v letech 2003 - 2007, no výborný... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcete se dohodnout a řešit to až když Rafa vyhraje, dejme tomu, 14. grandslam? Tohle je omílání toho samého po 153. těmi samými lidmi a těmi samými řečmi. Dva kolovrátky proti sobě, člověk si myslí, že si něco zajímavého přečte a vidí tohle.
Reagovat
l00bor
Wimbledon 2001,ještě mánička Federer vyřadil v pěti setech Samprase a pak to pomalu začalo.Roger začal dominovat.A tak to dopadne i s Nadalem i Djokovičem,přijdou mladší a budou se zdát ještě lepší než byli tito tenisté.Takový je sport.Proto nechápu takové diskuze.V součtu čísel bude první Federer možná někdo jiný ale myslím si,že každý z nás má svého oblíbence a nějaká čísla ho neodradí mít ho za nejlepšího.
Reagovat
MarcelPersch
A ty tam nekoho mladeho konkurenceschopneho vidis? -.-
Reagovat
l00bor
No snad nečekáš že Rafa bude vyhrávat do duchodu a žádný dobrý tenista už nevyroste.Musíš počkat,šampioni se nerodí každý den ale až bude Rafovi třicet tak myslím že se někdo najde.
Reagovat
dadaft
víš, já třeba měl na sledování tenisu hodně času v době, kdy hráli Agassi, Sampras, Courier, Chang, Hewitt, Rodick, Safin, Davyděnko, Nalbandian... a třeba Rogerovu nejslavnější éru jsem moc neviděl, prostě nebyl čas...
pamatuji si zápasy mezi Rodickem a Hewittem - vždy neskutečná atmosféra, lidi se svíjeli, řvali, tleskali ve stoje.................
.............. ................ a ti dva do sebe bušili jak rozzuření býci.
................. v zápase nebyl jediný vypuštěný míček................
asi to nebyla ta superkvalita - ale byl to (v drtivé většině případů) skvělý tenis.
v podstatě je mi fuk, jestli je nejlepší Roger, Rafa nebo Novak.
((( protože nejlepší je stejně Andre Agassi )))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle toho co píšeš to muselo být super, škoda, že jsem to nezažil, bar aj si myslím, že máš pravdu. Ti tenisté mají neobyčejné charisma a každý měl takový výrazný charakter a muselo to být super, když se střetli, kor ještě, když hrál takový týpek jako Agassi, který by charisma mohl rozdávat na počkání.
Ono dnes je možná super kvalita, ale ta přidaná hodnota tomu trochu chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle toho co píšeš to muselo být super, škoda, že jsem to nezažil, bar aj si myslím, že máš pravdu. Ti tenisté mají neobyčejné charisma a každý měl takový výrazný charakter a muselo to být super, když se střetli, kor ještě, když hrál takový týpek jako Agassi, který by charisma mohl rozdávat na počkání.
Ono dnes je možná super kvalita, ale ten náboj tomu trochu chybí.
Reagovat
Rafaeoli25
Takhle bych to neviděl, to je zcela individuální..třeba Borg byl chladný seveřan bez emocí, Sampras podobně, na druhé straně charismatické osobnosti typu McEnroe a Agassi. U současné generace je to stejné, i dnes jsou hráči charismatičtí (Rafa, Nole, Tsonga) a necharismatičtí (Murray, Berdych, Gasquet)..
Reagovat
smazaný uživatel
No jo mladej. Já sice nezažil Borga, ale zcela jasně zlatá osmdesátá čerpala z Borga.
Reagovat
J.M.
Emoce nerovná se charisma. Borg byl zřejmě nejcharismatičtější tenista všech dob, naprosto výjimečná světová megastar, tehdy měl prakticky status rockové hvězdy. Právě to, že byl chladný seveřan bez emocí, v kombinaci s jeho zjevem z něj dělalo tu obrovskou hvězdu, která má v sobě jakési tajemství, byl prostě unikátní, zajímavý.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tady se teď ale bavíme o osobním kouzlu a charismatu ne? Že zásadně ovlivnil tenisové dějiny nijak nezpochybňuji. Jen říkám, že větší charisma měl McEnroe, když bereme jejich generaci..
Reagovat
J.M.
Ano, přesně, o osobním kouzlu a charismatu. Nikdo neměl větší charisma než Borg, to byla naprosto enigmatická osobnost, která lidi fascinovala, jedna z největších hvězd té doby na světě.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je otázka pohledu, pro mě má větší charisma McEnroe než Borg, Becker než Edberg, Agassi než Sampras a Rafa než Roger. Beru, že každý to má jinak..
Reagovat
jackiec
pro mě nadal žádné charisma nemá, hraje nejošklivější, vyběhaný a vydřený tenis v historii, kdyby mohl tak za tou základní lajnou vleze až k divákům, odpinkávaná zezadu, nic víc, furt se hrabe v prdeli, jeho tenis je nuda
Reagovat
Rafaeoli25
Ty to asi teď moc nesleduješ viď, Rafa momentálně hraje suverénně nejpohlednější tenis ze všech..žene se do útoku při každý příležitost, je maximálně agresivní, o exkluzivitě jeho forehandu není zapotřebí ani mluvit. Za základní čarou je jako přilepený Murray, ten opravdu nic jiného než vracet neumí a funguje jen jako zeď. Rafa před touhle sezonou totálně změnil styl hry a je radost se na něj letos dívat..ale lidé jako ty ho stejně neocení, i kdyby měl za zápas padesát winnerů. Jinak o charismatu se s tebou dohadovat nebudu, to je vždy věc osobního pocitu, já pro změnu nevidím charisma u Federera..
Reagovat
Rafaeoli25
Že je jeho tenis nuda může říct vážně jen hlupák nebo člověk, který ho nenávidí a nic jiného ho nezajímá. Nazývat ho pinkálkem může jen tenisový analfabet, víš vůbec jak vypadá nudné pinkání? Kdyby to tak bylo, těžko by měl po světe miliony fandů..
Reagovat
jackiec
jo vím jak vypadá nudné pinkání, to je nadalův tenis, už jen jak jde na kurt tak mě bolí nohy, bo ví že si tam budou s djokovičem trapně pinkat 4 hodiny, místo aby míče zabíjely jak fedex, nadal je nudný, nezáživný, a po us open mu zas odejde zdraví
Reagovat
jackiec
nadala sleduju jen jak hraje s fedexem, jinak nemám zapotřebí dívat se jak se čtyři hodiny hrabe v řiti, rovná si fusekle a bandasky a ohryzává trofeje
Reagovat
Olympiada
ze se vubec ty pyji neak vyjadrujes....je jasny ze žvasty ti dochazeji.....protoze si uplne vyřízenej. Co vic ti tvuj milovanej opičák ma jeste dokazovat
Reagovat
smazaný uživatel
Máme považovat Nadala za nejlepšího hráče všech dob a zároveň připustit fakt, že nebyl dlouho světová jednička a nemá tolik GS titulů, protože je příliš velké konkurence? Já nevim, ale spojení nejlepšího hráče a výmluvy příliš těžké konkurence mi k sobě moc nejde :D
PS Nic proti Nadalovi nemám, uvidime co ukážou za pár let čísla
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som Rafu za najlepsieho hráča všetkých dob neoznačil, celkovo túto súťaž považujem za ujetú..

Považujem ho len za lepsieho hráča, než je Roger ..
Reagovat
Roger_Federer
I ja ho momentalne, letos rozhodne považuji za lepšiho hrače než je Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hádat se s tebou nebudu, kdo je lepší. Jen mi nepřijde fér shazovat konkurenci let Federerovy éry. GS turnaj vyhraný v roce 04 má úplně stejnou hodnota jako vyhraný dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ho za lepšieho považujem všeobecne..Podozrievať z toho som ho začal už dávno a po Wimby08 ma presvedčil úplne..

Rogerova konkurencia v r.04-07 nebola vyslovene slabá, povedal by som, že bola priemerná, no rozhodne bola o vagón slabšia, než je tá, ktorá prevláda posledné 4roky..To je proste nepriestrelný fakt..
Reagovat
smazaný uživatel
A je jedno ako alebo s kym ten GS vyhrali

titul ako titul
nikto zato nemoze ze ten a ten bol unaveny alebo zraneny
Reagovat
smazaný uživatel
inak ja tiez Rafu povazujem za najlepsieho nema tolko GS a tolko titulov ale je mladsi a mal aj velke zranenia

cisla hraju pre Rogera ja to respektujem
ALE
Nadal mi pride pri top forme skoro neporazitelny
Reagovat
Rafaeoli25
Ale jen v letošní co, v sezonách 08, 10 a 11 byl lepší Roger viď..
Reagovat
Roger_Federer
Roger, dokazal v konkurenci poslednich 4 let, ktera je o vagon težši, vyhrat dalši turnaje ba i granslemi.. dokonce se vratit na post svetove 1dničky..
Reagovat
Roger_Federer
Mysliš na antuce?
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto s tebou souhlasím, rafa je lepší tenista, dokonce mnohem lepší, ale jen na antuce. :) Na ostatních površích je jednoznačně lepším tenistou Roger, na trávě a v hale dokonce o parník. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, podarilo sa mu vyhrať Grandslam alebo, keď chceš grandslamy..To sa fenoménom občas stáva, ja ho za neho považujem..

A bol aj svetovou jednotkou, hoci mal tak ukončiť rok, malo by to vacsiu váhu..
Reagovat
smazaný uživatel
Tu si minul venco, presne o parník ako píšeš..

Halu, povrch do počtu ti neberiem..Na harde má viac úspechov, no ak by bol lepším obe austrálie by s Rafom vyhral a aj tie Masters prehry z tohto povrchu by si odpustil..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší hráč všech dob prostě svoji konkurenci úplně "zadupal" do země, tak jak to udělal Federer v letech 04-07. (A vlastně i Nadal na antuce). A H2H, Nadalův styl prostě velmi platí na Federera. Ostatně i Murray s ním má kladnou bilanci, je snad i on lepší?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal, Djokovič, Murray ale i Delpo, či Berdych boli tí, čo zadupali konkurenciu 04-07 do zeme..Z ničoho nič ich vystriedali..Nikto z nich nevydržal (okrem najsilnejsieho samozrejme), vsetci už v 27-28r. poberkovali, nestíhali..O vtedajšej konkurencii vela naznacuje aj fakt, že 18ročný bol svetovou dvojkou a tenisti ako Roddick, DavYdenko, Nalba, či Safin nedokázali pravidelne opakovať ani SF grandslamu..
Reagovat
Amputace
Už jsem to tady kdysi psal - ve Federerově éře 04-07 chyběla především osobnost srovnatelná právě s Federerem, tenista, který by mu byl pravidelným a rovnoceným rivalem. Žádná rivalita, jakou byl v minulosti Borg-McEnroe; Borg-Connors; Agassi-Sampras či později Nadal-Federer a Nadal-Djokovič, tehdy ani nemohla vzniknout. Nebyl tam žádný hráč podobné úrovně. A pokud za takovou osobnost někdo chce považovat Hewitty, Safiny, Nalbandiany, Gonzaleze, Baghdatisy (talentované hráče, to bez diskuze), nemáme se moc o čem bavit.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak..
Reagovat
Rafaeoli25
Na trávě o parník jo? Pět wimbledonských finále to je o parník? Ty máš taky dost..
Reagovat
Roger_Federer
A od roku 08-13 se vyskytli z ničeho nic Rafa a Novak.
Reagovat
Amputace
Tak nevím, kdo rozumný, by mohl považovat dva teenagery za rovnocenné rivaly.
Reagovat
Amputace
A důležité je si uvědomit také to, že Nadal a Djokovič jsou vrstevníci, oba tenisově rosli více méně současně. Jinými slovy: dva naprosté tenisové fenomény se narodily do stejné doby.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistěže je. Federer má na kontě 7 vítězství na Wimbleonu plus 1 finále. Oproti tomu Rafovy dva tituly a tři finále vypadají jak o chudého příbuzného to uznej. Navíc Rafa na OPRAVOVÉ TRÁVĚ příliš neumí. Ne na tom oraništi co se tam nachází druhý týden. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Jestli je podle tebe Roger na trávě lepší o parník, pak je Rafa na antuce lepší o tři Queen Mary za sebou..
Reagovat
Rafaeoli25
Aha a když na té opravdové trávě neumí, jak to, že první týden pětkrát v řadě přestál?
Reagovat
smazaný uživatel
Klidni hormon. Roger Wimbleon 7 titulů 1 finále, Rafa tráva 2 tituly, 3 finále. Roger FO 1 titul 4 finále. Zas takový rozdíl v tom není. ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže Rafa FO ještě min.třikrát vyhraje, Roger Wimblas už ani jednou. A na hardu Rafa ještě min.dva tituly taky přidá. Uvidíme kdo bude nakonec na pásce první :-)
Reagovat
Mayo
je úplne jedno či mal Federer slabú alebo silnú konkurenciu , dôležité je, že tie tituly proste vyhral...má ich 17 a ťažko ho niekto prekoná bodka
Reagovat
Mayo
a takisto je jedno, že Nadal vyhral wimbledony na "oraništi" lebo na oraništi ich vyhral aj Federer ˇ(:
Reagovat
Amputace
Myslím si, že Rafa může, ale nechci být přehnaný optimista. Stát se může cokoli. Rozhodně má však našlápnuto dobře.
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa ho minimálně vyrovná :-)
Reagovat
MarcelPersch
Kazdopadne letos je Rafa na vsech povrsich lepsi (na trave jsou na tom podobne), vsadim se, ze letos Rafa Rogera porazi s jeho novym hernim stylem i v hale ;)
Reagovat
Roger_Federer
Tvoje jednoduchost a pohled na tenis je jedinečna..
Videl si finale Markos Baghdatis-Federer? Markos podal cely turnaj fantasticky vykon a mel smulu, že ve finale mek Rogera..

A Finale Wimbledonu 2009?škoda, že tam nebyl Rafa, Roddick by ho v te forme vyklepl jako nic.

Fascinujeme jak Ty a Forehend a par dalšich fandu Nadala(od jinych jsem to nečetl ani nikdy neslyšel)..Neustale znevažujete hrače(ne jen Rogera) let 02-07, dokud Rafa "nedorostl a nedozral."..Takže jestlh tomu dobře rozumim, tenis se začal hrat na antuce 2004 a na ostatnich 2007??Předtim tam ti hrači delali co? Okopavali brambory?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že chlapec ako ty by nemal slovíčko "jednoduchost" vobec ohýbať..

Práve preto, že tenis a výsledky v ňom nesledujeme prvoplánovo ale chápeme aj hlbsie súvislosti vieme, že situácia v rokoch 03-07 bola odlišná od rokov, ktoré nasledovali po nich..
Reagovat
Roger_Federer
Ješte jednou, najdi si ty zapasy, pust si je, podivejse na tenis z let 90satych, pak 20catych, a nyni.. Než tady budeš neustale mlet a nic nevedet...ono by to chtelo, nesedet doma na zatku, čumet na televizi a streem a zajit nekdy na tenis žive ty odborniku..:)
Reagovat
smazaný uživatel
nerise take hujoviny

Federer ma 17GS a to ze niekto pise ze ten a ten bol vtedy vycerpany tak to je taka hujovina ze dovi-dopo
Reagovat
Roger_Federer
Peto, ja už boužel nejsem davno chlapcem:), rad bych..
Napada me snad jen otazka?Byl jsi už u toho lekaře?
Reagovat
Amputace
A viděl jsi ty hrát Djokoviče ve finále US10? Až pochopíš meritum diskuze, zapoj se do ní.
Reagovat
Amputace
Kdyby jsi to nevěděl, celé to byla rekace na "unaveného Djokoviče" z finále US10.

"Ok. Pokud jde o vyčerpanost, respektive o vyčerpané chudáčky ve finále. Projděme si Rogerovu kariéru" A následuje výčet - kapišto?
Reagovat
Amputace
"A Finale Wimbledonu 2009?škoda, že tam nebyl Rafa, Roddick by ho v te forme vyklepl jako nic."

Škoda že nebyl Roger ve finále US10 nebo už v semifinále, ať nežeru.
Reagovat
Roger_Federer
No to viš, Roger nemuže byt všude, neni robot..:), holt na US 2010 byly lepši hrači.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis z rokov 90tych si pamatám, neviem však ako súvisia so súčasnosťou..Rogerova kariéra sa výrazne prelína s Rafoviu, takže hrať to na kartu odlišných desaťročí a teda iného herného pojatia bol jeden z tvojich slabších pokusov..

Chlapcom možno nie si, no mentálne sa zrejme niekde na tej úrovni nachádzať budeš, inak si neviem vysvetliť tvoju neustálu potrebu poukazovať na vlastnú "kvalifikovanost" tým, že navštevuješ nejaké lokálne amaterske turnaje..To znamená čo?..:) Ja som si ťa zaradil už dávno, resp. sám si sa zaradil..Tenis vnímaš velmi povrchovo, lajdácky..
Reagovat
Rafaeoli25
Naprostý souhlas, ale demagogy stejně nepřesvědčíš. Jinak tomu, že by Roddick Rafu smáznul se dá jen smát..
Reagovat
Roger_Federer
Ano v tom maš pravdu, pravidelne navštevujem, lokalni amatersky turnaj v Bratislavske hale..:).Skutečne je totak, sam sebe za kvalifikovaneho odbornika nepovažuji..
Tebe ano..minimalne pro tvou vlastni sektu, publikum o jedincich, pro ktere je svate co vypotiš..
Ano, rad se poslouchaš, ujištuješ a jsi ujištovan..že ty si ten pravy z pravdou a spravnym pohledem na tenis 21 stoleti..
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj v Bratislave som navštívil, no nikdy by som sa ním neodvážil hájiť fundovanosť svojich tenisových vedomostí a postojov..

Ja som ochotný na túto tému rozumne diskutovať, no vždy to skončí sprostými urážkami alebo prvoplánovými argumentmi, že 17>12, takže škoda reči..
Reagovat
Amputace
17-12 by bylo ještě v pohodě, mně spíš vadí řeči typu, že v sezónách, které byly pro Rafu nejúspěšnější, byla nejslabší konkurence; nebýt zpomalování povrchů, nikdy by nic pořádného nevyhrál mimo antuku; na US10 slabá konkurence, ve finále unavený Djokovič (opět: nebýt toho, nikdy kariérní GS nezkompletoval); v roce 2011 měl štěstí, že mu na RG odklidil z cesty Djokoviče Federer; letos opět nulová konkurence, protože Djokovič nepředvádí svůj top tenis z roku 2011 a podobně.
Reagovat
Roger_Federer
A jaka je letos konkurence?
Reagovat
Amputace
Ok, řeknu ti jaká. Del Potro hraje možná nejlepší tenis od roku 09. V IW porazil na cestě do finále Murrayho a Djokoviče, v samotném finále vedl nad Nadalem o set a break; ve Wimbledonu hrál pět setů v semifinále s Djokovičem; zatím podává velmi koncentrované výkony. O Isnerovi se dá říct to samé - nepamatuju jej v takové formě, jakou předvádí letos. Berdych hraje rovněž dobře - 4 SF Masters; dvě čtvrtfinále GS. Djokovič a Murray jsou silnou konkurencí zcela automaticky, pokud to nevidíš, jsi blázen. A Federer se v Cincinnati také po době ukázal jako konkurenceschopný.

A teď mi řekni ty, jaká byla Djokovičova konkurence v roce 2011 kromě Nadala?
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvit o Delpovi jako konkurenci je zkreslné. Ano dvakrát letos vyletěl nahoru (přesně v těch případech o kterých píšeš), ale jinak je to čistý průměr, ještě tedy Cincy letošní.
Isner to samé, celou sezonu se trápí a až teď v Cincy mu vyšel jeden turnaj. Co uznám je Berdych, ten letos hraje velmi dobře. Ovšem jinak, Murray tragický na Masters (na GS se s Rafou letos nepotkali), Nole vypadává s kdekým a zahrál si letos JEDNO JEDINÉ FINÁLE 1000, Féďovi se povedl jeden zápas a už ho tu máš za konkurenci.
2011, velmi silná velká čtyřka, Murray nebezpečný i na antuce, Féďa životní French Open a taky tam byli hráči, kteří na jednom turnaji vyletěli jak Delpo, například Tsonga na Wimby.
Reagovat
Amputace
Právě naopak: zkreslené je mluvit o Potrovi či Isnerovi jako o někom, kdo konkurencí není. Kdo z "Rogerovy éry" dokázal konstatně podávat skvělé výkony celou sezónu, potažmo několik sezón v řadě? Možná jedině Roddick nebo Hewitt. Hráči jako Safin nebo Nalbandian vyhráli turnaj, aby hned v tom dalším vypadli v druhém kole. Důležité je se dívat na konkrétní turnaje a výkony hráčů. Isner hraje poslední tři týdny skvěle, Nadal se s ním utkal a zvítězil - byl tedy pro něj Isner silnou konkurencí nebo nebyl? Samozřejmě že ano, když před tím vyřadil Djokoviče. Potro to samé.
Reagovat
Amputace
A Murray je na Masters marný dlouhodobě, to není otázka toho, že by měl letos najednou nějaký výpadek.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé, když se jedná o Rafu a nemá tak jednoznačnou konkurenci letos, jak si to krásně pojmenoval tak to nevadí, neznamená to slabou konkurenci, ale když nemůžeš nikoho přiradit k Federerovi tak to problém je. S kým má Nadal tu konkurenci LETOS?
S Djokovičem? Asi sotva. Nastoupil na zhruba osm velkých turnajů a potkali se jen třikrát, čili asi tolik jako Féďa a Safin v inkriminovaných letech třeba. V každém finále, do kterého nastoupil, hrál s jiným hráčem, to nebylo ani za Féďových let, to taky o něčem svědčí nebo ne? Podívej se jak vyhrál například turnaj v Madridu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsi mimo, ba naopak, Murray na Masters dřív uměl dobře, proč myslíš, že byl příslušníkem velké čtyřky? Například v tom roce 2011 vítěz Cincinnati, Šanghaj, SF Řím (velmi vyrovnaná bitva s Nolem), SF Monte Carlo (3 sety s Rafou).
Reagovat
Amputace
Mimo nejsem. Murraymu vyšly v roce 2011 dva Masters na antuce. V IW a Miami marný, letos Miami vyhrál. V Cinci vyhrál ano, letos vypadl s výborně hrajícím Berdychem, ale nechápu, proč zmiňuješ Šangaj, když se letos zatím nehrála...

Co se Djokoviče týče. Podívej se s kým na těch Masters vypadl. Za jediné opravdu ostudné vyřazení považuji Haase v Miami. V IW vypadl se skvělým Potrem, v Madridu s Dimitrovem, který měl v Monte Carlu na lopatě i Nadala, v Římě s Berdychem, v Montrealu s Nadalem a v Cinci s Isnerem, který ve finále prohrál až ve dvou tie-breacích. O GS škoda mluvit. AO vyhrál, na RG prohrál těsnou bitvu s Nadalem a ve Wimbledonu prohrál až finále s Murrayem.
Reagovat
Sonja
Nechci se pouštět do debat o konkurenci (chraň Bůh), ale co se týče Novaka, tak letos to je zatím určitě poslabší sezona. Jen na GS má spolehlivé výkony (i když, i tam by se daly najít mouchy), na ostatních podnicích (kromě MC) špaténka...
A hlavně mi nepište, že nemůžu srovnávat se sezonou 2011, ono bohatě stačí srovnat s 2012. Ale samozřejmě, pořádné zhodnocení se bude moct dělat až na konci roku.
Reagovat
worlos6
důstojný soupeř, koukám :D
Reagovat
Mayo
kroťte vášne...porazil Silvu čo je proste povinnosť...treba ostať nohami na zemi...to ťažké ešte len príde a bude toho dosť
Reagovat
Amputace
Moje řeč. Navíc se Silvou nehrál zase tak úžasně, těch chyb udělal celkem dost, především z BH.
Reagovat
Mayo
tak ten BH to je proste slabina no...každý sa mu tam tlačí čo najviac pochopiteľne...chýba mi z tej strany viac takých priamych úderov než len také udržovačky
Reagovat
tito
Porazit Izzyho a Rogera bude těžké. Velmi. Netřeba zdůvodňovat proč. Až bude mít Rafa tyto 2 zápasy úspěšně za sebou, budu teprve uvažovat o možnosti vítězství.
Reagovat
Rafaeoli25
Nevím proč tu něco pitváme, čísla mluví jasně-17:0..Rafa hraje letos na hardu parádní tenis a výborně hraje i na USO. Za vstup do RG si kritiku zasloužil, tady se jí ale musím jen smát. S Isnerem a Rogerem to brnkančka pochopitelně nebude, nicméně favoritem bude v těchto zápasech velkým. Proto já uvažuji jen o finále, cokoli jiného než účast v něm bude tragickým kolosálním neúspěchem..
Reagovat
rib
jj, Rafa musí hrát rychle, a vyhrát toho co nejvíce, jelikož mu kolena brzy odejdou a on s nimi do důchodu... za rok,dva nebo vydrží i tři???
Reagovat
Rafaeoli25
To už skoro všichni říkali před čtyřmi lety..a jaká je realita?
Reagovat
smazaný uživatel
taketo detinske reci neznasam

tolko neprajnosti v jednej vete

Ani ja napr. nefandim Andymu ale nikdy by som mu neprial nic zle

Je to len sport a pisat taketo hujoviny je ubohe
Reagovat
Rafaeoli25
Je to hnus, ale zase na druhou stranu mě baví, jak Rafa znova a znova staví tyhle prognózy na hlavu a musí tím už své nepřejícníky dohánět k šílenství. Chudáčci, musí trpět, až je mi jich líto, po loňsku už tak věřili jeho konci a ono zase ne :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ide jednoznacne pre titul hraje vyborne

som si skoro isty ze to da
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas, takhle jistý jsem si nebyl ani na RG, tam hrál v prvních kolech rozpačitě, tady hraje jako pravý hardař s obrovskou jistotou a od začátku do konce soupeře doslova válcuje. O sto procent lepší než na RG..
Reagovat
smazaný uživatel
A já bych vsadil barák, že nevyhraje.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale nevsadil, to jsou jen řečičky, dobře víš, jak velké šance má..
Reagovat
tito
ale,ale a proč ho máš v týmu?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože udělá finále, kde prohraje, at už s Nolem nebo Andym. Všechno je z jeho pohledu moc krásné a moc růžové, než aby se to vyplnilo, fakt mu moc nevěřím, většinou hráč, který má takovou fazonu před turnajem docela pohoří. V Rafově případě to znamená nevyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden zápas som nevidel, no obaja bez problémov..

Videl som však vacsiu časť Izzyho zápasu a z toho chlapca ide strach..Jasný kandidát č. 5 na titul, to chlapčisko až hrozostrašne servuje a priam zázračne zlepšilo hru od základnej čiary..Rafa má velkú smolu, že ho stretne vo fáze turnaja, v ktorej sa jeho konkurenti budú stretávať s challengrovými protivníkmi..Viem, že to minule miestni krčmoví odborníci na čele s Vencou a Petríkom znegovali, no Izzy robí Rafov žreb nesmierne krutým..
Reagovat
smazaný uživatel
Ok uznávám, Izzy je opravdu těžký soupeř, ale to nic nemění na tom, že ty si plakal už kvůli Harrisonovi a Pospisilovi (který ukázal svou kvalitu tím, že ztratil vedení s Dutým Silvou) . Tady se naplno ukázal tvůj alibismus v kontrastu s tvými tradičně velkohubými prohlášeními.
Navíc byl si to zrovna ty, který tady vždycky oroduje za Rafu, že se servismanama hrát umí. Navíc má Nadal životní formu na hardu a jestli v životní formě na hardu neporazí Izzyho tak už nevím. ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to já při zdi opravdu nejsem a otevřeně říkám, že cokoli jiného než titul bude zklamáním, protože tenhle tenis co teď předvádí to je nádherná poezie..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to má být. Nevím, co by ještě někteří jeho fans chtěli, aby ho považovali za favorita, ta čísla na hardu mluví za vše.
Pravdou je, že titul ještě není zajištěný. Zdá se, že Murray se opravdu šetřil na GS, Nole s tím se musí počítat automaticky, Féďa taky nevypadá špatně. A nezapomínejme na Berdycha.
Ale přijde mi směšné při jeho současné formě bát se hráčů Pospisilova typu. ;) Na to jsem narážel. Že Rafa má nejjednoduší los, jsem nikdy netvrdil.
Reagovat
whales
Izzy vypadne s Kohlim:)
Reagovat
smazaný uživatel
Harry zobral na GS set už aj Delpovi a Andymu, nedávno to dokázal s Ferrerom, urcite bol právom považovaný za nepríjemné prvé kolo..Isner v momentálnej forme je pre Rafu po Djokovičovi najhorším súperom..A naozaj si nepamatám, ze by som dlhodobo písal, že to Rafa na servismanov vie, akurát po zápase s Jerzym som sa vyjadril, že zacína rúcat tento mýtus..
Reagovat
hatatytla
Rafa hraje dobře, ale nechápu jak může být tak relativně výrazným favoritem na titul. Asi je to tím že v přípravě porazil pár lazarů a tady to má do finále vymetený. Tam si sním ovšem vcelku lehce poradí Novak nebo Andy. Jediná varianta je, že by SF Novak-Andy trvalo 5 hodin a Rafovi to spadlo do klína jako v roce 2010.
Reagovat
Rafaeoli25
Pěkné nesmysly tu plácáš..zaprvé Rafa zas tak jednoduchý los nemá, Isner je nejtěžší možný soupeř pro osmifinále a ani Federer to předem nezabalí. No a druhá část příspěvku je ještě směšnější-prý porazil pár lazarů..těmi lazary myslíš Noleho a výborně hrající Isnera a Berdycha a Federera, který s ním v Cinci zahrál svůj nejlepší zápas v sezoně?
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa bezpochyby mírným favoritem na titul je. S Nolem konečně opět vyhrál i na hardu, no a s Andym nemá nikdy problém, to je jeden z jeho nejoblíbenějších soupeřů..
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá nikdy problém. Zase bych se krotil. Který hráč dal v kariéře Rafovi víc než 1 kanára kromě Andyho? Andy ma Rafu zahrát rozhodně umí, akorát prostě selhával na grandslamech, odcházel hlavou, jak na Wimbledonu 11, tak i UO 11. V MC mu sebral set, v Tokiu ho zničil, na TM 2010 TB 3. setu a tam si to zazdil sám, protože byl lepší a měl 2 minibrejky. i na RG 11 měl více brejkbolů než Rafa. Takže bych si až tak jistý nebyl, Rafa by byl samozřejmě favorit, ale s tímhle "novým" Andym se ještě nepotkali.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já Andyho podceňovat nechci, ale bilance je teď 12:4, málo platný. Jinak jak dobře víš v tom Tokiu 2011 byl Rafa po porážkách s Nolem totálně psychicky na dně, takže tahle porážka vypovídající určitě nebyla. Samozřejmě, že je Andy silnější, ale Rafa teď hraje na hardu svůj nejlepší tenis, maximálně útočný a agresivní a na to bude Andy těžko hledat recept..
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, chudacek Řada byl dole, jinak by neprohrál. Pořád měl lepší sezonu než Andy. A ten ho prostě přehrál. Proti němu hraje vždy svůj nejlepší tenis, nejagresivnější, proti levakum ma dobrou bilanci, protože fh cross má kvalitní, zbraně má podobné jako nole, proto šanci určitě má. A já si z hlavy vybavim hned 6 výher, ale abu dhabi nejde asi počítat.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak rozhodně na Rafu neumí tak jako na Noleho a Rogera, o čemž svědčí bilance. Nole je z Andyho často zoufalej a neví moc co hrát..
Reagovat
nitrotaj
To si se asi pos*al ne? V roce 2010 na USO předváděl nejlepší tenis na hardu co jsem kdy viděl a porazil by ten turnaj kohokoliv na světě. Lidi začněte fandit proboha tenisu. Nevim co se to s vám poslední dobou děje.
Reagovat
MarcelPersch
Nepreji mu, to je jasne.
Reagovat
hatatytla
A podle čeho se to posuzuje, že hrál nejlepší tenis na hardu co jsi kdy viděl? Za celou US serii porazil jedinýho konkurenceschopnýho hráče a to byl Novak ve finále. Youzhny v SF to je vtip a ve finále
Djokovic naprosto vyčerpanej, tomu říkám spadnut do klína.
Reagovat
Amputace
Argument s vyčerpaností ve finále samozřejmě nemůže uspět a zvláště pak u typu hráče, jakým je Djokovič. A jestliže by uspět měl, jak je možné, že Rafa o rok dříve ve finále AO po pětihodinové bitvě s Verdascem finále přesto vyhrál (a to znovu v pěti setech)? Je ohromně snadné diskreditovat nějaký úspěch - například u Federara by se dalo podobným způsobem ("spadnutím do klína") pochybovat nad nejedním jeho triumfem. Já nechápu tu neustálou snahů některých lidí hledat pro Nadalovy největší úspěchy vysvětlení kdekoli jinde než v jeho hře (snadný los, nulová konkurence, vyčerpaný Djokovič, vyčerpaný Federer). Je-li řeč konkrétně o US10 - normální člověk sledující tenis, se podívá a vidí, že Nadal měl snadný los, ale zrovna tak předváděl tenis, s nímž byl schopen porazit tehdy kohokoli. Mě až samotného mrzí, že neměl tu cestu do finále trnitější.
Reagovat
Rafaeoli25
Ok, beru, ale Rogerovi spadlo do klína gs titulů daleko víc..
Reagovat
Pe3k
Tak za 1. Djokovic není Nadal. Rafan má prakticky během celé kariéry sci-fi fyzičku, kdežto Novak měl v minulosti problémy s dlouhými zápasy (než přeš na novou dietu a vyzkoušel Rafův osvěčený epo doping)
2. Nole z roku 2010 je diametrálně odlišný tomu z roku 2011.
Reagovat
Rafaeoli25
To jsou jen kecy, pokud to nebude dokázáno. Totéž bych mohl říct o Rogerovi, ale já nikoho bez důkazů obviňovat nebudu, narozdíl od tebe..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak nevím o jaké scifi fyzičce to mluvíš, mnohokrát byl po sf, když se hrálo v sobutu ve finále úplně vyřízenej a jasně prohrál. A loni po finále AO se sotva hýbal narozdíl od Armstrongů a Contadorů, kteří byli i po osmi devíti hodinách zcela čerství. Takže žádný doping vážený..
Reagovat
hatatytla
Skoro každý nějaký ten titul měl usnadněný, Roger konkrétně RG 2009 žejo. Dá se říct že i Andy letos na Wimbledonu. Jediný snad Nole si to musel vždycky vydřít co si tak pamatuju, tím ho ovšem nějak neobhajuju :)
Reagovat
Rafaeoli25
To máš pravdu, Nole si musel vydřít všechny. Jinak u Rogera jich bylo víc-k FO 09 bych ještě přidal AO 06,07 a USO 05..
Reagovat
Amputace
Ok. Pokud jde o vyčerpanost, respektive o vyčerpané chudáčky ve finále. Projděme si Rogerovu kariéru, jeho 17GS a vyčerpanost jeho finálových soupeřů.
AO04 - ve finále vyčerpaný Safin z pěti setů s Agassim v semifinále = 1 titul spadnutý do klína.
W05 - ve finále vyčerpaný Roddick, který hrál pět setů v QF a čtyři sety v SF (a pět setů hrál dokonce již ve druhém kole) = 2 titul spadnutý do klína.
US05 - zcela přirozeně vyčerpaný PĚTATŘICETILETÝ Agassi, který hrál pěti setové semifinále s Gineprim = 3 titul spadnutý do klína.
AO06 - tady snad úplná škoda slov; ve finále doslova krev plivající Baghdatis, který hrál pět setů ve druhém kole, ve čtvrtfinále a v semifinále = 4 titul spadnutý do klína.
FO09 - ve finále zničený Soderling z pětisetového semifinále = 5 titul spadnutý do klína.
W09 - ve finále zničený Roddick (pět setů ve čtvrtfinále, čtyři v semifinále) = 6 titul spadlý do klína.
Takže na jakém jsme čísle? 11?
Reagovat
Rafaeoli25
Asi tak..
Reagovat
smazaný uživatel
Troška toho Petríka a spol setri, šak z nich robíš úplných hlupákov..
Reagovat
smazaný uživatel
A to nikdy nikto nebude riesit kto kolko titulov ako ziskal

ze kto bol kedy unaveny
cisla hovoria pre Rogera a pre Rafu

Novak
Andy
su dobri ale nie tak uspesni ako Rafa a Roger

a ze napr. Marcos alebo Roddick boli vtedy a vtedy unaveni no a co teraz co mal Roger tu trofej vratit

Ved kondicka patri k tomu ked niekto bol unaveny tak zato si moze sam
Taky je sport
Reagovat
Rafaeoli25
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
ako som predpokladal sa na USO chytil. Hra konecne uvolnene a tak ako ho pozname. Tesim sa na zapas s Rafom, bude to urcite uzasne divadlo a je jedno kto vyhra...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist