Medveděv v Paříži porazil Raonice a poprvé v sezoně postoupil do finále

7. 11. 2020, 14:00
Aktuality 81
ATP PAŘÍŽ - Daniil Medveděv v pařížské hale Bercy porazil Kanaďana Milose Raonice a poprvé od loňské října postoupil do finále. O 8. titul, z toho třetí z turnajů Masters 1000, se čtyřiadvacetiletý Rus utká s Němcem Alexanderem Zverevem.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv si jediné letošní semifinále zahrál na US Open. Po něm se dostal do útlumu, když ze sedmi zápasů odešel čtyřikrát jako poražený. Před vyvrcholením sezony ale prý znovu našel motivaci, což tento týden potvrzuje.

Maximem 24letého Rusa na halovém Masters 1000 v Paříži bylo druhé kolo, letos však ve francouzské metropoli ukončil 13 měsíců dlouhé čekání na finále. Cesto do něj se dostal přes Kevina Andersona, Alexe de Minaura, Diega Schwartzmana a v dnešním semifinále ho nezastavil ani Milos Raonic.

Medveděv zvítězil 6-4 7-6 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0. Zatímco v prvním setu ztratil po svém podáni jen čtyři míčky, druhá sada už byla komplikovanější. Ruský tenista nejprve za stavu 3-4 odvrátil tři brejkboly a za stavu 6-5, kdy podával na postup, poprvé ztratil servis. V tie-breaku ale třetí dějství odmítl. 

"První set jsem měl pod kontrolou, ale ve druhém Milos začal hrát agresivněji a dostal mě do problémů. Jsem moc rád, že jsem ten druhý set zvládl. Kdyby zápas pokračoval, tak by to mohlo dopadnout obráceně," komentoval Medveděv.

Světová pětka Medveděv postoupil do svého 14. finále. Zatímco v loňském roce si v něm zahrál devětkrát, v letošní zkrácené sezoně ho čeká premiéra. Dosud získal sedm titulů, z toho dva na akcích Masters (Cincinnati 2019 a Šanghaj 2019). 

Devětadvacetiletému Raonicovi se v Paříži nepodařilo navázat na finále z roku 2014 a neukončí tak čekání na první titul od ledna 2016, kdy triumfoval v Brisbane. Zároveň přišel o možnost stát se prvním náhradníkem pro Turnaj mistrů.



Medveděv se o třetí trofej z turnajů Masters utká s o rok mladším Alexanderem Zverevem, s nímž vyhrál jediný ze šesti vzájemných duelů. Stalo se tak v jejich jediném střetnutí ve finále loni v Šanghaji, kde ruský tenista získal svůj dosud poslední titul.

23letý Němec Zverev v druhém dnešním semifinále porazil světovou dvojku Rafaela Nadala a vyhrál tak už 12. zápas v řadě.

Medveděv se může stát čtvrtým ruským vítězem Rolex Paris Masters. V minulosti ve Francii triumfovali jeho krajané Marat Safin (2000, 2002, 2004), Nikolaj Davyděnko (2006) a Karen Chačanov (2018).

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.289.970 eur
sobotní výsledky (07. 11. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Zverev (4-Něm.) - Nadal (1-Šp.) 6-4 7-5
Medveděv (3-Rus.) - Raonic (10-Kan.) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

81
Přidat komentář
JCFerrero
Zverev na halu super vykon, tazko mohol s nim nieco Rafa robit to iste ako na TM.
Reagovat
RF46
Chudak Zverev..to nebylo ani na trenink kvalitni, co?
Reagovat
Nola
som rozmyslala, ci tu vobec pisat, ale.... normalne som priala Rafovi, lebo, lebo... dnes hral velku ulohu servis, ale aj tie s r a c k y, co o Sashovi pisu media, chce sa mi zvracat, bez dokazov sudia hraca, podobne to mal Rafa aj Novak... dnes mam pocit, ze internet by mal s k apat a bez netu ziadne media nemozu fungovat, bo sikana neskutocna cez media....smile
Reagovat
svetova.dvojka
Chudák zase mu to nevyšlo...smile
Reagovat
turista
Má 86 titulů. To je málo? Myslím že to je hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
A 85 z pěti turnajů
Reagovat
Amputace
85,5
Reagovat
Patik
Ešte som premýšlal či dám presný výsledok 0:2 na sety tam bol kurz okolo 4-5 ale reku Zverev nemusí mať svoj deň..tak som dal len celkové víťazstvo..parádička..vďaka Rafa ty keď stretneš top hráča na harde to je čistá tutovka..

Inak čo sa dnešného výkonu týka..Zverev lepší takmer v každom aspekte hry..Rafa sa podľa mňa odhlási z Turnaja Majstrov..
Reagovat
Franky
on sa takticky vzdy odhlasuje ked citi ze bude fackovaci panak...taky potkanik spanielsky
Reagovat
Nola
si taky jednoduchy cloviecik, prave kvoli podobnym individuam, mam pocit, ze ludstvo je v totalnych srackach...... smile
Reagovat
Franky
hadaj co...neni takze sa chod vyplakat niekomu kto ti spapa tieto negativne kecy
Reagovat
smazaný uživatel
Franky, 46ka a podobne socky maju dnes Silvester. Treba im to dopriat.
Reagovat
Patik
Hej ja ho síce hejtujem ale zase odtiaľ potiaľ..takéto výrazy už nie..
Reagovat
dako
Po dlhej dobe mi prišlo, že to Rafu snáď ani nebaví. Sem tam sa nejak povzbudil, ale inak vlažný výkon, veľa loptičiek vypúšťal. V podstate hral v tomto móde celý turnaj. V štýle, že ak to vyjde tak je to len plus, ak nie, tak tu nezodriem betón.

Zverev hral dobre, servis na vysokej úrovni, nátlakova hra, málo chýb. No aj napriek dobrému výkonu a na 50 - 60% hrajúcemu Rafovi, o víťazstvo musel bojovať a bolo to tesné.

Rafa sa do TM môže len zlepšiť, táto prehra mu len pomôže. Hlavne na BH strane musí byť rýchlejší a hrať menej slajzov.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
půjde teď David s Rafou na skleničkusmile?
Reagovat
smazaný uživatel
Ani podle mě neměl chut vyhrát, výraz hovořil za vše. Ale já to přeju Sasovi, Nadal to má za sebou; Sasa před sebou, on takové výhry potřebuje
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa musi zlepsit, snad mu táto prehra do Londýna pomoze. Povrch by mu mal sediet o nieco viac.

Zverev, 12 halova vyhra v rade, aj dnes hral dobre, prekvapivo aj v obrane aj psychicky odolný.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na svoji výšku má velmi dobrý pohyb a obranu. S Davidem může jít ještě nahoru. Někdy mívá problém se zakončením, není vždy důrazný, i když má příležitost.
Reagovat
sojka1
videla jsem jen zaver, mne se libil, paradni servis, prehled - udery do protipohybu, sel si pekne dopredu... to stesticko si zaslouzil za odvahu, dobre to bylo, konecne me nevypekl, navnadene jsem pribehla uz pri Felim i Bustickovi a nic z toho nebylo... :-))
Reagovat
Fandina
Jj, Bustička se ve třetím nechal od Rafy rozběhat. Šáša dneska hrál s přehledem. Moc pěkný výkon.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Busta se na konci druhého setu po... A ve třetím měl běhavkusmile
Reagovat
dappe
Já někde četl, že letos tady byl snad rekordně vysoký odskok míčků. Takže to s tím povrchem bych neviděl tak růžově.

Sice jsem viděl jen dnes ten set a půl, ale to podle mě nemůže na nikoho z těch mladších a v hale schopných hráčů stačit. Otázka je, jak moc to vzal vážně, tam je pro vás šance očekávat zlepšení.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime.

Ak TM nevyhra Nadal s Djokovicom, mozeme halu definitivne vyhlasit za prve uzemie, ktoru legendy definitivne stratili.
Reagovat
Franky
ty traged Nadal vyhral jednu halu v zivote...jeho do tohto kontextu vobec nerataj on tam totiz nikdy nepatril...
Reagovat
smazaný uživatel
Cao Franky, dlho si bol zalezený v kanáloch. Vsade dobre, doma naj, chápem.

Az dnes sa ti konečne postavil.
Reagovat
Franky
koment bez urovne...resp. teda hodny tvojej urovni
Reagovat
Tomas_Smid_fan
W: 34:16
Reagovat
Tomas_Smid_fan
:17smile
Reagovat
Franky
Rafa je velky saso na povrchoch okrem antuky...pride jeden lepsi super a poruca sa v 2setoch :D boze jak toto drevo moze mat 20GS...
Reagovat
woody
Tohle me nejvic dojima.. kdyz anonimni clovek na foru napise o jednom z nejlepsich sportovcu historie,ze je traged...
Reagovat
Franky
najlepsi antukar historie...
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Amputace
Rafa ale na BH dnes hrozně slaboučký... a těmi slajzy už mě začíná vytáčet...
Reagovat
mahycek
Že by Nadal potřetí otočil ?? To by
byl haluzák, protože by to bylo
Zverevovou blbostí. To by byl kašpar..
Reagovat
Amputace
:D Jj, Zverevovou blbostí. Protože neudržel 85% prvního servisu celý zápas.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nesmysl, zápas rozhodně není jen o servisusmile
Reagovat
dappe
Možná tím, že úplně zbytečně dramatizuje zápas, ve kterém má jasně navrch?
Reagovat
Amputace
Chceš mi říct, že v mezihře je jasně lepší? Já bych teda vůbec neřekl... První set byl prakticky jen o jeho servisu, který byl naprosto nehratelný. Druhý set - zdá se - už si uhrál i v mezihře, ale bylo to dost vyrovnané.
Reagovat
dappe
Já to viděl od stavu 4:3 v prvním setu a přišlo mi to na jednu bránu. Druhému setu by odpovídalo spíše 6:2. Ukázalo se to i od stavu 4:5, kdy Zverev víceméně bez problému zápas dotáhl.
Reagovat
Amputace
Tak na tomto se opravdu neshodneme. Viděl jsem něco jiného.
Reagovat
dappe
V pohodě. Já souhlasím s tím, že při hodnocení jednotlivých aspektů hry to zase tak jasný zápas nebyl a určitě bych to nenazval demolicí. Celkově ale vyhrál Zverev hladce a mohl vyhrát ještě výraznějším výsledkem.
Reagovat
Amputace
Stejně jako mohl úplně v klidu ten druhý set prohrát v TB, kdyby na něj došlo. Na servisu byl s dalekým předstihem lepší Zverev, v mezihře to bylo vyrovnané (i když už i v tomto ohledu měl ke konci Zverev navrh). Krásně bylo vidět, jak podstatný byl pro tento zápas Zverevův servis (80%+ je neskutečné číslo) v momentě, kdy párkrát v řadě první servis netrefil, hned o podání přišel. Hned v další servis hře se ale dokázal zklidnit a vše bylo při starém. Zkrátka soupeř s tak mocným servisem, který navíc konstantně trefuje prakticky celý zápas, už bude pro 34letého Rafu na rychlém povrchu prakticky nehratelný. Dříve by uhrál alespoň většinu těch výměn, kdy se mu podaří po prvním servisu soupeře míč zreturnovat a rozehrát do delší výměny. Dnes už ani to neplatí. Nemůže zkrátka vyhrávat zápasy, ve kterých ho soupeř drtí esy a přímými body z bodání a v delších výměnách je to pade na pade...
Reagovat
woody
To pises ted po zklamani z dnesniho vykonu. Ale to dela hodne ta hala.

Lehce pomalejsi povrch, venkovni prostredi a uz to takova jizda Zvereva nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, hala a vonkajsi hard je celkom diametrálny rozdiel.
Reagovat
Amputace
Jasně no. Ale ten dnešní Zverevův servis byl vážně ultrabrutální. Věřím, že podstatně mladší Nadal by měl problém, natož ten současný.
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios, Muller, Zverev 2x, Rosol. Vsetc

Ked niekto dokaze s Nadalom urobit 2.5 priameho bodu za servis gem,ma vzdy sancu.

Nadal tak nastupuje do kazdeho druheho gemu na prijme za stavu 0:30 alebo 0:40.
Reagovat
smazaný uživatel
A přesně proto slaví 99.9% úspěchu na antuce, která zpomaluje tenis.

Rychlý a opravdový tenis Nadal nikdy neuměl
Reagovat
smazaný uživatel
Nie.

Práve preto slavi uspech vsade inde :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cize opravdový tenis je vlastne len servis, jeden úder z celej pestrofarbnej palety tenisovych schopnosti..

Je to presne naopak, ty myslitel.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Napsal sis tu odpověď sám: ve výměnách vyrovnání a ke konci (v podstatě obou setů) už lepší Zvíře. Kdyby byl důraznější a víc využíval šance jit zakončit na síť, byl by rozdíl výraznější.
Reagovat
woody
A už nepustí. Papa Sašosmile

Skoda ze jsem dal na obrat pri kurzu za 2,5 a ne za 9 kterej byl pred chvilkou
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 2:4, 0:40 by uz ale tá stavka bola nezmyselná, si myslim.
Reagovat
woody
Za tohohle stavu musel byt jeste vetsi smile
Reagovat
woody
Tak
Jsem to zakřiklsmile
Reagovat
Amputace
Hm. Poprvé netrefil 4 první servisy z 5ti a hned je to o něčem jiném :) Tak hlavně teď Rafo potvrď.
Reagovat
Amputace
Ten druhý servis má teda Saša ultimátně slaboučký... Škoda, že přes něj dnes nemusí hrát častěji :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev trochu slabsia chvilka. Ale Nadal vrátil aj dvakrát prvy servis, co bolo pre gem klucové.

Dobry nápad posunut sa na returne spat.
Reagovat
ttopi
První soupeř a Rafa končí. Tak uvidíme na Finals.
Reagovat
Mantra
demolice live smile
Reagovat
Amputace
Jaká demolice? Když pomineš esa nebo přímé body z podání, je to v mezihře velmi vyrovnaný zápas.
Reagovat
Amputace
Toto Nadal zahrál strašně připo.sraně. Škoda. Asi jediná šance na obrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej no.

Rafa to zahral konzervativne, ved v dlhej vymene by mal mat viac.

Ale Zverev dnes fakt dobry, nemal ziadny black out.
Reagovat
woody
Souhlas. Mel to mlatit. Sance byla
Reagovat
peek
Automatista nezapomene před podáním kromě toho svýho rituálu dvakrát šlápnout na nápis Paris, slušná kompulze.smile
Reagovat
woody
Ted sance smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa uz chyta returny v prvej rade tribúny a hned ich vráti viac.

Toto je cesta, aj do najblizsieho haloveho zapasu, mozno v Londyne
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na tvrším povrchu zkrátka funguje líp tvrdší hra, to je přímá úměrasmile Zvíře si dojde pro vítězství, pokud zbytečně nezakopne. A rozhodně nejde jen o rozdíl v podání. Rafa se dostává do problémů i na svém servu...
Reagovat
Amputace
Jo, protože jde Nadal polovinu svého servisu přes druhé podání, takže se častěji dostává Zverev do výměn. Když jde přes druhý servis Zverev, vypadá to podobně. Stačil by krátký výpadek Zvereva na servisu a mohlo by to být hned o něčem jiném, ale na nic takového to bohužel vůbec nevypadá.
Reagovat
Alien
Sašo Zvereve do toho! Sašo Zvereve do toho!
Reagovat
Amputace
Tak asi hotovo. Ten poslední gem Nadal pos.ral solidně.
Reagovat
smazaný uživatel
Sasa je nehratelny
Reagovat
Amputace
Jen na servisu. Ve výměnách úplně v pohodě hratelný. Navíc když už se teda poštěstilo a Saša šel přes druhé podání, Nadal ho několikrát dokázal okamžitě zatlačit solidním returnem. Ale proti 80ti procentům servisu takové úrovně se dá hrát těžko.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev tahá seriu 11-12 halovych vyhier a do Londyna ide s najlepsou formou.

Myslim, ze BiG2 ho do skupiny dostat nechce.

Zverev je ale velmi náladový, nemyslim si, ze toto je uplne jeho standard, jeho hra sa dokaze rozpadnut, skoda, ze v zapase neprehrával.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen na servisu. Ve výměnách úplně v pohodě hratelný. Navíc když už se teda poštěstilo a Saša šel přes druhé podání, Nadal ho několikrát dokázal okamžitě zatlačit solidním returnem. Ale proti 80ti procentům servisu takové úrovně se dá hrát těžko.
Reagovat
woody
Otoči dnes Nadal?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal od BL celkom dobre, ale Zverev na servise nehratelný. To je klasické prášenie kobercov.

Nadal by sa na returne mohol samozrejme zlepsit, podla mna stoji prilis blizko, chce ho hrat aktivne, ale nefunguje to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak az teraz si ustupil na returne, a vyzera to lepsie. Ale mozno uz neskoro.
Reagovat
woody
Jj zrovna jsem to zapnul a stal az u reklam smile Ale stejne ma Zverev 50 % servisu ktere nadal nedokazal vratit, to je brutal...
Reagovat
smazaný uživatel
Už asi dotočil
Reagovat
smazaný uživatel
Saša 82% first serve.

Rafa zatím na ten return nemusí ani chodit.
Reagovat
annah
On to dělá schválně. Vždycky se na začátku nechá brejknout nebo prohraje set, aby to pořádně zdramatizoval. Od teď už pojede jak nabroušená pila. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist