Nadal je otcem. Má syna Rafaela

8. 10. 2022, 18:27
Aktuality 47
Už i poslední člen Big 4 je otcem. Manželka 36letého španělského tenisty Rafaela Nadala Maria Francisca dnes ráno na Mallorce porodila syna, rodiče mu dali jméno po tátovi - Rafael.
Profily hráčů
Rafael Nadal s manželkou

Rafael Nadal s Mariou Franciscou, známou také jako Xiscou, se znají od dětství a pár tvoří od roku 2005. Manželství uzavřeli v říjnu 2019 v pevnosti na severu rodné Mallorky a netajili se touhou po dětech.

"Rád bych měl děti: kluky, holky. Mám rád děti a jsem rodinně založený. Pravda je, že roky utíkají a rád bych s tím vším začal, jakmile mi to dovolí moje sportovní kariéra," prohlásil Nadal v jednom z rozhovorů.

A dnes se jejich sen zhmotnil ve skutečnost. Manželé Nadalovi se stali rodiči. Ráno v Palma de Mallorca na svět přivítali syna Rafaela.

Maria Francisca byla kvůli komplikacím v průběhu těhotenství hospitalizována, porod proběhl zhruba dva týdny před původním termínem.

22násobný grandslamový šampion Nadal je posledním členem z Big 4, který se stal tátou. Roger Federer s manželkou Mirkou mají dva páry dvojčat, čtyři děti vychovávají i Andy Murray s manželkou Kim a dva potomky má Novak Djokovič se ženou Jelenou.

Nadal od porážky v osmifinále US Open odehrál pouze čtyřhru na Laver Cupu při Federerově rozlučce a trávil čas s těhotnou manželkou. Před Turnajem mistrů je přihlášen už jen na Masters 1000 v Paříži, kde se hraje na přelomu října a listopadu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
dadaft
Slavní otcové by svým synům neměli dávat stejná jména, ale jinak samozřejmě gratulace.
Reagovat
milik254
A proč někomu říkáš, co má a co nemá dělat?
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Patik
Súhlasím už tak budú žiť v tieni svojich otcov po väčšinu svojho zivota.
Reagovat
Marduch
smile
Reagovat
Liverpool22
Jak víš, že budou žít ve stínu otců, rodičů.... Je mraky příkladů, kdy děti jsou slavnější než rodiče, prarodiče....Jen takhle z voleje např. Muchová - její táta fotbalista, Ledecká děda hokejista, Wozniacká táta fotbalista a máma volejbalistka....Takže např. u malého Nadala je velký předpoklad sportovních genů - může zářit jako fotbalista v Barceloně a vyhrávat velké trofeje.....
Reagovat
Patik
to sú také príklady..keby si povedal Ronaldo Schumacher Tyson alebo čo ja viem kto ešte a nie nejaká Muchová Ledecká..možno miestni ľudia budú vedieť ale v rámci celého sveta nemá 99,99 percent šajnu že Ledeckej dedo bol hokejista..môže zažiariť ako futbalista v Barcelone ale než zažiari bude syn známeho tenistu..
Reagovat
Vlk-v-trave
Pak maji v tom vsichni zmatek, trebas priklad Hurusinskych... ikdyz je to zase sranda:D
Reagovat
Marie9
Krásná zpráva hned zrána, gratulace a mamince i Rafíkovi hodně zdravísmile
Reagovat
turista
Velká gratulace! Malý Rafa je na světě a maminka je OK.
Reagovat
Katreska
Hlavne, že všetko dobre dopadlo. Športová verejnosť zachytila nejaké problémy pri tehotenstve, musí to byť obrovský stres.

Uvidíme, či si nejaké deti BIG3 niekedy zahrajú vrcholový tenis, geneticky najlepšie z toho vychádza práve Nadalovský klan, profesionálny šport má v rodine svoju tradíciu.

Neprajníci majú konečne svätý pokoj, navyše Nadal ako jediný mal toľko chochmesu, že doprial svojim deťom plnohodnotného otca a nie, kočovať po narodení ešte 10 rokov na turnajoch.
Reagovat
Nola
neprajnici? vidis tam niekoho? davno si tu stratil svoju tvar, ked si si vytvoril niekolko nickov..... a gratulujem ti k tvojmu ne/vydarenemu/ potomkovi ondrejovi, gratulovat Nadalovi a spominat inych tenisovych otcov ako nimandov, nejde ani hodnotit smile*....
Reagovat
Katreska
Vždy som mal len jeden alebo žiaden nick.

To, že si ma videla všade naokolo nie je o tom, že som stratil tvár, ale že si ty stratila rozum smile

A pozdravujem Establishment. smile
Reagovat
Ondrej2280
V tomto si s tebou dovolim nesuhlasit...Nola nemohla stratit rozum,pretoze nikdy ziadny nevidela ani z vlaku:)
Reagovat
Fandina
gratulace rodince. Ať se daří.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
paddy
(vč. počtu dětí)

Federer 24
Djokovič, Nadal 23
Alcaraz 0

s jejich finančním zázemím 30 nebude problém smile

smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Alcaraz možná 0 dětí a ani to není stoprosmilesmile
Reagovat
paddy
bilance je bez levobočků smile

včetně by to těch 30 asi bylo už teď smile

prý herečka smile
https://www.indiatoday.in/movies/celebrities/story/deepika-padukone-opens-up-on-dinner-date-with-novak-djokovic-1375405-2018-10-27
Reagovat
brixner
No, na todlencto je asi ještě čas, Alkáč má teď v hlavě jen tenis, ale až ho to třeba přestane ba, bude z něj andaluzskej plemeník a nakonec dopadne jako jeden z vedlejší vísky - von je to starej Kotlár dobračisko, moc nechlemtá, poklopy vod kanálů vrací poctivě na vzniknuvší votvory, páč pády do nich jsou nečekaný a tudíž i nebezpečný, tudle vrátil ČD asi 2km kolejnic a při sepisování vratky a společný fotce s předsedou nádraží tohoto pozval i na králíka na rožni, prej z vedlejší vesničky, ale pššt, jináč pes ojebe nohy žáno a to všechno proč? Protože jeho nezbednejch, přibližně vosum dítek, todle vždycky někam vodtahá a von se přece nenechá pomluvit, von stará cigánská nátura, vždycky dodává, že poctivá. Takže von je furt klídek a najednou voalá-a je tu veliká famílie a s ní veselej život! Rodina je základ, co furt máte s tim tenisem, no né?
smile
smile
smile
Reagovat
paddy
a kolik potomků má Čenda? smile
Reagovat
brixner
No jo, Čenda...Von je dost vybíravej, kdysi mi vždycky čórnul Kouros a letěl jako splašenej za vším, co aspoň zamrskalo vyzývavě vocáskem, ale teď už je ve středním věku, takže vobčas u lesa pod naším dubem káva, žváro a pokec vo životě...smile Ale ba ne, mám plánováno první krytí s krásnou fenou z Rotterdamu, osobně jsem jí viděl a seznámil se s ní, je prostě nádherná, mělo by k tomu dojít napřesrok v cca dubnu, dohoda zní, že pokud bude víc, než tři kousky, jeden je můj, ale jistota to není, někdy ty prvorodičky dají jen třeba dva nebo i jednoho, takže to vlastně bude překvapení. Ale fotrovství naplánováno je, o žádném levobočkovi zatím nevím a von se Čenda vobčas tváří jako svatej introvert...Ale díky za zeptání a tímto ho, samo, i zdravím, protože jestli mám opravdovýho kámoše, co se mi nesere do života, je to právě Čenda!smilesmile
Reagovat
vavrinec
Takže Čenda je nejen papírový, ale i uchovněný? To mě překvapujete pane Brixi, já si naivně myslel, že máte nějakého voříška. Nu, člověk se v lidech stále plete.
Reagovat
paddy
já spočítal 36. týden podle článku ze začátku září (31. týden)
jak to tedy je?
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
Kub1s
Gratulacesmile
Reagovat
horska.kraslice
Velká gratulace a hlavně hodně zdraví malému Rafaelkovi i mamince Xisce. A taťkovi Rafovi samozřejmě taky :-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
obrovské gratulace Rafovi a jeho rodině.
Reagovat
annah
Gratulace Rafovi a jeho manželce! Třeba si malý Rafa jednou zahraje s jedním z dvojčat Federerových. Ti mají myslím osm, to by ještě mohlo vyjít.. :-)
Reagovat
Liverpool22
Pozor - Rafánek II. může mít i fotbalové vlohy - strýček Miguel hrál za FC Barcelonu a hlavně v éře pod Johanem Cruyffem velmi zářil....smile
Reagovat
Nola
zrod noveho zivota je to naj na svete, tak konecne sa dockal aj Rafa, gratulujem
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Tak jsi se dočkala a máš tady článek o narození malého Rafánka. Jinak souhlas narození nového života je nejvíc smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rafael II.smile
Reagovat
Nola
jj, mne sa to paci, ved to je celkom bezne, aj na SK, ze sa dedi otcovo meno cez generacie smile
Reagovat
Liverpool22
U nás v rodině se dědí jméno Marie - už prababička byla Marie a pak už to frčelo z generace na generaci - v rodině samá Maruška či Mařenka smile
Reagovat
Nola
u nas Eva
Reagovat
paddy
Máňa je základ všeho smile smile
Reagovat
zfloyd
já mám pejska - Marušku smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já beru jména spíš po indiánsku - mělo by k děcku pasovat. Něco jako Syntohocohrajebanánysmile Ne, vážně, jméno a osobnost se navzájem ovlivňují.
Reagovat
annah
Mně se teda pojmenovávání dětí po rodičích hodně nelíbí. Vede to k tomu, že se pak říká (aby se rozlišilo, o kom je řeč): stará Dáša, mladá Dáša, velkej Jirka, malej Jirka, starej Pepa, mladej Pepa.
Reagovat
Nola
a este, ked mas k tomu v schranke odkaz na doporuceny list a nevies komu patri :D to je potom zabava smile
Reagovat
Liverpool22
Všechno má dvě strany mince - na jedné straně je hezké, že se dědí např. Marie z generace na generaci, ale druhá strana mince je, že cca 17-18 letá dcera je pořád malá Maruška smile jelikož je zkrátka v rodině nejmladší.....smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měl se jmenovat Vamossmile
Reagovat
annah
smile Na závěr dne jsem se zasmála skoro nahlas. Den neni ztracen!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Fandina
:-DDDD
Reagovat
a.magerova
A opravdu se malý jmenuje Rafael?
Pokud jsem četla, tak to zatím taťka osobně nepotvrdil... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist