Nadal po 12 letech prohrál semifinále na antuce! V Riu padl s Fogninim

22. 2. 2015, 00:17
Aktuality 254
ATP RIO DE JANEIRO - Fabio Fognini se v Riu de Janeiro postaral o překvapení: v boji o finále vyřadil obhájce titulu Rafaela Nadala, kterému připravil první porážku na brazilské půdě a zároveň první prohru v antukovém semifinále po dvanácti letech. O titul se italský tenista utká s dalším Španělem Davidem Ferrerem, který potvrdil roli favorita proti Andreasi Haideru-Maurerovi a postoupil do svého 48. finále.
Rafael Nadal (rioopen.com)

V semifinále antukového turnaje prohrál naposledy v červenci roku 2003. Tehdy sedmnáctiletá vycházející hvězda v chorvatském Umagu podlehla krajanovi Carlosi Moyovi. Od té doby Rafael Nadal neprohrál semifinále na antuce ve 52 zápasech v řadě.

Neuvěřitelnou sérii španělského tenisty ukončil až včera večer v brazilském Riu de Janeiro Fabio Fognini. Italský tenista se dokázal vzpamatovat z nepovedeného prvního setu a nad obhájcem titulu zvítězil po boji 1-6 6-2 7-5.

Přitom to dlouho na žádné překvapení nevypadalo. Nadal vyhrál suverénně první set, v němž hrál Fognini hodně laxně. Zahrál pouze čtyři winnery a spáchal šestnáct nevynucených chyb. Navíc v úvodu druhé sady přišel dvakrát o podání a nevypadalo to, že by chtěl o obrat nějak zabojovat.



Jenže zatímco na Fogninim byla znát únava po pátečním více než tříhodinovém čtvrtfinálovém boji v první polovině utkání, na Nadala začal doléhat pozdní konec čtvrtfinále, které vyhrál až v 3:18 ráno, v průběhu utkání.

Nadal se začal trápit, v druhém setu si neudržel ani jeden ze čtyř servisů a naopak Fognini se dostal do laufu. Italský tenista vyrovnal a až třetí dějství nabídlo divákům vyrovnaný boj. Nadal však stále nebyl ve své kůži, navíc začal mít bolestivé grimasy a Fognini vycítil šanci. Hrál agresivně a v dvanáctém gamu si vypracoval mečboly. Celkově třetí proměnil, když se u sítě natáhl po téměř ztraceném míčku.



"Za tento zápas jsem moc rád, porazil jsem nejlepšího hráče na tomto povrchu," radoval se Fognini. "Rafa je vždy těžký soupeř. Ale od druhého setu jsem hrál opravdu dobře. Snažil jsem se něco změnit a být na kurtu pozitivní," komentoval úspěšný obrat průběhu utkání.

Fabio FogniniFognini se nakonec navzdory nepovedenému prvnímu setu dostal ve statistikách do kladných čísel, když si pomohl 32 winnery a udělal 27 nevynucených chyb (v prvním setu 4-16). Za to Nadalova bilance nebyla moc optimistická: 18 vítězných úderů a 26 chyb.

Sedmadvacetiletý Fognini porazil Nadala poprvé až v pátém vzájemném utkání. Hráče Top 5 zdolal po předchozí sérii 23 porážek.

Nadal na brazilské půdě okusil vůbec první prohru v kariéře. Předchozí starty v Costa do Sauipe 2005, Sao Paulu 2013 a Riu de Janeiro 2014 proměnil vždy v zisk trofeje. Jeho vítězná série se zastavila na sedmnácti zápasech.

Na antuce má osmadvacetiletý rodák z Mallorky stále skvostnou bilanci 321-25, od roku 2005 dokonce 294-15. Na oranžové drti získal 45 titulů, z toho devět na Roland Garros.

Ve světovém žebříčku Nadal zřejmě klesne na čtvrté místo za Andyho Murrayho. Po loňském Wimbledonu totiž nehrál tři měsíce kvůli zraněnému zápěstí a po nezdařilém comebacku přišel o konec sezony kvůli zánětu slepého střeva.

Nedaří se mu zatím ani letos: v Dauhá ztroskotal už v prvním kole na raketě Němce Michaela Berrera a ve čtvrtfinále Australian Open skončila jeho sedmnáctizápasová série výher nad Tomášem Berdychem. V Riu si alespoň poprvé od loňského French Open zahrál v semifinále. Osm měsíců dlouhé čekání na titul se pokusí ukončit příští týden v Buenos Aires.

Aktuálně  28. hráč světa Fognini se letos před turnajem v Riu dostal jen jednou do druhého kola, od loňského srpna se mu to povedlo jen na třech z devíti turnajů a v této sezoně včetně exhibice a Hopman Cupu prohrál osm z deseti singlových zápasů. Na Australian Open však vyhrál čtyřhru s krajanem Bolellim a nyní prožívá nejlepší turnaj ve dvouhře po dlouhých měsících půstu.

V Brazílii mu k tomu pomohlo i přežití několika kritických momentů. Už v prvním kole odvrátil tři mečboly proti Jiřímu Veselému, ve čtvrtfinále proti Delbonisovi byl čtyřikrát dva míčky od vyřazení a proměnil až devátý mečbol po třech a čtvrt hodinách. A v semifinále se mu povedlo přečkat špatný vstup do utkání.

Bývalý třináctý hráč světa tak postoupil do svého devátého finále, v němž bude usilovat o čtvrtý titul. Všechny své předchozí trofeje vybojoval na antuce: v sezoně 2013 v Hamburku a ve Stuttgartu a loni ve Viňa del Mar. V Riu bude jeho posledním soupeřem další Španěl David Ferrer, se kterým má ještě horší bilanci než s Nadalem: 0-7. Ve vzájemných duelech uhrál pouhé dva sety, letos navíc prohrál i exhibici v Hua Hin.


"Právě teď si užívám výhru nad Rafou. Jsem super-šťastný a samozřejmě zítra budu muset hodně bojovat, protože David mě vždy porazil. Když se mi podaří vyhrát, tak budu moc rád, ale i když prohraju, tak budu mít na tento týden v Riu moc hezké vzpomínky," dodal Foginini.

David FerrerFerrer letos vyhrál už turnaj na tvrdém povrchu v Dauhá a na další titul útočí tento týden na antuce v Riu. V semifinále porazil 7-5 6-1 Rakušana Andrease Haidera-Maurera a v třináctém utkání sezony si připsal dvanáctou výhru. 

"První set byl vyrovnaný, oba jsme špatně podávali. V druhém setu jsem zlepšil především svůj forhend a klíčem bylo, že jsem hrál agresivněji," komentoval Ferrer.

Dvaatřicetiletý Španěl postoupil do svého celkově 48. finále a usilovat v něm bude o 23. titul, z toho rekordní sedmý ze série antukových turnajů v Jižní Americe Golden Swing. Po třech titulech získal v Acapulku a Buenos Aires.

"Tohle bude moje první finále tady v Riu a doufám, že dokážu vyhrát titul."

ATP 500 RIO DE JANEIRO
Brazílie, antuka, 1.548.755 dolarů
sobotní výsledky (21. 02. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Fognini (3-It.) - Nadal (1-Šp.) 1-6 6-2 7-5
Ferrer (2-Šp.) - Haider-Maurer (Rak.) 7-5 6-1
• Čtyřhra - finále •
Kližan/Oswald (SR/Rak.) - Andújar/Marach (Šp./Rak.) 7-6(3) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

254
Přidat komentář
Pe3k
Posunuji to vlákno trochu výš, protože je na pytel furt zajíždět až dolů.

Co se týče konkurence na trávě a antuce tak s tebou víceméně souhlasím. S čím, ale absolutně nesouhlasím a co je do nebe volající demagogie, je to, že Federer neměl svého Djokovice (jako Nadal). Tohle je totálně mimo mísu. Federer měl svého Nadala, který mu vzal minimálně 8 grandslamů. Novak Rafovi jen 3. Ovšem to hlavní co chci říct je, že Federerovi vyvstala z řad mladších hráčů obrovská konkurence Nadal, Djokovic, Murray. Nadal světová dvojka od roku 2005. Novak se prosadil již v roce 2007 finále US a pak hned titul na AO 2008. Kdo vyvstal Nadalovi z mladé generace? Nikdo!

Federer to měl mnohem těžší než Nadal! Pokud by měl mít Nadal srovnatelnou konkurenci, pak by tu museli být 3 super silní Del Potrové (se zdravým zápěstím), ale není tu nikdo. Prakticky největší konkurence těm 3 je letos 34 letý Roger!
Reagovat
Davor1
Je to podobné, ako v prípade trávy a Federera. Roger nemal na tráve seberovnú konkurenciu až do času, kým herne nevyrástli Djokovič a Murray a súčasne Roger začínal pomaly strácať najlepšiu výkonnosť. Podobne nemal Nadal seberovnú konkurenciu na antuke, do Djokovho vrcholu v roku 2011. V súčasnosti je už Djokovič pre Nadala na antuke obrovskou konkurenciou, x-krát ho porazil vo finále antukových Masters turnajov a pred dvoma rokmi mu chýbalo máličko, aby ho dal aj na RG. Stačilo v piatom sete dopodávať zápas. Myslím si, že tohto roku už Nadala porazí, ak sa k nemu vôbec Nadal dostane...
Reagovat
Amputace
Jenže Djokovič z roku 2007 a 2008 (vyhrál GS, ale další tři roky nic) a let 2011-současnost je nesrovnatelný, to jsou dva různí hráči v jednom těle. To je jako bych chtěl srovnávat současného Federera s Federerem z před pěti let. U Nadala to samé. Úplně jiný Nadal hrál s Federerem finále W. v roce 06 a úplně jiný v roce 08. Podívej se na Nadalovy výsledky na US Open nebo AO do roku 2008. Djokovič se stal naprostým top hráčem kolem Federerovy třicítky. Ovšem s Nadalem se Djokova top forma potkala v momentě, kdy byli oba na vrcholu sil. Poněkud nepoměřitelná situace.

Kolik těch titulů, co měl Nadal Federerovi ukrást, bylo z RG? Většina. Proč? Protože Nadal je nejlepší antukář všech dob a již jako teenager byl na tomto povrchu fenomén. Ovšem až do roku 2008 na žádném jiném GS Federera příliš neohrožoval. To, že dvakrát došel do finále Wimbledonu jako dvacetiletý, ortodoxní antukář s herními vlastnostmi zcela uzpůsobenými antuce, jen dokazuje, jak slabá konkurence na trávě tenkrát byla. Na jiných GS se však ti dva ani neutkávali, neboť Nadal se do pozdějších fází turnaje vůbec nedostával. Takže jak asi on mohl být srovnatelnou konkurencí v letech 04-07 pro Federera, jako je dnes Djokovič pro něj?

K těm 3 Del Potrům moc nevím, co napsat, protože jsem to zřejmě úplně nepochopil.

Taky nevím, jak jsi přišel na to, že Roger je letos třetí největší konkurencí? Víš o tom, že finále AO hrál Murray s Djokem a že Roger nepřešel přes třetí kolo? Znáš dále Wawrinku nebo Berdycha, kteří oba došli do semifinále? Na základě čeho stavíš tvrzení, že Federer je letos největší konkurencí Nadala s Djokovičem? Navíc tak činíš ve fázi sezóny, kdy se odehrál jeden GS a vedle toho nějaké 250 a 500.
Reagovat
Roger_Federer
Nejvetsi konkurenci Nadala letos je zatim Nadal.
Reagovat
Amputace
Ano, také si myslím.
Reagovat
Pe3k
Nechápu tenhle typ přemýšlení, co vy fanoušci Nadala máte. Djokovic kolem roku 07-08 byl 3. nejlepší hráč na světě! A ty o něm píšeš, jako by byl nikdo. Naopak byl naprostá špička. To samé Nadal už od roku 2005. Vy berete hráče, jako někoho, jen když vyhraje grandslam a to je demagogie. Podívej se jak hrál Novak na AO 08. Stejně tak na US 07. Naprostá špička, to že ho Federer porazil a tím pádem Novak nevyhrál grandslam, neznamená, že Novak nebyl špička. Byl, ale Roger či Rafa byli ještě o něco málo lepší.

Rafa vzal Federerovi 3 kalendářní Grandslamy a pochybuji, že v historie tenisu je někdo, komu by se tohle povedlo. Ohrožoval Federera na trávě již od roku 2006, 2007 Roger vyhrál tak tak.

Pokud Roger neměl konkurenci 2004-2007, pak Nadal neměl na antuce konkurenci 2005-2012 + extrémní štěstí v roce 2011 a 2013.

Del Potra jsem uvedl jako příklad hráče nastupující generace, protože Rafa a Novak se prakticky s nikým takovým nemusí babrat, (žádná nastupující generace) kdežto Rogerovi přišli RN, ND a AM. Proto to měl Roger mnohem těžší než to měli Rafa a Novak.

Roger je druhý hráč světa, to mluví za vše. Jasně, nepovedlo se mu AO, ale to je tak vše. Závěry činím z faktů a fakt je, že Roger na podzim bojoval o světovou jedničku. Andy se teď vrací na vrchol, ale zatím má jen jedno finále.
Reagovat
Amputace
Naprostá demagogie je naopak považovat Djokoviče 2007/08 a Djokoviče 2011-současnost za toho samého hráče pouze na základě toho, že tehdy vyhrál GS a byl v žebříčku třetí. To samé s Nadalem. Myslíš si, že Nadal z roku 2005 byl komplexní hráč? Chceš srovnávat Nadala z roku 2005 na hardu s Nadalem na hardu z roku 2008? Ty mi tvrdíš, že to beru jen podle GS, nicméně já mám zase pocit, že ty sleduješ Nadala někdy od roku 2010 a ke zbytku ti stačí se podívat na výsledky ("á, už v roce 2005 vyhrál na hardu 2 Masters, to znamená, že už tehdy musel být na hardu dobrej"). Viděl jsi nějaký zápas Nadala z roku 05 nebo 06? Slaboučké podání, jedno z nejhorších ze špičky, nulová agresivita, geniální pohyb a dokonalá obrana: atributy vyloženě lahodící hardu nebo trávě, že? Přijde mi, že ty hráče vůbec nemáš nasledované: nevíš, jak hrál Novak dnes a jak před šesti lety, to samé s Rafou. Vůbec už si třeba nevzpomínáš, jak Novak při delších zápasech kolaboval, jak dokonce i sám Federer se tomu podivoval, že něco takového ještě neviděl, ovšem hrál finále US a vyhrál AO, to je pro tebe hlavní a pak jsi ještě schopen napsat, že hledím pouze na výsledky GS.

Co se týče Nadala a finále Wimbledonu 06 a 07 - tak jak už jsem psal: jeho účast v těch finále pouze dokazuje, jak slaboučká byla na trávě konkurence.
Reagovat
Amputace
Tu tvoji tezi o tom, jak se musel Roger vyrovnávat s nástupem Rafy a Djokoviče se dá jednoduše obrátit. Rafa se zase musel vyrovnávat se svým podobně kvalitním vrstevníkem (kterého Roger v letech 03-07 neměl) a navíc s Federerem v nejlepších letech a formě, navíc v době, kdy sám v nejlepších letech a formě sám nebyl (05-07). Když Djokovič dorostl svého topu, bylo Federerovi třicet let. A Murray snad přišel jenom Federerovi - nikoli Rafovi s Novakem? To je co za úvahu?

Ty jsi napsal, že Roger je letos zatím největší konkurencí Novakovi s Rafou. Vyhrál Brisbane a v AO vypadl ve třetím kole. Čili: Wawrinka, Murray, Berdych ve své možná životní formě - ti jsou daleko větší konkurencí na základě toho, co doposud bylo odehráno. Tvá demagogie zase spočívá v tom, že se podíváš na žebříček a přemýšlíš způsobem: 2 v žebříčku = 2 nejlepší hráč. To je naprostý nesmysl.

Netvrdím, že neměl konkurenci 03-07, tvrdím, že ji neměl na trávě. Nepodsouvej mi zase úplně něco jiného, než píši.

V čem měl Nadal v roce 2011 štěstí, to by mě opravdu zajímalo? V tom, že chytil Djokoviče v jedné z nejlepších forem, co kdy tenista měl, zrovna v době, kdy mohl naprosto dominovat světovému tenisu?
Reagovat
Pe3k
Právě žebříček (respektivě antuková část sezony, respektivě RG) je něco, co Nadala diskvalifikuje z jakékoliv diskuze o tom, zda je či bude "GOAT" nebo lepší než Roger, protože ten kluk žije jen z antukové sezony a z úspěchů na antuce (5 gs mimo antuku není nic, co by ho stavělo do GOAT pozice).

Už roku čtu tady a na světových forech, jak fandové Rafy tvrdí, něco ve stylu: doufám, že letos zase urve RG a nehledě na tom, co se stane do konce sezony, tak budeme spoko. Hráč co by se chtěl ucházet o post nejvyššího, přece nemůže spoléhat na 1 turnaj, to je extrémní naivita. Jasně gs jsou nejdůležitější, ale rozhodně nestačí dokola vyhrávat jeden turnaj a pak tvrdit, jo Nadal je nejlepší...Žebříček je hlavní ukazatel toho, jak je kdo dobrý.
Reagovat
Amputace
Proč tenhle odstavec? Proč ženeš diskuzi úplně někam jinam? Copak já se tady dohaduji o tom, jestli je Rafa GOAT? Dole jsem za nejkomplexnějšího tenistu všech dob uznal Rogera s Borgem, tak o co ti jde?

Jediné, co jsem tvrdil, že Roger neměl "svého Djokoviče" v letech 03-07 a pokud si myslíš, že Djokovič z roku 2007 je srovnatelný s tím z roku 2011, potažmo Rafa 05,06, je srovnatelný s 08 nebo 2010, nemáme se o čem bavit, proč si myslím, že to tak není, jsem ti vysvětlil, víc k tomu nemám co dodat.
Reagovat
Pe3k
Jo sory za změnu tématu, jen mě to napadlo v souvislosti se žebříčkem.

Federer měl svého Djokovice, všichni se měli navzájem.

Pust si třeba finále Dubaj 2006 at vidíš jak dobrý byl Nadal na hardu už v roce 2006 nebo jejich zápas na turnaji mistrů, kde hrál Nadal famozně. Stejně tak si pust nějaký Novakův zápas na hardu z roku 2007.

https://www.youtube.com/watch?v=VZCss6VxJnU
Reagovat
Amputace
Ale to už ti tady kdysi kdosi vysvětloval. Samozřejmě, že dokázal již v těch letech zahrát na hardu kvalitně, ba dokonce i něco vyhrát, to je však více předzvěst toho, co mělo přijít v podobě jeho výkonů na hardových GS. Určitě nejde brát jeho ojedinělé výkony na hardu z těch let za bernou minci a celkový odraz jeho kvality a potenciálu na hardu. Vždyť výsledky hovoří jasně, tak si je sám srovnej.
Reagovat
Pe3k
No vidíš, konečně jsi to pochopil. Nadal byl už tehdy na hardu špička a to, že se později ještě zlepšil, na tom faktu nic nemění...
Reagovat
Amputace
Nebyl ale špička srovnatelná se současným Djokovičem nebo Federerem té doby (03-07). Berdych nebo Wawrinka jsou na hardu taky špička.
Reagovat
Pe3k
No tak dobrý jako Djokovic na hardu nebyl nikdy, ale zase lepší než Berdych a Wawrinka. Těžko se to posuzuje, že, hlavně proto, že je Nadal v současnosti neschopný porazit kohokoliv na jakémkoliv povrchu.
Reagovat
Amputace
V roce 2010 byl podle mě srovnatelný s Novakem (minimálně na základě výkonu na US Open). A v roce 2013 byl dokonce lepší, Djokovič ho dohnal až v hale, což bude zřejmě navěky jeho slabina.
Reagovat
Pe3k
No to asi ano, ale 2 sezony jsou dost málo, že ...
Reagovat
Amputace
A Djokovič kolik sezon byl lepší? Slovy: tři. 2011, 2012 a 2014, přičemž dvě z těch tří sezon Nadal pořádně nehrál.
Reagovat
Pe3k
No podívej se na počet titulů z hardu a jejich vzájemnou bilanci na hardu...A navíc při pohledu do budoucna si jen velký snílek může myslet, že se Nadal ještě na hardu někam dostane...Ale tak zas odepisovat ho nechci...
Reagovat
Amputace
"No tak dobrý jako Djokovic na hardu nebyl nikdy" - na tuhle větu jsem reagoval. Netvrdím, že Djokovič není lepším hráčem na hardu v celkovém součtu, nesouhlasím však s tvrzením, že nikdy - za celou kariéru - nebyl lepší.
Reagovat
Pe3k
Djokovic je Djokovic, ne? Zapracoval na fyzičce a začal si více věřit. Ne, Nadal nebyl komplexní hráč nikdy. Tenis sleduji od roku 2007. Od roku 2009 každý důležitý turnaj. Co jsem neviděl live tak jsem si z5tně pouštěl na younoob. Málokdo toho viděl více než já.

Ty tvrdíš, že Nadal z roku 05-06 "Slaboučké podání, jedno z nejhorších ze špičky, nulová agresivita, geniální pohyb a dokonalá obrana" to mi silně připomíná současného Nadala...

Novak hrál naprosto famozně na hardu už v letech 2006-2007. Porážel už i Rogera. Ty tvrdíš, že kolaboval, ale na druhou stranu, Novak odehrál několik z nejdelších zápasů všech dob...

Že se Rafael dostal do finále W 06 dokazuje jeho klasické štěstí na los a to, že je Wimbledon meka tenisu a ten kluk do toho dal všechno, aby se přizpůsobil hře na (zpomalené) trávě.

Jo Rafa se musel vypořádávat s podobně kvalitním vrstevníkem, ale jak Ty tvrdíš až od roku 2011, a v té době měl už Rafa 9-10 grandslamů...

"2 v žebříčku = 2 nejlepší hráč. To je naprostý nesmysl" Naopak, světový žebříček je jediný a nejlepší ukazatel toho, jak je hráč dobrý. Když někdo vyhraje 1 velký turnaj a díky tomu je vysoko v žebříčku neznamená to, že je lepší, než někdo, kdo má kvalitní výsledky po celý rok. Federer měl perfektní podzim a díky tomu je druhý na světě. AO na tom nic nemění, je to jen jeden turnaj.

V čem měl Rafa štěstí v roce 2011? No v čem asi...Že mu Roger odstranil Novaka na RG.
Reagovat
Amputace
Pokud o Rafovi z let 2010, 2011, potažmo 2013 tvrdíš, že měl nulovou agresivitu, naši diskuzi jsi tím předčasně ukončil, protože jakákoli další slova vyslaná tvým směrem by připomínala hrách házený na stěnu. Z dlouhodobého hlediska bych uvítal, kdyby jsi na mě nereagoval.
Reagovat
Pe3k
To tvrdíš ty. Dvě vydařené sezony (kdy ostatní hráli ho.no) šampiona nedělá...
Reagovat
Amputace
Tady se ale bavíme o agresivitě jeho hry, nikoli o tom, jaký je nebo není šampion. Jsi opravdu natvrdlý, nebo to děláš schválně?
Reagovat
Pe3k
Nebavíme se jen o agresivitě, bavíme se o hodně věcech. Btw. nebuď agresivní, když ti docházejí argumenty. Neklesej na úroveň Forehanda či Bárnyho...
Reagovat
Amputace
Mně argumenty neodcházejí, ale nemám už sil tě tady přesvědčovat o věcech, jako že hráče po dvou měsících odehráté sezony opravdu nejde označit za druhého nejlepšího na světě na základě toho, že je druhý v žebříčku, takže se mu ještě nestačily poodčítat body z předešlé sezony.

Nebo že Nadal z roku 05 nebo 2010 opravdu nejsou podobně neagresivní.

Nebo o tom, že u hráčů existuje určitý vývoj, tenisový růst, proto hráč, kterýmu je dvacet, nebude stejně kvalitní jako ten samý hráč v pětadvaceti (viz Djokovič). Ty mé argumenty jednoduše přecházíš, nereaguješ na ně a vytváříš si vlastní. Například to, že Djokovič ještě v roce 2010 kolaboval při velkých zápasech, byl fyzicky na úrovni Dimitrova před dvěma lety, jsi prostě přešel tím, že akorát zapracoval na fyzičce, jinak to byl vlastně ten samý Djokovič jako dnes už tenkrát. Co ti na to mám jako argumentovat? Vždyť sám musíš vidět, jaká je to blbost.

A to ty sem cpeš témata o tom, kdo je lepší tenista, jestli Nadal nebo Federer, jestli je Nadal GOAT nebo není, já tohle vůbec neřešil. Ty z toho zase děláš válku o to, kdo je lepší, v čemž já mám jasno.

A jen tak mimochodem: koho tak mimořádného musel ve Wimbledonu 06 porazit na cestě do finále Federer? (který je pro změnu pověstný tím, že mívá losy vůbec nejtěžší)
Reagovat
Amputace
Jinak na tomto příkladu se nádherně vyjevila tvá neobjektivnost. Nadal měl v semifinále Wimbledonu 06 Baghdatise, podle tebe štěstí na los, když hrál ale ten samý hráč s Federerem finále AO 06, tak už to byl velký soupeř, o čemž jsem vás tady několikrát zažil diskutovat ještě s Rogerem_Fedrerem.
Reagovat
Pe3k
Naopak Ty jsi ten neobjektivní. Když já napíšu, že měl Nadal v roce 2011 štěstí, že mu Roger odstranil Novaka, okamžitě reaguješ, že měl Roger štěstí v roce 2009, namísto toho, abys reagoval...Nikde jsem netvrdil, že měl Roger na W 06 těžký los, stejně tak jsem netvrdil, že je Bagdatis na trávě nějaký mocný soupeř. Vše jen převrátíš.

Btw. raději pod fandit Rogerovi. Dubaj je jeho oblíbený turnaj :)
Reagovat
Amputace
Reaguji tak proto, že to píše fanoušek Federera - taková absurdita. Zaprvé: i kdyby Federer Djokoviče neporazil, kde bereš jistotu, že by Djokovič to finále vyhrál? Většina jejich zapásů z toho roku (snad až na Wimbledon, který jednoznačně ovládl Novak) byla vyrovnaná. V Miami chyběl Nadalovi kousíček, aby vyhrál, byl to tie-break třetího setu, v IW také tři sety, na antukových Masters to bylo pro Djokoviče jednoznačnější, nicméně pořád se bojovalo o každý míč, zvláště Madrid byl herně dost vyrovnaný, Řím už tolik ne. Každopádně: Nadal na RG Djokoviče před tím několikrát porazil, všichni automaticky přisuzují Djokovičovi, že toho roku by finále nad Nadalem určitě vyhrál. Já si vůbec nemyslím, že by to bylo kdovíjak jisté. Pro Djokoviče hovořila velká forma a série vítězství, pro Rafu nicméně zase pět předešlých triumfů.

To v případě roku 2009 je daleko pravděpodobnější, že Nadal by Federera ve finále opět porazil, jako kolikrát před tím, je to zkrátka statisticky pravděpodobnější. Takže jediný, kdo měl v kauze RG štěstí, je Federer. Snad žádný tenista za posledních deset let neměl na tom turnaji větší štěstí, než právě on.

A k tomu Baghdatisovi se nevyjádříš?
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa celkom zaujala jedna vec..Ten neborák sa priznal, že sleduje tenis 7rokov a napriek tomu to bol on, kto začal Federera vyhlasovať najlepším v histórii...Ako sa može niekto biť za najlepšieho v histórii, keď si neprešiel ani jednou celou generáciou..Veď to je tak roztomilo smiešne..
Reagovat
Pe3k
Já vím stejně jako všichni ostatní, že jsi trollhand, ale stejně...Nikde jsem netvrdil, že sleduji tenis 7 roků...

Za druhé já jsem Federera nestavěl do pozice nejlepšího hráče všech dob. To dávno předemnou udělala zelá Atp, všichni hráči z minulosti i současnosti včetně Nadala, Samprase a Borga...
Reagovat
Amputace
Opět mystifikuješ, všichni hráči to neudělali, například Agassi.
Reagovat
Pe3k
Cože? :D
Reagovat
Amputace
Copak?
Reagovat
Pe3k
No viděl jsem asi 100 x několik druhů videí, kde Agasi říká: he is the best who ever play this game...a při různých jiných příležitostech ho i On uznal jako nejlepšího.
Reagovat
Amputace
http://www.telegraph.co.uk/sport/tennis/rafaelnadal/10816170/Andre-Agassi-picks-Rafael-Nadal-ahead-of-Roger-Federer-as-tenniss-greatest-all-time-player.html

Je toho plnej net. Otázka je, kdy jsi slyšel to toho Agassiho říkat... ve kterém roce.
Reagovat
Cico93
JJ ja o otm tiež čítal nespočetne množstvo krát. Andre palec hore, vidí to správne.
Reagovat
Pe3k
No přesně tak. A ten článek, který jsi mi poslal, sice zaplavil net, ale později sám Andre svůj výrok opravil...Takže pravda je taková, že Agassi tvrdil celou dobu, že je Roger GOAT a jednou jedninkrát, řekl, že je to Nadal (zaplavilo to net, protože to byla senzace) a pak to sám musel poopravit...Klidně si to vyhledej.
Reagovat
Amputace
"musel poopravit"
- To je dobré :) No jo, holt co si žádají média, s tím nic nenadělá ani velký André.
Reagovat
Pe3k
Nejde o to, co si žádají média. A hlavě média mají raději než senzace...Celý tenisový svět pasuje Federera už dlouhé roky jako nejlepšího a to je nuda že...Agasi se vyjádřil nepřesně, tak to uvedl na pravou míru...
Reagovat
smazaný uživatel
Petrík, tenisový fanúšik od roku 2007 sám vie ako to Agassi (ktorého si predtým dokladne naštudoval z youtube) myslel..On sa vlastne iba pomýlil, vyjadril sa nepresne..

Ten chlap ma baví.
Reagovat
Pe3k
Ano, protože jsem na rozdíl od tebe, ten článek četl...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis sleduji od roku 2007. Od roku 2009 každý důležitý turnaj.

Gratulujem ku gólu..Síce do vlastnej bránky, ale čo na tom, sieť sa rozvlnila a to je hlavné..
Reagovat
Pe3k
Zajdi si na nějaké psychiatrické vyšetření kolego...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže to, že sleduješ tenis od roku 2007 nie je pravda?..Niekto sa ti nalogoval na konto?
Reagovat
Pe3k
Dej si prášek na uklidnění...Včera jsi tu psal, jak spoléháš na Južného a víš jak to dopadlo? 6:3 6:1 for GOAT :) Užívej si mistrova tenisu, když tvůj kůň či býk, není schopen vyhrát ani uboze obsazenou 250 tku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Youtube fanusik :)
Reagovat
Amputace
"V čem měl Rafa štěstí v roce 2011? No v čem asi...Že mu Roger odstranil Novaka na RG."
- A to napíšeš ty, fanoušek Federera, který by měl dodnes líbat Soderlingovi nohy? Mluví za vše.
Reagovat
Pe3k
Rafa měl v roce 2011 štěstí a Roger si prostě počkal, až se Nadalovi rozvedou rodiče :D (i když ty věčné Nadalovy výmluvy nesnáším).

Btw. Roger si zasloužil RG vyhrát.
Reagovat
Amputace
Ano, protože Nadala by na RG v životě sám neporazil.
Reagovat
Pe3k
Několikrát byl blízko. Měl smůlu a Nadal si na něj začal věřit a to dělá hodně...
Reagovat
Amputace
Blízko?? Vždyť nikdy nedostal zápas s ním ani do pěti setů na RG. A měl si věřit taky, když si věřil Nadal, to není žádná smůla, ale čistě Federerův problém.
Reagovat
Pe3k
I zápas, který skončí 3:0 může být vyrovnaný. Viz. finále US Open 2007. Rafa je Rogerova nemesis, jeho přliftovaná achylova pata. Ale to všichni víme, tak nevím proč se o tom vlastně bavíme...
Reagovat
Amputace
Ano, já vím, že i nepětisetový zápas může být vyrovnaný (viz finále US2011), ale pokud jde o zápasy Nadala a Federera na RG, napadá mě takový zápas jediný a to z roku 2007, možná 2011, přesto ani v jednom z těch zápasů nebyl Nadal horší, takže nevidím důvod, proč by si měl Federer zasloužit RG vyhrát. Neporazil tam nejlepšího antukáře všech dob, podle mě si tedy vyhrát nezasloužil a vyhrál prostě jen proto, že se Soderlingovi sešel nejlepší výkon v kariéře zrovna proti Nadalovi a dokázal ho Federerovi odklidit z cesty. Jinak by to byl pravděpodobně nejlepší hráč historie bez kariérního GS, což už nezní tak dobře.
Reagovat
Pe3k
Že bylo finále US Open 2011 vyrovnané :D Vždyt Novak v prvním setu vyhrál 6 gemů v řadě a ve druhém 4 gemy v řadě...Vyrovnaný byl 1 set a ten se štěstím vyhrál Nadal.
Reagovat
Amputace
A viděl jsi ten průběh? Nadal mohl jít hned v prvním setu do vedení 3:0. Byl tam alespoň desetiminutový gem, kdy Nadal neproměnil několik gameballů z vyložených pozic, to si myslím už byl komplex z Djokoviče. Každopádně většina všech her končila přes shody, bylo to brutálně herně vyrovnané. Ale ok, beru, že na základě statistiky to tak nevypadá.
Reagovat
Cico93
Finále US Open 11 je naooko jednoznačne, ale bolo to neskutočne vyrovnané ťahanica o každú loptičku.
Reagovat
Cico93
mylsím jednoznačne na papieri.
Reagovat
Amputace
Přesně to se mu snažím vysvětlit. A většina jejich zápasů z toho roku měla podobný charakter - zdánlivě jednoznačné, avšak herně velice vyrovnané. Kromě Wimbledonu, tam jsem vůbec nevěřil, že by mohl mít Rafa šanci, Novak ho v mezihře naprosto k ničemu nepustil.
Reagovat
Cico93
https://www.youtube.com/watch?v=N16ikBfue7c

https://www.youtube.com/watch?v=EwWlaD28AA4

2 bombové výmeny.

Ja nechcem zase prikladať o konkurencii sme toho napísala už dosť, ale takúto stenu Roger na harde vo svojich top rokoch nemal!!!
Reagovat
Mayo
myslím si, že je pre Djokoviča dobré, že nemal Rogera v top rokoch proti sebe
Reagovat
Roger_Federer
Ano, vcera ti to presne napsal Spaniel
"Novak se v podstatě dostal na jeho úroveň a užívá jeho zbraně, proto jsou jejich zápasy těsné a výhry se přelévaji z jedné strany na druhou."
Reagovat
Roger_Federer
;)..Ale Nadal proste ze Sederlingem prohral a Roger ho pak porazil..Takze diskuze na toto tema je smesna.
Reagovat
Amputace
Přesně. Stejně jako Djokovič prostě prohrál s Federerem a ten pak s Nadalem.
Reagovat
Roger_Federer
jo..ja to nikdy nespochybnoval.
Reagovat
Amputace
Vidíš, že bych o tom diskutoval s tebou? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis sleduješ od roku 2007?...

To mnohé tvoje medzery vysvetľuje...
Reagovat
spaniel
Ivo 6.titul a kurz 1,62. Peníze zdarma :)
Jinak Ivo uz 3 roky po sobě vydělává sazkarum nejvíc.
Překonal vlastní rekord turnaje v počtu es a navíc dnes trefil dva topspinove bekhendove prohozy. Komentátoři z toho meli Vánoce, prý trefil topspinovy bekhend po 8 měsících a hned dva :D
Reagovat
Davor1
Neviem, nepamätám si to presne, ale neobhodil náhodou aj Djokoviča v Dohe topspinovým BH, keď využil ten BP v treťom sete ?? :-))
Reagovat
babolat.cz
musíš si nějak přilepšit k tomu mizernému důchodu...tak sázej na 250, tam je tvé místo.
Reagovat
spaniel
K jakému důchodu ty dilino? Tebe asi dělali ozrali přes špinavou ponozku.
Reagovat
Pe3k
Ty jsi snad ještě tupější než Forehand.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi ťa ľúto chlape..Chýba ti láska..
Reagovat
Pe3k
A co chybí tobě, že tady už několik let shazuješ Federera? Funkční mozek?
Reagovat
panzer.dragon
Roger bude grát v dubaji čtyřhru, paráda

djok taky, bryani, paes.. asi budu koukat
Reagovat
Amputace
K té včerejší otázka o konkurenci. Opravdu už bych rád dostal od nějakého FFF odpověď na otázku, jak velká mohla být na trávě konkurence, když tam mohl hrát ve svých raných letech 2x finále ortodoxní antukář? To nemá nic společného s match-upem, jak psal spaniel, Nadal tehdy Federera neporazil, jde ale o to, že navzdory konkurenci (dle mě na trávě v té době neexistující) prošel 2x v řadě do finále. A rok na to už dokonce i vyhrál. Takže přesně jak bylo napsáno: pokud neměl Nadal konkurenci na antuce až do nástupu Djokoviče, neměl ji přece ani Federer na trávě. A neohánějte se Roddickem, protože za takového antukového Roddicka pak můžeme v poklidu považovat Soderlinga, který dokázal (stejně jako Roddick Wimbledon) obhájit finále RG a dokonce na něm jako jediný v historii porazit Nadala. Kdo tedy byl tím velkým travařem a specialistou na tento povrch, se kterým se musel Federer potýkat při honbě za svými sedmi tituly?
Reagovat
Cico93
Inak to vidim presne ako píšeš, ale to nemá cenu riešiť.
Reagovat
Stan_Borowitz
Celá tato "otázka o konkurenci" vznikla původně jako reakce na situaci, kdy se Forehand už před drahným časem pokusil "ošidit" tvrdá čísla statistik tvrzením o slabé konkurenci v letech, kdy Federer získal nejvíce svých titulů. Jako naprosto přirozený strikeback se objevila teze o slabé konkurenci na antuce.

Ve světle relativních neúspěchů Rafy na začátku sezóny se opět rozproudily známé debaty, ale teď s navíc s novým prvkem - slabou konkurencí na trávě.

Rád bych k tomu podotkl, že jak Rafa, tak Roger v rozhovorech uznali fenomenalitu toho druhého. O slabé konkurenci se ani jeden z nich nezmiňoval. Dokonce Roger v jednom rozhovoru uvedl, že výjimečnost Rafy na antuce doslova vymazala celou generaci skvělých antukových hráčů.

Řekl bych, že o tom oba vědí o dost více než diskutéři na TP.
Reagovat
Amputace
Na slabou konkurenci na trávě poukazuji již delší dobu, ale zatím nikdo se mnou (až dodnes) diskuzi na toto téma nerozvedl.

Vyjádření samotných tenistů mohou být zcela zajisté pouze mediálními poklonami, které jsou ve sportu docela běžné - dva velcí rivalové si navzájem vzdávají hold. O tom, co kdo ví, nebo neví o tenisu, to nic moc neříká.

Navíc já nepíši nic o fenomenálnosti jednoho či druhého, natož abych ji zpochybňoval, tvrdím pouze, že ani jeden z nich se na svém nejúspěšnějším povrchu nebyl nucen potýkat s hráčem, pro nějž byl tento povrch dominantní. Jinými slovy: za posledních dvanáct let těžko najdeme ortodoxního travaře či antukáře, který by se svojí kvalitou přibližoval úplné špičce.
Reagovat
Pe3k
Co Murray a tráva?
Reagovat
Amputace
Co s ním? Ten nedosáhl na trávě výsledků ani co antukář Nadal.
Reagovat
Pe3k
Přiblížil se úplné špičce!
Reagovat
Amputace
Takže Murray je podle tebe ortodoxní travař?
Reagovat
Davor1
nikto tu predsa nehovorí o ortodoxných travároch. Takí v dnešnej dobe už neexistujú, ako by aj mohli, keď trávnatá sezóna trvá mesiac. Je to top hráč na tráve, akí v rokoch Federerovej dominancie neboli...
Reagovat
Davor1
Čo je to za hlúposť? Snáď nechceš robiť z Nadala lepšieho travára ako Murray. Nadal bol top hráčom oveľa skôr ako Murray, preto má o jeden Wimbledon viac. Andy má lepšiu zápasovú bilanciu na tráve, viac vyhratých turnajov, OH. A šanca, že vyhrá na tráve aj ďalšie turnaje vrátane Wimbledonu je neporovnateľne väčšia ako u Nadala...
Reagovat
Cico93
a? fakty nepustia, to nieje len ten jeden titul. Nadal 5/2 a Andy 2/1. A šance možno má väčšie, len či toho využije.
Reagovat
Davor1
Nie som síce žiadny FFF, ale s týmto súhlasím. Konkurencia v tých rokoch bola na tráve rovnako slabá ako na antuke. Na oboch povrchoch dominoval jeden hráč, ktorý bol o triedu lepší od ostatných.
Reagovat
smazaný uživatel
Když tady vidím hádky Federerovců a Nadalovců, mám vůbec strach něco napsat. Ale napíšu. Fandím Rogerovi od roku 2007, kdy jsem sám začal tenis hrát často a stal se mým sportem č.1. Trošku mi pak bylo líto, že jsem mu nefandil už třeba od 03, to bych si užíval radosti :)
K té trávě. V roce 2002 došlo k její změně. Je i dohledatelný výrok Jonase Björkmana: "Co jste to proboha udělali s tou trávou?"
Tráva se stala pomalejší a tudíž se na ní začali prosazovat i hráči, kteří slavili úspěchy spíše na antuce. Dříve třeba takový Muster po vítězství na FO do Wimbledonu ani neodjel.
No, takže mám takovou svou úvahu, že kdyby tráva zůstala pořád stejně rychlá, jako dříve, tak by "třeba" Roger získal první titul až v 06-07 a Rafa "třeba" až v 2010 nebo vůbec ne.
Uznávám oba tyto tenisové velikány, je těžké je porovnávat, když nejsou stejně staří. Horší nebo lepší konkurence, to je taky nesmysl. Vždy přijedou na turnaj ti nejlepší borci na světě a vítěz musí porazit všechny :)
Reagovat
Davor1
To je hlúposť, čím rýchlejšia by tá tráva bola, tým lepšie pre Rogera. Je to dobre vidieť v Halle, kde je to ešte stále rýchle a Nadal tam má obrovský problém, zatiaľ čo Roger si to naopak vychutnáva :-))
Federer sa dostal v roku 2003/2004 na vrchol a v tej dobe nebol nikto, kto by ho mohol na tráve zastaviť, aj keby bola rýchlejšia, bol proste o triedu najlepší, Hewitt už išiel dole a Roddickovi do top niečo málo chýbalo...
Reagovat
Amputace
Nadalovi zpomalení povrchů samozřejmě výrazně pomohlo, ale to je na jinou diskuzi.

Jistěže vždy přijedou ti nejlepší borci a ti vůbec nejlepší projdou do finále, jde ale o to, že pokud řekneme, že největším konkurentem na antuce byl pro Rafu Federer, kdo byl pro Federera větší konkurencí na trávě než antukář Nadal? Nikdo. S žádným specialistou na trávu se tedy Roger utkávat nemusel. Stejně jako Nadal se neutkával na antuce s žádným rozeným antukářem. Snažím se tím říci jediné: mají-li být Nadalovy úspěchy na antuce (jeho nejúspěšnějším povrchu) degradovány slabou konkurencí a nedostatkem výrazných antukářů, měly by být podobnému náhledu podrobeny rovněž Federerovy úspěchy na trávě (jeho nejúspěšnějším povrchu). Zatím nikdy jsem se tady ale od fanouška Federera nedočetl nic o slabé konkurenci na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona těžko může na trávě vyrůst konkurence, když ten povrch je spíše už jen takové zpestření a hraje se na něm měsíc v roce. Dříve, když se hrálo i USO a AO na trávě a travnaté kurty byly rozšířené, to bylo o něčem jiném.
Rogerova série na trávě je cenná v tom, že o překvapení nebývá nouze a tráva je prostě záludná. Naopak Nadal, i když nemá den a soupeř hraje životní zápas, tak to prostě kolikrát uběhá, utahá soupeře. To je prostě on.
Reagovat
Amputace
Souhlasím s tím, že na trávě nejčastěji dochází k překvapením. Pokud se někdo hecne a padá mu to tam, nedá se prakticky nic dělat - viz Rosol - Rafa 2012. S čím už ovšem nesouhlasím je tvrzení, že na trávě těžko může vyrůst konkurence, když se na ní hraje pouze měsíc v roce. V generacích před Federerem, kdy se hrálo také jen měsíc v roce, se dá najít mnoho výborných travařů: 90 léta: Sampras, Agassi; 80 léta: Becker, Edberg, McEnroe... Žádného takového travaře proti sobě Federer jednoduše neměl - nejvíce finále mezi lety 2003-2009 hrál s antukářem Nadalem a Andy Roddickem, který Wimbledon nikdy nevyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, vyjmenoval jsi výborné travaře, se kterými Rog nikdy nehrál (jasně, 1x s Petem). Rafa zase nikdy nepotkal ledově klidného Borga, nepoznal psychické deptání od Lendla :) nebo uspávací pinkanou od Wilandera.
Prostě oba se uměli narodit do doby, kdy se GS získávaly snadněji, pokud se to tak dá napsat, protože snadné to není nikdy.
Když tak nad tím přemýšlím, je fakt trochu nespravedlivé, že ti staří velikáni mají o dost míň GS.
Reagovat
Amputace
Teď jsi vlastně potvrdil moji původní premisu, to, o co mi celou dobu šlo: Nadal neměl pořádnou konkurenci na antuce, Federer ji neměl na trávě. Nadal nebojoval s nikým, jehož dominantním povrchem byla antuka, Federer zase nebojoval s nikým, jehož dominantním povrchem byla tráva.
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo je možné na celou věc pohlížet tak, že oba na svých površích konkurenci převyšovali tak mimořádně, že velcí rivalové ani nemohli vyrůst a tenis byl tím pádem ochuzen o spoustu osobností :)
Reagovat
spaniel
Na trávě je konkurenci každy vyšší hráč s dělovým servisem. Vy pořad za konkurenci považujete jen jednoho konzistentního hráče na podobně úrovni. Na trávě je spousta hráčů, kteří v laufu vyrobí překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuke je konkurenciou každy menší hráč s dobrou výdržou...Asi taká blbosť ako tvoja reakcia..

Vyšší hráči majú veľký problém so slajzovanými údermi, ktoré sú na tráve tak efektívne..Asi nebude náhoda, že žiaden vyšší hráč s výnimkou raritného Gorana Eimbledon nevyhral..
Reagovat
spaniel
Problém je, ze se servisem se toho moc dělat nedá. Kdyz ho trefuje, můžeš se tak maximálně chystat na TB, který je loterie. Proč Rafa neuslajzoval Rosola? Vůbec se k tomu nedostal. Na antuce žádná taková výhoda neni, tam by Rosol v životě Nadal neporazil.
Reagovat
Amputace
Stejně tak by v životě Federera neporazil Stakhovsky na antuce. Prostě je to o tom, komu který povrch více vyhovuje a který lépe odpovídá přednostem jeho hry. I servis se musí umět; někdo může mít skvělý servis, přesný, i rychlý, papírově se bude jevit takový hráč na trávě velikou konkurencí, ale v praxi netrefí ani 50% prvního servisu. Jistě, těžko se dá na trávě porazit hráče, který dá 50 es a zabije každý kratší úder, viz ten Rosol, stejně tak se dá ale na antuce těžko porazit hráč, který vrátí úplně každý míč a nikdy se neunaví.
Reagovat
spaniel
Jenže takovy je jen Nadal. Hráčů kteří umí servírovat je mnohem vic...
Reagovat
Amputace
To myslíš vážně? Že mezi hráče, kteří vše vyběhají a nikdy se neunaví, patří jen Nadal? Co Ferrer, Monfils, Djokovič? Vynikající staminu a pohyb má stále více hráčů, dokazuje to ostatně herní styl, který dnes tenisu dominuje: tedy hra od základní čáry založená často na neprůstupné obraně. Naopak těch nebezpečných hráčů, kteří by svoji hru opírali o vynikající servis a například hru na síti (tedy atributy příznačné pro trávu) je stále méně. Ostatně vy FFF na to sami neustále nadáváte. To, že Nadala je téměř nemožné na antuce porazit, je jiná věc, neříká to nic o tom, že hráčů s jeho herními atributy je málo, neřku-li nejsou vůbec žádní. To by bylo jako na základě někdejší neporazitelnosti Federera na trávě tvrdit, že pouze on umí dobře servírovat...
Reagovat
Amputace
A další věcí je, že samotný servis zápasy nevyhrává. Ani Rosol Nadala neporazil pouze servisem, ale zkrátka tím, že mu tam spadlo naprosto vše. Dovedu si představit, že by měl Nadal s Rosolem s formou z toho dne veliké problémy i na antuce. Nejde jen o servis. Vždy je třeba přidat ještě něco k tomu. Možná i z toho důvodu je nejlepší Karlovičovo umístění ve Wimbledonu třetí místo a jediným ryzím servismanem, který za posledních nevímkolik let Wimbledon vyhrál, je Ivaniševič.
Reagovat
spaniel
Na antuce by ten den problémy nemel. Vyhrál by. Nadal je pomalejší nez býval, kdysi bylo skoro nemožné mu dat winner a to i na trávě. Ano, Rosol ho uklepal i na returnu, ale Rafa proste nestihal a servisem si nepomohl. K příspěvku nad, to myslis vázne? Ferrer? Monfils? Ferrer je v podstatě tréninkový nahrávací stroj, proti špici je bez šance. Ona běhá jak Nadal, ale uderove a kreativitou je uplne jinde. A Monfils? Ten z toho nesplňuje nic. Je to atlet, ale je jen rychlý, vydrž ma slabou. A ze nechybuje? Neni Clownfils pro nic za nic. Jediny Djokovic, ano. Ten je porovnatelny.
Reagovat
Amputace
Přesně jak píše Forehand. Pro takového Tsongu bude na antuce velkou konkurencí Ferrer nebo Monfils, pro Nadala na trávě zase třeba Karlovič. Takhle se to nedá brát. To, že Nadal RG vládne a krom jednoho zaváhání si tam hlídá dominantní postavení, neznamená, že na tom turnaji nedochází k překvapením jinde a u jiných hráčů - napadá mě třeba Monfilsova pouť turnajem v roce 2008.
Reagovat
Roger_Federer
O cem tocis?..
Roddick hral 3x finale 03,04,09-vynikajici hrac.
Samotny Nadal mu byl konkurenci.
Hewit, nyni Djokovic, Murray..
Na to ze je povrch na kterem se hraji 2turnaje v roce + jeden Granslem, si myslim vice nez solidni konkurence.
Reagovat
Amputace
O čem tady už dlouhodobě točíš ty (že nebyla žádná konkurence na antuce)? Co v tom případě Soderling, Federer, Ferrer, od roku 2011 Djokovič nebo Nishikori, který bude rovněž časem na antuce velmi dobrý? Co v Nadalových začátcích Coria? To jsou podle tebe špatní antukáři?
Reagovat
Roger_Federer
Robin zahral 2 sezony..skoda ho..Ferrer? podivej na jeho H2H z Nadalem a Federerem.
Ano Federer byl od 05-11 hlavnim konkurentem Nadala na antuce..taky hral 5finale a jako jediny hrac ma titul a he 2 nejlepsi antukar.
No kazdy vy, ze proste na Rafu neumi..kor na antuce..Suma sumarum konkurence slaba..;)
Reagovat
Pe3k
Přesně Ferrer je nejlepším příkladem antukové konkurence. Španěl, rozený antukář, přesto nevyhrál za 15 let na okruhu ani 1 masters na antuce a to jich je požehnaně...Federer nejlepší travař historie, stejně tak hardař, je na antuce o 2 třídy výše než David.

Btw. Nikdy jsem netvrdil, že na trávě je nebo byla nějaká velká konkurence, každopádně je těžší vyhrál W než RG. Co tvrdím je, že zdaleka největší konkurence je a byla na hardu.
Reagovat
Amputace
Tak samozřejmě, že největší konkurence je na hardu, když více než polovina turnajů se hraje na hardu a hrajou se tam dva GS ze čtyř.
Reagovat
Amputace
Protože má Ferrer zápornou bilanci s Nadalem, není konkurencí? A jakou bilanci má Roddick s Federerem? Ten už ale konkurencí je? Ne, už mě to nebaví, vážně. Pracujte s fakty. Soderling = dvě finále RG v řadě, plus skalp Nadala na RG; Roddick = dvě W. finále v řadě, plus jedno další z roku 2009. Jeden konkurencí je a druhý nikoli? Jakou to má logiku?
Reagovat
Amputace
Kdo byl pro Federera větší konkurencí na trávě než antukář Nadal - dokáže mi odpovědět? He, asi těžko - suma sumárum, konkurence slabá.
Reagovat
Roger_Federer
Sam ze sebe priznavam, ze me do doby( tudim rok 12) nez jsem prisel Forehend z tou veci, slabou konkurenci 04-08 kvuli ucelove dehonestaci Federera a vynikajicich hracu te doby sem se stim nikdy nezabival..
Peter to zacal zde hlavne v roce 2012( duvody jsou jasne, strach z Federerova navratu na trun), tlacit porad dokola a dokola..
Od te doby se toho chytlo mnoho dalsich fanousku RN a tahne se to zde uz 3 rok.
Reagovat
Amputace
Já ten názor nikdy nesdílel, nebo minimálně ne v té podobě, jak bývá někdy prezentovaný. Federer neměl takříkajíc "svého Djokoviče", tedy rivala, se kterým by si dělili tituly prakticky ze všech povrchů, měli ze sebe navzájem respekt atd - to si myslím já. Časem ho našel v Nadalovi, ten ale rozhodně nebyl již v letech 05-07 komplexním hráčem. Nezpochybňuji hráče jako Safin, Nalbandian, Hewitt, zpochybňuji pouze jejich konzistentnost. Žádný Federerův vrstevník mu nebyl schopen konkurovat dlouhodobě. V letech 03,04 a 05 (minimálně) neměl Roger rivala, byla "pouze" kupa talentovaných, avšak ke zraněním a výkyvům formy velmi náchylných hráčů. Chyběl rovněž nějaký mentální titán, rozený šampión a pravý konkurent, veskrze to byli nerváci (Safin, Roddick, Baghdatis, Gonzalez) nebo hráči, kteří na to kašlali a tenisu nedávali vše (Nalbandian). Talentu ale bylo v té době hrozně moc, bohužel téměř žádný z těch hráčů ze sebe nakonec nedostal úplné maximum svého potenciálu. (Např. u takového Nalbi mě to obzvlášť mrzí.) Byla tam přemíra talentu, ale chyběla jistota v podobě dvou tří hráčů, kteří by byli výkonnostně na podobné úrovni. To si myslím já. Navzdory tomu je pro mě Federer spolu s Borgem nejkomplexnější hráč všech dob a nic na tom nemění ani můj názor, že být stejně starý jako Nadal a Djokovič, má o dva nebo tři tituly z GS méně. Co to mění na skutečnosti, že svým tenisem připomíná přirozenost hudby Mozartovy? Vůbec nic.

Pokud ale mluvíme o nějaké konkurenci a zpochybňujeme ji u Nadala na antuce - řekneme Djokovič, Federer a dál kdo? Vždyť nikdo tam nemá pořádné výsledky. Měli bychom se podobně dívat i na Federera na trávě. To je vše, oč mi šlo.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, tak jak si to napsal stim souhlasim..
Ale nesouhlasim z jednou veci..delate z Djokovice umyslne demona za ucelem vyvolani iluze o hrozne tezke konkurenci..konkurenci vuci Nadalovi.
Podle meho nazoru Djokovic zdaleka neovlivnil karieru(pocet Nadalovych titulu na Granslamech) tak jako Nadal Federorovu..
Nadal byl Rogerovi nejvetsi konkurenci na vsech povrsich 5 let a pripravil o 5-6 titulu a nespocet masters.
Djokovic Nadala drtil 1 rok..
Reagovat
Amputace
To máš sice pravdu, ale o ty tituly ho připravil převážně na antuce, jinak ho bezprostředně připravil "pouze" o dva GS tituly. Nadal je na antuce nejlepší ze všech, takže v tomto směru měl Roger pech a většího konkurenta na tomto povrchu mít opravdu nemohl. Djokovič ale připravil Nadala o titul ze tří různých GS během posledních čtyřech sezón, sedmkrát v řadě ho porazil, zrušil jeho hegemonii na antuce, když ho začal porážet na antukových Masters a ukázal tak dalším hráčům, že Nadal na antuce není neporazitelný. TO není málo. A nemyslím si, že z Djokoviče se dělá něco víc, než je v rámci rivality s Nadalem. Sezóny 2011 a 2013 byly z velké většiny o těch dvou, v sezonach 2012 a 2014 Nadal laboroval se zdravím, takže se ani tolik utkávat nemohli, protože byl Nadal většinu času mimo. Dále si myslím, že Djokovič je z velké části důvodem Nadalova úpadku na antuce, na které on se očividně stále více trápí a ztrácí svou nedobytnost. Djokovič prostě ukázal - jak už jsem psal -, že to jde, že Nadal není stroj a není důvod nastupovat do antukových zápasů s ním předem poražen.
Reagovat
Amputace
A ještě: jakých těch pět let byl podle tebe Nadal Federerovi největší konkurencí na všech površích? Pokud míníme opravdu na VŠECH porvrších, tak si myslím, že to jsou pouze roky 2008, 2009 (tady navíc Nadal vynechal Wimbledon)a 2010. Od roku 2011 už je větší konkurencí asi Djokovič, nebo jsou minimálně srovnatelně s Nadalem a do roku 2008 rozhodně nebyl největším konkurentem na všech površích, viz. jeho výsledky z AO a US, kde se vzhledem k jejich nedostatečnosti ani nemohl s Federerem utkávat a do pozdních fází turnaje nedocházel.
Reagovat
Roger_Federer
Ve finale granslemu to Novak a Rafa maji 3:9..
Novak ho sice porazil na W11,US11,AO12, ale tri roky uz nevyhral, bud k jejich zapasu nedoslo z nejakych duvodu, nebo vyhral Nadal.
Jeji vzajemnou rivalitu 11-12 nepopiram, ale rozhodne to Nadala stalo vice na masters 1000 nez na Gr..
Takze Nadal vzal Federerovi i Djokovicovi vic titulu na Granslemu nez oni mu..
To ze to bylo hodne o RG nehraheje zadnou roly, protoze oni se do toho finale proste dostaly.
Reagovat
Amputace
No že to bylo převážně na RG hraje roli v tom, že my diskutujeme o tom, kdo byl komu větší konkurencí - a já tvrdím, že Nadal byl až do roku 2008 Federerovi "pořádnou" konkurencí pouze na antuce. Takže RG vlastně uznávám.
Reagovat
spaniel
Djokovic nedominuje Nadalovi, nema nad nim žádnou výhodu, v podstatě se dostal na jeho úroveň a užívá jeho zbraně, proto jsou jejich zápasy těsné a výhry se přelévaji z jedné strany na druhou. Souhlas, ze Novak ovlivnil Nadalovu kariéru mnohem méně nez Nadal Federerovu. Navíc Nole zatim nezopakoval 2011, je sice nejkonzistentnejsi od te doby, ale ten absolutní vrchol neudržel, což se projevilo na spoustě GS, které mu utekli. Na RG je pro Rafu těžším soupeřem nez Roger, ale ve výsledku je to zatim jedno.
Reagovat
Amputace
Ovšem Nadal ovlivnil Federererovu kariéru především na antuce, což je samozřejmě logické a nikdo nikdy netvrdil, že Nadal mu nebyl na antuce největší možnou konkurencí. Krom toho ale neovlivnil jeho dominantní éru (03-07) tolik, jako Djokovič ovlivnil svým prudkým vzestupem éru, jež mohla za jiných okolností (tedy nebýt Djokoviče) patřit Nadalovi (2010-2013). Sesadil Nadala z trůnu po naprosto famózní sezóně 2010, Nadal mohl obhájit dva neantukové GS, mohl být dva roky v řadě světovou jedničkou (jinými slovy mohl zrušit mnoho argumentů, které hrají nyní pro jeho odpůrce), mohl dále naprosto bezprecedentně dominovat antukovým Masters, kterým dnes už nedominuje právě díky Djokovičovi.

Nadal zdominoval Federera pouze na antuce, jinde ne. Djokovič je však schopen Nadala porazit kdekoli a buď si jistý, že i RG je pouze otázkou času.

To, že nemá Djokovič na Nadala zbraně je samozřejmě úplná hloupost. Už jen to, že dokáže a je schopen užívat Nadalovy zbraně (tedy skvělý pohyb a atletickou vybavenost) je zbraní více než účinnou a Nadal na ní nenašel protizbraň v nejednom zápasu. Další D. zbraní je skvělý BH, který naprosto eliminuje Nadalův křižný FH, jehož pomocí si vytváří tlak v 70% výměn proti pravorukým hráčům. Nadal tedy musí hrát více do FH a daleko častěji riskovat FH po čáře, což je technicky jeho nejnáročnější úder, který samozřejmě ne v každém zápase vychází podle představ.

A těsné byly i zápasy mezi Nadalem a Federerem - pouze na antuce často ne. Jinak obě jejich GS finále mimo antuku byla extrémně těsná, dále spoustu vyrovnaných Masters zápasů. Nadal Federerovi mimo antuku rozhodně nijak nedominoval, na hardu byli víceméně vyrovnaní a Wimbledon je jen 2:1 ve prospěch Federera. Od roku 2011/12 už jsou jejich zápasy jednoznačnější, ale tam je třeba brát v potaz i to, že Federer už je dávno mimo svůj nejlepší věk, když v něm byl, Nadal ho nijak nedominoval.
Reagovat
spaniel
Souhlasím ze co se týká narušení dominance, mas pravdu. Ja to bral z pohledu GS. O zbraních jsem nikde nepsal (ze by Djokovic na Nadala nemel zbraně). Samozřejmě ma, ale nema žádnou s takovou výhodou, jako ma Nadal proti Federerovi. I proto mame ten paradox s kamen-nůžky-papír, ze Nadal porazí Federera, ten umí na Noleho a ten na Rafu. Jednotlivé matchupy. Nejvýraznější je RN-RF.
Reagovat
Amputace
Jo, s tím souhlasím. Nicméně i Novak to na Rafu umí, Rafa se s tím ale dokázal nějak vypořádat, zdá se mi tím, že v zápasech s Novakem hraje daleko agresivněji než v tom roce 2011, tehdy zjistil, že ho zkrátka neupinká, že jeho zbraně fungují Novakovi lépe, než jemu samotnému.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hezky napsáno. Jen bych doplnil, že i na antuce to byly většinou vyrovnané zápasy, několik jich rozhodovalo pár míčů (k nim bych připočetl i finále RG 2012, i když to tak na první pohled nevypadá). Vyložený debakl bylo snad jen RG 2008 a Řím 2013.
Reagovat
tito
Vamos El Matador!
Reagovat
Cico93
Vamos
tito bude dobre.-)
Reagovat
tito
jasně :-)
Reagovat
Pe3k
Je vcelku úsměvná, protože 33 letý Federer je o parník lepším hráčem než 28 letý Nadal. Roger je s velkým náskokem druhý, to růžovka klesl na 4 flek a dost pravděpodobně klesne ještě níže. Když se podíváme na jeho výsledky za posledních 8 měsíců, je zázrak, že je ještě v top 10...Jeho výsledky rozhodně nejsou hodné umístění v top 10. Ale třeba se Rafa ještě zvedne a alespoň se udrží v top 4.
Reagovat
Stan_Borowitz
Fognini má často takový zvláštní pohyb a postavení k úderům, on je prostě takový plážový švihák ze San Rema i při hře...
Reagovat
EllNino
takovej laxní styl, hodně v záklonu, on tak ale i chodí, je to trochu divný, vypadá jako kachna, ale evidentně mu to teď padá :D
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho co tu čtu je jasné, že 90% místních tenisových fandů tenis vůbec nezajímá. Každý tu jen hledá záminku, jak na někoho kydat hnůj. Osobně bych redakci tohoto webu doporučil zařadit sekci jako třeba "Sobotní kamenování" "Popravy za nedělního úsvitu" nebo "Lynčovací pátky". Vždy by se přidala fotka dotyčného tenisty, pozvali se tam místní komentátorská esa, každý by dostal prostor 5 komentářů a úkolem by bylo co nejvíce ponížit, urazit, naštvat, pokořit, znemožnit dotyčného tenistu. Pak se můžou vyhlašovat první 3 místa pro největší odborníky v daném oboru. A na konci roku, může být slavnostní galavečer ... ale ten by se musel konat ve 4 klecích pro fanoušky Federera, Djokoviče, Nadala a pak ostatních, jinak by se tam mohl udát největší masakr od 2. světové války. ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale zase to tak neprožívej, málokdo to myslí vážně. V podstatě tady vládne všeobecná pohoda, občas trochu vzkypí vášně, ale zůstává se v mezích slušného špičkování. DebiIy typu Barneye jsme vytlačili do role obtížného hmyzu, který se sice snaží obtěžovat, ale drtivá většina uživatelů ho má buď v ignoraci jako já, nebo ho prostě ignoruje a nereaguje na něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já to zase tak neprožívám. Do polštáře z toho doma nebrečím ;). Mně to prostě přijde, že někteří uživatelé tu jedou jako přes kopírák pod každým článkem. Ta tendence některých uživatelů opakovat pořád jednu myšlenku pořád dokola a dokola, někdy hraničí s duševní poruchou. O ignoru jsem nevěděl ... hned to použiju .... takže na koho nereaguju, tak víte proč ;).
Reagovat
Stan_Borowitz
Já sem tam zabrousím na zahraniční weby, když si hledám nějaké zápasy, a jsem kolikrát v šoku, co se tam objevuje. To i Barney, jak si ho pamatuju, je proti tomu vzorný žák církevní školy. Nejhorší vulgární nadávky, výhružky rozbitím huby či dokonce zabitím jsou tam úplně běžné.

Tak jsem vždycky rád, když se vrátím sem a přečtu si nějaké rýpání od Forehanda, které je občas i docela vtipné...
Reagovat
Cico93
Tak Rafa prehral a FFF majú Vianoce. Ale ja to chápem.....toľko krát sa ich maestro musel skloniť pred Rafom tak teraz si aspoň takto môžu kopnúť a vynahradiť si to. Ja osobne nemam za potrebu hráčom nadávať a neznášam to, ked tu čítam taketo kidy a je jedno na koho.
Reagovat
spaniel
Proc radeji neokomentujes arafuv utok na umpira, moralisto?
Reagovat
Stan_Borowitz
Rafův, nebo arafatův? Roztomilý překlep.

Je to někde v těch highlightech? Ve které minutě?
Reagovat
spaniel
http://www.puntodebreak.com/2015/02/22/rafael-nadal-enfada-carlos-bernardes-pedir-no-arbitres-mas
Reagovat
Stan_Borowitz
Hmmm... docela drsný, takhle napadat rozhodčího za to, že trvá na dodržování pravidel. Navíc se tam ke konci ten anglicky mluvící komentátor zmiňuje o tom, že to nebylo poprvé, co se takhle zachoval.
Reagovat
George_Renel
Jj, to je ten chlapec, co říkal Berdychovi že není dobrý člověk.....
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale no tak... v drtivé většině případů se nejedná o nic jiného než prosté vracení na zem z oblaků některých nekritických a nesoudných fandů Nadala, kterého se přes horší statistické výsledky, které ignorujete nebo se snažíte různými filipikami zlehčovat, snažíte pasovat do role nejlepšího hráče všehomíra...
Reagovat
spaniel
Viď vcera bablat. The best of the best :D
Reagovat
babolat.cz
na tom trvám a těžko můj názor změní padesátiletý zapšklý důchodce
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem byl hodně zklamaný chováním Rafaela Nadala, který evidentně neunášel porážku. Míval jsem ho za vzor sportovního chování, ale časy se asi mění. Jeho výstup proti umpirovému rozhodčímu byl pro mě šokující a nechutný, ještě k tomu, když nebyl v právu. Zařadil se tak po bok klaunů, kam patří Fognini, Gulbis a podobné držky.
Reagovat
spaniel
Je to arogant.
Reagovat
Cico93
;-(
Reagovat
Stan_Borowitz
... a egoista!
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak oni jsou v podstatě všichni v pohodě a gentlemani, když vyhrávají. Když začnou prohrávat, tak je to jiná písnička. Tam se poznají charaktery. Ale naučil se to Roger, naučí se i Rafa.
Reagovat
Amputace
Prý "naučil se to Federer, naučí se to i Rafa" :D Ty jsi vážně dobrý.
https://www.youtube.com/watch?v=Y1Z-EK2nUQ8
Reagovat
Stan_Borowitz
To je skoro dva roky. Byl to takový zlomový moment, asi si to potom uvědomil a od té doby udělal v tomto směru hodně velký pokrok. Snad bude toto zlomový moment i pro Rafu a začne místo nadávání rozhodčím konečně dodržovat pravidla...

Jinak ale obecně si myslím, že z nastřelení míčkem hráče na síti se obecně dělá trochu zbytečná aféra, viz třeba Berdych - Almagro. Lajnoví při servisu kolikrát schytají větší ránu.
Reagovat
Amputace
Tady byl ale úmysl naprosto zjevný, dokonce i komentátoři o tom úderu hovořili jako o důsledek frustrace, navíc Federer neměl ani tendenci se omluvit, naopak se tvářil jako by se vůbec nic nestalo.

Vzpomeň si, co se dělalo z kauzy nastřelení Djokoviče Rafou v Montrealu 2013, kde o úmysl velmi pravděpodobně nešlo, nadto se Rafa ihned po onom úderu omluvil a omluvil se i po skončení zápasu. Zato tento Federerův exces se prošel víceméně bez povšimnutí.

Ale ano, ta Rafova včerejší hádka s rozhodčím mě rovněž zklamala a rozhodně jeho chování nijak neobhajuji. Není to chování hodné takového hráče. Pouze mě však pobavila ta tvoje hláška.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já věděl, že to nemám dodávat, že to jen odvede pozornost od podstaty toho, co jsem chtěl říci - že je to už dva roky a že se Federer od té doby v přijímání porážek od hráčů třetího sledu hodně zlepšil. Že se to naučil. A že se to určitě naučí i Rafa. Což jsem napsal už v prvním příspěvku.
Reagovat
Amputace
Ok. Pokud to vnímáš tak, že se to naučil až kolem třicítky, tak beru, protože správně píšeš, že od té doby podobný exces neměl.
Reagovat
Nola
takto nejak blbo zacal vlani sezonu aj Nole, vypadnutie v tej istej faze turnaja na AO, Dubai detto, nakoniec to zvladol, verim, ze Rafa sa podobne oklepe, je to velky bojovnik, co nakoniec dokazal nespocetne krat, hlavu hore, vzdy bude hlavnym favoritom na RG
Reagovat
Cico93
diky, si super.
Reagovat
Kozoroh
Když dva dělají totéž, není to totéž.
Okolnosti počátku loňské sezóny Djokera a letošní Nadala jsou jiné a nesrovnával bych je.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych spíš řekl, že je v podobné situaci, jako před rokem Murray. Návrat po dlouhé pauze, nerozehranost, horší kondice..
Reagovat
Cico93
Aha akú má spaniel úprimnú radosť.-), až pod 2 články nám zdelil svoje pocity: Tak tenis byl pro tento tyden zachráněn. Dik Fabio....ako si to myslel? dik vopred za odpoveď.
Reagovat
smazaný uživatel
Komplexy starého pána :)
Reagovat
Cico93
Koľko mu vlastne je? cca.?
Reagovat
smazaný uživatel
Okolo 45-50...

Pán v rokoch a takto sa tu odbavuje..Tragikomické
Reagovat
Roger_Federer
Zrovna ty by si si mel slovo tragikomicke vymazat ze slovniku..
Reagovat
Cico93
Ja myslel, že tak do 30.
Reagovat
Roger_Federer
Spaniel se vcera celkem fotkl tveho veljeho ega co?
Argumentmi ti vysvetli spoustu veci, o kterych si nemel ani tuseni, ze by mohly mit vliv a existovat..Nazval te gaucakem.;).
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nehovor, naozaj?..
Reagovat
spaniel
45-50? To by me zajimalo jak si k takovému číslu dospěl :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, tvoje premotivované reakcie po zápase sú hodné tak pubertiaka :)
Reagovat
spaniel
Aha, takze klasika. Trollhand neco vypustí, pak to zase preklopi naopak. Ty jsi uz uplne mimo, ale tentokrat se to da pochopit. Nadal nejenže prohral, ale vypada to s nim blbe a navic se zase projevil jako podvodník, uplakanek a arogant. Neni se za co schovat a nejlepsi obrana je prece utok, jak te to učil tvuj jmenovec, Peter Nagy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak..Myslím, že potrebuješ čas na to, aby si sa na svoje príspevky po prehre Nadala dokázal pozrieť z nadhladu..Celý čas tu moralizuješ a biješ sa do pŕs, odpisuješ Barneyho a pritom chudáčisko vobec si neuvedomuješ, že ho po tejto prehre úplne kopíruješ...

Nikto z ortodoxných FFF sa tu nemal potrebuju tak masturbálne odbavit, okrem Barnyho Spaniela, vyfarbil si sa a to sa s tebou ponesie..
Reagovat
spaniel
Ale. A v cem ho kopiruju? Ze pravdive okomentuju Nadalovo nedůstojné chování a napadání umpira? V noci se to nelíbilo ani vam, ale vidim ze jste se na to vyspali. Ja tady cetl asi 1000x o Federerovi, ze je arogant, od vsech vcetne tebe. At byl clanek o čemkoliv, vzdycky jste to dostali. Ted se k vaši smůle ukázalo kdo je arogant. Taky se ukazuje ze vase představy o tom, jak se Rafa pokazde vrati stejne skvele a bude nejlepsi i po třicítce jsou zcestné a naplňuje se to, co jsme rikali my. A vy to neunasite. Hlavne ty teda.

A ze se se mnou ponese ze mam roky konzistentní nazor a nebojím se to sem napsat, tak to mne vubec nevadi. Spis by melo tobe vadit, ze se s tebou uz roky nese, ze jsi trollhand, gaucovy expert a tenisu nerozumíš ani prd.
Reagovat
smazaný uživatel
Pocuj Barny, od zápasu uplynulo 12 hodín a stále si akýsi rozvášnený, okázalo premotivovaný.

Charakter sa vždy ukáže po prehrách rivalov a ty si úplne vyfarbil..Strácaš mandát na akúkoľvek ďalšiu kritiku sebe podobných..

Ty len pravdivo komentuješ fakty, áno..No vidíš, pravdivo si poďakoval Fogninimu za záchranu tenisu a vykonštruoval Nadalove zranenie..A dokonca dvakrát :)..aby nám tvoj stihoman náhodou neušiel..Tvoje názory sú akurát konštantne zakomplexované, inak by si nemal utkvelý pocit "mstiť" sa za nejaké minulé diskusie o Federerovi..Ach, Barny, Barny..
Reagovat
tito
napiš mi nějaké poznatky k zápasu, já to bohužel neviděl. Díky
Reagovat
spaniel
Trollhand, po záchraně tenisu mne nic nemuze zkazit náladu :)
Zadne zraneni jsem nevykonstruoval, mluvili o tom komentátoři, do tiskovky nebylo jasne o co slo a jeste hned po zapase jsem souhlasil s tvým názorem, ze by se mohlo jednat o křeč. Takze zase komolis, jen abys ziskal jakousi pomyselnou výhodu v argumentaci, coz je uplne zbytecne, protoze vzdy kdyz se jde hlouběji, tak nakonec narazis na mantinely svých znalosti a tam to konci. Tve demagogie me nezajímají, klidne si dal tvrd veci, ze v Parizi je v květnu vetsi horko nez v Austrálii v lednu apod. Je to dobre jen pro pobavení. Mel by sis zacit zvykat na prohry tve modly, uz bylo dost příležitosti. Nakonec to budes muset udelat, pokud vazne nevěříš svým kecum o tom, ze Rafa bude nejvetsi tenisovy Metuzalém v dějinách. Jinak to budes mit tezke, toto neunaseni te sežere.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že ti ten tenis trochu prerástol cez hlavu..Nič a nikto na svete vrátane tvojej rodiny ti zrejme neurobilo takú radosť ako tá včerajšia Rafova prehra, údajná záchrana tenisu..Veď ty si ešte aj deň po plný zimomraviek, úplne to z teba srší..Ale vieš čo, prajem ti to Barny, len sa ďalej opúšťaj, dobre sa to číta..

Len, či si ty chudáčisko uvedomuješ, že sa to všetko može zvrtnúť v tvoj neprospech..
Reagovat
spaniel
Ano, mam dobrou náladu a ano, tenis byl zachráněn. A arogant a podvodník opět odhalen v cele nahotě. Nijak to nezmenis. V muj neprospěch se to zvrtnout nemuze, vy to totiz uz davno roky predvadite, konkretne i ty, takze to nebude nic nove. A ze me jdes zrovna ty poučovat, je velka ironie, vzhledem k tomu, ze neni clanek, ve kterem by sis nerypnul. Ale pláč dal, tve slzy jsou chutné.
Reagovat
Cico93
FH si rypne, ale má to grády.....je to také elegantné. Ja sa naTom často pousmejem. Nič drastické.
Reagovat
spaniel
To proto, ze si na jeho straně. Grady nebo vtip ma tak 1 z 100. Ale zaujatost je normální.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale ne, někdy je v tom fakt vtip, kolikrát i nechtěný. Třeba jak minulý týden psal ohledně Istanbulu, že by Roger měl jezdil na 250, že tam má naději uspět.

Byl v tom hned dvojí vtip. Neuplynulo až tolik času a naděje Forehanda a dalších se upínají k turnaji v Buenos Aires...
Reagovat
smazaný uživatel
Áno..To je presne to, že sa situácia može rýchlo zvrtnúť..Moj zrak sa od včera upiera k doktoru filozofie :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, je mi to jasné :-). Situace se teď mění hodně rychle. Relativní klid mají akorát fandové Novaka...
Reagovat
Roger_Federer
Jednu dobu si tady Peter vychoval svojho psika...
Myslim, ze by rad dalsi zviratko, co dobehne kdyz tatka zavola , doleti, olizne, prituli...;);)
Reagovat
Cico93
Vôbec to tak nieje.
Reagovat
smazaný uživatel
Drísty..
Reagovat
smazaný uživatel
Slzy, neblázni..:)

Niečo iné je vkusné rypnutie, čo ocení aj oponent a niečo iné tu ostriekať svojim ejakulátom celú diskusiu..A pre istotu ním poškvrniť aj vedľajšiu diskusiu..To je trochu disgnóza duplovať hanlivý príspevok..

Strašne ľudí kádruješ, pre teba neexistujú individuality ale iba "Nadalovci", to je to krátkozraké videnie..Takže, keď teraz Jackiec napíše nejaký plk, tak mám právo si po Federerovej prehre totálne uletieť, len preto, že tak píšete aj "vy"?..To ťa nenapadne, že si okamžite jeho, či Barnyho úroveň?

.Ja som diskusiu o Federerovej arogancii nikdy nezačínal, maximálne som reagoval, takže máš v tom trochu hokej..Častokrát sa bavím o rekordoch, porovnaniach, číslach, ale dokonca aj Mirkine povzbudzovanie Wawrinku ma nechalo chladným..
Reagovat
spaniel
Vtipné? Někdy to tak připadá treba jen tobě, pochop. Většinou se jen opakujes. Co se týká duplovani příspěvku, je to běžná věc, prispivas do starého článku a mezitím vyjde nový článek k veci. Tak to das tam a ne do mrtvé diskuse.

Sranda ze me obvinujes z kadrovani, kdyz pro tebe jsme všichni FFF, ani by me nepřekvapilo, kdyby to vyšlo od tebe. Každopádně to používáš velmi často. Opět zavádění a lež.

O Federerove aroganci si psal moc krát, posílal si mne video, jak za sebe hodil flašku a jaký je arogant. Zas lež. A to jsi proste ty, lžeš az se práší.
Reagovat
smazaný uživatel
Problém je, že si opat niečo blbo pochopil...Keď píšem, že o Federerovej arogancii nezačínam, znamená to, že s tým nezačínam...Nie, že sa k tomu nevyjadrujem alebo nereagujem, keď sa ma snažíš presvedčiť o opaku..

To, že si si spomenul na správu z 15.4.2012, tri roky stará vec, vytrhnutá z kontextu na tom nič nemení..Poslal som ti pár dokazov, kde si popieral, že sa také niečo stalo..Už len to, že si na to pamatas je divné, nechápem prečo si akékoľvek negatívum na Federerovu adresu nepripúšťaš, nie je to tvoj potomok, tvoja krv, pravdepodobne by ti bez kamery nedal ani autogram, takže sa fakt trochu odosobni..
Reagovat
spaniel
Ooo, pozor, negativ na nem vidim hodne. A je jedno, jestli zacinas nebo se pridavas. Uplne jedno. To je ti spis na škodu, kdyz se alibisticky schovavas a cekas, az si nekdo rypne, aby ses mohl pridat a byl jakoze z obliga. Takove zbabele.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné..V praxi to vyzerá asi tak, že od rána chcem na túto tému niečo napísať, netrpezlivo celý deň čakám, vyčkávam, nervózne pozerám na hodinky, kedy už niekto konečne začne, aby som sa mohol konečne vyjadriť.
Reagovat
spaniel
Dik za náhled do kuchyně.
Reagovat
Cico93
Klamal by som, keby som tvrdil, že niesom sklamaný. V to finále som dúfal....ale nevadi. Bohužiaľ nejde to a neni to ono. Uvidíme čo bude v Argentíne.
Vamoooos Rafito, snívam o La decime.-)
Reagovat
Kozoroh
Já sním o dobytí RG Serbinátorem :-)
Reagovat
babolat.cz
Já jsem také zklamaný, ale když má Fabio den, je to těžké. Na druhou stranu je to "jen" Rio. Cíl je jasný-RG10.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já snívam o finále RG Djokovič-Federer...
Reagovat
Cico93
Tak snívam ďalej. ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dyť jo, snívaj...
Reagovat
Padme
pokoj... tak jednou prohrál, no ježiš teda... Těch 12 let je obdivuhodných!
Reagovat
steve79
Je to šok. Hodně podobné tomu, když Roger prohrál ve Wimbledonu s tím Ukrajincem. Už se nemůžu dočkat Indian Wells. Pauza byla hodně dlouhá. Doufám, že Roger bude hrát na stejné úrovni jako v minulé sezoně. Více jak 5 týdnů nehrál, takže měl hodně času na odpočinek.
Reagovat
Kozoroh
Prohru Nadala s Fogninim jsem nečekal, předpokládal jsem, že by Rafu mohl ve finále přemoci David, ale Fabio ho předběhl.
Mnozí nadalovci si mysleli, že letošní rok bude kopírovat předloňskou sezónu. Teď se však ukazuje, že Nadal bude rád, pokud obhájí "svojí" antuku. Na RG bude stále favoritem, ale nebude to mít lehké.
Touto prouhrou se zároveň Nišikorimu otevřela cesta na vylepšení životního maxima - stačí, aby vyhrál v Acapulcu, Murray neovládl Dubaj a posune se na 3. příčku za Djokoviče a Federera. Kéž se to Keiovi podaří!
Reagovat
Mayo
kto si to myslel, že bude kopírovať rok 2013? ... ťažko sa dá zopakovať taká sezóna
Reagovat
Kozoroh
Rafaholic009 třeba.
Reagovat
Mayo
to nejsou mnozí...a on toho natáral už veľa
Reagovat
Kozoroh
Cico93, babolat.cz; tito předpovídal, že rafa letos vyhraje IW nebo Miami...
Reagovat
smazaný uživatel
Pls, jak si mám zlomit prst? :D nechci na lyžák:'D
Reagovat
panzer.dragon
si děláš prdču ne?
Reagovat
smazaný uživatel
nee :D
Reagovat
panzer.dragon
lyžák na zákadce?
Reagovat
smazaný uživatel
nět
Reagovat
panzer.dragon
na střední?
Reagovat
smazaný uživatel
jop :D
Reagovat
panzer.dragon
a proč tam nechceš jet? neumíš lyžovat?
Reagovat
smazaný uživatel
moc ne no :D a týden s mojí třídou, jakože fakt super (y)
Reagovat
panzer.dragon
hele já sem na střední neuměl vůbec lyžovat a jel sem, prostě zatneš zezačátku zuby snažíš se to pochopit a pak už to nějak půjde, byla to celkem sranda, krom lyžování to bylo na lyžáku na střední i dost o kalení, holkách atd, což bylo super, jel bych, s odstupem času si troufnu tvrdit, že za to nakonec budeš rád, do lámání prstu bych nešel :-)
Reagovat
panzer.dragon
doslova sem stál na lyžích poprvý, měli sme takový speciální družstvo, ale nakonec byla nějaká soutěž, kde se na čas projížděl slalom a jako samotnýho mě překvapilo co se dá za týden naučit od nuly
Reagovat
smazaný uživatel
omg ne já nikam nejedu, moji spolužáci jsou kreténi
protě ne, stačil mi ten týden před třema rokama
Reagovat
panzer.dragon
ok, lámání prstu je ale extrém, nešlo by prostě rodičům říct, že se ti tam nechce a že tam nepojedeš?
Reagovat
darek.vrana
Úplně tě chápu, taky jsem měl z lyžáku trauma:). Ale možná by místo prstu stačilo třeba nahrát nějakou virózu:).
Reagovat
smazaný uživatel
já tenkrát dostal chřipku, raději. Potvrzení od doktora ode mě nikdo nechtěl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Až budete mít tělák tak nalítni nějak do zdi.. :DD
Já si takhle zlomil kůstku v lokti! :DD A od lyžaku budeš zachráněn.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
lyžiarak je super! :) aj ked s blbou triedou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Heh, to znám. :D Já jsem na lyžák nikdy nejela. Taky bych nevydržela týden se svojí třídou. A nic si nelámej. Já jsem si jednou naštípla prst o basketbalovej míč a fakt to hrozně bolí a nestojí to za to. Normálně řekni, že nikam jet nechceš. :)
Reagovat
VlS
Bože děcka, na to jsme se těšili jak na prázdniny, co může bejt lepšího, než tejden na horách. Večer zatancovat, nějaká ta něžnost a tak, absolutně nerozumím tvýmu postoji. Lámat si kvůli tomu prst je blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem si kvůli lyžáku nic nelámala, tamto bylo fakt náhodou. A k tvojí otázce, já se svojí třídou problém nemám, ale fakt s nima nemusím být týden v kuse, stačí mi těch pár hodin ve škole ...
Reagovat
VlS
A třída s tebou by to vydržela?
Reagovat
spaniel
MP
http://i1344.photobucket.com/albums/p641/fed2013/Tennis/nadal-rio-bye_zpsgwvvilno.gif~original

Nadal byl překvapený nečekanou únavou a křečemi #RioOpen
Reagovat
Stan_Borowitz
je Nadal na 4. místě, Murray by ho měl přeskočit, je to tak?
Reagovat
Davor1
Áno, Andy bude pred ním, síce len o pár bodov, ale predsa.

Nadal sa môže na tretie miesto vrátiť, ak by vyhral v Buenos Aires a Murray došiel v Dubaji max. do semifinále, zase by tam ale bol len malý rozdiel.
Andy podľa mňa v Dubaji uhrá minimálne semifinále, žreb má fakt v pohode.
Nadala čaká v semi v B-A zase Fognini a vo finále Ferrer, nejak sa mi nechce veriť, že by týmto tenisom porazil obidvoch...

Murray sa pred neho naisto dostane po amerických masters, obhajuje len pár bodov, zato Nadal finále z Miami. A Andyho vyhliadky sú ďaleko priaznivejšie...
Reagovat
Davor1
Oprava: Tak Ferrer v Buenos Aires nehraje, nechápem prečo. Obhajuje titul a vyhral tam posledné 3 ročníky. Dvojkou je Robredo, ktorý je na tom herne ešte horšie ako Nadal, aspoň čo som videl jeho zápas s Haider Maurerom. Takže najväčším favoritom v dolnej časti pavúka je asi Cuevas. Nadalove šance tak sú o niečo vyššie, ako som čakal...
Reagovat
Kozoroh
Bude totiž hrát 500 v Acapulcu.
Reagovat
darek.vrana
Tak Jiřík Veselý minulý týden nedoservíroval s Cuevasem, ten vyhrál celý turnaj. Tento týden 3 MP na Fogniniho, ten porazil Nadala a je ve finále... Naštěstí Buenos Aires už vypadá s losem trochu líp.
Reagovat
George_Renel
Asi se Jiřík stane vyhledávaným soupeřem pro vstup do turnajů... :-)
Reagovat
SubOptikT
Buenos Aires vyhraje Rola, to je jasné.
Reagovat
darek.vrana
:)
Reagovat
tommr
no já jen doufám, že se s rolí maskota pro štěstí neuspokojí ... :)
Reagovat
Davor1
Toto je podľa mňa začiatok Nadalovho konca. Za celý turnaj urobil nulový herný pokrok, dnes hral ešte horšie ako na začiatku. Na konci to vyzeralo, že má opäť nejaký zdravotný problém, alebo ho minimálne niečo bolí. Ten jeho BH nie je ani na úrovni prvej dvestovky. Takmer všetky výmeny, ktoré mu Fognini hral do BH prehral. Na returne absolútne nedokázal z BH vrátiť normálnou dĺžkou, všetky BH returny kratúčke, na téčko. Jediné, čo mu išlo bola hra na sieti. Možno by mal pomaly prejsť na štvorhru s Monacom.

Semifinále v IW neobháji ani náhodou, podľa mňa pred antukovou sezónou spadne na piate miesto. Neverím, že obháji čo len polovicu bodov z antuky. Podľa mňa je dosť reálne, že pred Wimbledonom bude von z prvej desiatky...
Reagovat
Davor1
oprava: semifinále v Miami
Reagovat
spaniel
Vypadalo to na trisla (chytal se za rozkrok). Jen nechapu, po jedne vymene sel s grimasou k siti jako by chtel vzdát, vzápětí odehrál výměnu bez známek obtíží i s behem, na to dalsi zas grimasy a dalsi zas bez problému. Nedava mne to smysl. Ale souhlas, ze to s nim vypada bledě a zda se ze se naplňují nase prognózy, kterym se tady nekteri smáli. Myslim ze trollhand bude muset přehodnotit sve fantazie, ve kterych Nadal vyhrava GS v 35 letech.
Reagovat
Mayo
v 35 letech ? to by ma nenapadlo ani keby mám v sebe 3 promile
Reagovat
spaniel
No trollhand ma takove představy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nič také som nepísal...

Vyhrávať GS po 30ke, neznamená v 35..Spaniel brouk pytlík popleta..
Reagovat
Davor1
To bola podľa mňa psychická reakcia. On sa mi zdal po druhom sete totálne psychicky v keli, hneď sa to prejavilo aj na začiatku tretieho setu, kedy nepremenil tie BP a spravil tam šialené chyby. Potom keď sa už na returne nemohol chytiť a stále musel doťahovať, tak prišiel strach z prehry. Podľa mňa tie zranenia a prehry spôsobené z nich už má nejak v podvedomí a keď cíti, že proste nemôže vyhrať, tak sa to dostáva na povrch, akoby si hľadal nejakú príčinu.

Nechcem ho radšej ešte odpisovať, ale tohto roku mu na GS fakt neverím, RG je príliš blízko a on je herne príliš dole.
Reagovat
spaniel
Psychická reakce? Myslis neco jako Murray po prohrané vymene? Nemyslim. Ne u nej a 3x. On ma silnou vůli a vzdy jde micek za míčkem. Navic to vypadalo na náhlý problem (grimasa a chyceni).
Reagovat
Davor1
Nemyslím, že simuloval, naozaj ho niečo bolelo, ale keď sa mu nedarilo, tak to aj dával najavo. Kým ešte nebol blízko koniec zápasu, tak sa vôbec neprejavoval ako zranený. Možno to naozaj bol náhly problém, uvidíme po tlačovke...
Reagovat
Roger_Federer
Ted jsem to psal vedle, myskim si totes, je to uz mozna psychicke.
Reagovat
smazaný uživatel
Furt má 3 mšsíce ještě.
Reagovat
Davor1
To áno, ale je koniec februára a on nespravil od začiatku sezóny za 2 mesiace nijaký pokrok. Zatiaľ sa vôbec nezlepšuje a to ešte nehral s žiadnym top hráčom okrem Berdycha- ktorý s ním pozametal kurt. Neverím, že niečo uhrá na amerických masters a potom bude obhajovať množstvo bodov na antuke, kde bude možno nasadený mimo prvej štvorky. To znamená možnosť chytiť Djokoviča už v QF...
Reagovat
Stan_Borowitz
Hrál ještě s Murrayem tuším, ten s ním pozametal ještě víc než Berdych.
Reagovat
spaniel
Tak tenis byl pro tento tyden zachráněn. Dik Fabio.

A Nadal se zase rozpadá, zda se ze neni schopny vydržet zdravý uz ani jeden turnaj. Anebo je to jinak a hraje svoji klasickou hru. Jednu výměnu vypadá, ze ho odveze sanitka, hned další hraje jakoby nic a pořad dokola. Zda se, ze Fabio se zařadí do čím dal pocetnejsiho zástupu hráčů, kteří porazili Nadal, který se ale samozřejmě během zápasu nebo před nim zranil a proto jejich výhra nema cenu. Zdravý Nadal přece neprohrava.
Reagovat
Mayo
prvé prehrané antukové semifinále pre Rafu...chvalabohu, že skončilo to trápenie
Reagovat
aligo
ale matchpoint byl proměněný neuvěřitelně... (:OOO
Reagovat
smazaný uživatel
David! :-)
Reagovat
Davor1
Nadal je neuveriteľne jalový, to je najhorší výkon, aký som od neho kedy videl, ak nepočítam zápas s Coričom. Fognini toto môže prehrať, len keď mu zase prepne v hlave, ale dnes vyzerá byť v pohode, takže to s Nadalom nevidím ružovo...
Reagovat
MarcelPersch
každopádně přes Davida neprojde, ale každý zápas navíc je fajn a pomůže mu nabrat ztracenou herní praxi.
Reagovat
Roger_Federer
tohle uz neni o herni praxi..V roce 2013 se vracel po delsi dobe.Zacinal az v unoru, ale letos uz odehral 3 turnaje a vypada jak kdyby u toho mel umrit, servis spatny, timunk zadny, udery kratke, nebo moc dlouhe..Beckend uplne v haji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist