Nadal dnes zvládl dva zápasy, je v semifinále

17. 4. 2009, 13:03
Aktuality 35
Španělský tenista Rafael Nadal pokračuje v cestě za pátým titulem z turnaje v Monte Carlu za sebou. Nejlepší hráč světa si dnes kvůli včerejšímu dešti musel poradit se dvěma soupeři: nejprve dopoledne přehrál 6-3 6-0 Ekvádorce Lapenttiho a odpoledne pak ve dvou setech porazil i Ivana Ljubičiče. V sobotu narazí na Murrayho.
Rafael Nadal

Rafael Nadal stihl včera odehrát proti Nicolasi Lapenttimu jediný game, po kterém všechny osmifinálové zápasy přerušil déšť. V dnešní dopolední dohrávce si postup do čtvrtfinále nijak nezkomplikoval. Dvakrát sice přišel o podání, svému soupeři ale servis sebral celkem sedmkrát a po hodině a půl zvítězil 6-3 6-0.

Kvůli posunu v turnajovém programu pak světovou jedničku čekal ještě odpoledne zápas s Chorvatem Ivanem Ljubičičem, který si postup mezi nejlepších osm vybojoval rovněž dnes v souboji s Italem Bolellim. Ani ve druhém utkání Nadal nezaváhal. Ljubičičovi rychle sebral podání a i když si Chorvat dokázal vzít servis zpátky, další dva brejky znamenaly zisk úvodní sady pro Španěla. Tomu pak ve druhém setu stačilo jednou prolomit Ljubičičův servis a po výsledku 6-3 6-3 postoupil mezi nejlepší čtyři.

Rafael Nadal tak prodloužil svou sérii zápasů bez ztraceného setu v Monte Carlu. Naposledy mu sadu dokázal sebrat Švýcar Roger Federer před třemi lety ve finále. Na turnaji v monackém knížectví si Španěl vylepšil celkovou bilanci na 26 vítězných zápasů a jedinou prohru. V roce 2003 nestačil na Argentince Guillerma Coriu.

Murray obrátil tři sety
Také čtvrtého hráče světa Andyho Murrayho dnes čekala dohrávka včerejšího zápasu. Brit včera odstartoval zápas s Italem Fogninim katastrofálně. V prvním setu prohrával už 0-5, aby ještě dokázal průběh úvodního setu zvrátit a vyhrát ho v dramatickém tie-breaku, který získal v poměru 13:11.

Ani dnes za stavu 1:0 ve druhé sadě nezačal dobře: Fognini mu znovu ihned dokázal sebrat podání, ovšem i dnes favorizovaný Murray hrozbu tří setů zažehnal. Dokázal využít dva z devíti brejkbolů a po více než dvou hodinách se radoval z vítězství 7-6 6-4. V dalším utkání nastoupi proti Nikolaji Davyděnkovi, který měl za sebou vítěznou třísetovou bitvu s Argentincem Davidem Nalbandianem.

Také s ruským tenistou, který se na kurtech objevil po několikatýdenní pauze zaviněnné zraněním paty, musel ve druhém setu vývoj otáčet, když utkání ukončil pěti vyhranými gamy v řadě. Poprvé v kariéře tak postoupil na antuce do semifinále, přičemž před turnajem v Monte Carlu ještě nikdy nehrál ani ve čtvrtfinále. Nyní ho čeká antukový fenomén Rafael Nadal, se kterým má letos vyrovnanou bilanci 1:1.

Postup mezi nejlepší čtyři si dnes vybojoval i čtvrtý hráč světa Novak Djokovič. V cestě mu stál Španěl Fernando Verdasco. Ten v předešlém kole hladce porazil krajana Ferrera, na srbského soupeře už ovšem recept nenašel. Po prvním prohraném setu se ještě dokázal vrátit do zápasu, třetí sada už ale znovu patřila Djokovičovi, který za dvě hodiny a 18 minut zvítězil 6-2 4-6 6-3.

O postup do finále si to v sobotu rozdá se Stanislasem Wawrinkou. Švýcar má na svém kontě skalp světové dvojky Federera, dnes vyřadil hladce 6-2 6-4 Němce Andrease Becka.

Výsledky - Monte Carlo (dotace 2.750.000 eur):

Dvouhra - 3. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Lapentti (Ekv.) 6:3, 6:0, Murray (4-Brit.) - Fognini (It.) 7:6 (13:11), 6:4, Davyděnko (8-Rus.) - Nalbandian (12-Arg.) 6:4, 5:7, 6:3, Ljubičič (Chorv.) - Bolelli (It.) 7:5, 7:6 (7:2).

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Ljubičič (Chorv.) 6:3, 6:3, Djokovič (3-Srb.) - Verdasco (7-Šp.) 6:2, 4:6, 6:3, A. Murray (4-Brit.) - Davyděnko (8-Rus.) 7:6 (7:1), 6:4, Wawrinka (13-Švýc.) - Beck (Něm.) 6:2, 6:4.

Semifinálové dvojice: Nadal - A. Murray, Djokovič - Wawrinka.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý, Paes (3-ČR/Indie) - Knowle, Ram (7-Rak./Izr.) 7:6 (7:3).

 

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
OD KEDY JE NOVAK STVRTY HRAC SVETA??!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
BRAVO ANDY!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal, ten mě naštval po tom turnaji, kde osočil Tomáše, velice neprávem. Hraje si taky na něco, co není, jen se přetvařuje a snaží se hrát hroznýho klaďase, komediant!!!! Tomáš i Radek jsou férový a na nic si nikdy nehráli a nehrajou, jsou to velice fajn kluci a hlavně ne žádní křiváci, jako někteří ....
Reagovat
smazaný uživatel
řekl mu very bad:-P tak nevím co tu meleš ale nevadí hlavně s tou přetvářkou
Reagovat
smazaný uživatel
To mluvíš o Berdychovi :D:D:D:D:D ses asi teď probral ne?
Reagovat
smazaný uživatel
ne tedka mu to došlo ,error ve vedení
Reagovat
smazaný uživatel
No, asi tak:D ... každopádně to už klidně radši řeknu vamos Rafa, než aby vyhrát ten Skot...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš asi člověk, kterej moc nečte, ale to nevadí, dost Tomáše urážel, ale hned to dostal, prohrál. No když chceš fandit sportu, měl bys o něm něco taky vědět, papa
Reagovat
smazaný uživatel
jo a jestli nevíš, co je přetvářka nebo kdo je křivák, tak skoč za mamkou a taťkou, třeba ti to vysvětlej!
Reagovat
smazaný uživatel
spočni lamo spočni,nikoho tu nesere někdo kdo je mín jak nula a má uvízlé vedení,jinak ty urážky by mě zajímaly pošli odkaz, kde to je zachycené,jestli nevíš co je odkaz, zajdi za dědečkem nebo babičkou.
Reagovat
smazaný uživatel
On ten tvuj slavnej Tomáš asi neni pro nic za nic považován zanejméně oblíbeného tenistu puso :-* ale to bys musel ten tenis trochu sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nějaký žvásty, nějakej přitroublejch komentátorů mě moc nezajímají, jen vím, že Nadal Tomáše dost urážel a on nijak nereagoval, je zkrátka charakter a myslel si své, ale silně pochybuji, že jeden nebo druhej víte očem mluvím. KONEC
Reagovat
smazaný uživatel
sem myslel že decka už spí,no tak sem ti psal,že to sem hod ,neeee ty zase zůstaneš u keců
Reagovat
smazaný uživatel
majkl: je škoda, že to moc nesleduješ, protože by si věděl, že se mu Nadal i omluvil, né nějak zdvořile, jen tak na půl huby. Více čti a když chceš rozhazovat rozumy, tak musíš víc vědět! K babičce a dědovi jdu zítra na obídek, pokecám s nima, ale možná jen tak o Masarykovi. KONEC
Reagovat
smazaný uživatel
JO A NAUČ SE ČESKY, V ČECHÁCH BY BYLO FAJN SE DOROZUMNĚT ČESKY - TO JE MŮJ RODNEJ JAZYK, VÍŠ!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
vidím že od tebe odpověd kde o tom najdu vice nedostanu:-) no co už,jo jinak to píšeš jako telegram ty příspěvky:-D KONEC
Reagovat
smazaný uživatel
co ?? to bylo na mě? a to píšu jako čínsky?
Reagovat
smazaný uživatel
aspon nepíšu ,,dorozumnět,, debile:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič je jen vejtaha, ten nidky nic lepšího hrát nebude, má štěstí na los a že to nikomu nejde. Zato Andy Murray je velkej borec a bojovník ( ne jen Nadal!!), je to hvězda už nyní a hlavně budoucnaosti!!! A VELIKÁNSKÁ!!!! A ne nějakej Djokovič,takovej.....škoda slov!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Případné semifinále Nadal - Murray může být jedním z důležitých mezníků tohoto roku a případného žebříčkového posunu Murrayho. Na antuce jsem tyto dva hráče spolu ještě hrát neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Djoky! :)
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
smazaný uživatel
:P
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Fognini odehrál parádní turnaj, to klobouk dolů, na rozdíl třeba od Fedexe nebo Davida Ferrra se nemá za co stydět...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ty jseš č.u.r.a.k. nanananana,ty jseš č.u.r.a.k nanananana
Reagovat
smazaný uživatel
amatere na co si tady pořád hraješ ty statisto,rozumíš tomu jak já houslím,pořád tady něco meleš,každýho napadáš a připadáš si asi velkej kluk kterej sedí u pc s propocenýma trenkama a čeká kdo zas něco napíěe aby si mu mohl odporovat,jdi do prrrrrrrr
Reagovat
smazaný uživatel
tedka nechápu co okoun řekl špatně??myslím,že měl pravdu,od tech dvou se určitě očekávalo více:-)osobně si myslím,že zrovna ty seš rád ,že vůbec umíš číst a psát
Reagovat
smazaný uživatel
tak jeste aby nadal nevyhral...
Reagovat
smazaný uživatel
RAFAEL NADAL is best player now! Famózní hráč, bezchybná hra, pevná psychika, nezdolná fyzická kondice.
Reagovat
smazaný uživatel
To je každému jasné!!! Ale ta "nezdolná fyzická kondice" - nejsi ty básník???:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS RAFAEL !!!
Reagovat
carolyn
:-D to mě vždycky dostane
Reagovat
carolyn
tohle se dalo čekat, né ...
Reagovat
smazaný uživatel
si piš, né...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist