Nadal doufá ve start v Barceloně. První trénink mám za sebou, oznámil z Katalánska

10. 4., 22:34
Aktuality 20
Necelý týden poté, co se odhlásil z turnaje v Monte Carlu, zveřejnil Rafael Nadal na sociálních příspěvek z tréninku v Barceloně. Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion naznačil, že se v katalánské metropoli příští týden pokusí o návrat po tříměsíční pauze.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

"První trénink mám za sebou a jsem nadšený z toho, že tu jsem. Uvidíme, jak to půjde. Chci tu hrát. Nemůžu potvrdit, že nastoupím, ale doufám v to," napsal sedmatřicetiletý Nadal, jenž antukový turnaj v Barceloně v minulosti dvanáctkrát vyhrál.

Jeden z nejlepších tenistů historie nehrál soutěžní zápas od lednového turnaje v Brisbane, kde se vrátil na kurty po téměř roční pauze a operaci kyčle. Po vyřazení ve čtvrtfinále se musel Nadal kvůli natrženému svalu v bolasti operované kyčle odhlásit z Australian Open a od té doby odehrál pouze začátkem března exhibiční zápas s krajanem Carlosem Alcarazem v Las Vegas.

Začátek oblíbeného antukového jara mu pro změnu komplikují problémy s břišním svalem. "Moje tělo mi nedovolí hrát. Je to pro mě čím dál těžší. Byl to pro mě náročný rok a půl. Snažím se každý den, ale realita je taková, že nejsem v pozici, která by mi dovolila hrát na soutěžní úrovni," prohlásil Nadal.

"Zatím nevylučuju start v Barceloně a Madridu, ale teď bych nebyl schopný hrát," vysvětloval před pár dny svou neúčast na právě probíhajícím turnaji v Monte Carlu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Alien
Konečně! Díky Rafo, moc se těšíme!
Reagovat
dorsch2
najradsej som mal Rafov "piratsky" imidz z pociatku kariery https://youtu.be/Gcu5HBLqjKA?t=1163, k nenavistnym hejtom, k vynimocnym sportovcom to patri, pretoze dokazu vyvolavat rôznorode emocie, preto su vynimocny
Reagovat
Patik
Reagovat
Patik
To je vlastne k čomu dobré toto..je ťažké mu síce niečo veriť ale za predpokladu ze je natom ozaj zle si snad nemysli ze nastúpi do plne rozbehnutého kolotoča a bude hrať niečo konkurencie schopné a niečo uhrá..tu sa špekuluje pomaly ci Djokovic co minulu sezónu dominoval bude mať ešte niekedy šancu na väčší titul snáď nechceme špekulovať ci nato ma Nadal co rok nehral a je po zranení..osobne to vidím tak na par zápasov a koniec kariéry.. Aj to tie zápasy bude nadopovany injekciami ako nikdy.. Wada už je určite v plnom nasadení pripravená rozdávat výnimky pre stáleho zákazníka z Manakoru.
Reagovat
hanka.ulrychova@seznam.cz
Podle mě se chce rozloučit v Paříži s kariérou.
Reagovat
Patik
Tiež si to myslím.
Reagovat
Krisboy
A co exhibice v Saúdské Arábii?
Reagovat
Patik
Odstúpi.
Reagovat
Krisboy
Odstoupí? Jakože v průběhu zápasu?
Reagovat
Patik
Zruší to.. Nebude tam hrať.
Reagovat
Marduch
Kouřová clona. Na viděnou na French Open, kde vyhraje třeba s berlema
Reagovat
Kandinsky1
A skončí to tak, že si v prvním nebo druhém zápase něco natáhne a šlus.
Reagovat
australan.tenis
Drž už tu svoji tlamu ty nevymáchaná vysušená nadopovaná manacorská kreaturo.

Mohl jsi hrát už v Miami a IW, tak si tu nehraj na oběť. Neskutečnej ubožák jsi Nadale. Vykalkulovaná bačkoro, jejíž chatrný ego se bojí proher mimo svou antuku. Nejpatetičtější šampion všech dob, obskurní oportunista.

Být Djokovič, Sinner a Alcaraz tak jedu schválně do Barcelony kompletně Rafaelka ponížit a zadupat.
Reagovat
HolyMotors
Ty jsi neuvěřitelný ubožák.
Reagovat
hanka.ulrychova@seznam.cz
A protože nejste ani Djokovič, ani Sinner nebo Alcaraz, tak se zmůžete jen na snůšku primitivních urážek.
Reagovat
alcaraz.dva
věřím, že tito sportovci mají zdravé myšlení a jejich cíle se liší od vašich předpovědí
Reagovat
Krisboy
On se s tou "22" nikdy nesmíří, rozpadl se mu svět, ztratil smysl života, zůstal sám...
Reagovat
Krisboy
...zrazen, podveden
Reagovat
alcaraz.dva
Z toho, co Rafa říká, je jasné, že si moc nevěří...Už nebojuje se svými protivníky, ale snaží se překonat vlastní ZÚŽENÉ hranice..Myslím, že Novak má podobný problém, i když fyzicky je na tom lépe
Reagovat
paddy
je vidět, že se nedokážeš smířit s tím, že éra Big3 skončila a Djokovič už nevyhraje žádný GS titul

na RG titul pro Alcaraze a no. 1 pro Sinnera
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist