Nadal i Zverev v Acapulku začali dvousetovými výhrami

27. 2. 2019, 08:27
Aktuality 12
ATP ACAPULCO - První kolo turnaje ATP 500 v Acapulku se obešlo bez překvapení. Mezi šestnáctku nejlepších v úterý postoupili oba nejvýše nasazení tenisté Rafael Nadal a Alexander Zverev, kteří své soky porazili shodně dvakrát 6-3. V boji o čtvrtfinále je čekají nebezpečnější soupeř: Španěl se utká s Nickem Kyrgiosem a Němec s loučícím se Davidem Ferrerem.
Rafael Nadal

Rafael Nadal hrál naposledy před měsícem na Australian Open, kde prohrál jednoznačné finále s Novakem Djokovičem. Návrat do zápasového kolotoče se mu povedl, když v Acapulku porazil 6-3 6-3 Němce Mischu Zvereva a ani ve třetím vzájemném duelu neztratil set.

Dvaatřicetiletý Španěl navzdory pauze předvedl velmi dobrý výkon. Během zápasu nečelil brejkbolu, trefil 25 vítězných úderů a udělal jen 14 nevynucených chyb.

"Za výhru jsem moc rád. Proti Mischovi to nikdy není snadné, zejména poté, co jsem delší dobu nehrál. Zkusím si tento okamžik chvíli užít a pak už se budu připravovat na další zápas," řekl druhý hráč světa Nadal.

Nadal hraje v Acapulku počtvrté v kariéře, dosud se vždy dostal až do finále. V letech 2007 a 2013, kdy se turnaj konal ještě na antuce, triumfoval. Jedinou porážku utrpěl předloni ve finále se Samem Querreym.



Už ve druhém kole se Nadal střetne s Australanem Nickem Kyrgiosem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 3-2. Mimo antuku ale prohrává 1-2. 

"Tento turnaj je náročný a je tady spousta skvělých tenistů. Takže k těmto zápasům může dojít velmi brzy. Nick je jedním z nejtalentovanějších hráčů na okruhu. Je to pro mě velká výzva a já doufám, že na ni budu dobře připravený," uvedl Nadal.

Semifinalista z roku 2017 Kyrgios si v prvním kole poradil 6-3 7-5 s Italem Andreasem Seppim a v šestém letošním zápase zaznamenal teprve třetí výhru. 

Na prvním turnaji od Melbourne, po kterém odehrál jen dva zápasy v Davis Cupu, začal úspěšně také druhý nasazený Alexander Zverev. Jednadvacetiletý Němec, který loni vypadl v semifinále s pozdějším šampionem Juanem Martínem Del Potrem, přehrál 6-3 6-3 o dva roky maldšího Australana Alexeje Popyrina.

Vítěz loňského Turnaje mistrů Zverev během utkání ztratil jen pět míčků po svém servisu. Po prvním podání vyhrál 26 z 27 výměn.



Ve druhém kole světovou trojku Zvereva vyzve bývalý třetí hráč světa David Ferrer (h2h 4-2). 36letý Španěl se i na třetím z pěti letošních rozlučkových turnajů dostal přes první kolo, když v Mexiku čtyřnásobný šampion začal výhrou 7-6 7-6 nad Američanem Tennysem Sandgrenem.

"Cítím se moc šťastný, dnes to pro mě bylo hodně emotivní. Publikum mi dnes hodně pomohlo, " přiznal Ferrer, který v květnu v Madridu po 19 letech ukončí kariéru. "Protože vím, že tohle jsou moje poslední zápasy, tak se snažím dát do každé výměny maximum."

John Isner si znovu po čtyřech dnech poradil s Francouzem Adrianem Mannarinem. V Acapulku Američan zvítězil 6-3 4-6 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 8-1, když jedinou porážku utrpěl po skreči. Ve druhém kole ho čeká souboj s krajanem a předloňským šampionem Samem Querreym.

Feliciano López udolal po více než dvou a půl hodinách boje 6-7 6-2 7-5 Srba Dušana Lajoviče a na třetí pokus si připsal první výhru v sezoně. O čtvrtfinále si 37letý Španěl zahraje s o sedmnáct let mladším Australanem Alexem De Minaurem (h2h 1-1).

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.931.110 dolarů
úterní výsledky (26. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nadal (1-Šp.) - M. Zverev (Něm.) 6-3 6-3
A. Zverev (2-Něm.) - Popyrin (Austr.) 6-3 6-3
Isner (3-USA) - Mannarino (Fr.) 6-3 4-6 6-3
Schwartzman (4-Arg.) - Copil (Rum.) 6-3 4-6 6-1
Ferrer (Šp.) - Sandgren (USA) 7-6(5) 7-6(3)
F. López (Šp.) - Lajovič (Srb.) 6-7(3) 6-2 7-5
De Minaur (Austr.) - Jarry (Chile) 7-6(5) 7-6(2)
Kyrgios (Austr.) - Seppi (It.) 6-3 7-5
Querrey (USA) - García-López (Šp.) 6-3 6-2
Norrie (Brit.) - Nišioka (Jap.) 6-2 2-6 6-2
McDonald - Nava (oba USA) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
ttopi
Zverev ml. 26/27 míčů po svém prvním servisu...
Reagovat
smazaný uživatel
Až tyto stats bude mít na GS a s hráči TOP10, tak ho možná začnu brát vážně.
Reagovat
Mayo
Idem pozrieť hajlajty, vamos Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Kurde ti Zverevovci jsou škoda. Přitom by stačilo, aby měl Misha tenis Saši a svět by byl v pořádku. Takhle jeden z nich má mozek a druhý umí hrát tenis.
Reagovat
Patik
Moje slová..
Reagovat
Pe3k
Jak se dostane nekdo, kdo neumi hrat tenis, mezi 25 nejlepsich tenistu planety?
Reagovat
Patik
Mischa hrá jednoduchý tenis Servis Volej od základnej čiary je na nízkej úrovni na niektorých hráčov to stačí aj na túto pozíciu v rebríčku ale s týmto štýlom hry sa ďalej v rebríčku na vyššie pozície neposunie..skúsenejší hráči si s ním poradia.
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k: Bylo to expresivně řečeno a myslím, že si to dobře pochopil.
Patik: Jeho tenis je efektivní hlavně na trávě, je absolutně bez forehandu a koncového úderu, pokud nejde na sít, tak neumí zakončit výměnu. Ale na slušné úspěchy to stačí, vyhrál loni turnaj ATP, takže může být v klidu. Řidiče autobusu asi dělat nebude.
Reagovat
Pe3k
Nemyslim si, ze prosadit se v dnesni dobe se stylem servis sit je neco jednoducheho, naopak. Zkuseni ze si s tim poradi? S tim taky nesouhlasim.
Reagovat
Patik
Presadiť sa s tým štýlom je veľmi ťažké vačšina hráčov hrá od základnej čiary..presadil sa s ním do top 25 alebo v ktorej to je pozícii ale ďalej už nezájde lebo na vyšších pozíciach sú o čosi skúsenejší a lepší hráči nehovoriac trebárs o Big3..ktorí ho prestrelujú na sieti úplne bez problémov.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, jeho styl je prostě někde na TOP30 max a to jeho umístění stojí na titulu z trávy vloni. Když to neobhájí je mínus 250. Na síti nemá dále už nárok. Tenhle styl může hrát někdy Federer, ale ne Misha.
Reagovat
Patik
Ale mne Mischa vždy prišiel taký že ten tenis neberie tak vážne ako Alex..skôr tak rekreačne ..má svoj štýl keď to nevyjde nič sa nedeje občas si niečo privyrobí na menších turnajoch taká pohodička.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist