Nadal neohroženě kráčí dál, je ve čtvrtfinále

31. 5. 2010, 20:13
Aktuality 18
Přesně před rokem v Paříži poprvé okusil porážku na French Open, letos ale Rafael Nadal znovu kosí jednoho soupeře za druhým. Před Španělem se dnes musel sklonit Brazilec Thomaz Bellucci, proti kterému si Nadal připsal své 200. vítězství na antuce v kariéře.
Rafael Nadal (© FFT)

Minulý rok nastupoval Rafael Nadal ke svým zápasům s gloriolou hráče, který na pařížských kurtech ještě nenašel přemožitele. O svou neporazitelnost sice přišel, loňská porážka s Robinem Söderlingem na něm ale stopy nezanechala.

Poté, co v letošním ročníku Roland Garros všechny soupeře porazil bez ztráty setu, si stejně vedl i dnes proti Brazilci Thomazi Bellucimu. Čtyřiadvacátý nasazený hráč mu byl důstojným protivníkem, především ve druhé sadě, v níž Nadalovi dvakrát sebral podání a prohrál ji až po hodinovém boji. O výsledek zápasu se ale druhý hráč světa příliš obávat nemusel a po dvou a půl hodinách si připsal další třísetové vítězství.

Pokud Nadal v Paříži získá svůj celkově už pátý titul, přiblíží se rekordu Björna Borga, který na Roland Garros triumfoval šestkrát. Jeho dalším soupeřem bude další Španěl Nicolas Almagro, pro kterého to bude druhý zápas proti krajanovi v řadě.

Dnes totiž devatenáctý nasazený Almagro porazil Fernanda Verdaska 6-1 4-6 6-1 a 6-4. Verdasco, který odehrál už 43. zápas na okruhu ATP v této sezoně, kladl Almagrovi odpor jen ve druhé sadě, v níž dokázal srovnat na 1-1 na sety. Od té doby už ale úřadoval jen jeho soupeř, který postupem do čtvrtfinále vyrovnal svůj výsledek z roku 2008.

Podle očekávání se mezi posledních osm dostal také Srb Novak Djokovič, jenž si ve čtyřech setech poradil s překvapením turnaje Robbym Gineprim.

Američan se držel až do doby, kdy na začátku třetího setu po jednom z úderů skončil s tváří zabořenou do antuky. Diváky pak sice chvíli bavil kliky na zemi, ve zbývající části zápasu už svému soupeři vzdorovat nedokázal.

"Cítil jsem se trochu hloupě, když jsem uklouzl a spadl obličejem na zem. Chtěl jsem dostat diváky znovu na svou stranu. Vím, že mě to zřejmě trochu rozhodilo. Příště už na kurtu klikydělat nebudu," usmíval se Ginepri, jenž překonal očekávání už samotným postupem do osmifinále.

O semifinále si Djokovič zahraje s Jürgenem Melzerem, který je ve svých 29 letech nejstarším zbývajícím hráčem v soutěži. I přes svůj věk si Melzer zahraje v grandslamovém čtvrtfinále vůbec poprvé v kariéře.

Rakušan si dnes poradil s Rusem Teimurazem Gabašvilim, který spolu s Gineprim patřil mezi nejpříjemnější překvapení Roland Garros. Gabašvili, jenž si účast v hlavní soutěži musel vybojovat v kvalifikaci, sice do dnešního dne neztratil jediný set, na Melzera už byl ale krátký. Přemožitel Andyho Roddicka se ještě dokázal vzpamatovat po prohrané úvodní sadě a srovnat, v dalších dvou setech už ale zkušenější Melzer zabojoval a ve čtyřech setech Rusa porazil.

"Být nejstarším hráčem není nijak zvláštní pocit," reagoval Melzer na narážku na svůj věk. "Dostat se poprvé do čtvrtfinále, to je výjimečný pocit. Samozřejmě mi to trvalo dlouho, ale pořád je to skvělý pocit, bez ohledu na to, kolik mi je," dodal Melzer, který je prvním rakouským čtvrtfinalistu French Open od roku 1998, kdy ještě hrál někdejší šampion Thomas Muster.

 

Výsledky - French Open - muži:

Dvouhra - 4. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Bellucci (24-Braz.) 6:2, 7:5, 6:4, Djokovič (3-Srb.) - Ginepri (USA) 6:4, 2:6, 6:1, 6:2, Almagro (19-Šp.) - Verdasco (7-Šp.) 6:1, 4:6, 6:1, 6:4.Melzer (22-Rak.) - Gabašvili (Rus.) 7:6 (7:5), 4:6, 6:1, 6:4.

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já bych také Melzera nepodceňovala. Nowak měl zatím úžasný los, takže si nemusel moc sáhnout na dno svých sil,ale jak narazí trochu na soupeře, tak může mít, s těmi svými setovými výpadky problém. Už nám to letos ukázal.
Reagovat
Mercury
Ovšem je dost nahoovno, že se nejspíš z velké části budou časově překrývat zítřejší zápasy Berdycha a Federera...oba stojí za shlédnutí a přepínat se mi fakt nechce :(
Reagovat
smazaný uživatel
Co se Rafy týče, vkládám hodně nadějí do Almagra. To je Pan Antukář, potrápit by ho minimálně mohl. Jinak to bude muset ve finále zvládnout Roger. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeatli se roger do finale dostane :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vy to berete jako takovou tutovku s tim finále! Taky bych byl opatrnej! Soda je přesně ten typ, který je schopný tuto situaci psychicky zvládnout, začne mu to na antuce padat a co s nim..?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to neberu jako samozřejmost, ale asi všichni si přejeme finale Roger-Rafa, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
vsichni ne, ja bych rada videla ve finale novaka, ale spis to bude rafa, proti nemu bych rada videla bud robina a nebo berdu
Reagovat
smazaný uživatel
Výjimka potvrzuje pravidlo... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já bych ve finále rád viděl třeba berdycha s nadalem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič by potřeboval proliskat. Nechápu ty výkyvy, druhý set zas prohrál a pak najednou začal hrát. Třetí a čtvrtý set i podle jeho slov byly skvělé, jen nesmí ztrácet v druhém setu koncentraci, proti silným soupeřům se mu to vymstí. Na Melzera yb to snad ještě stačti mohlo, ale Rafa ho zfoukne.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic mam ten pocit ze konci s Melzerom co by pre neho bolo prijatelne lebo s Nadalom by si spravil hanbu ako by ho Rafa vybuchal. Djokovic tuto sezonu absolutne nesustredeny a nevieme co od neho cakat netrufam si tipovat ani jeho Wimbledon ale Melzer ak bude hrat dobre tak preco by nemohol vyhrat kludne aj 3:1
Reagovat
smazaný uživatel
tak vase prispevky ako fans rafy ma velmi potesili ale nemozem si pomoct a stale ma strasi djokovicova hra na antuke z pred roka ze nejakym zazrakom sa priblizi k tym vykonom a rafu poriadne potrapi,bude velmi dolezite ako sa rafa vyrovna s almagrom snad ho zlomi uz do 2hodin musi setrit sily lebo vidime ako mozu chybat v dalsich koloch/verdasco/ a dlhsi zapas moze u rafy opat sposobit odtlaky co by mu ztazili cestu za titulom ,zvlast ked rafa bude ten co bude mat pred finale o den kratsi cas na regeneraciu
Reagovat
smazaný uživatel
Almagra se tolik nebojim, podle mne přijde přemotivovaný a nedá ten zápas dle očekávání. Na Djokoviče jsem koukal a to by musel změnit hru do případného semifinále kompletně, protože ty balóny, co tam soupeřům vrací by mu 1.a 2. ATP absolutně netolerovali. Nemá tu formu, pořád se tam plouží a plácá se hrozně. Nevim, co by se muselo stát, aby najednou chytil jinej level...

Jinak platí, raději Almagra než Soderlinga, protože ten má hlavu v pořádku a když má na antuce den, tak je to strašný, s tím rozdílem, že to umí dotáhnout do vítězného konce ;). Nechci Alm. podceňovat, ale kdyby měl Rafa prohrát už s ním, tak je snad i rozumný, aby se začal spíš soustředit na trávu, protože by v turnaji stejně neměl šanci..
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro podla mna neuhra ani set. Teraz zobral set Rafovi na antuke v Madride a Rafa si da pozor a Almagro sice slape a hra dobre-dneska s Verdascom predtym dva zapasy bez straty setu ale mal namale v prvom zapase hned na RG kde sa trapil 5 setov a uz hral dlho dobre-dalsi zapas s Rafom bude premotivovany atd podla mna dostane 3:0 ani cez tie-breaky sa nepojde vzdy o jeden break pre Nadala to vidim. Co sa taky Melzer-Djokovic tak to vidim fifty-fifty a nedivil by som sa keby Melzer postupil ked dal Ferrera tak preco ne Djokovica... Federer so Soderlingom je to iste- ze postupi Roger proste je skusenejsi a zvladne skor klucove okamihy ale bude to strasne tazky zapas po zapase mozno na lopticky to bude o par pre Rogera- aspon set mu Soderling zobere. Berdych-Juzny Berdych postupi max. set strati.
Reagovat
smazaný uživatel
budu to zajtra paradne zapasy zial organizatory na FO su aj v tomto jediny lebo nikde na GS sa nehraju 1/4 na raz po dva zeny aj muzi ako keby nemohli zacat vysielat od 11:00 aby divaci si mohli vychutnat vsetky zapasy a k tomu sodorlingovi to urcite rafovi los prial lebo hraci co na rafu vedia a mohli by ho minimalne zdrzat bud nehraju potro davydenko alebo sodorling je u rogera a to bude vynikajuci zapas a velmi sa tesim aj na tomasa asi 1X lebo sa nan ho s murraym skvelo pozeralo snaha chodit na siet zlepsil pohyb a vie s cim ide do zapasu neveril som ze ten chlapec sa ma sancu vyhrabat z priemeru ale asi na to ma
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš taky pěkně chytrej! V pracovních dnech hrát čtvrtfinále už v 11:00? Kolik lidí by to asi vidělo? Ne každý fanda tenisu je študentík jako většina místních diskutérů.
Reagovat
smazaný uživatel
jediny co sa tu hra na chytreho si tu ty parabalo .skus sa zamysliet ty kolko ludi priamo na RG a v TV uvidi berdycha ked hra zaroven s federerom?kolko? v TV ani jeden na hlavnom kanali eurosportu na RG urcite menej ako keby hral pred rogerom u dievcat to iste eurosport bude vysielat 2zapasy keby sa tam trosku zamysleli mohli vysielat aspon3 aj keby zacali s prenosom o 13:00 aby taki ako ty sa stihli zobudit a dotapkat na RG keby sa zapasy natiahli no tak by jeden zapas dievcat presunul vedla
Reagovat
smazaný uživatel
no tak zaprvé berďovi držím palce a myslím že to zvládne ale lehký to nebude Youzhny je bojovník, Federera nemám rád ale dokázal toho hodně a právě tyhle zkušenosti asi bohužel budou to plus proti Soderlingovi ale rád bych aby to bylo naopak, no Djokovic by to snad mohl zvládnout i když zase od něho čekám nějakej výpadek a nic proti Almagrovi ale na Rafu je potřeba špičkovej tenista v životní formě na antuce nebo borec co bude mít hodně štěstí a upřímně si nemyslím že zrovna Almagro je tím pravým...jinak bych se rád jednou dočkal finále GS třeba Gabashvili vs Ginepri (ti k tomu měli letos nejblíž, prosté hráči na hranici stvky ale to je asi zbožný přání :D :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist