Nadal s Federerem zahájili antukovou sezonu vítězně

15. 4. 2009, 14:32
Aktuality 29
Španělský tenista Rafael Nadal na turnaji v Monte Carlu úspěšně vykročil za pátým titulem za sebou. Ve druhém kole dnes světová jednička porazila Argentince Chelu 6-2 a 6-3. Dařilo se i Rogeru Federerovi, který ve svém prvním letošním utkání na antuce porazil ve dvou setech Itala Andrease Seppiho.
Rafael Nadal

Rafael Nadal si s Chelou bez větších potíží poradil za hodinu a 28 minut. Dvaadvacetiletý Španěl může v Monte Carlu vyhrát popáté za sebou, což se ještě nikomu nepodařilo. Nadal se navíc může stát první světovou jedničkou po 21 letech, která v Monaku zvítězí. Naposledy se to povedlo Ivanu Lendlovi. V dalším kole čeká Španěla Nicolas Lapentti.

Vydařený vstup do antukového turnaje série Masters má za sebou i Roger Federer. Ten sice původně do tohoto turnaje nechtěl vůbec nastoupit, na poslední chvíli se ale přihlásil a pořadatelé mu udělili divokou kartu. Jeho soupeř s ním odehrál vyrovnanou partii s výjimkou konce prvního a začátku druhého setu. Tehdy Švýcar pěti gamy za sebou a dvěma proměněnými brejkboly utkání zlomil ve svůj prospěch.

"Řekl bych, že to bylo povedené," řekl po utkání spokojený Federer, který stále čeká na premiérový titul v letošní sezoně. "Šlo jen o to, zvyknout si na to a nedělat moc chyb. Měl jsem dobrou sérii na konci prvního a začátku druhého setu - to jsem, myslím, hrál opravdu dobře. Jsem rád, že jsem to zvládl a těším se, že si v dalším zápase zahraju s Wawrinkou."

Jeho krajan Stanislas Wawrinka měl postup do třetího kola o poznání těžší. V souboji s Argentincem Vassallem-Arguellem prohrál první set a ve druhé sadě už prohrával 3-5. Jeho soupeř ale nedokázal dobře rozehrané utkání dotáhnout do vítězného konce; Wawrinka čtyřmi gamy v řadě vývoj druhého setu otočil a v rozhodujícím dějství už nedal Vassallovi šanci.

Úlohy papírových favoritů dnes splnili i téměř všichni nasazení hráči. Španěl Fernando Verdasco neztratil v souboji s Němcem Kohlschreiberem ani jednou servis a za 83 minut zvítězil 6-3 6-4. Osmý nasazený Nikolaj Davyděnko si proti obávanému servismanovi Ivu Karlovičovi vypracoval šestnáct brejkbolů a když čtyři z nich proměnil, vyhrál bez ztráty setu - 6-4 6-3.

K překvapení na úkor nasazeného tenisty došlo jen v duelu mezi turnajovou čtrnáctkou Marinem Čiličem a italským kvalifikantem Fabiem Fogninim, jenž v prvním kole porazil Berdycha. Chorvat si od začátku nedokázal udržet podání, o které v průběhu celého utkání přišel celkem šestkrát. Ve druhém setu dokonce neuhrál jediný game a za pouhých 66 minut prohrál 2-6 0-6.

Do třetího kola postoupil překvapivě také přemožitel Radka Štěpánka Nicolas Lapentti. Ekvádorský tenista po setech 7-6 2-6 7-6 porazil bývalou světovou jedničku Marata Safina a o čtvrtfinále si zahraje s Nadalem.

O vyřazení světové pětky Del Potra se postaral Chorvat Ivan Ljubičič. S Argentincem sice prohrál první sadu 4-6, pak však po setech 6-1 6-4 utkání otočil a postoupil do 3. kola.

Výsledky - Monte Carlo:
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Chela (Arg.) 6:2, 6:3, Federer (2-Švýc.) - Seppi (It.) 6:4, 6:4, Nalbandian (12-Arg.) - Granollers (Šp.) 4:6, 6:3, 6:1, Fognini (It.) - Čilič (14-Chorv.) 6:2, 6:0, Verdasco (7-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:3, 6:4, Davyděnko (8-Rus.) - Karlovič (Chorv.) 6:4, 6:3, Wawrinka (13-Švýc.) - Vassallo Arguello (Arg.) 2:6, 7:5, 6:2, Bolelli (It.) - Tipsarevič (Srb.) 7:5, 6:3, Montaňés (Šp.) - Lisnard (Mon.) 6:2, 6:4, Ljubičič (Chorv.) - Del Potro (5-Arg.) 4:6, 6:1, 6:4, Ferrer (10-Šp.) - Gicquel (Fr.) 6:1, 6:0, Lapentti (Ekv.) - Safin (Rus.) 7:6 (8:6), 2:6, 7:6 (8:6).

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý/Paes (3-ČR/Ind.) - Monaňés/Robredo (Šp.) 2:6, 7:6 (7:5), 10:8.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
no1
chela by smetl seppiho hladce ??? co si kde vyčetl ? omg vidim same chytré příspěvky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, taky bych neřek, že Chela by nějak výrazně vytřel se Seppim na evropské antuce.. před pár lety možná.. ale jsou to jen dohady.
Reagovat
no1
přesně tak souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
je zde vůbec někdo,kdo už není alespoň teenager?vzhledem k úrovni diskuse mám pocit,že mají děcka ve škole opět prázdniny a ventilují tady svá pubertální "moudra"
Reagovat
smazaný uživatel
Sice som na túto tému nereagovala, ale z tvojho príspevku mám taký pocit, že ty nie si žiadny borec a ani žiadny priveľký inteligent. A ajkeby si bol, ajtak ti to toto napíšem. Ak si si nevšimol, tak toto je diskusia a nie nejaká miestnosť, kde si vymieňajú nározy len tí s najvyšším IQ. Ako som tu už neraz spomínala, (a je to tu vám všetkým možno už aj notoricky známe) tak právo vyjadriť svoj názor má každý. A aj preto je svet taký krásny - keby boli len múdry, bola ty tu nuda ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
pravda Nicy... A pravda taky je, že i 12tiletý kluk může být někdy chytřejší než 30tiletý chlap...Ale tak jsme lidi, je jasný, že všichni se sebou nebudem souhlasit, od toho to tady je, aby si ostatní přečetli i jiné názory, než který mají jenom oni sami...a podle toho ten svůj utvrdí nebo pozmění...
Reagovat
smazaný uživatel
je mi 18.No a co že tady chodí teenegeři?Častěji o tom tenisu ví více než 40 letí chlapi.
Reagovat
smazaný uživatel
bože zase debata o ničem,je snad jasné,že po delší době nebudou na antuce ani federer ani nadal drtit všechny od začátku,snad se musí rozehrát,víceméně to platí pro všechny.
Reagovat
a.magerova
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
za to tvoj prispevok do diskusie je uplne neuveritelny a vseci sme v uzase aku myslienku si vytvoril hned diskusia nabera neuveritelny rozmer
Reagovat
smazaný uživatel
jasne, ještě když si tu přidal svoje hovno, tak se tu hned líp dýchá
Reagovat
smazaný uživatel
netreba tu hovna staci ked tu dychas
Reagovat
smazaný uživatel
nechápu o co ti de,nelíbil se ti můj první příspěvek?? dyt to byla pravda:-P tak to bud běž rozchodit ven ,stěžuj si nebo tu napiš další hovno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Utrápené vítězství proti Seppimu, co teprve, až bude hrát třeba s Ferrerem, natož tak s Nadalem, to zas budou výprasky...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
okoune pokud mluvíš o Nadalovi tak nevim kdo hrál lépe jestli Roger nebo ted Nadal.... Roger hrál náhodou dobře a vůbec to nebylo utrápené.... byl trpělivý a čekal na šanci i když na konci nevyužil pár matchbolů.... Na první zápas na antuce to byl skvělý výkon...
Reagovat
smazaný uživatel
okoun: Zatím dostává výprask tvůj mega tiket za pětku s Čiličem :-D
Reagovat
krbik13
okoun: Ty trapko,podla teba hra Federer strasne ked vyhra 6:4?Keby vyhral 6:1 povedal by si ze to mohlo byt lepsie?Vidno ze sa tomu strasne rozumies.Vobec mi nevadi ze fandis Nadalovi ale aspon by si nemusel nadavat na ostatnych tenistov aj ked len totalne skritizujes ich vykon.Takych jak ty by som nakopal do riti lebo ma neuveritelne vedia nasrat.Nesudim to podla jedneho tvojho komentu ale podla vela komentov ktore si sem uz dal tak sa laskavo spametaj.Ale tak co narobime s usoplenym 10 rocnym deckom ktore ma rado opicky....
Reagovat
smazaný uživatel
sroubovak tak to je jasne kto hra v monte carle lepsie nemozes porovnavat seppiho s chellom chella by seppiho zniesol hladko v 2setoch a rogera by minimalne pekne zdrzal myslim ze wawrinka vyradi rogera aj ked mu to neprajem a chcem aby sa mu darilo aby ho tenis zacal zase bavit a skoro nam s rafou predviedol dalsie perfektne finale naj vo W s vytazstvom rafy
Reagovat
smazaný uživatel
No zato ten tvuj příspěvek vypovídá o tvém věku,hlavně ten konec s tou opičkou to fakt může vymyslet jen...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak o tom vyřazení Rogera se Stanem si pak ještě popovídáme...
Reagovat
smazaný uživatel
ok nemyslel som tym ze rogera bude hocikto a hocikde porazat t o urcite nie roger je stale ovela lepsi ale roger nemal mozno ziadnu pripravu na monte carlo a mozno mal v plane sa venovat tento tyzden iba mirke a bez pripravy ktoru asi nemal ziadnu nemoze dostat sa daleko a wawrinka nedavno riadne potrapil rafu aj djokovica tak preco by nemohol vyradit nepripraveneho rogera ?????
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka formu má a na antuce je asi nejsilnější..může to bejt vyrovnaný.
Reagovat
smazaný uživatel
mohl by ho vyřadit ale Roger si tenhle jejich souboj určité pohlídá
Reagovat
krbik13
Ale dobre,ty by si sa zase nemusel zastavat takych co tu vsetkych okrem Nadala kritizuju...ak niesi okoun s inym nickom.
Reagovat
krbik13
To patrilo Secaaovi
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ho nezastávam,on eřek nic sprostého nebo urážlivého proti Rogerovi,ty tu mluvíš o opičkách.
Reagovat
krbik13
Precitaj si jeho komenty aj v inych diskusiach a potom ma tu poucuj o tom ze nanho nenadava,dobre?Nebudem si tu robit nepriatelov kvoli jednemu zasranovi.
Reagovat
a.magerova
Super Roger.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist