Nadal po obratu s Berlocqem postoupil do semifinále

16. 2. 2013, 13:11
Aktuality 101
ATP SAO PAULO - Rafael Nadal si poprvé po svém comebacku vyzkoušel, jaké to je obracet zápas po prohraném prvním setu. V Sao Paulu dokázal udolat Argentince Carlose Berlocqa a jako jediný z nasazených hráčů postoupil do semifinále. V něm se utká s překvapením turnaje Alundem. O finále si zahraje po 5 letech také Bolelli a Nalbandian, který vyřadil obhájce titulu Almagra.
Rafael Nadal

Rafael Nadal se minulý týden vrátil po sedmiměsíční pauze a v chilském Viňa del Mar si zahrál finále dvouhry i čtyřhry. V Sao Paulu z deblu odstoupil, neboť se na měkké antuce obával zbytečného přetížení, v singlu ale pokračuje a postoupil už do semifinále.

Ve svém šestém zápase po návratu na kurty musel Nadal poprvé obracet nepříznivý vývoj. Ve čtvrtfinále nasazenou jedničku potrápil Argentinec Carlos Berlocq, kterého Španěl porazil po 2 hodinách a 24 minutách 3-6 6-4 6-4, byť v rozhodující sadě prohrával 1-3.

78. tenista světa Berlocq sice vyhrál první set, Nadal ale druhou překvapivou porážku během šesti dnů od arhentinského soupeře z osmé světové desítky nepřipustil - v neděli padl se Zeballosem.

"Pro mě je teď každé vítězství velmi důležité. V každém zápase musím s pokoro bojovat, podobně jako dnes," řekl Nadal. "Tohle je první zápas, který jsem vyhrál ve třech setech. Pomůže to mé fyzičce i sebevědomí."

Šestadvacetiletý Nadal v Brazílii usiluje o svou celkově 51. trofej a na cestě za ní mu už nestojí žádný nasazený soupeř. V semifinále se utká s překvapením turnaje Martinem Alundem, který na turnaji ATP debutoval teprve minulý týden. V Sao Paulu ani hrát neměl, neprošel kvalifikací, nakonec se však do hlavní soutěže dostal jako lucky loser a prožívá životní týden. Po premiérové výhře 111. tenista žebříčku vyřadil nasazenou čtyřku Chardyho a ve čtvrtfinále ho nezastavil ani Ital Filippo Volandri.

Na prvním turnaji po pěti měsících, během kterých laboroval se zraněním mezižeberních svalů, se daří Davidu Nalbandianovi. 31letý Argentinec ve čtvrtfinále vyřadil nasazenou dvojku a dvojnásobného obhájce titulu Nicoláse Almagra ze Španělska, kterého nezachránilo ani 28 es.

O finále si Nalbandian zahraje se Simonem Bolellim, který porazil dvakrát 6-4 Španěla Alberta Montaňése a po téměř pěti letech postoupil do semifinále. Jediné finále si sedmadvacetiletý Ital zahrál v roce 2008 na antuce v Mnichově, kde v boji o titul padl s Fernandem Gonzálezem.

- ATP 250 SAO PAULO -
(Brazílie, antuka / hala, 455.775 dolarů)
páteční výsledky (15. 02. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Berlocq (Arg.) 3-6 6-4 6-4
Nalbandian (Arg.) - Almagro (2-Šp.) 7-6(5) 3-6 7-6(3)
Bolleli (It.) - Montaňés (Šp.) 6-4 6-4
Alund (Arg.) - Volandri (It.) 7-5 7-6(5)

Semifinálové dvojice: Nadal (1-Šp.) - Alund (Arg.), Bolleli (It.) - Nalbandian (Arg.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

101
Přidat komentář
dappe
Tak hlavně, že jsi bez obav :D
Reagovat
spaniel
Jestli bude hrat Nadal jako dneska, nema ve finale sanci. Alund nema zadny backhand a vyhral set. Nadal 3 metry za zakl.carou a radoval se jak maly, kdyz dal Aund out. Tipuju, ze zitra dostane skoleni. Prvni lepsi protivnik, doufam, ze Nalbandian bude hrat aspon svuj prumer. Jestli chce Nadal vyhrat, bude se muset prestat setrit, jeho pohyb je hrozny, ani zlomek toho co byval. Ovsem prestane-li se setrit, brzy bude tam, kde byl.
Reagovat
smazaný uživatel
on se bude šetřit v zápasech, kde mu to bude stačit a v důležitých zápasech ze sebe maximum vydá, takže už se jen tak neoddělá. A k zítřku s Davidem, bude to těžký zápas, ale právě v něm bude hrát na sto procent a věřím, že vyhraje..
Reagovat
spaniel
Premyslel jsem nad tim, zda se setri, protoze muze, ale nedava mne to smysl. Proc se dostat do TB a prohrat? 13 gamu je spousta namahy a k nicemu. Mne se spis zda, ze se boji to koleno zatezovat naplno, ze mu jeste neveri. Kdo mel nekdy neco zlomeneho ten pocit zna...sundaji ti sadru a pripada ti, ze mas tu kost sklenenou a jdes na to hodne opatrne. Porad myslim, ze zitra asi prohraje. Chce to jeste cas a kdovi, jestli mu budou stacit ty 3 mesice.
Reagovat
smazaný uživatel
že prvních pár dní zkouší, jak na tom je a jak gradovat zátěž. Tak je to správně a pokud i přesto má výsledky, není důvod, aby v tuhle chvíli něco měnil. Rozehrává se tady a tak je to nutné brát..dalším stupněm bude Acapulco, dalším betonová Masters, dalším pak Monte Carlo a další antuky. V3e ale směřuje k RG, kde chce předvést svůj nejlepší tenis a kde bude hrát do roztrhání těla, aby znovu vyhrál..a tři a půl měsíce, to je dostatečná doba na to, aby se dostal do top formy. Času má opravdu moře a nemusí podlehát jakékoli nervozitě. Teď si ověřil, že to půjde, dvakrát se dostal do finále, takže sebevědomí rozhodně neztratil a musí makat dál a dál ajko vždycky..já mu věřím a věřil jsem mu i v r.2007, kdy to s ním na USO vypadalo bledě, věřil jsem mu i v r.09 a věřil jsem i po skreči na AO 2010, kdyuž ho odepsali skoro všichni. On se ale zatím vždycky vrátil a není důvod myslet si, že to nedokáže i popátý i když tahle pauza byla nejdelší..
Reagovat
spaniel
Prave ze tato pauza je jina. Navic kdyz doktori rekli uz v prosinci, ze koleno je ok a on teda uz pres dva mesice trenoval, uz by mel vedet na cem koleno je. Jeho fitness treninky jsou zabijacke, tak bud jim taky nedaval vsechno nebo nevim. Anebo je proste z formy, tezko posuzovat, takovychto navratu moc nebylo.
Reagovat
Elrondin
Normálně se v diskuzi moc nevyjadřuji, ale totální souhlas se vším na 100% a nejde ani tak o výsledek finálového zápasu, jako o to, že Rafa se evidentně necítí úplně fit. Je to vidět na jeho pohybu a kdyby chtěl, tak takového hráče smete na pětníku i kdyby zkoušel jakékoli herní strategie, jak píše marty28. Má prostě strach. A to je na antuce. Zanedlouho tu bude Indian Wells a Miami, no to jsem zvědav, jak tam bude na "pro koleno" těžším povrchu hrát. Myslím si, že pokud se neoprostí od strachu, je schopný s takovým Ferrerem na RG dostat dostat dvakrát 6:2. P.S. A to mi Rafa na okruhu fakt chyběl, to mi věřte.
Reagovat
Roger_Federer
Na RG se hraje na 3 vitezne.
Reagovat
smazaný uživatel
zatím trochu houpačka, otázka jaká je příčina..já se přikláním k tomu, že zatím testuje koleno a taky si uvědomuje, že nemusí hrát s těmito soupeři naplno, aby postoupil. Myslím, že kdyby chtěl, Alunda by dal mnohem rychleji, ale proč, když si v poklidném tempu pro vítězství dojde..s Alundem nebo Souzou opravdu nemá smysl šílet a hrát jako o život, aby udělal o dva brejky víc, ale na konci byl unavenější a koleno zbytečně zatížil víc než je nutný..chce se pomalu rozehrát, testuje nové strategie a když potřebuje zabrat zabere. Vidím to optimisticky a jsem přesvědčen, že v těžkých zápasech se opět maximálně vydá, protože jen v těch to má smysl..zítra s Nalbandianem očekávám úplně jinou energii a sílu než v předchozích zápasech. Bude to těžký, možná třísetový zápas, ale myslím, že Rafa rozhodně nezklame a pak v Acapulcu to bude o další level lepší, protože co si chtěl vyzkoušet si vyzkoušel a to je důležité. No a pokud v rámci zkoušení uhrál dvě finále, jen to dokazuje, že se vrátil ve velmi dobrém rozpoložení, třebaže samozřejmě ještě není ideální, ale to nemohl očekávat nikdo..
Reagovat
Mayo
a nakoniec prídu konečne pekné časy a uvidíme ho dvíhať Pohár mušketierov po 8 x :)
Reagovat
smazaný uživatel
pro Rafu je klčový přelom května a června, to je pro něj moment, kdy musí být stoprocentní a pak o měsíc později. Jde mu o grandslamy a na nich musí předvést to nejlepší, takže má ještě moře času na přípravu:-)
Reagovat
Mayo
pokial by vyhral RG tak som spokojný...tento jeden titul by mi stačil (:
Reagovat
gigin
No, ale letos se na to chystá Djokoland... Tak jsem zvědavý, pánové, jak tohle dopadne ;)
Reagovat
tito
Domluvíme se s kamarády ze Srbska. Oni nám Wimbledon, my jim RG, potřebují ho. Nebudeme puntičkáři.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
RG bude isto vrcholom sezóny, no kľúčovým bude pre Rafu najmä bezbolestný návrat s dlhodobou perspektívou. RG bude stále len tri mesiace po Nadalovom návrate na kurty a v tejto fáze comebacku sú víťazstvá na GS veľmi ojedinelé (v mužskom tenise).

Ak sa Paríž nepodarí, nič sa nedeje. Rafa zažije ešte niekoľko ročníkov. Navyše v krátkom čase bude nasledovať Wimby, či US Open, turnaje kde zdravý Nadal hrával posledné roky vždy 7 zápasov. Môže uspieť kdekoľvek.
Reagovat
gigin
:DDD
Co RF a AM? Kašlem na ně, co, ne?? :DDD
Reagovat
Mayo
gigin : na to išiel Djokoland aj minulý rok ( ale uznávam toho roku mu veľmo verím )...tito : wimbledon by tiež bodol...samozrejme to by som bral všetkými 20-timi :) proste 1 GS by mi bohate stačil len zato som spomenul RG lebo tam má najväčšie šance pretože vo Wimbledone verím nenormálne AM
Reagovat
tito
Kašlem. Hoši od AM jsou fajn, ale není čas lámat si hlavu, kdo je kdo, že....:-)))
http://www.youtube.com/watch?v=PUXaW3S8DTY
Reagovat
tito
Já i když mu to přeji, Andymu prostě na W nevěřím. Pokud Rafa nebude mít zdravotní problémy, tak se bude rozhodovat mezi ním a Nolem. A domluva je jasná :-)))
Reagovat
gigin
Dogovoreno!!!! Ajde do peří. Laku noč!! :)))
Reagovat
tito
buenas noches :-)
Reagovat
Mayo
tak ja verím Andymu najviac je to výborný hráč na tráve ... tam je pre mňa najväčší favorit...a aj by som mu to prial
Reagovat
Faddova
Jsem si říkala, kam zmizel Zeballos... a ejhle, v prvním kole skrečnul Capdevillovi
Reagovat
smazaný uživatel
No, bol to veru ošemetný výkon..Nemastný, neslaný..Pohybovo Rafa stále pôsobí trochu neohrabane a nemám pocit, že by bol dôvodom vedomý "šetrný režim"..Tretí set zniesol prísnejšie kritéria, možno aj kvôli podarenému začiatku a súperovej nervozite..

S Nalbou to bude prestížne finále, dohromady o nič nepôjde, no vyhrať budú chcieť obidvaja viac, než keby stál na druhej strane kurtu hockto iný.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi;-)
Zápas jsem neviděla, ale tipuju, že ve finále Nalbandian vyhraje. Nebylo by to nic překvapivého ani ostudného.
Reagovat
tito
Těžko říct. Bude to první velká konfrontace. Těším se a netěším.
:-)))
Reagovat
gigin
Přemýšlím, jestli se hýbě hůř kvůli těm kolenům, nebo kvůli tomu, že má zadek jak 2 Sereny, jak psal níže spaniel...
Reagovat
gigin
Samozřejmě narážka na spanielův výrok :))) Gratulka k finále... step by step... klid, to přijde, pokud vydrží zdraví...
Reagovat
tito
díky brachu. Idemo! Z Davida mám strach a z kolen také. A k tomu níže? Dala by se napsat spousta reakcí. Vtipných. Ale proč, že? :-)))
Reagovat
Mayo
našiel som tam jeden intergalaktický BH po čiare :)
Reagovat
tito
jo, ten byl skvělý.
Reagovat
tito
Je to "radost", sledovat Rafu po návratu. Tak si to dnes opět protrpím...
Reagovat
Pe3k
Nevím jestli je ta antuka nějak rychlá, ale Nadal hodně míčků nestíhá a výměny jsou dost krátké...
Reagovat
Faddova
já jsem šla včera radši spát za stavu 1:3 0:30, ale nevyplatilo se to ;-)
Reagovat
Faddova
...ale jinak souhlas, zdá se mi, že ve Viňa del Mar hrál líp
Reagovat
Pe3k
No pochybuji, že se dnes bude hrát na 3 sety. A není mi jasné jak mohl Nadal málem prohrát s Berlocqem na antuce...
Reagovat
tito
Taky.
Pe3k- nevím , jestli je antuka rychlejší, každopádně se šetří v pohybu a vypouští. A včera s Berlocqem prohrát opravdu mohl, je hodně vidět ta pauza, špatné reakce, timing.
Reagovat
Faddova
Tak jestli si dobře vzpomínám, Berdych s ním měl v DC taky problémy... dej Rafovi trochu času, nemůže hned hrát jako s Ferrerem v Paříži ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve Vina del Mar poprvé ztratil set až ve finále a nevyhrál...třeba tento turnaj paradoxně vyhraje, když má problémy v průběhu:-)
Reagovat
Faddova
ta antuka je fakt nějaká rychlá, nevím, jak ji tam dělají v té Americe ;-) ...hrají všechno přes servis jak na betoně
Reagovat
Mayo
nebude to tým, že je to v hale ?
Reagovat
Amputace
Nevím, nakolik je to rychlostí antuky, ale spíše se mi zdá, že Rafa vypouští o mnoho víc než ve Vina del Mar. Tam chtěl samozřejmě nastoupit ve velkém stylu, chtěl všem ukázat, že tenis hrát nezapomněl, což se mu podařilo. Tentokrát už je mnohem opatrnější, spoléhá se především na servis, u míčů bývá pozdě, a proto i některé zdánlivě jednoduché údery končí chybami. I jeho chování na kurtu je dosti jiné, není zdaleka tolik vyhrocené a emotivní. Vše zkrátka naznačuje, že se snaží hrát co nejúsporněji a co nejpotřebněji s ohledem na daného soupeře. S Berlocquem však jasně ukázal, že když teče do bot, vyhecovat k lepšímu výkonu se dokáže. Nějaký strach z toho, že už to nebude ono, ve mně pochopitelně zůstává, ale spíše převládá pocit, že Rafa moc dobře ví, co dělá.
Reagovat
spaniel
Podcenujete Berlocqua. Je to bojovnik a neni spatny.
Reagovat
tito
Abych řekl pravdu, tak mně osobně až tak o výsledky nejde, ty přijdou. Momentálně převládají obavy o zdravotní stav. A poznat, co je příčinou horšího pohybu je obtížné. Tak doufejme, že je to tak, jak píše Amputace.
Reagovat
Mayo
3. set...och
Reagovat
tito
V klidu. To se dalo čekat, Alund má skvělý servis a jestli něco Rafovi po návratu opravdu nejde, tak je to return.
Reagovat
Faddova
ach jo... no, jak říkáte, hodně se šetří, o důvodech můžeme jenom spekulovat
Reagovat
Faddova
přesně, taky jsem si říkala...
Reagovat
Mayo
return je megadôležitý, tak snád časom pôjde hore
Reagovat
Pe3k
No pokud by Rafa opravdu věděl co dělá, pak mi není jasní proč hrál zcela zbytečnou čtyřhru, když ho bolí koleno...3 set je pro mě překvapení, Argentinec není z backhandu schopen zahrát téměř nic a přesto vyhrál druhý set.
Reagovat
Faddova
no a muset hrát třetí set ve snaze o úspornost je taky celkem blbost...
Reagovat
Faddova
...ovšem teď se zdá, že zapnul turbo ;-) tak snad to nabere rychlý spád
Reagovat
Mayo
finále s Nalbošom bude hezké :)
Reagovat
Faddova
to jo, ale doufám, že to tentokrát dá ;-)
Reagovat
Amputace
Divím se, že podobným způsobem nezabral už tom tie-breaku. V každém případě mohu říct, že s výkonem Rafy ve třetím setu jsem spokojen. Konečně relativně zpřesněná a především agresivní hra. Také se mi zamlouvá, že se v daleko větší míře, než bývalo u něj zvykem, objevuje u sítě (někdy dokonce i servis-volej). To by mohlo jeho hře hodně prospět.
Reagovat
tito
Trochu se toho děsím, přeci jen David bude úplně jiné kafe. Ale třetí set byl opravdu o level výše.
Reagovat
Faddova
já taky, ale David je taky po zranění, tak to snad nebude tak nepřekonatelný soupeř
Reagovat
Faddova
nemá někdo slušný stream, kde by byl vidět míček? ;-)
Reagovat
Pe3k
Taky mám stejný problém...
Reagovat
Mayo
mám rovnaký problém
Reagovat
Pe3k
Měli jsme všichni poslechnout Mrože a nakoupit satelity :D
Reagovat
Nola
nehľadali ste náhodou tento článok, rozhovor s Rafom?
http://www.vamosbrigade.com/articles2013/lequipeinterviewfeb13.html
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, už to sem někdo dával, Nolo, ale originál se nenašel:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafův přístup tak jako vždycky. Jeho pokora je obdivuhodná stejně jako z ní vyplývající zdravá bojovnost a touha se být lepší..z něj si může každý brát příklad, takhle se má sportovec chovat. Když vidím třeba Dimitrova nebo Tomiče, uvědomuji si to dvojnásob. Talent mají nůše, ale přístup bohužel zcela opačný, v tom je Rafa také vyjímečný a zaslouženě již nyní patří mezi největší legendy nejen tohoto sportu, ale sportu vůbec..díky Rafo za to ,že jsi:-)
Reagovat
Roger_Federer
Diky rafo, ze jsi??Nechces ho jeste pozadat o registrovane partnerstvi?Dobre uchylne..:)
Reagovat
tito
:-) To jsi si naběhl. Něco podobného si sice myslí o svém idolu spousta zde, ale takhle otevřeně to neventilují. Nicméně furt lepší než číhat jak dobrman na jakoukoliv možnost napadnout a setřít konkurenci.
Reagovat
smazaný uživatel
trapný, tím, že řeknu jsem za někoho rád neznamená, že jsem do něho zamilovaný..jen ubožáci se uchylují k takovejm narážkám, co k tomu říct víc. Tak pro vysvětlení, i když trapákům jako jsi ty je to asi zbytečný vysvětlovat..mám ho rád jako člověka. Člověka, který obětuje všechno tomu, co miluje a dává tak radost svým fanouškům. Za to mu děkuji a pokud máš problém to pochopit tak je to tvůj problém. Je mi fuk, co si myslíš, ale nad svjí reakci byses měl zamyslet, ale to je jako házet hrách na zeď že..
Reagovat
Amputace
Pořád mě nepřestává udivovat, že za podobnými výpady stojí zrovna člověk s nickem Roger_Federer :) Už jen ta představa: Každý den zadá do vyhledávače tenisportal.cz, aby záhy v kolonce login vyplnil "Roger_Federer" (nejspíš s heslem 2004-2007) a znovu pokračoval ve svých příspěvcích osočujících jiné uživatele z přílišných a přehnaných sympatií ke svému oblíbenci. No není to na hlavu postavené?
Reagovat
Amputace
Také už jsem byl kdysi právě tímto tvorem nařčen z homosexuality :) Musíš to brát tak, že nám jako fanoušek pouze průměrně vzhledného Federera závidí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě obviňoval taky z přílišné lásky k Nolemu:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Típek, čo sa nazýva presným menom obľúbeného tenistu hovorí o úchylnosti..Zbohom zdravý rozum :)
Reagovat
Roger_Federer
:) :) fanaticti Nadalisti se na me sesypali.. ??
Reagovat
Mayo
a to ešte ja som sa nenasypal :D
Reagovat
Mayo
teda nesesypal :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mayo, nasypej se:-D:-D
Roger_Federer- Tak co jiného, je to od tebe doopravdy hloupé:-)
Reagovat
Roger_Federer
aby si mohl o nekom rict, ze ho mas rad jako cloveka, musis ho prvni osobne a zkutecne znat..a jedno jestli je to RFnebo RN..
Reagovat
Mayo
Sonja , som sa pekne ojekabátil :D
Reagovat
Amputace
Řekl bych, že je zcela zjevné a nepochybuji o tom, že i ty jsi pochopil, jak to marty ve skutečnosti myslel.Pokud někdo napíše, že má Nadala rád jako člověka, je snad nad slunce jasné, že tím má na mysli například jeho vystupování mimo kurt nebo jeho míru sympatičnosti - v tom, jak se zdá, jen zdánlivě snadno vyložitelném obratu se ukrývá prostá snaha odlišit Nadala tenistu a Nadala člověka. Ty máš pravděpodobně o Federerovi člověku také nějaké mínění, aniž bys ho osobně znal.A jen tak mimochodem: marty se na tebe nesesypal, naopak, to ty jsi trapně vyjel po něm. Jen aby bylo v tvé obvyklé demagogii jasno.
Reagovat
spaniel
Tys tomu nasadil korunku. Nadal je jako vzhledny? Mozna zamlada. Kriva huba, ples, prdel jako 2 Sereny, velice vzhledny.
Reagovat
Amputace
Zaprvé: čemu jsem nasadil korunu? To by mě zajímalo. Těm řečem RF?:) Nejsem žena, ale Nadal je podle mě mnohem přitažlivější než Federer (a nejen podle mě, vycházím značně z úsudku některých kamarádek), to je prostě takový průměr, kdyby šli ti dva na diskotéku, řekl bych, že kolem Nadala se bude točit daleko více žen. Nadal má především mnohem lepší postavu, co se týče vlasů, pleš fakt nevidím, naopak, jeho vlasy se mi líbí daleko víc (ať už jsou krátké - nyní, nebo delší - dříve) než pověstná Federerova patka :D

Ale je příjemné vidět, jak se rozumný diskutér, za kterého ty se tady vydáváš, chytil naprosté kraviny, která byla myšlena spíš jako žert reagující na stupidní výlev Rogera_Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
spaniel- tvůj komentář je hodně ubohý...
Za sebe ale musím říct, že mi taky Nadal nepřipadá nijak vzhledný, Roger naproti tomu (občas:-D) ano.
Reagovat
smazaný uživatel
že ubohost někerých zjevně nezná mezí..nejsem žena a jsem totální heterák, ale Rafa že není přitažlivý? Nevím, kolik tenistů se s ním ve vzhledu i v charismatu může měřit. Poznámky, které ze sebe vyblil spaniel bych nejraději nekomentoval, ale musím..to, že mám méně vlasů ok, každý nemůže mít cibulku vedle cibulky jako Djokovič. Nevím ale kdes vzal ty dva zadky a srovnání se Serenou..laskavě se dobře podívej na fotky než budeš plácat takový krávoviny. Serena má oproti němu dvojnásobný zadek, on má plus mínus stejný míry jako Federer..no a co se týče křivé huby, opravdu nevím o čem mluvíš, to už je prostě hledání a vymýšlení čehokoli negativního.Rafův úsměv je ok a na fotkách se vyjímá jako málokterý jiný. Skutečně nemá smysl dál tyhle zvratkykomentovat, o dotyčných vypovídají samy víc než dost..mně zase RF nepřipadá jako kdovíjak pohledný, rypák, hustý obočí a patka, co je na tom extra přitažlivýho?..jak tady bylo řečeno ,kdyby šli oba jako obyčejní neznámí lidé spolu na diskotéku, víc holek by se určitě točilo okolo Rafy, protože je živočišnější, chlapštější..víš jak spanieli vypadá ošklivost? Podívej se na Murryaho a máš odpověď, Pak možná někdy zjistíš co znamená termín ošklivý (i když iluze si vzhledem k nenávisti vůči Rafovi za každou cenu nedělám)..toť vše, na závěr řeknu, že z některých zde je mi fakt na blití, hnus, tolik hnoje na takovýho sympaťáka, to se vážně jen tak nevidí:-(
Reagovat
spaniel
Rozdil je v tom, ze mne je u zadele zda je Federer fesak ci nikoliv, ale pro Nadalovce je to jakesi dulezite je porovnavat po teto strance. Zvlastni. A jestli sis nevsiml, ze ma Rafa nejvetsi zadek v ATP, tak jsi asi slepy. Bije to do oci. To neznas ani jeho slavny vyrok "I have my pain...in my famous ass"? Je to na youtube. A kriva huba? Kdyz mluvi vypada jak Balboa.

Ale je to fuk, ja ho nemam rad pro jine veci.
Reagovat
Amputace
"Rozdil je v tom, ze mne je u zadele zda je Federer fesak ci nikoliv, ale pro Nadalovce je to jakesi dulezite je porovnavat po teto strance."
Ty jsi skutečně ignorant. Vůbec jsi nepochopil, o co v tomto vlákně šlo. Nemáš s sobě kouska nadhledu. A jeho výroku "I have pain..." neměl být narážkou na velikost jeho zadku, ale na onen nechvalně známý rituál. Chápeš?
Reagovat
spaniel
Je jedno o co slo ve vlaknu. Reagoval jsem na tebe. Napsals "Musíš to brát tak, že nám jako fanoušek pouze průměrně vzhledného Federera závidí :)" Proste s tim nesouhlasim, podle me neni Nadal zadny fesak, spis naopak a jedina holka ve vlaknu s tim souhlasi, asi ma jiny vlus nez ty. Plus-Je mne jedno, zda je nekdo gay nebo ne, Dominik byl mimo. Ja mam taky Federera rad a nevidim, proc to nenapsat.
Reagovat
Amputace
Tak podruhé: Je příjemné vidět, jak se rozumný diskutér, za kterého ty se tady vydáváš, chytil naprosté kraviny, která byla myšlena spíš jako žert reagující na stupidní výlev Rogera_Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
je úplně jedno, co si ty myslíš, Rafa je fešák pro miliony holek na světě a je tedy absolutní top, samozřejmě, že se nemůže líbit všem holkám, ale piš si, že mezi ženyským pohlavím je oproti Federerovi ve výhodě, utěšovat se domnělým opakem můžeš jak chceš do zblbnutí..
Reagovat
smazaný uživatel
No tak tuto vidíme Spaniela ozaj v plnej paráde. Každá zmienka o Nadalovi v ňom z nejakého dôvodu vyvoláva neandrtálca, ktorý vyjadrovaním sebe vlastným zhadzuje, uráža a provokuje. Teda zhodou okolností všetko veci, ktoré v opačnom garde tvrdošijne odmieta. Zaujímavé. Že by mindrák?
Reagovat
smazaný uživatel
mně zase Federer tim obočím připomíná Brežněva, když jsme u těch srovnání, takže z tohoto pohledu neni Stalone vůbec marnej:-D
Reagovat
smazaný uživatel
jinak samořejmě žvaníš nesmysly, protože Rafa je proti Sylvestrovi krasavec, ale každopádně lepší on než ten Brežněv, to bezpochyby:-)
Reagovat
spaniel
Numim cist myslenky a tebe az tak neznam. A nevim proc je ti to prijemne...?

Vidim, ze se vam fakt libi, ja mam porad stejny nazor. A ze je Roger nosaty vim. Stejne jako to Breznevovske oboci to zdedil po otci :)

Ja se za nikoho nevydavam. Uz me to davno preslo. Jsem tady od 2009 a roky jsem cetl hnusy od ruznych barney, milacek, 24 apod. I kdyz jiny uzivatel byl tou posledni kapkou. I kdyz nebyl tak sprosty a primy, je o to zakernejsi. Neda se odolavat vecne. Muzes rict, ze jsem se mel drzet blablabla. Obcas to proste vzdycky nejde, zalezi na dnu. Vsichni maji spolecneho jmenovatele, sveho oblibence. To vlastne oni mne ho zhnusovali vic a vic. Musel jsem hledat argumenty proti nim. Dnes mam precteneho a nasledovaneho o Rafovi mozna vic nez o Federerovi a to o necem vypovida. Nikdo z vas slusnych Rafovcu se nikdy neohradil, a vis jak to je, ne zlo samotne, ale jeho trpeni a pasivita je nebezpecna.
Reagovat
smazaný uživatel
objevuji ve vlnách, takže všechny přestřelky, které tu proběhly a jejich počátek a vývoj tudíž nemůžu hodnotit, ale já nemám energii ani chuť dělat morálního arbitra..nezodpovídám za všechny co fandí Rafovi. Já mám své jasné názory a jsem připraven se o ně přít v seriozní diskusi. Občas sem taky napíšu svůj dojem, glosu. Je mi líto, že se diskusní fora mění na smrdutý kanály, kdy na sebe všichni usilovně lejou hnůj a chtějí mít poslední slovo. To se týká nejen diskusí o sportu, ale i všem ostatním, především pak politice..internet je plný zamindrákovaných, agresivních a vulgárních individuí, kteří mají potřebu vylévat si svůj vztek bez ohledu na cokoli. Pokud se jedná o darebáky z politiky, dá se to pochopit, i já jsem znechucen a občas si zanadávám, tady jde ale o vynikající sportovce a spršky urážek si ani jeden z těchto velikánů nezaslouží, ač jednoho máme rádi až za hrob a druhého rádi nemáme..ale opakuji, já se tady nebudu pohoršovat nad nikým, já se chovám slušně a to je pro mě jediná priorita. Jinak občas nakouknu na zahraniční diskusní servery a tam spíš popichují příznivci RF a Rafovci jsou tam v naprostý pohodě..hráč si své fanoušky nevybírá, přitahuje jak ty slušné taky i neslušné, já znám osobně řadu dalších Rafových příznivců, kteří jsou intelegentní a v pohodě. Stejně tak znám jednoho fandu RF, se kterým se nedá vůbec bavit a dá se o něm říct, že je to hlupák..na závěr můžu říct jediné: je mi líto, že tyto legendy jsou terčem vulgarismů od těch,kteří v životě narozdíl od nich nic nedokázali. Ano, stojím si za tí, že Rafa je lepší než RF, ale nikdy bych se nesnížil k laciným útokům, proto, buďme k sobě slušnější a hodnější, jak zpívá v pěkný písničce zesnulý Karel Černoch..
Reagovat
spaniel
Zda je vzhledny nebo ne ti nevyvratim, je to subjektivni nazor. Zda je lepsi by mela byt debata fakticka a tam fakty na strane Rafy nejsou. Pointa je, ze fandeni je srdecni zalezitost a jako v lasce tam logikou nezabodujes.
Reagovat
smazaný uživatel
krása je subjektivní, ale vzhledem k tomu, kolik má fanynek lze usoudit, že je pro ženyatraktivní. Co se týče čísel, na ty zatím Federer vede, ale jak už tady bylo mnohými řečeno, zajíci se budou počítat až po honu, tedy po konci Rafovy kariéry. Stojím si ale zatím, že pokud by měl býval štěstí na dobrou gentickou výbavu jakoumá RF, předehnal byho, takhle je to bohužel na vážkách..stejně tak si stojím za tím, že Federer měl štěstí na hluché období 2004-07, kdy neměl žádnou konkurenci, období kdy Sampras a Agassi skončili a Rafa i Djoko byli začínajícími teenagery. Kdyby byli všichni tři stejně staří a dosáhli vrcholu ve stejnou dobu, myslím, že minimálně Djoko by byl nad Federerem. Je to sice jen teorie, ale já si za ní stojím. Každopádně faktor Rafova nezdraví může být v jejich historickém souboji klíčový, bohužel. Pro mě ale právě i proto krom dalších faktorů bude lepším hráčem Rafa..
Reagovat
spaniel
Kdyby kdyby. Ja zase muzu rict, ze kdyby mel Roger obourucni backhand, tak by na nej Rafa nemel zbran. Jsou to zbytecne teorie. Od doby co Rafa vyhral svuj prvni GS, vyhral RF 13GS. Neni to ze vyhral vsechny svoje GS a pak nastoupil Rafa.
Reagovat
a.magerova
- jde z něj opravdu hrůza :-/ ... no na kurtech... prosím....
Ale doma bych si představovala spíš toto a ani ten pohár nevyžaduji... :-)))
http://images4.fanpop.com/image/photos/16500000/rafael-nadal-wallpaper-rafael-nadal-16502319-1600-1200.jpg
Reagovat
carolyn
se bojíš že by doma místo tebe objímal ten pohár,co? :-P
Reagovat
Mayo
Vamos Pánes :)
Reagovat
Olympiada
a Ing Pe3k je v žumpě .....
Reagovat
spaniel
Tak doufam, ze ti doma nedela neporadek.
Reagovat
Olympiada
On je nejspiš zas na narozeninach asi matky jak tenkrat psal.....bože to je idiiot

hamba svycarovi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist