Nadal potvrdil start v Barceloně. Zítra budu na kurtu, slíbil 12násobný šampion na tiskovce

15. 4., 17:35
Aktuality 30
Rafael Nadal potvrdil svou účast na antukovém turnaji v Barceloně, kde tento týden nastoupí poprvé od lednového zranění. Start zvažoval až do poslední chvíle, na dnešní tiskové konferenci ale oznámil, že je na zápasovou zátěž připraven.
Profily hráčů
Nadal přislíbil účast v Barceloně (© AFP)

"Přijel jsem s tím, že nechám rozhodnutí na poslední chvíli, protože jsem nevěděl, jestli budu schopen hrát," řekl 37letý Španěl, jenž v Barceloně získal už 12 titulů, naposledy tam ale startoval v roce 2021. "Zítra budu na kurtu," dodal.

V prvním kole hlavní soutěže se Nadal utká s 21letým Italem Flaviem Cobollim. V případě úspěchu ho ve druhém kole čeká čtvrtý nasazený Alex de Minaur z Austrálie.

Vítěz 22 grandslamových titulů, jenž po letošní sezoně zřejmě ukončí kariéru, hrál naposledy v lednu v Brisbane, kde se vrátil na kurty po téměř roční pauze a operaci v oblasti kyčle. Kvůli dalšímu zranění už nehrál na Australian Open a naposledy se odhlásil z Masters v Monte Carlu, neboť se ještě necítil připraven.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
enfee
gl bro
Reagovat
Ondra979
tak za chvili jde na to...bud by to mel bez problemu vyhrat nebo...verim v prvni moznost, rafa si dustojne rozlouceni zaslouzi a snad bude na FO
Reagovat
Ereinion
Pokud už Nadal nastoupí, tak s Cobollim čekám snadnej proces, něco ve stylu 6:3, 6:2...spíš je to o tom, aby si něco zase v tomhle týdnu nenatrhl
Reagovat
Dovodo6
Špatný tip, nakonec 6:2, 6:3...
Reagovat
turista
Tak nějak jsem to čekal. Nadal je zpátky! Novaku, budíček!
Reagovat
Patik
To hej .. rozseka celú top10 teraz
Reagovat
Ereinion
Reagovat
Ondra979
bude dneska vamos Rafa? jsem zvedav..
Reagovat
australan.tenis
Malý ubohý Nadalsky Křiváček vyčistil tělo od dopingu a je připraven dominovat antuce?

Tragéd manacorská průhledná.
Reagovat
HolyMotors
Jsi naprosto ubohá a zoufalá existence. Někoho tak konzistentně toxického a hovadského jsem tu snad ještě neviděl. A že máš konkurenci, gratuluji. Chudáci lidé, co s tebou musí přijít do reálného kontaktu.
Reagovat
Amputace
Ne, nikdo takový tady ještě nebyl, a to sem chodím déle než deset let. Tak brutální a vytrvale projevovanou nenávist vůči někomu prakticky neznámému jsem za dobu sledování sportu ještě nezažil. I kdyby za to byl třeba placen, nebo to dělal naschvál, pořád by se taková emoční investice do nenávisti musela psychicky podepsat. Je to jednoznačný případ pro psychologa. Míra posedlosti něčím, co život daného jedince v zásadě vůbec neovlivňuje, je zde obrovská.
Reagovat
vojtanovak
Tak na něho nereagujte. Skoro všichni na něho reagovat přestali a jeho příspěvky jsou už většinou bez reakcí.
Reagovat
Amputace
Reagovat
Ereinion
ono je vtipný, že příspěvky tohoto typu jsou vpoho a takovej Forehand má lifetime ban...

tím ale neříkám, že chci aby australan.tenis alias Tenisovy.nadsenec dostal ban...i tihle exoti k tomu patří
Reagovat
Amputace
Argumentace admina je, že hejtování hráčů ke sportovním fórům patří. Jde o to, že tohle nějaké řadové hejtování a fanouškovkou rivalitu a špičkování mnohonásobně překračuje. Hlavně tím zasí.rá úplně všechny diskuze, i ty, které s Nadalem vůbec nesouvisejí.
Reagovat
Ereinion
však jo, hejtování hráčů je normální, i když tohle je fakt next lvl ...podle mě je ale vpoho i v reakci lehkej hate mezi uživateli, což byl zřejmě důvod pro ban FH
Reagovat
Pe3k
Na novém tp už se bany nedávají.
Reagovat
Ereinion
ok
Reagovat
Amputace
Tahle kauza zasáhla ještě starý TP. Tehdy jsem přesně to, o čem píše Ereinion, řešil s adminem. Jeho vysvětlení bylo, co píšu. Ale když ti (nebo komukoli) kupříkladu ve vřavě nějaké diskuze napíšu, že jsi trotl nebo blbeček, už bych měl warning. Absurdita.
Reagovat
Pergolek
Stará dobrá Krejčíková, vítej zpět :D :D :D :D
Reagovat
Patik
Ťažko povedať s čím zajtra príde..on má tendenciu celú kariéru preháňať ako veľmi trpí a následne nestratí set celú antukovú časť sezóny..ďalšie kecy o zranení a prípadnom poslednom zápase kariéry beriem len ako ďalšie mind games ako pripraviť súperov nech k nemu pristupujú ako k zranenemu zvieraťu.
Reagovat
paddy
Nadal zítra hraje s Cobollim, který minulý týden prohrál s Nagalem 0:2
takže repete, zase dostane dva sifony
https://www.youtube.com/watch?v=Wo3UKeEc4cQ

Nadal by nepřijel bez slušné formy, a proto by z toho mohlo kápnout aspoň QF
ale ve 2k čeká De Minaur, procházka růžovkou to tedy nebude
Reagovat
turista
Pokud se Nadal rozhodl hrát tak to bude na krev a soupeř skončí na lopatkách. Nelze odepsat Nadala i když na velké tituly už to asi bude problém. Stačí, že tady i jinde odepisují Djokoviče.
Reagovat
Pe3k
Ty sis ještě nevšiml, že končí?
Reagovat
turista
Djokovič rozhodně nekončí. Nadal říká, že ano. Ale Bůh ví jak to bude.
Reagovat
Kandinsky1
Dávám Nadalovi zápas, maximálně dva, než si něco natáhne.
Reagovat
com
a tenhle pán ze sedme stovky zebricku jako mysli, ze tam udela po rocni pauze nejaky terno.. 2x 6:0 a pápá lálá
Reagovat
Mantra
ale jdi. však to má jak trénink, aby věděl co má a nemá
Reagovat
GaelM
1-2 covid vakcínky a bude běhat jak laňka!
Reagovat
Kandinsky1
V protézách jako Pistorius.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist