Nadal přehrál Cuevase a v Hamburku je už v semifinále

31. 7. 2015, 16:45
Aktuality 77
ATP HAMBURK - Rafael Nadal si na antuce v německém Hamburku zahraje o postup do finále. Nejvýše nasazený Španěl dnes ve čtvrtfinále porazil 6-3 6-2 Pabla Cuevase. V semifinále narazí na Andrease Seppiho, který postoupil do semifinále bez boje poté, co z turnaje odstoupil jeho krajan Simone Bolelli.
Rafael Nadal

Rafael Nadal hraje v červenci na antukovém turnaji poprvé od roku 2007. V dalších sezonách, pokud nebyl zraněný, se touto dobou již připravoval na turné na amerických betonech. V Hamburku je poprvé od roku 2008, kdy turnaj konaný ještě v termínu před Roland Garros, vyhrál.

Nejvýše nasazený Španěl musel v prvním kole bojovat o postup s krajanem Verdaskem ve třech setech, včera pak přetlačit Jiřího Veselého a v dnešním čtvrtfinálovém klání uspěl proti pátému nasazenému Pablu Cuevasovi, kterého letos porazil už podruhé. Nadal si v utkání prohrál jednou podání, sám ale tenistu z Uruguaye brejknul celkem pětkrát a po téměř hodině a čtvrt zvítězil hladce 6-3 6-2.

V semifinále narazí turnajová jednička na čtvrtého nasazeného Itala Andrease Seppiho, který postoupil poté, co těsně před zápasem odstoupil z turnaje jeho krajan Simone Bolelli.

Vedle Nadala dnes zvládl v Hamburku svůj čtvrtfinálový zápas také osmý nasazený Ital Fabio Fognini, jenž přehrál 6-4 7-5 Aljaze Bedeneho. Vítěz turnaje z roku 2013 si zahraje druhé semifinále v letošní sezoně, poprvé se letos mezi nejlepší čtveřici probojoval na konci února v Rio de Janeiru, kde došel dokonce až do finále.

V Hamburku jej v semifinále vyzve kvalifikant Lucas Pouille z Francie, který dnes překvapivě porazil 6-3 6-2 rozjetého krajana Benoita Paireho a přerušil mu tak šňůru sedmi vítězství v řadě, kterou započal minulý týden v Bastadu, kde vybojoval svůj premiérový titul.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 1,407.960 eur
páteční výsledky (31. 07. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále: •
Nadal (1-Šp.) - Cuevas (5-Urug.) 6-3 6-2
Pouille (Fr.) - Paire (Fr.) 6-3 6-2
Fognini (8-It.) - Bedene (Brit.) 6-4 7-5
Seppi (4-It.) - Bolelli (It.) bez boje
Semifinálové dvojice: Nadal - Seppi, Fognini - Pouille

Komentáře

77
Přidat komentář
Kozoroh
Nadal-Fognini, to bude zápas jak řemen!! :-) Favoritem duelu bezesporu Nadal, bude ale záležet na Fogniniho chuti hrát. Při 100% výkonu může Fabio Býka zdolat.
A možná o tom nevíte, zítra bude finále vysílat Fanda, takže se budou moct dívat i ti, co nechytají Nova Sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa našiel forehand, trvalo to kua 7 mesiacov, ale našiel...Ako málo v podstate stačí k diametrálne odlišnému obrazu. Snáď tento turnaj vyhrá, Fognini je v tejto chvíli v kontexte dvoch antukových prehier ideálnym súperom na prekonanie doterajšieho bloku. Samozrejme, je ešte čo zlepšovať, najma servis.

To, čo začalo Kyrgiosom dúfajme skončilo Brownom, celé to otrasné obdobie od Wimbledonu snáď Wimbledonom aj symbolicky skončilo...
Reagovat
Amputace
Já bych to ještě "nalezením" FH nenazýval. Uvidí se zítra. Ve Sttutgartu se nám také zdálo, že už nalezl FH a jak potom dopadl Wimbledon. Ale ano, dnes to bylo dobré, z FH totální suverenita, sebevědomí, tak snad v tom bude pokračovat i proti nebezpečnějším soupeřům.

Mimochodem, nevíš, co ty Rafovy zdravotní problémy? Je nějaké info?
Reagovat
MarcelPersch
já bych spíš zmínil v kontextu výkonu Madrid SF, kdy se zdálo, že Můra nebude problém a jak to dopadlo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
V Nemecku na tráve som skor ocenil hru na sieti a servis, ten FH sa mi v súčasnosti páči naozaj najviac v sezóne, celkom jednoznačne..Ale máš pravdu, že na definitívne konštatotavie potrebujeme dlhodobejsie obdobie, nie 2 zápasy..Navyse na antuke, ktorá týmto turnajom v tomto roku končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, to zranenie mi komplet uniklo, bol som práve v sprche..Snad nic vazne..
Reagovat
smazaný uživatel
ty sa sprchuješ, ak hrá Rafa? no, toto!
Reagovat
MarcelPersch
snad bude Rafa ok, byla by škoda prohrát, když hraje tak dobře...
Reagovat
Amputace
Ale. Nadal se opět snaží rozhodit skvěle hrajícího soupeře.
Reagovat
kada.tom
skvěle hrajícího? chabý pokus o ironii, Seppi nehraje vůbec nic
Reagovat
smazaný uživatel
Ampiho jsme pochopili ;-)
Reagovat
Amputace
Je ideální čas stát se Rafovým haterem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jdu do toho :-D
Reagovat
MarcelPersch
Hezky Rafa odevzdal, mohl mít aspoň jednoho kanára v tomto roce, letos už je bude jen dostávat, možná už proti Fogninimu.
Reagovat
smazaný uživatel
Počuj, nie si trochu kritický?...:)
Reagovat
panzer.dragon
rafa zatim docela slušný :-)
Reagovat
Tornes
Yet another reason why I am FFF... Forehande, to by se ti mohlo líbit. A odhlédnu-li od stylu a zaujatosti, tak je to opravdu zajímavý.

http://vjetropev.blogspot.cz/2013/06/is-roger-federer-greatest-player-ever.html?zx=decc0c1591b25cba
Reagovat
panzer.dragon
sice sem to nedočet, protože věčný brečení nad tim, že rafa byl zraněnej mi přišlo otravný a taky se mi nelíbilo jak tam píše, že turnaj mistrů je slabej, protože polovina elity je zraněná nebo unavená :-)

včera psali na twitteru taky zajímavej příspěvek k tomuhle tématu:

Nadal never had his own era like Federer and Djokovic because he is clay dependent. Too limited to dominate.
Reagovat
smazaný uživatel
Článok si prečítam neskôr...Ale k tomu Twitteru?..Djokovic mal nejakú éru?..Ved len v dvoch rokoch vyhral viac ako 1GS ročne?...To sa Rafovi podarilo napríklad 3krát :)...A Federerova éra bola v podstate len jedna, no nikdy nedominoval v ére Nadala a Djokovica.
Reagovat
panzer.dragon
tady se pokusim naznačit jak vnímam ty éry fedexe a djoka, http://www.imgup.cz/images/2015/08/01/seed.png

je to nasazení hráčů na gs
Reagovat
spaniel
Ani to číst nemusíš. Je to jako vyber tvých prispevku tady, namíchaných s Rafaeolim :D
Éra neni jen o GS, ale o pozici jedničky a vládě žebříčku od ledna do prosince, víme?
Reagovat
smazaný uživatel
A ktorá bola teda tá éra Djokovica, kedze od januára do decembra rebricku nikdy nedominoval?..A to bol vzdy zdravý, na rozdiel od Rafu, ktorému to vzdy skomplikovali zranenia, vynechávanie GS a samozrejme logický úbytok bodov..

Apropos, ten tweet je nezmysel, kedze hovorí o dominancii Rafu len na antuke, co popierajú už len vyhry z W a hardovych GS.
Reagovat
panzer.dragon
ten tweet nevnímam tak restriktivně jak píšeš, vnímam ho tak že nadal k tomu aby měl dostatek bodů bejt v popředí je zavislej na antuce, pokud mu antuka nevyjde tak v popředí nebude, určitě ne na tolik aby šlo hovořit o éře nadala
Reagovat
Amputace
Ano, žádná éra Nadala v podstatě nikdy nebyla, to je pravda. Ovšem jak píše Forehand, je to do značné míry dáno jeho zraněními, herními výpadky, nazývejte si to jak chcete, zkrátka tím, že spoustu turnajů vynechával. Není to hráč jako Djokovič nebo Federer, který by tři roky v řadě držel konstantní výkonnost, to prostě není. Na druhou stranu ale už ve čtyřiadvaceti zkompletoval kariérní GS, Djokovič ho i přes současnou totální neformu Nadala nebyl schopen zkompletovat dodnes. V letech 2008, 2010 a 2013 byl Nadal schopen porazit kohokoli na světě, na jakémkoli povrchu ((kromě trávy v roce 2013), takže to, jak z něj tady neustále někteří dělají ortodoxního antukáře, není než k smíchu. Kdyby Nadal neměl 9 titulů z FO, ale čtyři, měl by dnes stejně GS jako Djokovič - 9. A vypadalo by to úplně jinak: 1AO, 4FO, 2W, 2US. Tím, že má těch titulů devět to samozřejmě opticky vypadá, že je to především antukář, jaksi se ale zapomíná na ostatní GS, na výsledky, kterých tam dosáhl.

Zdá se mi, že mnozí posuzují kvalitu tenistů především na základě konzistence - kolik dnů stráví na pozici světové jedničky, s jakou pravidelností dokáže obhajovat turnajová vítězství a podobně. Já to tak nevidím. Nadal má prostě 14 GS, Djokovič 9. Z trojice Nadal, Federer, Djokovič, prohrál poslední jmenovaný nejvíce GS finále, přitom jich hrál nejméně. K čemu tedy konzistence, k čemu suverénní postavení světové jedničky, když v nejdůležitějších zápasech takový hráč často selhává? Nadalova devíza je, že v těch nejdůležitějších zápasech je naopak nejsilnější a jeho hra se blíží vrcholu. To je pro mě osobně daleko důležitější kritérium, než počet dnů strávených na postu světové jedničky.
Reagovat
Kozoroh
Federer má o jednu prohru ve finále GS navíc oproti Djokovičovi.
Fedex prohrál finále -
AO - 1x, RG - 4x, WCh - 3x, USO - 1x
Djoker prohrál finále -
AO - 0x, RG - 3x, WCh - 1x, USO - 4x

Pravdou je, že Djok má úspěšnost ve finále GS 53%, zatímco Fedex 65% a Býk 70%.

Chtěl bych ale upozornit na jednu zajímavost - pokud bychom této trojici odečetli jejich nejúspěšnější GS turnaj (tedy Djokovi AO, Nadalovi RG a Fedexovi WCh), tak jen Federer by měl pozitivní bilanci ve finále GS. Na druhou stranu však Fedex prohrál finále na všech čtyřech majerech, zatímco Djokovič v Melbourne a Nadal v Paříži všechna finále, do kterých se probojovali, ovládli.
Reagovat
smazaný uživatel
Oba prispevky super :-)
Reagovat
Kozoroh
Od doby, co se Djok dostal na absolutní vrchol je sice pořád zdravý (bohudíky), ale předtím mu kariéru komplikovala celiakie, kterou mu dr. Četojevič diagnostikoval až v roce 2010!! Kdoví, kolik by měl teď Novak GS titulů nebo týdnů na 1. místě, kdyby se na jeho celiakii přišlo dřív...
Reagovat
smazaný uživatel
Kariéru komplikovala :)

Kolko tých GS kvoli týmto kvázi komplikáciám vynechal?..
Reagovat
Kozoroh
Nejde o absence GS, ale o kolapsy a skreče zápasů na obyčejných turnajích a na GS. A těch bylo do roku 2010 hodně. Od roku 2011 lze Novakovy skreče spočítat na prstech jedné ruky.
Reagovat
spaniel
Nevis ze zraněni se počítají jen Nadalovi? Kazdy GS co nevyhrál, byl zraněny, to je jasne.
Reagovat
spaniel
"Apropos, ten tweet je nezmysel, kedze hovorí o dominancii Rafu len na antuke, co popierajú už len vyhry z W a hardovych GS."

5GS za 10 let neni dominance. To jsou proste jen výhry. A muzete se kroutit jak chcete, ze neni antukar, stejne ale zůstane faktem ze ma pres 70% svých titulu z GS i M1000 z antuky, na které se hraje čtvrtina sezóny.
Reagovat
Kozoroh
"Djokovic mal nejakú éru?"

Teď máme éru Djokoviče, ty telátko :-)
Reagovat
gigin
Bohužel, strojový, nudný tenis.
Reagovat
Kozoroh
Co bys ty a Gulba za ten "strojový, nudný" tenis dali :-D
Reagovat
gigin
No to určitě :-D navíc, Djokovic je největší faker na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Éra?..Skor érička, nič na čo si budú ľudia o 10 rokov pamatat, teliatko..:)
Reagovat
spaniel
Jiste, lidi si nebudou pamatovat na hráče, co mel 9GS (a jeste nejake přidá), porážel Nadala a Federera, byl dlouho světovou jedničkou... Mozna tak ty si to nebudeš pamatovat, to by sedelo.
Reagovat
Roger_Federer
Ale bude si to pamatovat..Djokovic mu behem nasledujicich par let zpusoby zaludecni neurozu, kdyz bude porazet stabilne Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný, kto má z neho neurózu je Federer na Wimbledone :)..
Reagovat
smazaný uživatel
Kde píšem, že si ľudia nebudú pamatat Djokovica ako takého?..

Zas vidiny?..:)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
peggy
Rafo,prekousni tu neduveru sam k sobe,makej a vyhraj,mes na to!!!
Reagovat
Frick
https://www.stream.cz/hlavolamy/10006628-rovnice-4-3-6-zadani#nejnovejsi
Reagovat
Frick
https://www.stream.cz/nicenipovoleno/10005938-secna-zbran-berdycha#nejnovejsi
Reagovat
panzer.dragon
řikal sem si, že si pustim highlight toho jak stan porazil djoka na australian open, tak na to koukam na youtubu 40minut, čekam jak ho ten stan nakonci klepne, při třetim djokovi matchballu si řikam zajímavý a pak to vyhrál djok :-), já tam dal rok 2013 :-)

stane se
Reagovat
Kozoroh
Shlédl si jejich nejlepší vzájemný duel!!!!!
Reagovat
panzer.dragon
teď sem si přečet, že djok má víc bodů než nadal a fedex dohromady, docela maso když se to takhle napíše :-)
Reagovat
Kozoroh
Reagovat
Mayo
Vamos El Matador!
Reagovat
kada.tom
Jirka měl opět "štěstí" na los a do 1. kola dostala Almagra ...
Reagovat
EllNino
a to je dokonce nasazenej, fakt už mě to se*e :)
Reagovat
darek.vrana
Klid, Almagra vyklepne.
Reagovat
marta
Jirka by si měl s Almagrem poradit,když bude hrát jako s Rafou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale s Almagrom bude hrat ako s Almagrom..A to je ten problém.
Reagovat
marta
No právě z toho mám strach,mě přijde že hraje lépe s hráči tabulkově víše.
Reagovat
smazaný uživatel
No to určite..Veselého najvacsí problém je psychická vyspelosť, neistota v niektorých momentoch a práve tento aspekt s top favoritmi odpadá..Nemá čo stratiť..
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/tweet_video/CLKTZCvUAAANn8J.mp4

Výborně Dome. Cítím v kostech další titul. Tuch jak cyp. Bamos!!
Reagovat
turista
Rafa sice nemá dobrou sezónu. Dosáhnout na ten 67.titul v Hamburku potřebuje. Já mu ten titul přeju.
Reagovat
smazaný uživatel
pekne, Rafa, pekne, len tak ďalej, vamos!!
Reagovat
gigin
Jj, drtí to fest.
Reagovat
gigin
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/t31.0-8/11059554_787827001335964_8761066609135713487_o.jpg
Reagovat
gigin
FORZA FOGNA!! Ovšem jestli El Matador přeleze přes Seppia.
Reagovat
Nola
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/12744/5-najkontroverznejsich-hracov-sucasnosti
Reagovat
gigin
Ďakujem Nola. Až na číslo 5, parádní partička. Skvosty skvostů, špička špiček, jas jasů :)
Reagovat
Kozoroh
Kyrgios v seznamu rozhodně není do počtu, má své kvality tenisové a bouřlivácké, to bys měl uznat :)
Apropo, proč se ti hnusí Kyrgios a naopak velebíš Gulbise?
Reagovat
gigin
Jako co ti na tom mám vysvětlovat? Proč ty fandíš Djokovičovi? :)
Reagovat
Kozoroh
O ostatních bouřlivácích v uvedeném seznamu píšeš, že jsou " Skvosty skvostů, špička špiček, jas jasů". V čem se od nich Kyrgios liší?
Reagovat
gigin
Já prostě Gyrose nemám rád. Ostatní z těch pěti vybraných ano. Nic za tím nehledej.
Reagovat
mihate
500 tis. EUR štartovné od usporiadateľov pre Nadala. "motivačné" na výhru turnaja.
Reagovat
smazaný uživatel
asi to tu už někdo zmiňoval, ale viděli jste tu výměnu v 5. gamu zápasu mezi Mayerem a Seppim? Neuvěřitelné, už aby byl Florik zase zpátky ve formě, na jeho tenis se dobře dívá..
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas som nevidel, výsledok vyzerá jednoznačne...Niekto nejaké postrehy?..Dik
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to na finále s Fogninim, tak snad to Rafa zvládne a ukáže, že od jara udělal pokrok. Sice to jde pomaleji, než jsem čekal, ale snad se ještě na nějakou lepší úroveň dostane. Cuevas dnes podle očekávání neškodný, potvrdil, že taky nemá zrovna formu. Podobně by ten zápas asi dopadl, kdyby byli v top formě oba.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemaľuj čerta na stenu. :) Azda nezafunguje komplex Fognini. Ak Pouille dal Paira mohol by dať aj jeho. :DD Duel som nevidela. Rátam však, že Paire zlyhal z únavy. Ani sa nedivím, v poslednej dobe mal toho dosť. Poznáme ho, buď hrá naplno alebo sa na to úplne vybodne.
Nuž, ešte zvládnuť Seppiho a potom sa uvidí.
Reagovat
kada.tom
Rafu čeká Seppi, kterého do SF bez boje poslal Bolleli, který odstoupil z turnaje
Reagovat
MarcelPersch
Rafa W8 - 10UE
Pablo W15 - 27UE
Reagovat
kada.tom
Rafa dneska nemusel předvést nic extra, Cuevas hrál strašidelně. I tak od Rafy celkem slušná práce. Jirka včera byl mnohem důstojnějším soupeřem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist