Nadal po US Open dál vítězí. Verdasco v Bangkoku selhal

30. 9. 2010, 15:55
Aktuality 6
Dva týdny poté, co Rafael Nadal v New Yorku zkompletoval svou grandslamovou sbírku, se španělský tenista znovu objevil na kurtech. Nejlepší hráč světa úspěšně odstartoval svoji cestu za titulem v Bangkoku, kde si dnes poradil s Nizozemcem Bemelmansem. Hůř si vedl jeho krajan Fernando Verdasco, který svůj první zápas po US Open nezvládl.
Rafael Nadal

Fanoušci měli možnost vidět Rafaela Nadala na kurtu poprvé od jeho vítězství nad Novakem Djokovičem ve finále US Open. Dvoutýdenní pauza ale na světové jedničce příliš znát nebyla.

Ve svém prvním utkání v Bangkoku narazil Nadal na Belgičana Rubena Bemelmanse, proti kterému ani jednou neztratil podání, a za hodinu a 11 minut ho porazil 6-1 6-4.

Rodák z Mallorky v úvodním setu neztratil po prvním podání jediný bod a díky dvěma brejkům získal sadu hladce. Bemelmans, figurující až na 195. místě světového žebříčku, byl Nadalovi ve druhém setu vyrovnanějším soupeřem, ale ani tehdy se senzace nekonala. Za stavu 4-4 Nadal potřetí v zápase sebral Nizozemci servis a zápas pak rychle ukončil.

Zatímco nejlepší hráč světa svůj první zápas po US Open zvládl, jeho krajan Fernando Verdasco dopadl v Bangkoku neslavně. Druhý nasazený Španěl nestačil ve svém prvním utkání na Němce Benjamina Beckera, kterému podlehl dvakrát 4-6.

"Výhra nad hráčem Top 10 je vždycky dobrá, nestává se to každý týden," radoval se po vítězství Becker, jenž nasázel Verdaskovi devět es. "Dává mi to sebedůvěru pro zbytek halové sezony. Už jsem ho dřív porazil, takže jsem věděl, že dneska nejsem bez šance," dodal.

 

Výsledky - Bangkok (dotace 551.000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Bemelmans (Belg.) 6:1, 6:4, Becker (Něm.) - Verdasco (2-Šp.) 6:4, 6:4, Nieminen (Fin.) - Troicki (7-Srb.) 7:6 (7:4), 6:2.

 

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Opravdu nechápu Nadala, že má potřebu hrát na tovýchto turnajích, když už ho teď můžou zajímat akorát Masters a GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipoval bych trenik, chce se rozehrat. Stejne by do Asie behem tydne jel a takhle muze natrenovat proti lehcim souperum. Dival jsem se vcera na chvilku a bylo videt, ze hraje v klidu a urcite nebude nic riskovat aby se nezranil.
Reagovat
smazaný uživatel
Trénink v tom určitě bude, ale při vší úctě k jeho soupeřům, tady nehrajou soupeři se kterými by si mohl potrénovat na svoji provozní teplotu. Přijde mi, že jsou z něj všichni vyplašení. Chtěl bych konečně po dlouhý době vidět zápas RF vs RN. Fedex rozhodně v poslední době špatnou formu neměl a určitě by to byl krásný zápas, kde by se ukázalo, kdo a jak proti druhému umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Bemelmans je Belgičan.
Reagovat
smazaný uživatel
Hral jsi opet vytecne, Nadale! Jen tak dal.
Reagovat
smazaný uživatel
verdasko selhal? tak to je pozitivní. čím hůř bude hrát verdasko tím lépe
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist