Nadal prohrál semifinále se Zverevem a dál zůstane bez trofeje z haly Bercy

7. 11. 2020, 18:34
Aktuality 123
ATP PAŘÍŽ - Rafael Nadal ani letos turnaj Masters 1000 v pařížské hale Bercy nevyhraje, znovu po roce končí v semifinále. Letos v něm 34letý Španěl podlehl 4-6 5-7 Alexanderu Zverevovi, který vyhrál druhý vzájemný duel po sobě a celkovou bilanci upravil na 2-5. O titul se dvanáct zápasů neporažený Němec utká s Rusem Daniilem Medveděvem.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal hrál v Paříži druhý turnaj po sobě. Ale zatímco před necelými čtyřmi týdny na antukovém Roland Garros triumfoval už potřinácté, nyní na turnaji Masters 1000 v hale Bercy nepromění v triumf ani svůj osmý start.

Stejně jako loni skončil před finálovými branami. Zatímco před rokem k semifinále kvůli zranění břišního svalu nenastoupil, letos v něm nestačil na Alexandera Zvereva. Čtyřiatřicetiletý Španěl podlehl o jedenáct let mladšímu Němci 4-6 5-7. 

Nadal nad Zverevem vyhrál prvních pět vzájemných soubojů, ale v hale na něj recept nenašel ani na druhý pokus. Po loňském nezdaru na Turnaji mistrů neuhrál jediný set ani v Paříži. 

Druhý hráč světa Nadal ve třetím ze čtyř letošních duelů v hale Bercy prohrál první set. Ale zatímco proti krajanům Felicianu Lópezovi a Pablu Carreñovi nepříznivý vývoj otočil, dnes se k obratu pouze na chvíli nadechl. 

Nadal za stavu 4-6 a 1-3 odvrátil brejkbol a vzápětí se sám dostal k prvním šancím na brejk. Využil až tu za stavu 3-4 a otočil na 5-4. Jenže to bylo z jeho strany vše. V dalších třech gamech uhrál už jen tři míčky a ze soutěže vypadl. 

Pařížský Masters je akce, kterou Nadal především kvůli zraněním často vynechával. Z pouhých osmi startů dosáhl nejlepšího výsledku už v roce 2007, kdy při svém debutu prohrál finále s Davidem Nalbandianem. Poslední dvě účasti pro něj skončily odstoupením v průběhu turnaje, v roce 2008 vzdal v průběhu čtvrtfinále.

Letos Nadal přišel o možnost získat celkově 36. titul z turnajů Masters 1000, kterým by vyrovnal rekord Novaka Djokoviče. Sezonu zakončí na Turnaji mistrů, který začíná za osm dní.



"Nebyl to špatný týden. Strávil jsem na kurtu dost času, cítil jsem se psychicky dobře. Měl jsem dobrý přístup a po hodně dlouhé době, kdy jsem nehrál v hale, jsem postoupil do semifinále," vypočítával Nadal. "Odehrál jsem čtyři zápasy, myslím, že mi to pro Londýn pomůže," dodal rodák z Mallorky.

23letý Zverev po dvou domácích triumfech v Kolíně nad Rýnem prodloužil svou neporazitelnost již na 12 zápasů.

Zverev postoupil do svého celkově 22. finále a bojovat v něm bude o 14. titul. Ve finále podniku Masters 1000 je posedmé, dosud v nich slavil tři triumfy. O čtvrtý se utká s Rusem Daniilem Medveděvem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 5-1

Ruský tenista Medveděv v prvním semifinále porazil Kanaďana Milose Raonice.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.289.970 eur
sobotní výsledky (07. 11. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Zverev (4-Něm.) - Nadal (1-Šp.) 6-4 7-5
Medveděv (3-Rus.) - Raonic (10-Kan.) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

123
Přidat komentář
Roger_Federer
"jj, jsem jukla na zebricek, dekada 2000-2009: Federer 262 tydnu, Hewitt 80, Agassi 50, Nadal 46, Kuerten 43, Roddick 13, Sampras 10, Safin 9, Ferrero 8.... ty FH okridlene Baghdatisy jsem tam ani nenasla... :-)) Dekade 2010-2019 kraluje Djokovic s 275 tydny, Nadal ma 159, Federer 48 a Marry 41..... a at si vsechny dekady prohlizim, jak si je prohlizim, zadny hrac, ktery jedne dominuje, nema takovy presah do dalsi jako Fedex, takze mam pocit, ze FH preskocilo. A pokud ocekava 20 letou dominanci jednoho hrace, tak uz je regulerni blazen....."

Posledni slovo podepíšu smile
Reagovat
smazaný uživatel
Můj kamarád měl kdysi psa. Ten pes skákal cely den jakom zajíc, běhal jako zajíc, myslel si, ze je zajíc.

Pak ho prejelo auto, ale verim, ze byl do posledního momentu přesvědčený, ze zajíc.

Lidsky mozek je silná věc, někdo je přesvědčený o pravdě a prohlubuje to tak dlouho, dokud tomu sám nevěří.

Takových magoru jsou tady mraky. Naštěstí je nikdo nebere vážně
Reagovat
smazaný uživatel
No to preto, ze neviete s cislami narabat, ze ano.

Pochopitelne, ze si tam Baghdatisa nenasiel, lebo to bol no name. Takyto hrac by sa v golden ere do finále GS nedostal.

Federerov presah do druhej dekády ja 0x krat koncorocna jednotka :)
Reagovat
Roger_Federer
Rafuv presah ve weak ere, baghdatisu, safinu, roddicku.... , Ferreru je koncorocna jednotka nula x.
Cti mezi řádky, kdyby byl tak výjimečný, byl by tam od 18 let.Ale vime, ze tehdy byly ty hardy a tráva moc rychlé..
Reagovat
RF46
presvedceny pako z Bratislavy, tot vse...
Reagovat
smazaný uživatel
No to preto, ze neviete s cislami narabat, ze ano.

Tohle je nejlepší věta. smilesmile

S čísly to musíš umět, když to nevychází, tak to přepočítáš tak, aby ti to vyšlo. smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Rafovi nešlo ani tak o Paříž, jde mu o Turnaj mistrů. Paříž potřeboval na rozehrání před pátým nejdůležitějším turnajem sezóny. Tady je jeho největší slabina oproti Rogerovi s Novakem, statistika s hrozivou nulou na jeho straně.

Jinak rozpis té bilance je zajímavý. Body v tabulce jsou v pořadí od třetího k prvnímu místu (RN - ND - RF):

RG: 13 - 1 - 1
USO: 3 - 3 - 5
WB: 2 - 5 - 8
AO: 1 - 8 - 6
WTF: 0 - 5 - 6
TOTAL: 20 - 22 - 26

Na jednom velkém turnaji z 5 Rafa své soupeře jasně válcuje, na jednom je s nimi srovnatelně úspěšný a na třech zbylých výrazně zaostává, přičemž na TM je bez titulu. Proto letos, kdy je možná poslední šance tuto chybějící velkou trofej získat, bude bojovat jak o život.

V bodovém vyjádření je to:

40000 - 47500 - 49000

Pokud Rafa nevyhraje žádný TM, musel by získat ještě další 4 tituly z Paříže, aby Novaka předstihl (a ten už nesmí vyhrát nic).
Reagovat
Stan_Borowitz
U US Open je chyba, Rafa má mít 4 tituly.

RG: 13 - 1 - 1
USO: 4 - 3 - 5
WB: 2 - 5 - 8
AO: 1 - 8 - 6
WTF: 0 - 5 - 6
TOTAL: 20 - 22 - 26
Reagovat
smazaný uživatel
Grandslamy sú štyri, piaty riadok tam mas navyse :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kecy prdel.

Četl jsem rozhovor s Rafou, Koukal jsem na tiskovku. Ve zkratce říkal.

Turnaj mě pro znamenal hodně, chtěl jsem vyhrál, je mi líto, ze tady nemám titul, byla to velká šance, jsem smutný ze jsem prohrál, přišel jsem na taktiku pozdě, dal jsem tomu zápasu 100% atd

Samozřejmě ze někteří blázni budou věřit tomu, ze to je diplomacie, ale já Nadala sleduju roky.

On radši umře, než aby prohrál, takže dodnes nechápu, jak můžou jeho fans rikat, ze některé turnaje jsou bezptedmetne. Kdyby tam Rafa nechtěl vyhrát, tak tam nehraje.

TM ho sere, sere ho i Bercy, sere ho ze prohrál, jednoduchá věc. Ale trollové budou radši psát, ze hala do počtu a Rafa to vypustil.

Je zajímavé, ze v pondělí tady napsali 3 komentáře denně a jak byl Rafa v SF tak už věřili na titul a komentovali každý fifteen. smile
Reagovat
Amputace
Kamila 7. 11. 2020: "Ani podle mě neměl chut vyhrát, výraz hovořil za vše."

Kamila 8. 11. 2020: "On radši umře, než aby prohrál, takže dodnes nechápu, jak můžou jeho fans rikat, ze některé turnaje jsou bezptedmetne. Kdyby tam Rafa nechtěl vyhrát, tak tam nehraje."

smilesmile

Samozřejmě, že když už někde hráč hraje, chce vyhrát, ale je rozdíl jestli je to například GS, tisícovka, pětikilo. Nejde být v každém zápase 100% přítomen a být 100% koncentrovaný na vítězství. To je fanouškovský ideál, ale realita je samozřejmě jiná. Těch turnajů a zápasů je hrozně moc na to, aby něco takového bylo možné.

Samozřejmě, že je Bercy v rámci Masters béčko, vždyť to je úplně do očí bijící, nechápu, za co se pořád hádáš. I třeba MC je podle mě béčko, ale tam se alespoň rube/rubala big3, Paříž naopak nabízí skvělou příležitost pro druhou vlnu - anebo Djokoviče, který je z big3 už nějakou dobu nejkonzistentnější v rámci sezóny, dokáže hrát stejně na AO a stejně na TM, aniž by na něm člověk pozoroval jakékoli známky únavy. Se stačí jenom podívat, kolik hráčů vyhrálo Paříž, ale jinak prakticky nic jiného. A ti finalisté jsou také často na zamyšlení... Tohle prostě na jiných turnajích této bodové hodnoty nemáš.
Reagovat
Patik
na turnaji mu záležalo..pretože mal svoje šance..a bolo to vidieť aj na tej sebakritike..a frustrácii..udieral si do rakety vyprával si pre seba ..pokrikoval po sebe keď niečo pokazil chytal sa za hlavu..takýto Rafa nikdy nebýval nie až do takej miery..je vidieť že by chcel ale už sa to nedá..už aj Federer si začína viac brblať pod nos..
Reagovat
Amputace
Kamilova vlastní slova bezprostředně po zápase - Nadal ani neměl chuť vyhrát, měl to ve výrazu. Pak se tady začalo řešit, že je Paříž druhořadý turnaj, a zčistajasna je to skoro nejdůležitější turnaj Nadalovy kariéry, který chtěl hrozně hrozně moc vyhrát a určitě teď bude psychicky na dně, jelikož se mu to nepodařilo... Tohle mi prostě přijde směšné.

Neříkám, že Nadal vyhrát nechtěl, určitě cítil šanci, ale neměl na to. To nicméně nic nemění na tom, co tady píšu už mnoho let, že Bercy je béčko mezi dalšími béčky - tedy Masters turnaji. Vyhrávají ho i hráči, kteří na podobné úrovni nic dalšího nevyhrávají. To se u jiných Masters stává jen velmi výjimečně. Soderling - Monfils není žádné raritní finálové obsazení zvučnými jmény nabouchané tisícovky, ale ve srovnání se zbylými Masters naopak vcelku běžná praxe. Dokonce i mistr haly Federer ji 8x vynechal. Proč asi?
Reagovat
smazaný uživatel
Dle výrazu v zápase ano.

Po zápase tvrdil opak. Špatně jsem to vyhodnotil, nic víc.
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Roger jednoznačný GOAT, není o čem.

Má jako jediný 5+ ze všech velkých turnajů mimo FO, Nadal to má pouze na FO ( prej GOAT) Djokovicovi chybí USO.

Nechápu o čem se tady bavíme. I můj děda který přišel včera na rodinnou oslavu a tenis sleduje tak max na telextu řekl ?Jak muže být Nadal nejlepší když neumí výhrat v hale?

Summary v jedné větě

Cus bambus
Reagovat
Amputace
Proti včerejšímu Zverevovi s 85% na servisu by v hale prohrál i Federer s Djokovičem dohromady. To příště dědovi vysvětli.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako moze byt naj v historii hrac ktory neni naj hrac svojej doby?..:)

Roger z tejto debaty vypadava ako prvy.
Reagovat
dappe
Federer samozřejmě nejlepší hráč své doby byl, když vyhrál za 5 let asi 13 GS. Djokovič také. Pouze u Nadala stále čekáme, kdy začne dominovat alespoň na pár let tenisu.
Reagovat
Amputace
Těžko, když v teenage věku měl proti sobě v top formě Federera a ve svém nejlepším věku v top formě Djokoviče. To se pak delší dobu dominuje těžko. Djokovičově dominanci hodně pomohl Nadalův herní výpadek z let 15/16, jinak by podle mě také více než rok v kuse nedominoval. Prostě při vzájemné konkurenci big3 se to v podstatě ani nedá, dominovat nějakou delší dobu. Ale to víš stejně dobře jako já.

A ano, Federer své době sice dominoval, ale v době takzvané big3 byl naopak nejméně úspěšný. A to, že více než poloviční většinu svých GS získal v době, kdy jeho hlavními soupeři byli hráči na úrovni Wawrinky, Berdycha, Murrayho, Ferrera atd., přece mluví za vše. To, co se vyčítá Nadalovi, že u svých posledních US vytěžil z absence Federera s Djokovičem, udělal Federer u naprosté většiny svých GS. To je přece hrozná kaňka. Já neříkám, že Nadal své kaňky nemá - hala, TM, světová jednička, dlouhodobější dominance atd. -, ale tohle přece nemůžete ignorovat a tvářit se, že je to nepodstatné kritérium při srovnávání těch tří.
Reagovat
dappe
Však ano, já pouze reaguji na to, že nebyl nejlepší hráč své doby, což je úplná hovadina. Každá až nezdravá dominance je daná částečně i těmi ostatními, tak to prostě je.

Federer v těch letech 04-07 téměř neprohrával, hrál ročně i přes 90 zápasů, navíc se ještě finále Masters hrály na tři vítězné. Za roky 2005 a 2006 měl bilanci 174:9 :) Takže by bylo dobré i toto ocenit a vnímat.
Reagovat
Amputace
Ne, rozhodně, počin je to velkolepý, o tom žádná. To z mé strany rozhodně nemá vyznívat tak, že takovýto výkon dehonestuji. Tohle je obdivuhodné i samo o sobě bez ohledu na konkurenci. Ale pokud se to má nějak srovnávat s těmi dvěma, je třeba to posuzovat v kontextu daného období.

Pro lepší pochopení. Já například ve fotbale už asi od třinácti fandím Liverpoolu. Loni předvedli jednu z nejlepších sezón v dějinách ligy, nikdo nechápal, jak mohli vyhrát v lize 25 zápasů z 26 a ten jeden remizovat... Ale rozhodně si nemyslím, že by stejných výsledků byli schopni, kdyby proti nim stál Fergusonův Manchester, Guardiolovo City z 2018/19 či Wengerovi "Invincibles", neřku-li všichni tři dohromady. Takže ano, samo o sobě je to fenomenální, ale pokud to člověk srovnává s úspěchy jiných týmů, vstupuje tam těch proměnných daleko víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže tam nebyl Nadal chápeš to?

Na tomto foru se veškerý úspěch odvíjí od toho, zda to bylo přes nadala, nebo ne.

Ale to, ze Nadal celou kariéru mimo antuku vyhrává jenom se štěstím, bez konkurence na turnaji, nebo po jednom dobrém výkonu, to se už nepočítá.

0 TM
1 uhaluzene AO
1 uhaluzeny wimbledon v pěti setech, druhy přes Berdycha
4x USO z toho 3x přes Andersony a Medveděvy
13x jeden turnaj, kde Rafa dominuje, protože je king ale of clay
Reagovat
Amputace
Co to žvatláš? Jaké uhaluzené? Ty jsi fakt už mimo?

Nadal si naopak všechno uhrál sám. Wimbledon - US Open - AO. RG ani nemusím zmiňovat, tam protáčel Federera s Djokovičem celou kariéru jako kolotoč. Poslední 2 US Open už po třicítce vyhrál bez nich a vy se z toho můžete zbláznit. Přitom Federer takto získal snad 15 ze svých 20ti GS.

Jsi už totálně zoufalý i v těch svých výčtech. A to já přitom diskutuji normálně a uznávám i Nadalovy chyby. Nadal vyhrál 2x US Open přes Djokoviče, když už. AO vyhrál přes pětihodinovou bitvu s Verdascem tenkrát ve zdaleka nejlepší formě, co kdy měl (typologicky takový standardní Rogerův finalista z let 04-07), a přesto pak nadělil Rogerovi ve finále v pátém 6:2. Wimbledon vyhrál přes Murrayho a Federera. Co v té době mohlo být silnější kombo na trávě, to mi teda řekni? Druhý W. vyhrál přes Berdycha, ano. Také je to jeden asi z pěti GS, kde se těm dvěma vyhnul, naopak Federer pouze pět takových, kde se jim nevyhnul, vyhrál. Jak se vůbec opovažuješ tohle srovnávat a považovat Nadala za nějakého haluzáka mimo antuku? On si naopak i mimo antuku všechno uhrál i proti těm nejlepším a na antuce je (minimálně na RG) naopak téměř k ničemu nepustil. Že po třicítce už na ně na jejich površích ztrácí, je dáno přirozených chodem věcí a hráčským stylem, který u každého z nich stojí na něčem jiném a tím pádem každý z těch tří může být při svém stárnutí dobrý na jiném typu povrchu.
Reagovat
Amputace
Jinak sorry, s tím Murrayem jsem se sekl. To bylo až v 2010, v 2008 byl ve čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Neodpovídej na tyhle příspěvky říkám ti to furt smile
Reagovat
Amputace
Tak myslel jsem, že je to reakce na mě...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vůbec
Reagovat
turista
Djokovič by těch 122 týdnů v kuse na pozici světové jedničky zůstal i kdyby Nadal v letech 2014-2016 hrál své maximum. Aktuálních 293 týdnů si plně zaslouží.
Reagovat
gigin
No doubt.
Reagovat
Amputace
Jak to můžeš vědět? Neříkám, že si to nezasloužil, ale tohle je solidní bullshit, co jsi napsal.
Reagovat
turista
Žádný bullshit. Djokoviče v letech 2014-2016 prakticky nikdo neporážel. Ojediněle Federer. A nezměnil by to ani Nadal. Dnes už Novak tak silný bohužel není.
Reagovat
Amputace
Jak můžeš vědět, že by to Nadal nezměnil? Perou se a kradou si tituly deset let a ty stejně napíšeš takovou blbost. Nikdo ho neporážel, protože nebyl kdo. Nadal vypadával v prvních kolech GS a vypadal na konec kariéry, nex gen byla ještě v plenkách, takže jedinou konkurencí byl 36letý Federer.

Já zase můžu tvrdit, že kdyby se Nadal herně nezhroutil a udržel si svůj standard, nemá dodnes Djokovič kariérní GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Federerova kariéra sa zo 75% prelinala s Nadalovou a Djokovicou. Dve tretiny svojich uspechov nazbieral práve z tych 25%, kedy hral bez nich.

Cize okej, Federer bol najlepsim, a teda jednookým králom slepych, ale v golden ére preukazatelne paberkoval.

Goat nemoze byt hrac, ktory je 10 rokov do poctu v elitnej lige.
Reagovat
dappe
Když má před začátkem té údajné golden éry už 16 GS a následně mu je téměř celou dobu přes 30 let a je ve velké věkové nevýhodě s hráči podobných kvalit, tak jím může být vnímán úplně v pohodě.

Navíc mi připadá, že mnozí nechápou vnímání Federera jako nejlepšího hráče bez ohledu na tyhle různé grafy, čísla a podobné věci.
Reagovat
Lukyi
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ee, golden era zacina momentom, kedy Big 3 dosiahla aspon jeden GS. Federer mal vtedy mal vtedy 26.

Vo vekovej nevyhode ho dokazali násobne porazit Nadal aj Djokovic, on vo vekovej nevyhode paberkoval neustale.
Reagovat
dappe
Jinými slovy, Nadal po první GS nebyl konkurenceschopný a nepočítá se, zatímco Djokovič hned prvním GS odstartoval golden éru. Co je nám po tom, že druhý přidal až za tři roky. smile Tohle už je docela psycho.
Reagovat
peRFect
Samozřejmě,napsat o někom kdo byl přes 4 roky v kuse v čele rankingu,že nedominoval své době,chce velké seběvedomí,dokonce větší,než jsou jeho schopnosti.A to tu má jen jeden člověk.
Reagovat
sojka1
jj, jsem jukla na zebricek, dekada 2000-2009: Federer 262 tydnu, Hewitt 80, Agassi 50, Nadal 46, Kuerten 43, Roddick 13, Sampras 10, Safin 9, Ferrero 8.... ty FH okridlene Baghdatisy jsem tam ani nenasla... :-)) Dekade 2010-2019 kraluje Djokovic s 275 tydny, Nadal ma 159, Federer 48 a Marry 41..... a at si vsechny dekady prohlizim, jak si je prohlizim, zadny hrac, ktery jedne dominuje, nema takovy presah do dalsi jako Fedex, takze mam pocit, ze FH preskocilo. A pokud ocekava 20 letou dominanci jednoho hrace, tak uz je regulerni blazen.....
Reagovat
peRFect
Samozřejmě že mu přeskočilo.V době kdy Rafa vyhrál první GS měl Roger 4.
Reagovat
smazaný uživatel
V dobe GS, ktory Nadal ako prvy vyhral mal Nadal 18 rokov, ty myslitel :)

Vies kde bol Federer v case dovršenia svojich 18tich?

Mimo top 100.
Reagovat
peRFect
No a co?Stále platí,že v době Rafovo prvního titulu měl Roger 4.Rafa od toho prvního titulu vyhrával další relativně pravidelně.Tzn.že Roger přidal dalších 16 za Rafy a čáatečně Novaka a Rafa 20 za Rogera a Novaka.To jsou prostě čísla,fakta a nesváděj to na věk,to je přece irelevantní.Nikdo nebere Rafovi teenegrovskej GS.Prostě tenisově dospěl dříve,nerozporuji.
Všechny slamy Rafa udělal za 5 let,Roger za 6 a Novak taky za 6.Sry,ale svědčí to o vyrovnanosti,nikoliv o tom,že by jedem byl na míle jinde,jak se snažíš neustále trollit.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize keby zacal Nadal vyhravar GS vo veku kedy zacal vyhravat GS Federer vysiel by z tejto statistiky lepsie, lebo vo veku Nadalovych 21 by mal uz Federer 11-12 GS :)

Uz chápes aky nezmysel to je?..

Nadal bol na antuke génius odjakziva a je nim az dodnes, aj preto je goat. Neznamena to vsak, ze ked vyhral RG v 18, kedy turnaj zacinal, ze bol automaticky konkurencieschopny na trave ci harde. Ved to je nonsens.
Reagovat
peRFect
Já na ...kdyby... nehraju. Kdyby je hrozně nebezpečný, protože ti vytváří různé utopické scénáře, větví skutečnosti do konspirací a zbytečně ubírá energii. Vycházím z toho co je a to jsem také přesně popsal. Jsou to čísla a ty čísla neoch.čiješ, jsou jen jedna a jsou pevně daná.
Rafa vyhrál 20 GS v horizontu 15 let (FO 2005 - FO 2020). Roger taktéž za 15 let (W 2003 - AO 2018). Djokovic to nestihne dříve jak 13 let, ale spíše 14 a velmi pravděpodobněji (pokud vůbec) tak také 15. A nezačínej o konkurenci, to největší tvoje konspirace.
Reagovat
Amputace
Nevycházíš právě vůbec z toho, co je. Pusť si nějaký zápas Nadala z 2005 a pak tady můžeš dále tvrdit, že Nadal byl v 18ti kompletní hráč.

Nadal sice Federera porážel, ale až do roku 2008, kdy mu vzal Wimbledon, to bylo ve velké většině na antuce. Proč asi? Protože na hardu se ani nepotkávali, neboť Nadal v teenage věku toho na hardu zase tolik neuhrál (schválně se podívej na jeho los třeba Montrealu 2005, to nebyla snad ani třetí vlna). Na hardovém GS byl jeho nejlepší výsledek až do roku 2008 čtvrtfinále. Jeho dvě finále W. 06 a 07 si dodnes vysvětluji jedině brutálně slabou konkurencí na trávě v těch letech, jinak se to vysvětlit ani nedá. Například v roce 2007 porazil při cestě do finále Djokoviče, Berdycha a Soderlinga, tedy všechno hráče, kteří na svoji životní formu teprve čekali a byli rovněž velmi mladí.

To se s čísly obyčejně dělá - zasazují se do různých kontextů a užších souvislostí. Vy to vidíte tak, že od roku 2005 měl proti sobě Federer Nadala a svých úspěchů dosahoval v jeho konkurenci. Já to spíš vidím tak, že do roku 2005 měl proti sobě konkurenci v podobě talentovaných, avšak mimořádně nekonzistentních hráčů typu Roddick, Safin či Nalbandian, od roku 2005 do roku 2007/8 hráčsky dozrávající teenage star a až od roku 2008 skutečně se vším všudy komplexního rivala schopného vyhrávat 2-3 GS ročně. Ta čísla Federerových úspěchů ostatně hovoří sama za sebe. Od Nadalova zisku Wimbledonu, kdy bylo Federerovi nějakých 27 let, se jeho do té doby prakticky nepřerušitelný proces vyhrávání GS takřka úplně zastavil. S velkým štěstím a přispěním Nadalova zaváhání vyhrál RG, Wimbledon vyhrál při absenci obhájce titulu a pak se jeho stroj na tituly téměř úplně zadrhl. Kdyby Nadal zamrzl ve své antukové verzi z roku 2005/06, Federer s velkou pravděpodobností získal 6x 3GS za rok v řadě. A teď si představ, kdyby Nadal nevlétl na tour coby fenomenální antukář až v roce 2005, ale už třeba 2001/2. Vyhrával by Federer 04-07 3GS ročně? Nevím, ale dost o tom pochybuji.
Reagovat
Nola
strata casu tu nieco pisat, snad data maju vypodnejsiu hodnotu, ako nejake tvrdenie....
Reagovat
smazaný uživatel
Dominovat 3 roky tenisu (mimo 40% antuky), to na goata nestaci a mozete sa ovečky aj rozkrajat
Reagovat
peRFect
Byl přes 4 roky v kuse světová jednička.To znamená,že dominoval tenisu.Asi jsi jediný,kdo to tu nechápe.
Reagovat
smazaný uživatel
No dominovat komplet a nekomplet je samozrejme rozdiel.

A fakt, ze 18 rocny Nadal bol druhy, vrha na Federerovu konkurenciu neblahý tieň.
Reagovat
dappe
Jak komplet a nekomplet? Vždyť se té jeho dominanci nikdo další ani nepřibližuje. Měl po 4 sezony vkuse neustále mezi 14 000 - 16 000 body v žebříčku.
Reagovat
peRFect
Není komplet a nekomplet. Je jen jeden vítěz a ano, Rafa Rogera porážel, ale evidentně byl tak dobrý, že porážel pouze světovou jedničku, ale nikoliv další (tedy slabší) hráče, jinak by měl bodů logicky více. Schumi v Rakousku vyhrál v kariéře taky jen 2x (z toho a dodnes to vidím, ho jednou Rubens musel v posledním kole pustit!) a přesto má 7x mistra světa.
Reagovat
Amputace
FH zřejmě naznačoval to, že Federer vždy dominoval "pouze" dvěma povrchům, nikdy antuce, na které mu Nadal nic nedovolil. Tím nesnižuji, co Federer dokázal. Pro mě je to určitě na úrovni těch největších sportovních výkonů vůbec, ale jak už to s těmito výkony bývává, mají v sobě často nějaké ale, a to často právě v podobě pochybné konkurence. Kdyby proti němu od začátku stáli Nadal s Djokovičem v jeho věku, takovou jízdu by nikdy nemohl předvést. To je podle mě zcela logická zákonitost, která se ostatně v jeho kariéře i potvrdila. Jakmile se Nadal naučil trochu servírovat a nejen přepinkávat míček na druhou stranu kurtu a sem tam zahrát něco i z BH, Federer v podstatě skončil a dalších 9 se musel Nadalovi vyhnout, aby vyhrál nějaký GS.
Reagovat
Lukyi
jj, přes 300 týdnů světová jednička a nebyl nejlepší... Nejlepší tenista současnosti rovná se světová jednička. Aby ses jí stal, musíš totiž převážně porážet všechny a na všech turnajích, površích. Nadal v této dominanci zaostává za Rogerem a Nolem. Podle tebe nejspíš nebyl Roger nejlepším tenistou ani v tom roce 2006, protože měl záporné H2H s tehdejší světovou dvojkou...
Reagovat
peggy
Rafa,není halovy hráč,snad mu vyjde Londýn.Zverev je dobre hrající Rusky emigrant.Pro Rafu je hodně let Acapulco tak na rozehráti.Musi makat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak k Sasovi, velmi dobrý progres, Ferrer je možná to, co mu bude sedět. Sebevědomí šlo nahoru stejně, jako mentální síla.

8 DF za cely turnaj jsou toho důkazem. Ten včerejší druhy set byl výborný, Zverev hrál hůře, ale i tak do dokázal ukončit ve dvou, v klidu doserviroval.

Palec hore
Reagovat
Patik
Dnes by Zverev zatopil aj lepším hráčom ako je Nadal..Rafa nemá stavanú hru na haly..proti Zverevovi treba hru viac variovať brať lopty skorej po odskoku a postaviť sa bližšie na returne..toto proste Rafa nevie..potrebuje vyššie odskoky a čas na presun z miesta na miesto..backhand je prijatelný ale forehand nestíha previesť tak ako by chcel preto sa z neho tak často vyhadzoval..na haly treba halfvolejové údery a nie topspin čo ťahá za hlavu..neni nato stavaný v hale on nikdy neuspeje..

Saša inak takýmto výkonom vyradil aj Rogera v Shanghaji a Noleho na TM..tam sú síce tuším rýchlejšie podmienky a Rogerovi ťahá na 40 ..ale Saša bol dnes naozaj ťažko hratelný..nedalo sa čakať niečo iné..
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, teba je tu škoda. Byť na tvojom mieste, okamzite klopem na dvere prvej dedinskej telocvične, aby si mohol svoj erudovany pohlad na tenis previest do praxe. Velka skoda, ze sa tebe do ruk nedostal taky Gulbis, dnes by bol inym hracom.
Reagovat
smazaný uživatel
Sasa je v hale nehratelny.

Nadal se nemá za co stydět, chtěl vyhrát, chtěl titul, je to Masters, žádný turna do počtu. To, ze to jeho fans tradičně bagatelizuji je klasika TP, neumí prohravat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mickey Mouse turnaj, jak Paříž nazývají převážně všichni jebnuti fanoušci Nadala, který to tady má 0 na tituly. Tento turnaj má lepší semifinálové obsazení než většina turnajů v letošním roce a finále je DUEL dvou nejlepších hráčů turnaje.

Hláska roku ? Hala je do počtu? mě nejvíce baví. Cely týden jsme si tady psali ve třech ale jakmile byl Rafa dva zápasy od titulu, tak se jeho fans zase objevili.

Trash gang
Reagovat
Amputace
Sám jsi ho nazval challengerem, tak nechápu, co teď prskáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Los je jako Challenger
Reagovat
Amputace
A nakonec nebyl, což?

Ale předpokládám, že kdyby Nadal vyhrál, tak by byl, protože nehrál Djokovič... Klasika.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne.

Rafa vyhrává hardy poslední roky jedine bez účasti big3. V Paříži se ukázalo, ze potřebuje ideálně absenci cele top20, jinak to nejde.

No, není to Montreal, nebo Acapulco, bohužel
Reagovat
Amputace
V Paříži se neukázalo vůbec nic. Nadal hrál, jako by ho ten zápas ani nezajímal. Proč taky? Paříž netankuje ani mistra haly Federera, tak proč by v ní měl potit krev Nadal? Prostě hrál takovým nějak to dopadne způsobem a podle toho to taky dopadlo.

U svých dvou posledních hardových titulů sice porazil zítřejšího finalistu ve své doposud životní formě, ale lhaní už je takový tvůj zdejší (doufám, že jen zdejší) folklór, takže to beru s rezervou.
Reagovat
Amputace
*U předposledních dvou. Letošní Acapulco mi vypadlo z paměti. Pointa zůstává.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak tenhle koment je dost mimo...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne ze neni.

Federer ako udajny halovy guru vyhral Pariz len raz.

A hraci ako Zverev si Federera mazali na chleba, vlastne aj Noleho uz niekde okolo roku 2017. Takze ziadna hanba..Nadal s nim prvykrat prehral len pred rokom a mimo haly ho tlče ako žito.
Reagovat
Nola
FH, no tak, spomal, Noleho si mazal v roku 2017 a 2018 kde kto, aj Rafu si mazal kde kto v urcitej faze kariery, mne pride smiesne , ako si kazdy hajite toho svojho a podcenujete superov Nextgen, su mladsi, maju viac energie, ja si nedovolim vobec ospravedlnovat prehru s mladsimi supermi, len aby som ponizila niekoho z B3......
Reagovat
smazaný uživatel
Moze byt, neviem presne roky. Len viem, ze Zverev vyhral dve velke finále s Djokovicom, takze semifinálova prehru so Zverevom nepovazujem za hanbu: Na poplach zacnem bit, ked bude Nadal hravat 5-setaky v druhom kole GS, ako tu kolega z tretieho historickeho stupienka :)
Reagovat
Nola
trochu pokory by nezaskodilo, ci? a preco zase riesis nejake 5 - setaky na GS? snad sme sa nepoucili, lebo ti "nasi" ich prehrali..... dokonca v uvodnych kolach, ja respektujem mladych hracov, su skveli a ktorykolvek z nich moze vyhrat TM
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku. Ja zas respektujem starych hracov, tiez su skveli. Či?..:)
Reagovat
Amputace
Promiň, ale posuzovat Nadalovy momentální hardové schopnosti na základě jeho výkonů v hale, navíc hrané bezprostředně po antuce, ti mimo nepřijde?
Reagovat
Patik
Minuloročný Paríž..Turnaj Majstrov,ATP Cup,Australian Open,Acapulco..? či ani to ti nič nenapovie..
Reagovat
smazaný uživatel
Napovie. Federer nikde nevyhral.
Reagovat
Amputace
Cože? Na AO prohrál ultimátně vyrovnané TB s Thiemem, který pak málem ve finále porazil Djokoviče. Na TM měl i dost smůly, nepostoupil s dvěma vítězstvími. Na Sranda Cupu prohrál s Djokovičem... Jak chceš vůbec tohle srovnávat s včerejším zápasem? Vy si někteří opravdu žijete v úplně jiném světě...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si dělám prdel, ale bavili jste se pod komentem několik hodin jako kok-Otismile

Za mě jsou nadalovy šance na TM a titul z haly proste closed. Největší šance mohl mi tak 2011-2017 dle mého

Teď když tam vyrostl Zverev, Medvedev, Tsitsipas, Thiem, tak je Rafa v hale na chvostu, není o čem diskutovat.

Na TM je Nadal předposlední favorit, za nim je Diego. Jinak ho v te hale sunda úplně každý 2:0.

A příští rok to bude na hardech stejná píseň, jediná sance, jak se muže Nadal dostat někde na pomyslný trůn je antuka, všude jinde je 4-5 favorit.
Reagovat
Amputace
S halou souhlasím, s tím zbytkem vůbec. Nechápu ostatně, z čeho vycházíš. Ještě loni hrál dvě finále hardového GS, z nichž jeden vyhrál. A vyhrál hardové Masters. Vůbec nic nenasvědčuje, že by měl najednou začít zkapávat se Zverevem, Tsitsipasem a spol. Možné to samozřejmě je, je zase o rok starší, což už v tomto věku může vytvořit totální rozdíl. Ale mně spíš přijde, že ty své predikce stavíš na té jeho včerejší prohře v Paříži. Což, pokud tomu tak je, by byla naprostá bláhovost.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec ne, včera jsem sázel Zvereva a ještě jsem měl na tiketu 2:0 na sety, byl jsem přesvědčený je Rafa rupne, nemá čím vyhrát, byl horší úplně ve všech aspektech hry.

Já vycházím z toho, jak se povrchy venku opět urychlují, ao bude určitě rychlejší, Sunshine double všechno.

Zverev je beast, Tsitsipas, Thiem. Tohle nepřežije ani Djokovic natož Nadal.

Samozřejmě kupa nahod muže Rafovi přinést titul třeba na AO, nějaký Korda v OF, Diego v QF, Anderson v SF a ve finále Thiem po petihodinovem SF s Djokovicem, tak jo

Jinak tomu nevěřím, já si myslím, ze i Djokovic bude mít na AO problem, natož Rafa
Reagovat
Amputace
Já si to nemyslím. O těch hráčích, které jmenuješ, se takto mluví už tři roky a nic. Jediný, kdo se konečně více prosadil, je Thiem, ale tomu už je 27 nebo 28 let. Jinak z takového Zvereva v Austrálii na 3 vítězné prostě strach nemám, nemůžu si pomoct.

O zrychlování nic nevím. To by samozřejmě mohl být důležitý aspekt.
Reagovat
Patik
Amputace..asi sa nepozeráš do jeho hry a výsledkov hlbšie..keďže včera Rafa skončil v Paríži tak beriem všetky hardové výsledky od Paríža..Ameriku tú neriešim..US Open stretol jedného top hráča..Medvedev mal vtedy šnúru niekoľkých finále čudujem sa že na US Open nezomrel no aj tak s ním Nadal potreboval 4 - 5 hodín aby ho porazil..z ázie sa odhlásil..v Paríži skrečoval pred zápasom s Djokovičom..na Turnaji Majstrov ho deklasoval Zverev..s Tsitsipasom bojoval tri hodiny a to mal Stefanos istý postup..Medvedev mal stav 5:1 a matchball keby sa neposkladal tak to vyhrá..na ATP Cupe to vydrel s DeMinaurom Goffin ho deklasoval v dvoch setoch Djokovič taktiež..na Australian Open vydrel s Thiemom jeden set..celý zápas bol vyrovnaný ale Thiem ho zvládol lepšie..potom prišlo Acapulco a Nadal ho vyhral a porazil Fritza vo finále..ak ti toto nestačí ako známka poklesu na harde tak nemusíme ani pokračovať v debate..a ani nebudem hovoriť že ho minulý rok zničil Djokovič na AO potom odstúpil pred zápasom s Federerom a vynechal Miami..ak cítiš že Rafa si stále drží úroveň budiš..vkľude buď v tom aj naďalej..
Reagovat
Amputace
S tím unaveným Medvěděvem už nese.rte. Odehrál před US 3 finále v řadě, dobrá, ale kolik třeba ztratil setů, kolik hrál tří setových zápasů na těch 3 turnajích? Na US také až na finále ztratil tuším dva nebo tři sety. Tohle ve věku toho hráče nemůže být žádný problém. Nehrál navíc žádný ubíjející pětihodinový pětiseťák. Navíc v tom finále vůbec unaveně nepůsobil, to jsou jenom vaše výmysly. Kdyby Medvěděv předtím nic nevyhrál a 3x vypadl ve druhém kole, naopak byste remcali, že to nebyl pro finálový zápas GS žádný soupeř. V opačném případě to byl sice nabušený hráč v životní formě jako blázen, ale zase byl unavený z těch zápasů, co vyhrál. Lol. U vás si prostě člověk nevybere. Pokaždé stojí proti Rafovi nějaký unavený nebo dřevácký nýmand. Podle mě byste se měli v tomto ohledu nejprve ze všeho zaměřit na svého koně a jeho polomrtvé Baghdatise ve finále...
Reagovat
Patik
ale je to proste tak..zápasy niesú jediná aktivitia veď medzi zápasmi majú tréningy warm-upy posilovne a navyše aj jeho hra neni neni zrovna servis volej že by sa pošetril..to vyčerpáva aj psychicky sám povedal že je z toho vyčerpaný ale že neurobí amíkom radosť a nevypadne..je to proste tak..a ani Federer už natom nieje inak..či chceme alebo nechceme naše kone už nevládzu..Federerovi ťahá na 40 tam nemôžeme čakať niečo..a Rafa si stráži aspoň antuku ako tak..zachvíľu padne Djokovič v Melbourne a celá éra pôjde do prdele..
Reagovat
Amputace
Tak tréninky jsou, předpokládám, i v případě, že není hráč na turnaji. Na toto přece turnajová účast nemůže mít vliv.

Medvěděv odehrál před US Open 16 zápasů, z nichž 15 vyhrál ve dvou setech. To je úplně průměrná nálož, kterou Nadal odehraje před RG, na kterém pak stejně každého rozseká, a to je jedno jestli mu je 20 nebo 30. Říkám, kdyby Medvěděv ty zápasy nevyhrál, zase by nebyl brán jako regulérní soupeř pro finále, ale spíš jako někdo, do se tam octl náhodou.

Takových soupeřů ti ale najdu plno i u Federera či Djokoviče, ale dnes to nikdo nevytahuje. Akorát u Nadala se řeší údajně unavený Medvěděv, který i přes svoji strašlivou únavu otáčel prohraný zápas.
Reagovat
Patik
a Rafa koľko odohral zápasou pred US Open ? 4 ? 5 ? hlavne mi nehovor že to je vyrovnané že pre Rafu je 5 zápasov to čo pre mladého hráča 15.
Reagovat
Patik
hej priemerná Rafova nálož na antuke ale predtým priemerne neštartuje v Miami alebo priemerne vynechá celú Sunshine double alebo priemerne sa vráti po operácii až na antukový daviscup pred MonteCarlom..
Reagovat
Amputace
To samozřejmě není pravda. V roce 2010, kdy byl ve srovnatelném věku, jako současný Medvěděv, odehrál semifinále IW i Miami, pak vyhrál tři turnaje na antuce a RG. 2013 vyhrál IW, pak odehrál 15 zápasů na antuce a vyhrál RG. V tom samém roce vyhrál Montreal, Cinci a pak US Open. Když už se mnou chceš diskutovat, tak si alespoň nevymýšlej. A pokud chceš srovnávat skladbu turnajů u hráče po třicítce a u 24letého hráče, tak to asi taky nemá cenu.

Jinak pro tvou informaci. Nadal do třiceti let vynechal IW jednou, Miami také, Canadian Cup 3x a Cinci 2x. Takže vážně nechápu, kde se u FFF zrodil ten mýtus, že se koncentruje pouze na antuku.
Reagovat
Patik
Pozri mňa vaše obrátené poprekrúcané porovnávačky pred 30 a po 30 a na antuke a na harde nebavia..porovnaj si to priamo kde štartoval Medvedev a kde Nadal pred US Open..a nerieš to kto má koľko rokov..lebo už si jak starý dedo čo povie že mladý človek nemá právo byť chorý alebo unavený..ťahal šnúru unavil sa..Rafa neťahal bol oddýchnutý..to neni nejaká priama úmera že jeden Rafov hard po 30tke sa rovná štyrom hardom pre Danila..to že sa Rafa vrátil v 2013 po operácii a vyhral všade kde nastúpil to je veľmi diskutabilná sezóna..a keby Rafa po takom maratóne prehral niekde na US Open s nejakým starým capom tiež by sa hovorilo že je Rafa unavený že už sa to dalo čakať..
Reagovat
Amputace
Celé, co se snažím říct, že v Medvěděvově věku hrával Nadal podobnou porci zápasů před vítěznými GS úplně běžně, takže nějaké řeči, že byl ve finále GS unavený, fakt neberu. To pochopím, až bude za zenitem jako big3.
Reagovat
Amputace
Já netvrdím, že si drží hardovou úroveň, samozřejmě, že to spolu s věkem padá, to je snad jasné. Nevím, co od toho Nadala všichni pořád očekáváte. Pořád si sebejistě drží antuku, ve finále dává Djokovičovi kanáry, tak kde je problém? Já akorát říkám, že ten včerejší zápas nejde brát za kdovíjaké měřítko jeho hry na hardu. Prakticky ze dne na týden přešel z nejlepšího povrchu na nejhorší, přičemž se střetl v semifinále s hráčem, který měl 85% prvního servisu... Na důležitých akcích, tedy GS, je i na hardu Nadal stále konkurenceschopný a kromě Djokoviče v dobré formě může porazit prakticky kohokoli, toť můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Hala je do počtu.

Hraju sa v nej len dve akcie za rok. A vyznacuje sa tym, ze jedna je prva a druha posledná :)
Reagovat
EllNino
Je to škoda, atmosféra v halepohodě je výborná ... Fedcupy a Daviscupy vse hele byly vždy bomba .... ale nejde to moc co se týče organizace velkého turnaje
Reagovat
smazaný uživatel
S tym sa neda nesuhlasit.

Repre akcie atmosféru vybičujú na maximum a v hale su aj lepsie akustické podmienky na vytvorenie "pekla"
Reagovat
EllNino
Jen se nedá zkrátka hrát např. GS v hale, to by se to muselo konat ve vice mistech, což je celkem nereálné ... hokej se takhle da, ale tam stačí par hal, malozE tymu ... ale kde bude hrát 128x2? ... někde v hangáru, což je naprosto bez atmosféry, kam tribuny atd, prostě utopie
Reagovat
smazaný uživatel
Hala je doplnok sezóny. Hra sa v nej vyslovene vtedy, keď počasie nedovoli hrat vonku. Preco neni velký halový turnaj napriklad v lete alebo na jar?..Lebo hala je len doplnok. O GS v hale sa preto nikdy ani neuvazovalo a taktiez z dovodu, ktory si nacrtol. Keby sa hraju prve kola na nejakych treningovych dvorcoch indoor bez atmosféry. Bol by to velmi smutny Grandslam.
Reagovat
Amputace
Hala je daleko ve stínu zbylých povrchů, to snad musí být jasné i sebevětšímu fanouškovi Federera či odpůrci Nadala. Tvoří sotva pětinu celé sezóny. Na druhou stranu si nenalhávejme, že ten TM Rafovi prostě chybí a je to jistá kaňka na jeho kariéře. Své šance tam měl, bohužel kdykoli měl formu na TM uspět, stál mu v cestě Federer nebo Djokovič. Dnes už bohužel nemá rychlost na to, aby tam i v případě, že se těm dvěma vyhne, porazil hráče nextgen. Ale možné je samozřejmě cokoli. Je každopádně úsměvné, že z prohry 34letého Nadala na turnaji, kde dosáhl za celou kariéru jediného finále, se tady dělají závěry, jako by už byl odepsaný na celém hardu. Já vůbec nepochybuji o tom, že už na AO bude Nadal aspirovat na vítězství. Samozřejmě bude hodně záležet na tom, jakou formu si přiveze Djokovič.
Reagovat
Lukyi
Souhlasím, že hala je na chvostu, hraje se v ní fakt jen, když počasí nedovolí. Ale to podceňování TM je směšné. Je to turnaj, kterej vždy vyhrávali ti nejlepší z nejlepších, má tradici už od 70. let. A že může vyhrát někdo s dvěma prohrama? Zaprvé jsem někde četl, že v mužském singlu se to nikdy nestalo, a zadruhé je to samozřejmě důsledek daného formátu. To je jako kdybys řekl, že kdo v prohraje v Lize Mistrů ve fotbale zápas ve skupině či nějaký zápas vyřazovací fáze, musí z kola ven, protože takový vítěz není stoprocentní vítěz.
No a nakonec to srovnání s olymp. hrami. Tam se tenis dlouho dobu ani nehrál. Vítězové jsou tam též semtam exotičtí. A hraje se jednou za 4 roky, takže hraje velkou roli spíš náhoda, forma. Aneb Murray dvě zlaté, Nole, Roger ani jedna. A přitom první jmenovaný, při vší úctě k jeho skvělým úspěchům, nesahá těm druhým ani po kotníky. To se ti na turnajích hraných ročně nestane, aby dlouhodobě horší hráč tam měl lepší výsledky...
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec se s nim nebav, je to troll, který bude vždy dehonestovat turnaje, které Rafa nevyhrál a glorifikovat to, co vyhrál.

Je schopny tvrdit, ze Acapulco je více, než Bercy a jeden wimbledon mene, než 3 fo
Reagovat
Lukyi
V 9 z 10 případů tady fakt jen zbytečně trolluje. Někdy mi to ale prostě nedá a něco napíšu...
Reagovat
Amputace
A jeden Wimbledon skutečně není méně než 3 FO? smile
Reagovat
steve79
Podle me dela Rafa velkou chybu, ze na returnu stoji tak vzadu, Tohle funguje na antuce nebo pomalejsich hardech.
Reagovat
smazaný uživatel
Set a pol stál na BL a vôbec sa nevedel dostať do výmien. Pri tých bombách nestihol vôbec zareagovať.

Return, ktorý vracia z tribúny je nevýhodný, ak súper okamžite útočí, ale Zverev to úplne nevyužíval a hral s Rafom výmeny.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě Rafa děla chybu, ze zkousi hrát v hale.

Jel do Paříže protože se odhlásilo 99% hracího pole včetně Djokovice a stejně picu uhrál

GOAT
Reagovat
FulnekUltras
už modrogatesovští velkozločinci vložili za poslední rok do hry, než aby si mohli dovolit ztratit cíl, o který jim od samého počátku šlo.

LGBT, BLM, covid, podpora migrace do Evropy a pučistických spolků typu megachcanky v zemích s "nepohodlnými" vládami, systematická masáž mozků, manipulace s veřejným míněním - a nakonec, když už to jinak nešlo, i s volebními hlasy v samotných USA. Hnus, jaký historie této velmoci nepamatuje od vraždy "neposlušného" Johna Kennedyho. Vše v režii globálně všehoschopných miliardářských zrůd, jimž Hitler co do sofistikovanosti nesahá ani po kotníky.

?Neodpočinu si, dokud se americký lid nedozví skutečný počet poctivých hlasů, který si zaslouží a který si žádá demokracie. Volby ještě zdaleka nejsou u konce,? uvedl Trump, který je v současné době ve Virginii.

A ještě jsou tu stamiliony lidí v Americe a miliardy po celém světě, kteří se už extrémně pokryteckými "liberáldemokraty" nechat zotročovat nadále prostě nenechají. Masový revoluční odpor proti čím dál nechutnějšímu modrému svinstvu bude adekvátně silný a bude se projevovat na všech úrovních společnosti. Tím si buďte jisti, šmejdi. Krást si své normální životy od vás - zvrácených novosvazáckých úchylů - už prostě nenecháme.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý si ide svoje, socky Frankys so 48kou onanujú, Kamil ráta drobné za ojedinelú výhru tipéra, Fulnek lamentuje nad spoločenskou situáciou, Mayko určite nevidel ani loptičku.
Reagovat
FulnekUltras
;-))) a na Patrónke zavládl až nečekaný večerní klid... ;-)
Reagovat
SwissMaestro
Bohužel toto vše je pravda
Reagovat
FulnekUltras
jen ještě místo migrace by bylo přesnější použít termín cílené pašování osob
Reagovat
RFanousek
Tady někdo trošku neunáší smile
Reagovat
FulnekUltras
hlavně abyste vy mlaďoši unesli to, co bude v případě delší éry modroksindlu ve vašich životech následovat smile
Reagovat
smazaný uživatel
No co říct.

Rafa byl primárně neskutecne pasivní. On si poslední roky věří 100% jenom na antuce. Všude jinde má pochybnosti a díky tomu dneska prohrál.
Reagovat
Amputace
Tak ono když dostaneš do hry sotva 1/4 míčů, těžko se k nějaké výraznější aktivitě propracovává. Je pochopitelné, že když už po delší době přijde delší výměna, nechceš zase zbytečně riskovat a přijít o šanci kvůli UE. Snad i totálnímu analfabetovi musí být jasné, že takto servírující hráče, navíc v hale, už Nadal ve svém věku porážet nebude. Fascinuje mě, jaké žně z této v kontextu Nadalovy kariéry naprosto nepodstatné a navíc zcela nepřekvapivé porážky někteří FFF mají. To značí, že už jsou skutečně v krizi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám proti tomu nic. Já vsadil na Zvereva, mě bylo jasné, ze má velkou šanci vyhrát.

Což se potvrdilo. Rafa je šampion, ale hala proste nefunguje a nikdy nebude
Reagovat
Herbert_Hoover
Paříž je důležitá s proto koneckonců Rafa hrál. :) Samozřejmě oproti 20 GS nebo 13 RG, případně 1000 výher je to jen velmi dílčí úspěch, ale zase nad tím mávnout rukou nejde. Jeden vítězný turnaj v hale je velká kaňka. Čekal jsem, že prohraje se Sašou, ale přesto člověk tak nějak doufá, že letos už to vyjde...no, životní šanci na titul z Paříže měl v roce 2017, bohužel se Zverevem, Medvědem, Rublevem nebo Tsitsipasem v pavouku ta šance klesala a nebyla velká ani po vyřazení dvou z nich, protože Rafovy výkony byly od prvního kola hrubě za očekáváním.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrajú sa dva turnaje ročne, čiže za 10 rokov kariéry môžeš odohrať 20 turnajov, z toho Paríž je častokrát špičkou foldovaný.

Nedramatizoval by som to.
Reagovat
spaniel
Krasna ukazka kaleni si do ust. Stejny argument si u olympiady zamitl. A dnes se samozrejme potvrdilo, ze Nadal je one trick pony.
Reagovat
smazaný uživatel
Isto, ak nerátame početné Grandslamy z hardu a Wimbledonu, tak je samozrejme one trick pony :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak. 7 GS z 20 odjinud než z Paříže

Olé smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, stále o dva viac ako Federer a len o dva menej ako Djokovic.

Tož..
Reagovat
RF46
GOAT
Reagovat
com
smile
Reagovat
Patik
Zverev robí problémy celej Big 3
Reagovat
Fandina
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist