Nadal s prázdnou neodletí. S Markem Lopezem vyhráli čtyřhru

21. 3. 2010, 12:56
Aktuality 13
ATP INDIAN WELLS - Na titul ze dvouhry čeká už přes deset měsíců. V Indian Wells vypadl v semifinále, nicméně z Kalifornie Rafael Nadal s prázdnou neodletí. Po boku krajana Marka Lopeze vyhráli soutěž deblistů, když ve finále porazili světové jedničky Nestora se Zimonjičem.
Rafael Nadal a Marc Lopez

Rafael Nadal v Indian Wells neobhájí titul ve dvouhře. V sobotu nečekaně prohrál v semifinále s Ljubičičem, ovšem o pár hodin později se radoval z triumfu ve čtyřhře.

Třiadvacetiletý rodák z Mallorky s o čtyři roky starším krajanem Markem Lopezem nenašli přemožitele. Postupně vyřadili favorizované duo Dlouhý/Paes, dvojice Lopez/Verdasco, Llodra/Ram, Aspelin Hanley a postoupili do finále proti světovým jedničkám Danielu Nestorovi a Nenadu Zimonjičovi.

Kanadsko-srbský pár porazili už ve finále loni v Dauhá, kde si tak Nadal s Markem Lopezem osladili první společný turnaj titulem. Na dalších třech podnicích díru do světa neudělali, v Indian Wells však nečekaně úspěšné tažení dotáhly až do konce.

I ve druhém střetnutí s finalisty z roku 2007 Nestorem a Zimonjičem vyhráli a po výhře 7-6 6-3 slaví druhé turnajové prvenství. Pro Nadala to byl ve čtyřhře celkově šestý titul, na Masters vyhrál už předloni na antuce v Monte Carlu po boku dalšího Španěla Robreda.

"Hrát s Markem je radost. Je to můj dobrý přítel a společně se nám daří," uvedl Nadal. "Po prohře ve dvouhře mě triumf ve čtyřhře velmi potěšil. Vyhrát turnaj je vždy krásné."

"Nikdy jsme o tom ani nepřemýšleli, že bychom tu mohli vyhrát. O to víc jsme šťastnější. Společné zápasy nás baví čím dál víc," pochvaloval si Nadal spolupráci se svým krajanem.

"Je to úžasný týden a mám druhý titul. Já hraju hlavně challengery a tak je pro mě tohle obrovské vítězství. Je to neuvěřitelné. Každý zápas je důležitý a porazit Nestora se Zimonjičem i podruhé, je prostě fantastické," radoval se Marc Lopez, který je ve světovém žebříčku singlistů až na 660. místě. Do první světové stovky se nidky nedostal. V hodnocení deblistů mu patří 88. příčka, nejvýše byl dvaašedesátý.

Nestor v Indian Wells triumfoval celkem čtyřikrát, ovšem vždy po boku Marka Knowlese.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 3.645.000 dolarů)
sobotní výsledky (20. 03. 2010)

Čtyřhra - finále:
Nadal/Marc López (Šp.) - Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) 7-6(8) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jéééj, Rafa má po 11 mesiacoch trofej !!! odteraz mu to bude sypať určite, teda pokiaľ si to neprehrá sám samozrejme :-)
Reagovat
Mercury
Může mi někdo říct proč Rafa po 99% vítězství okusuje trofej pro vítěze? Nijak mě to nepohoršuje a je čistě jeho věc jak své triumfy oslavuje, ale přijde mi to trochu trapné, dělat to pořád dokola.

Pro tupce Barneyho ražení podotýkám, že se nejedná o žádné rýpaní, ale jen o zvědavost.
Reagovat
smazaný uživatel
Vítězný rituál... Ale Merkury, nevytáčí tě spíš ta kombinace Rafana s jakoukoliv trofejí? Že by to ty zuby jenom dorazily?
Případně si z toho nic nedělej, mám u Federera něco podobnýho a ani nemusí kousat ;)))
Reagovat
Mercury
Vůbec ne. Rafa mi ničím nevadí, snad jen tímto rituálem, jinak ho mám docela rád. Takže pro příště si svoje úvahy o tom, jak mě Rafova vítězství vadí nech od cesty. Nejsem tak zatrpklý vůči hráčům, kteří Rogera poráží, jak si možná myslíš.
Reagovat
smazaný uživatel
ajj, že jsem se na to reagování na tebe nevykašlal :D, moje chyba.
Reagovat
Mercury
Stačí, když vynecháš stupidní domněnky, které mají za cíl pouhou provokaci.
Reagovat
Vojtiik
Proc se nadal tlaci do debla, kdyz vi, ze ma porad nejake zraneni? nebylo by lepsi setrit se na jeho hlavni vec, singly? Zkuste mi to pls. nejak osvetlit fanatici, ja tohle nechapu, navic se jeste tedka vracel po zraneni a zas vali zcela nesmyslne i debla...
Reagovat
tito
Nadal se pokouší zakomponovat nové prvky do své hry. Je mu jasné, že díky svým problémům s koleny bude muset zkracovat výměny náběhy na síť. A kde jinde se hru na síti naučit lépe než ve čtyřhře, že? Mimochodem to je jedna z věcí, které se mi na něm líbí - ta snaha na sobě neustále pracovat.( stejně jako u A.Rodicka větší začlenění beckhandu což je vzhledem k tomu, jak dlouho je na okruhu úctyhodné)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, jak napsal tito, ale mě to taky vytáčí a myslim si, že od toho by měly být tréninkový hodiny a ne si ukrajovat čas k odpočinku a síly na turnajích, obzvláště, když ho čeká první větší volno snad v červenci. Rád bych řekl, že "Rafan ví co dělá", ale vzhledem k četnosti zranění mu v tomhle absolutně nedůvěřuju.. ;((
Reagovat
Frantz
Barney: marokanec? Pochopil jsem,ze jde o toho blce viktora od splavu,ale proc marokanec? Prej zvadla kvetina,co je potom jeho milacek elegan,kdyz vandroval po 3. kole
Reagovat
smazaný uživatel
jj taky bych chtěl být taková zvadlá květina, která si po zranění jenom tak odskočí na debla a hned bere titul :DDDD

PS: Maroko - maďaři, rómovia a k.k.ti .)))
Reagovat
smazaný uživatel
no výborně, alespoň menší záplatička na včerejší trhlinu :D

Zdravím mého oblíbeného marokánce od splavu + jeho krajanku pipinku májku, pro které turnaj skončil už před týdnem :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
No, bohužel příliš malá, mě ta včerejší nasr.nost ještě nepřešla :D, vůbec nevim, kdy se budu schopen zase na něj normálně podívat, zatim mi na oči nesmí!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist