Nadal poprvé naděloval 'kanára', nezaváhali ani Ferrer s Almagrem

28. 2. 2013, 08:47
Aktuality 8
ATP ACAPULCO - V 10. utkání po svém návratu dokázal Rafael Nadal svého soupeře poprvé spláchnout kanárem. Na antuce v Acapulku smetl Argentince Alunda a společně s favorizovanými krajany Davidem Ferrerem a Nicolásem Almagrem postoupili do čtvrtfinále.
Rafael Nadal

Po finále ve Viňa del Mar a titulu v Sao Paulu Rafael Nadal podle plánu vynechal podnik v Buenos Aires, tento týden už ale znovu pokračuje ve svém návratu po dlouhé sedmiměsíční pauze bez tenisu. Na antuce v Acapulku, kde před 8 lety získal jeden ze svých prvních z celkem 51 titulů, už úspěšně vyřadil dva Argentince a chystá se na dalšího.

Po hladké výhře nad Diegem Sebastianem Schwartzmanem prohrál pouhé čtyři gamy i s Martinem Alundem, se kterým před 14 dny v Brazílii ztratil set. V Mexiku ale na svého soupeře vlétl, dovolil mu uhrát jen 11 míčků a za 28 minut vyhrál 6-0. Kanára soupeři nadělil 'až' ve 24. setu, který po sedmiměsíční pauze odehrál.

Druhá sada už byla vyrovnanější, Nadal musel dokonce ve čtvrtém gamu při potvrzování brejku odvracet tři brejkboly, k žádnému zdramatizování ale nedošlo. První mečbol pří podání soupeře španělský favorit ještě neproměnil, při svém servisu ale už byl úspěšný hned na první pokus a za 85 minut vyhrál 6-0 6-4.



"První set byl hodně, hodně dobrý, možná zatím nejlepší," řekl majitel jedenácti grandslamových titulů. "Ve druhém jsem začal být trošku unavený a byl to vyrovnaný boj, než několikrát chyboval a usnadnil mi výhru," dodal.

Šestadvacetiletý Nadal se o postup do semifinále utká s dalším Argentincem Leonardem Mayerem. S ním zatím hrál jen jednou vloni v Indian Wells, kde na betonovém povrchu zvítězil ve dvou setech.

Mezi osmičku nejlepších hladce postoupil i vítěz posledních tří ročníků David Ferrer. Nejvýše nasazený Španěl znovu ztratil pouhé tři gamy, když Američana Wayna Odesnika přehrál hladce 6-2 6-1 a na místním turnaji tak vyhrál už 17, zápas v řadě.



Čtvrtfinále si nenechal uniknout ani šampion z let 2008 a 2009 a finalista posledních dvou ročníků Nicolás Almagro. Třetí nasazený Španěl porazil 6-4 7-6 krajana Tommyho Robreda, se kterým si dokázal poradit i v pátém vzájemném střetnutí a zároveň načal čtvrtou stovku vítězných zápasů na okruhu ATP.

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 1.212.750 dolarů)
středeční výsledky (27. 02. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Odesnik (USA) 6-2 6-1
Nadal (2-Šp.) - Alund (Arg.) 6-0 6-4
Almagro (3-Šp.) - Robredo (Šp.) 6-4 7-6(4)
Zeballos (8-Arg.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6-2 6-3
Giraldo (Kol.) - Sousa (Portug.) 7-6(8) 7-5
Mayer (Arg.) - Kuzněcov (Rus.) 6-2 6-2
Fognini (It.) - Bedene (Slovin.) 2-6 6-4 7-6(4)
Lorenzi (It.) - Andújar (Šp.) 6-4 6-3 

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (ČR/SR) - Marach/Zeballos (Rak./Arg.) 7-5 0-6 10-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
a Novak-perly tenisu
Reagovat
Mayo
nato si ako prišiel ?
Reagovat
Mayo
vamos RAfa :) len tak ďalej...
Reagovat
smazaný uživatel
Prvý set bol mega, už teraz je cítiť že Rafov BH v dalsej faze jeho kariéry bude na vyssej urovni, nez doposial..Celkovo s pribúdajúcim vekom hru zagresívnil, určite sa bude na čo pozerať..Pohybovo a teda aj herne na vyššom kvalitatívnom stupni, než v Brazílii, s Leonardom mayerom by to mala byť ešte brnkačka, v dalsich bojoch sa predpokladajú narocnejsie previerky..

Napriek skvelému hernému prejavu si stále myslím, že dvojička severoamerických Masters nehrá v dlhodobom horizonte Rafovej kariéry žiadnu rolu, v rámci prevencie by ich bolo vhodné výpustit alebo čiastočne vypustit..
Reagovat
smazaný uživatel
setu opravdu výborný výkon, s takovým by mohl porazit Ferrera už teď. Prakticky žádné nevynucené chyby, obrovská agresivita každého úderu a maximální možná útečnost a doslova forehandová střelnice. Ve druhém setu to bylo o něco slabší, nicméně i v něm dost vysoký standard..takže paráda a jentak dál. Jinak i pohyb byl určitě o mnoho lepší než v Sao Paulu. Myslím, že koleno se lepší víc a víc a na betony nakonec vyrazí, pokud se ve zbývajících zápasech nějak dramaticky nestrhá, což nepředpokládám..
Reagovat
nitrotaj
tomu jsem si přesně v 5:10 přivstal.V prvnim setu ty jeho backhandy byly lepší než na RG 2012.Agresivita z obou stran.Jediný na čem viditelně ztrácí je pohyb, ale veřim tomu že v monacu už bude lítat jako ďábel.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/482345_340882599363742_1819791796_n.jpg
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist