Nadal byl v Torontu nejlepší. Znovu se přiblížil Federerovi

27. 7. 2008, 21:55
Aktuality 10
ATP TORONTO - Španělský tenista Rafael Nadal vyhrál turnaj série Masters v Torontu a výrazně se přiblížil pozici světové jedničky, kterou od ledna roku 2004 okupuje Roger Federer. Dvaadvacetiletý rodák z Mallorky dnes ve dvou setech porazil Němce Kiefera a získal pátý titul v řadě.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Letošní vítěz Wimbledonu a Roland Garros Rafael Nadal porazil v dnešním finále hladce 6-3 6-2 Němce Nicolase Kiefera, jenž hrál o titul na Masters vůbec poprvé.

Španělský tenista si dnes v každém setu vypracoval po dvou brejkbolech, které pokaždé využil. A když ve druhé sadě sám odvrátil všechny tři hrozby ztráty podání, dokráčel si po 90 minutách pro třetí letošní titul z podniků Masters.

"Mám velkou radost z toho, jak jsem odehrál svůj první turnaj na tvrdém povrchu. Je pro mě hodně důležité dobře zahájit tuhle část sezony," uvedl Nadal, jenž úspěšně zvládl přechod z trávy na americký beton a dnes vyhrál 29. zápas za sebou.

Dvaadvacetiletý Španěl vyhrál pátý turnaj za sebou, celkově sedmý v tomto roce a jubilejní třicátý v kariéře. Za triumf získal 420.000 dolarů z celkové dotace 2.615.000.

Nadal, jenž naposledy prohrál zápas v květnu, stáhl díky triumfu v Torontu Federerův náskok v čele žebříčku na 300 bodů. Pokud Švýcar příští týden v Cincinnati stejně jako nyní v Kanadě vypadne už ve svém prvním zápase a jeho španělský rival postoupí do finále, ztratí po čtyř a půl letech pozici světové jedničky.

Zimonjič s Nestorem přehráli bratry Bryanovy
V deblovém finále se na kurtu v Torontu objevili čtyři nejlepší deblisté světa. Světová jednička Kanaďan Nestor se čtvrtým hráčem žebříčku Zimonjičem ze Srbska udolali americké bratry Bryanovy po setech 6-2 4-6 10-6. Kanadsko-srbský pár tak získal už třetí titul v řadě, navíc na posledních šesti turnajích hrál pokaždé ve finále.

ATP MASTERS SERIES TORONTO (Kanada, tvrdý p., 2.615.000 dolarů) - neděle:

Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Kiefer (Něm.) 6-3 6-2

Dvouhra - finále:
Nestor/Zimonjič (2-Kan./Srb.) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 6-2 4-6 10-6.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nic mu nemůže uškodit.Je pořád nohama na zemi a na veřejnosti je velice nesmělý...ale na kurtu je nejlepší!!!!!Jinak tu trofej taky kousal:)
Reagovat
smazaný uživatel
helemese, Rafy uz se zacíná usmívat jako Rog, no asi uz opravdu začíná aspirovat na post No.1 :-) úúú u aha
Reagovat
Jose
Nadalovi, že na fotce nekouše do trofeje, dost mi s tim leze na nervy......
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by ti měl kvůli tomu lézt na nervy? To je prostě Rafova ochranná známka, že si každou trofej takhle "ochutná" :-D Mně se to náhodou moc líbí.
Reagovat
Jose
nevím, jak ti na to mám odpovědět :D, prostě mi to přijde infantilní a hloupý.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandim sice nadalovi, ale uz me sere jak tu kazdy o nem pise, jak je vynikající nebo jakej to je namachrovanec akorát mu to skodí, tak si tyhle keci nechte od cesty.
Reagovat
smazaný uživatel
V součastné době neporazitelný a za nedlouho světová jednička!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ha ha ha světový tenis má jen jednu jedničku,a to už pěkně dlouho...
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je to jak v mateřské školce,už byste toho mohly nechat.Opravdu jak když se hádají školkaři!
Zamyslete se nad sebou!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš tím toho,co letos ještě nevyhrál žádný grandslam?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist