Nadal s Djokovičem v exhibici před Wimbledonem bez problémů vyhráli

23. 6. 2022, 09:46
Aktuality 53
Rafael Nadal si na exhibici v londýnském Hurlingham Clubu zahrál první utkání na trávě po třech letech. V přípravě na Wimbledon, kde bude útočit na letošní třetí grandslamový titul, porazil španělský tenista 6-2 6-3 Švýcara Stana Wawrinku. Návrat na trávu vyšel také obhájci wimbledonského vítězství Novaku Djokovičovi ze Srbska, který smetl 6-2 6-1 Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadal nehrál soutěžní zápas na trávě od semifinálové porážky se Švýcarem Rogerem Federerem ve Wimbledonu 2019. Rok nato se londýnský grandslam kvůli koronaviru nekonal a loňský ročník dvojnásobný šampion kvůli zranění vynechal.

"Už to byla doba, co jsem nehrál na trávě. Jsem už starší, takže nemůžu hrát tolik zápasů. Ale je perfektní, že tady můžu absolvovat pár duelů a získám před Wimbledonem alespoň nějakou zápasovou praxi," pochvaloval si exhibiční akci v Hurlinghamu Nadal.

Šestatřicetiletý Španěl ovládl oba dosavadní letošní grandslamy Australian Open a Roland Garros. Po triumfu v Paříži byl jeho start v Londýně kvůli bolavému chodidlu ohrožen, nicméně po úspěšné radiofrekvenční léčbě Nadal v All England Clubu letos chybět nebude.

V Hurlinghamu, kde ve veteránské sekci hraje i Radek Štěpánek, absolvují Nadal s Djokovičem další zápasy v pátek. Wimbledon začne v pondělí, oba dlouholetí rivalové na něm budou vzhledem k neúčasti Rusa Daniila Medveděva a zraněného Němce Alexandera Zvereva nejvýše nasazenými hráči.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

53
Přidat komentář
stopan
Nadal najvacsi podvodnik a simulant v dejinach tenisu alebo naopak zazračny Nadal??? Jediny sportovec s tolkymi zdravotnymi problemami, ktory sa nepodrobil operacii, jediny profesionalny sportovec ktory jeden tyzden zvazuje o konci kariery, druhy tyzden vyhra grandslam, treti chodi o barlach, za jeden den sa zazracne vylieci a na dalsi hraje v plnej forme.
Reagovat
Rafaeoli25
Musíš to psát všude? Neboj, každý si to přečte, nemusíš to tapetovat pod každým článkem..
Reagovat
D@nny
A proc by to nenapsal, ty si uz konecne uvedom, ze ma kazdy pravo na nazor. Nejlepsi by bylo, aby jsi uz konecne zase skoncil na uzavrenem oddeleni.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty se nauč nejdřív trochu líp česky a teprve pak někoho internuj na uzavřená oddělení, buď od té dobroty smile
Reagovat
D@nny
Jsem Polak, tak me opravdu netrapi, ze neumim 100% cesky. Tebe by naopak melo trapit jak se chovassmile
Reagovat
Rafaeoli25
No já tu rozhodně neplivu na soupeře mého oblíbence, neustále tu nešiju do Federera, Djokovice ani dalších, nezesměšňuju je, ani tady nemám nikoho jako terč nějakých osobních výpadů, hůře urážek. To moralizuj jiné, ne mě, já tyhle věci fakt nedělám.
Reagovat
Amputace
Je povážlivé, že stojíš na straně svéhlavých útoků na nějakého hráče postavených na domněnkách a nepravdách (viz operace) a naopak fanouška, který se toho hráče snaží bránit, otevřeně napadneš. Nepřipadá ti to na zamyšlení?

Navíc ta forma argumentace: každý má právo na názor... Promiň mi to, ale to je dost nízká úroveň. Nicméně kdybys to náhodou nepoznal, to, co píše Rafaeoli, je také jen názor. Všichni píšeme jen názoru. Tudíž proč by na něj Rafaeoli, kterého napadáš, právo mít neměl, a sopan, který tady už měsíc nepřetržitě blije sra.čky na Nadala (dokonce šel tak hluboko, že ty samé blitky někdy kopíruje a dává pod více článků, aby byl ten trolling skutečně celoplošný), na něj názor mít měl? To mě hodně zajímá.
Reagovat
Rafaeoli25
No jo to víš, na to uzavřené oddělení by měl být internován ten, kdo se proti špíně vymezuje, ne ten, kdo jí produkuje. Co k tomu dodat smile
Reagovat
Paixx
Jestli je tady někdo "poslední" kdo by se měl zabývat tím, jak se chová, tak je to Rafaeoli
Reagovat
paddy
dnes asi budou mít lehké spaní, v podvědomí jim určitě bude šrotovat, kam do pavouku nalosují Rosola s Veselým smile smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Nejlepe hned do prvniho kola.
Djoko x Vesely
Nadal x Rosol
Reagovat
soloo
smile
Reagovat
soloo
chteľo by to nejaku haluz napr vyloučeni Nadala za time violation
Reagovat
Patik
Tomu ver.. Hneď prvy servis v prvom kole..Rafael Nadal ready to serve..gem set n match..
Reagovat
soloo
keby empairoval ten černoch a mal by blbý den tak Rafa dozaista by mu dal príležitosť už pri prvom serve smile Ale teraz važne ak bude matchup Kyrg- Nadal byť Kyrgiom tak pri tom každopodavanom natahovani tak urobim to že nie som ready ukazem rukou atd. oplatit Nadalovi stejnou mincou ako on ostatnym smile
Reagovat
Patik
Niečo mi hovorí ze tých najlepších travarov chytí Djokovic a do finále potom len oddychnuteho Nadala.
Reagovat
soloo
pozri, tu v najhoršom prípade vyhra Djoko s Nadalom ako minuly matchup na Wimble čiže tesne 3:2 . A ak srb prehra tak može si za to sam za vyhodenie Vajdy
Reagovat
Patik
Vyzerá ze Angličania chcú do finále Nadala.. Pustili tréningy aj na centr kurt treba spraviť hlinu čím skorej nech mu to trosku spomalia.
Reagovat
Paixx
smilesmile

Tohle je krásný sledovat kluci
Reagovat
Patik
Pokoj..o nič nejde..
Reagovat
Rafaeoli25
Musím říct, že nevím, jestli si pánové dělají legraci nebo je to myšleno vážně. Jestli je to myšleno opravdu vážně, tak už je to zralé na léčení smile
Reagovat
cesc444444
Tak tohle nemuzes myslet snad ani ze srandy borce smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tady to vidíš. A teď bychom mohli my říkat, jak ten los upekli ve prospěch Djoka a jak nenávidí Nadala, všichni ve Wimbledonu. Jenže já nejsem id.ot, který by takové ptákoviny vykládal..
Reagovat
mahycek
Chtělo by to, Nadal vs Rosol v 1 kolesmilesmile
Reagovat
brixner
Pane, vy jste masochista a né malejsmilesmilesmile
Reagovat
Patik
Videl som všetky zápasy exhibície.. A naozaj to všetci poňali ako exhibíciu..Len Nadal tam naletel zničiť Wawrinku..chudák Stan ze sa chce zľahka rozpinkat a za hodinu bol vybavený ..cital som rozhovor s Moyom..zvlastne ako behom mesiaca zmenil frázy barely walk na winning all 4 GS are real. smile
Reagovat
soloo
ten kontrast medzi vyplakavanim a skutocnym ukazanim sa na kurte je veľky jak lamansky pruliv smile
Reagovat
Paixx
Ale vyplakavani lze vidět na tomhle portálu poslední měsíc velmi často. Stačí si najít nick soloo, případně většinu lidí, kteří fandí Djokovi či Federerovi
Reagovat
soloo
tak som zvedavy az sa karta obrati a Rafa bude sekundovať , kto tu bude vyplakávat smile
Reagovat
Rafaeoli25
No vy do něj budete šít ať bude vyhrávat nebo prohrávat, to ani říkat nemusíš. Vám se nezavděčí ničím, vše bude vždy špatně. Když teď prohraje tak to schytá, jak je vlastně neschopnej, když naopak vyhraje všechny čtyři GS, tak bude setřen jako simulant, jehož úspěch nestojí za řeč. Tak co..
Reagovat
Paixx
no tipnul bych, že Rafaeoli bude psát, jak se spokojenej s tím co Rafa za kariréru dokázal a zároveň bude gratulovat Novakovi, případně jiným vítězům (tak jako to dělá vždycky), takže sportovně.

Já za sebe úplně stejně. Akorát vy tady budete nadávat na Nadala, ať už to bude z jakýhokoliv důvodu. Takže v podstatě stejná situace, jako je teďsmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
To jak někteří nerozdýchali to, že má nejvíc GS, je fakt zarážející a nepochopitelné.
Reagovat
dako
Takže aj Novak to poňal ako exhibíciu, a zľahka deklasoval Augera 6:2, 6:1 smile Proste všetko musí byť proti Rafovi. Behom mesiaca oznámili, že liečba zaberá a že absolvuje prípravu. Okrem problému s nohou je na tom fyzicky, aj herne výborne. Tak prečo sa takto nemôžu vyjadrovať, keď liečba očividne zaberá?
Reagovat
Tennisfan77
Wawrinka na trávu nemá, čili tohle není vypovídající vůbec, Felix dostal taky sadu.
Reagovat
Patik
Félix hral včera polovične..mozno ani to nie.
Reagovat
Marduch
Byla by hloupost v přípravě s jedním z hlavních favoritů vytahovat všechny trumfy, kor když koučem je starý lišák Toni smile
Reagovat
Rafaeoli25
Felix je teď asi v útlumu, takže to taky nemá moc hodnotu. Víc ukážou první dvě tři kola.
Reagovat
Tennisfan77
Pokud za útlum považuješ prohru na posledních čtyřech turnajích s pozdějším vítězem, je to good. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak málo platné, prohrávat s Rijthovenem a dostávat od Noleho naloženo na svém nejlepším povrchu by asi neměl.
Reagovat
Patik
Na svojom najlepšom povrchu? Nerozumiem prečo ho furt každý spája s trávou.. Ma tuším jeden titul v kariére z hardu a 9 ci koľko prehratych finále co je polovica hard a pol antuka..mozno jedno stutgart finale.
Reagovat
Tennisfan77
A víš že to byla exhibice kde o nic nešlo že jo? A viděl jsi, jak hrál Rithoven?

Nebo čumíš furt ještě na HL z French Open?
Reagovat
annah
Wimbledon se nejspíš rozhodne mezi nimi...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já tomu jako nevěřící Tomáš nevěřím smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teda nevěřím na společné finále. Možnost, že to může jeden z nich vyhrát je dejme tomu 60%.
Reagovat
Rafaeoli25
Taky si myslím.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak bude zalezet hodne od losu... je treba pockat na zitrek.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jó takovej los, když se rozeběhne, to má málokdo šanci smile Je to přeci jen velký zvíře a je na něj potřeba hodně silná vlčí smečkasmile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D no to taky.
Reagovat
annah
Přesně tak jsem to myslela. Jeden z nich si nejspíš pohár odveze. A nemusí spolu hrat finále.
Reagovat
brixner
Leda že by ho jeden z nich čórnul!
Hlavně nenápadněsmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Grandiózní vstup obou na trávě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist