Nadal: Rád bych hrál tak dlouho, aby si to syn pamatoval. Ale asi to nevyjde

26. 4., 10:24
Aktuality 47
Rafael Nadal (37) doufá, že vydrží hrát ještě tak dlouho, aby si ho jeho syn pamatoval na kurtu. Bývalý první hráč světa a vítěz 22 grandslamů však podle agentury Reuters přiznal, že čas je proti němu.
Profily hráčů
Rafael Nadal se synem (© Profimedia)

Nadal vynechal skoro celou minulou sezonu a i v probíhajícím ročníku ho trápí problémy s kyčlí. Po pauze se vrátil minulý týden v Barceloně a nyní startuje v Madridu, kde ho z tribuny sleduje manželka s ročním synem Rafaelem.

"Moc bych si přál, abych vydržel hrát tak dlouho, aby na mě měl vzpomínku, jak hraju tenis. To by byla pro mě i pro rodinu velká věc. Ale s největší pravděpodobností to nevyjde," řekl Nadal, který už několikrát naznačil, že probíhající sezona bude jeho poslední.

Nadalův syn se narodil 8. října 2022, od té doby španělský tenista hraje teprve sedmý turnaj. Během té doby jen jednou vyhrál dva zápasy po sobě. V sobotu ho v Madridu čeká ve druhém kole Australan Alex de Minaur, s nímž prohrál minulý týden v Barceloně.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
paddy
Rady odborníků přeměním na nejlepší řešení. smile
Nejlépe je si pořídit děti už v patnácti. smile
Až trochu odrostou, okolo šesti let, tak se otec okolo 21 let se může naplno věnovat kariéře.
Další výhoda je, že na konci kariéry může hrát se synem debl, příp. mix s dcerou.
Reagovat
Pe3k
To se mi málem stalo. V 15 ti jsem měl mimořádně atraktivní holku a když začínáš se sexem neumíš ovládat své tělo atp. no a v té době kondomy jen tak někde nebyly, musel sem jet do Ostravy do nějakého marketu a to byl zase pro mě trapas...
Reagovat
Rafaela
Proč by si něco takového neměl přát? Každý z nás by chtěl, aby potomek viděl to, co bylo v dobrém určující pro život rodičů. A ty hloupě poznámky bych si na místě rejpalů rozmyslela. Kdo z Vás, resp, který běžný hráč na okruhu dokázal tolik, co Nadal? Tak mlčte! Moc jich není a mezi rejpaly ani jeden, že?
Reagovat
PTP
Vaše jméno zde používané ospravedlňuje trochu nervózní reakce na jemné špílce ostatních přispěvatelů
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Už někdo vydal almanach nešťastných Nadalových výroků?
U něj platí mlčeti platina
Reagovat
Rafaela
A kdy bude vydán almanach Vaší hlouposti?
Reagovat
australan.tenis


Bože, to je klaun.

Nebyl jsi dodatečně dobrý hráč na to, abys propojil kariéru a rodinný život a teď tu budeš plakat ty hekno?

Jenom mě mrzí, že se turnaj hraje v tak špatný čas. Nebudu vstávat na jeho zápasy ve tři hodiny ráno. I když vidět ho, jak ho Jannick či Carlitos zničí by bylo tuze příjemné. No, alespoň highlights to jistí.

Jinak včera jsem zde psal ze srandy... Co bude dalšího s Nadullem vzhledem k tomu, že je zde denně zbytečný článek o něm.... A vida.... Redakce nezklamala. Možná se vážně dočkáme i toho posledního kakání v tenisovém areálu ATP.
Reagovat
Amputace
Spíš nebyl dostatečný sobec na to, aby si pořídil děcka v době, kdy je na tutáč jisté, že na ně bude mít nanejvýš tak 10% času.
Reagovat
Rafaela
Bože, Vy jste klaun! A ještě k tomu nevycválaný a nechápavý.
Reagovat
PTP
Tak nějakej okresní přebor na Mallorce může dát i za 5 let
Reagovat
Rafaela
A který přebor dáte Vy? Na Hlupačce?
Reagovat
PTP
Náhodou já jsem okresní přeborník zamlada
Reagovat
kolapse
Holt, Rafi, i tohle musíš Djokerovi závidět
Reagovat
Rafaela
On mu nezávidí. Djoker stojí neustále jednou nohou na hranici rozvodu, každou chvíli to tam Pepé musí rovnat. Myslíte, že mu závidí ty výbuchy vzteku? Určitě ne!
Reagovat
Nola
LOL, Rafaeoli sa tentokrat vydava za zenu, to ma podrz
Reagovat
annah
No jo, Rafo, tos měl s počínáním dětí začít dřív.
Roger říkával to samé - že by chtěl, aby si ho děti pamatovaly v aktivní tenisové akci na tour. Jemu se to povedlo. Když končil, všechny čtyři děti už byly velké.
Reagovat
Nola
FH vzdy tvrdil, ze na deti ma Rafa cas kludne aj po ukonceni kariery, zrejme bol toho nazoru aj Rafa. Deti su velka zodpovednost a asi rozptyluju pozornost hraca, tak by sa nemal velmi ztazovat, kedze zrejme sam to tak naplanoval.
Reagovat
annah
Tak tak.
Reagovat
Amputace
No jo. Rogera sice mohly děti vidět hrát, na druhé straně doma ho neviděly skoro vůbec.
Reagovat
Nola
ved ich vlacil casto po turnajoch, alebo si nepamatas jeho deti v hladisku? netvrdim, ze je to idealne, ale kedy je u tenistu idealny cas mat dieta? Precitaj si hlavne clanok, a potom reaguj, to Rafa sa stazuje, ze by chcel vidiet syna/ktory to uz vnima/ v hladisku pri prebereni trofeje...
Reagovat
Rafaela
No, ono to ty děti stejně nezajímá. Radši by si hrály s autíčky nebo jezdily vláčkem. Sedí v hledišti, tu slávu stejně nechápou. Výsledek je úplně stejný, jakoby tam nikdy nebyly. Ne nadarmo mají na Wimbledonu děti do 5 let vstup zakázaný.
Reagovat
Amputace
Kde je to stěžování?

Naopak já u Nadala cením, že si dítě pořídil až na sklonku kariéry a ne ve svém primu, kdy by prostě chtě nechtě výchovu toho dítěte musel šidit. Ten výsměch a kritika, že má dítě pozdě, je totálně iracionální. Jen řekl, že by byl rád, kdyby ho syn viděl hrát, ale pravděpodobně to nevyjde. Naprosto rozumné zhodnocení situace, kde v tom vidíš stěžování, to asi chápeš jenom ty.

Že je vláčil po turnajích... Jo, to pro ty děti musely být super zážitky, sedět v pěti letech 4 hodiny někde na stadionu a čumět na dva pinkající chlápky. Úplně už vidím, jak tohle nějaké dítě baví. Jistě, Mirka řekne, podívej, tatínek, dítě to zaujme, ale za deset minut už by si stejně nejradši někde hrálo. Také to neustálé cestování - pro dítě vyloženě optimální podmínky. Domov, jak má být. Ale hlavně, že Rafa má dítě pozdě, to je nejdůležitější a na to si ukažme.
Reagovat
Nola
omg, ked sme pri tom vlaceni po turnajoch, hadaj kto vlani trepal do Australie svoje batola? Mozno nebol v hladisku, ale taky prelet cez pol zemegule bude asi to prave orechove
Reagovat
Amputace
Nola ve víru argumentace.

Jo, ale alespoň tak neprožije celé dětství, včetně těch let, která jsou nejdůležitější pro formování osobnosti a osvojování sociální inteligence. Rafa letos ukončí kariéru, nahrabáno mít bude, zajištěný domov také, dítěti budou dva roky a bude se moct jeho výchově plně věnovat.
Reagovat
PTP
Je chlapec pravák nebo levák?
Reagovat
Nola
Amputka ma deti?
Reagovat
PTP
Rafael Jr.
Reagovat
Amputace
Jak to souvisí? Řešíme situaci, kterou velmi pravděpodobně nikdo z nás nezná, i pokud děti má - tedy že vrcholový, mediálně známý sportovec, podřizující drtivou většinu času kariéře, si v nejlepším sportovním věku pořídí děti a dále se věnuje kariéře. K tomu nemusím mít pět dětí, aby mi bylo jasné, že to asi není úplná ideálka. Naopak na tom, pořídit si dítě na sklonku kariéry, nevidím vůbec nic špatného nebo něco, co by mělo tomu dítěti nějak ublížit.
Reagovat
australan.tenis
Aneb jak dlouhým příspěvkem o ho*ně sdělit, že nemáš děti. Gratuluji. Demagogu.
Reagovat
Amputace
Ježišmaječka, tobě trotlíku se jde jenom smát. Že na mě vůbec reaguješ, je pro mě svým způsobem poctou. Díky
Reagovat
Patik
No zrovna Nadal si tie deti mohol spraviť hneď v úvode kariéry veď každú sezónu bol minimálne pol roka doma na riti "zranený".. každopádne v týchto prípadoch je myslím si že jedno kedy si tie deti hráči spravili áno tie detí budú mať možno menej spomienok na detstvo s otcom ale na druhej strane budú zabezpečeni do konca života a aj deti ich detí..určite medzi turnajmi trávili čas s rodinou neboli otcom úplne zanedbané a po ukončení kariéry to tým deťom môžu vynahradiť akýmkoľvek spôsobom spoločnými dovolenkami v akejkoľvek destinácií dopriať im luxus a materiálne veci ktoré si zmyslia a ako bonus budú mať ešte svetoznámeho tatka športovú legendu čiže to aj pochopia a ešte budú vďačne keď budú mať všade výhody.
Reagovat
Amputace
Hele, v pohodě, celkem tě beru, nejsi úplný kok.o.t jako ten nade mnou, ale vůbec nechápu, na co vlastně reaguješ... Respektive co z toho, co jsem napsal, vlastně rozporuješ. Co je na tom, že si Nadal udělal dítě na sklonku kariéry špatně ve srovnání s tím, že si ty děti udělali Djokovič či Federer už ve vrcholných fázích své kariéry, čímž pádem - už z logiky věci - na ně nemohli mít čas?
Reagovat
Patik
Nerozporujem v podstate v ničom to ako si kto a kedy poriadi deti je každého osobná vec..či Nadal či ostatní hráči snáď najlepšie vedia kedy je vhodný čas..len reagujem nato že keď si spraví dieťa na sklonku kariéry nemôže čakať že si ho to dieťa bude pamätať na turnaji..želal by si to ale bohužiaľ pokiaľ neplánuje hrať aspoň 5 6 ďalších rokov má asi smolu..ja len toľko k tomu.
Reagovat
Amputace
A on to čeká? Však jasně sám řekl, že je to velmi nepravděpodobné.
Reagovat
Patik
No ja som z toho teda nadobudol dojem akoby si to stále želal..ak je s tým zmierený formuloval by som to inak
Reagovat
Amputace
A přát si to snad nemůže, na tom je něco špatného? Zároveň ale dodává, že je to nepravděpodobné. Asi jako kdyby řekl, přál bych si vyhrát ještě 3 GS, ale vím, že to není reálné. Nechápu, co zrovna na tomto za mě naprosto střízlivém Nadalově výroku může někoho pohoršovat.
Reagovat
Patik
Píše že je to ASI nepravdepodobné..čo by mohlo znamenať akoby mal ešte malú nádej..aspoň tak sa to tu píše ak sa nemýlim..nebudeme to tu rozpitvavat veď je to jedno
Reagovat
Amputace
Ne, neříká ASI nepravděpodobné (což je venkoncem nesmysl), říká, že to "s největší pravděpodobností nevyjde".
Reagovat
Patik
V nadpise je to inak v článku inak.. každopádne ak teda mám slovickarit pokiaľ nechce hrať minimálne ďalších 5 rokov tak by nemal používať ani slovíčko pravdepodobne ale s istotou jasne povedať že sa to nestane.
Reagovat
Amputace
Kolik bylo dětem, když je Roger nebo Novak začali brát na zápasy? (resp. jejich manželky)
Reagovat
Patik
Nemám šajnu 4 5 ?
Reagovat
Amputace
Ty jsi zase kdo, nějakej novej nounejm?
Reagovat
PTP
Už to tady dlouho pozoruji a teď jsem se do toho vložil
Reagovat
Amputace
Přeji hodně štěstí.
Reagovat
dappe
Jak tohle můžeš vědět, to by mě opravdu zajímalo Však v posledních letech kariéry několikrát zmiňoval, že tenisem trávil poměrně málo času, často mluvil o 3 hodinách denně. Mně přijde problematické cestování a neustálá změna prostředí. Ale poukazovat na čas je tak trochu blbost, když ho měl pravděpodobně daleko více než drtivá většina populace.
Reagovat
Amputace
A on měl děti jen v posledních letech kariéry, nebo co? První měl 2009, pokud se nepletu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist