Nadal s problémy postoupil. Byl to jeden z mých nejlepších zápasů po zranění, tvrdí

8. 10. 2009, 13:46
Aktuality 28
Nevítězí nijak suverénně, ale vítězí. Španěl Rafael Nadal ani svůj druhý zápas v Pekingu neodehrál bez komplikací, Američan Blake mu stejně jako Baghdatis v úvodním kole sebral set. Za téměř dvě a půl hodiny se ale Nadal radoval z výhry 7-5 6-7 6-3 a postupu do čtvrtfinále.
Rafael Nadal

Přes dvě hodiny potřeboval Rafael Nadal na postup do druhého kola, když mu potíže dělal Kypřan Marcos Baghdatis. Druhý hráč světového žebříčku pak přes dvě hodiny strávil na kurtu i dnes v utkání proti Jamesi Blakeovi.

Nejvýše nasazený hráč, který v Pekingu hraje svůj první turnaj od US Open, mohl mít začátku týdne obavy o svoji kondici, ta ho ale ani dnes nezradila. Blake mu byl v prvním setu vyrovnaným soupeřem, ale doplatil na vlastní nevynucené chyby. Ještě za stavu 5-6 měl dvakrát možnost sebrat Nadalovi servis, Španěl ale neznervózněl a set vyhrál.

K poměrně hladkému postupu pak nakročil ve druhé sadě, kdy znovu sebral Blakeovi servis a za stavu 5-3 měl dokonce mečbol. Ten ovšem neproměnil a když mu Blake brejk dvakrát oplatil, rozhodovalo se v tie-breaku, který pro sebe získal Američan v poměru 7:4.

Ani ve třetím setu Blake nepřestával tlačit na světovou dvojku, která v rozhodujícím dějství musela odvracet tři brejkboly. Rozhodují moment přišel za stavu 4-3, kdy americký tenista dvojchybou daroval Nadalovi své podání. Ten pak už žádné drama nepřipustil a čistou hrou dotáhl zápas do vítězného konce.

Nadal: Hrál jsem dobře
Světová dvojka si po utkání pochvalovala svůj výkon a ukázala, že je po zraněních fyzicky v pořádku. "Celý zápas jsem cítil, že hraji dobře. Byl to jeden z mých nejlepších zápasů po zranění kolen," řekl Nadal.

"Výhra ve třech setech člověku zvedne sebevědomí, ale mnohem více mě povzbudilo, jak jsem hrál," dodal Španěl.

Jeho příštím soupeřem bude další bývalá světová jednička Marat Safin. Ruský tenista sice po letošní sezoně pověsí raketu na hřebík, blížící se konec kariéry ale negativní vliv na jeho výkony nemá. Tedy alespoň ne v Pekingu, kde po Josem Acasusovi vyřadil bez ztráty setu i turnajovou sedmičku Fernanda Gonzaleze.

Pro Safina je to teprvé podruhé v sezoně, kdy postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP, poprvé se mu to podařilo v Los Angeles.

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 2,1 milionu dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Blake (USA) 7:5, 6:7 (4:7), 6:3, Safin (Rus.) - Gonzalez (7-Chile) 6:3, 6:4, Ljubičič (Chorv.) - Kubot (Pol.) 7:6 (8:6), 4:6, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý, Kohlschreiber (ČR/Něm.) - Kubot, Marach (Pol./Rak.) 6:3, 6:4.

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já doufám ve finále mých dvou nejoblíbenějších tenistů, takže Novak-Marat, ale to by musel Marat hrát každý zápas jako dneska a v to už nevěřím, dneska se nějak dobře vyspal, skvěle podával, rozdával tvrdé údery od základní čáry a byl přesný i na síťi, zkrátka Marat tak z před 3 let, ale takhle hraje bohužel tak 1 z 5 zápasů
Reagovat
smazaný uživatel
Barney, zase ti niekto "skopiroval" prispevok na diskusii idnes?
Zeby zase nahoda a zase tvoj prispevok? Len tu poslednu vetu zabudli...
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A091008_104435_tenis_rou
Reagovat
smazaný uživatel
ááá zase nějakej ubožáček elegánskej nemá co na práci a tak se snaží vysírat, že? Jak že se to říká - Kdo nejvíc křičí, od toho to fičí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ubozacek neubozacek, aspon nemenim nicky podla potreby. A najviac tu vzdycky kricis ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj Barney, ten kretén, co to píše na idnes, je beztak federerovec, schválně koukni, co píše tady :)
http://sport.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A090806_125915_tenis_bur
Reagovat
smazaný uživatel
mno tak až pochopíš tu moji odpověď, tak to zkus znovu, ty natvrdlá pindo
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, je to retardovaný elegánovec, nebo spíš retardovaná, která se tady snaží udělat rozruch a naivně si myslí, že jí to tady někdo sežere, že yavanna?
Reagovat
smazaný uživatel
Barney toto bolo slabe, cakala som viac od teba.
Reagovat
smazaný uživatel
no nechápavá jseš, redardovaná taky a připosraná z elegána zrovna tak! Tohle je typický výblitek chorého elegánovského mozku:

Headhunter 06.08.2009 18:34
jeho nikdo za pitomce označovat nemusí, všichni ví, že Nandal je lehce retardovaný prosťáček. Se divim, že vůbec spočítal ty procenta;-D Až se vratí stejně už nikdy žádnej grandslam nevyhraje, Fedex ho vydrtí, tak že si utrhne meniskus jak nebude stíhat. A pak konečně tahle bukvi.čka navždy vypadne ze světa tenisu..
Reagovat
smazaný uživatel
takze tveho... a taky te miluju barney...stlasne moc
Reagovat
smazaný uživatel
ale musíš uznat, že jsem to uhodnul hezky, že se 100pro jedná o nějakého vymaštěného elegánovce, že? Je totiž evidentní, že Fedouš má svoje fanatické fandy převážně imbecilní, tohle celý je toho víc než zdárným příkladem! A kolega Bary tě moc pěkně usvědčil :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, snad mi nechces povedat, ze si tak rychlo nasiel prispevok spred dvoch mesiacov...Teda "kolega" Bary.
Reagovat
smazaný uživatel
si myslíš, že jsem jedinej člověk na světě, co nemá rád elegána, respektive jeho imbecilní fanatic fans? Když už se tak horlivě snažíš vyšetřovat, tak si napiš adminovi, ten ti to podle IP potvrdí, ty knedlo :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jo diky za tip.A hezky se mi s tebou povidalo. Caaaauuu
Reagovat
smazaný uživatel
Hele :), děvče ;), jak to že to na toho našeho Barneyho vždycky vytáhneš ty ....? Já teda nevím, ale to by snad ten Barney musel bejt úplně blbej, aby UŽ ZASE kopíroval svoje příspěvky pod jiným nickem a ještě do toho začal homošišlat... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ten turnaj vyhra novak a chcem aby bol vo finale s nadalom aby tam bol dobry kurz
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělě, Marat ukázal, ež stále ještě tenis hrát nezapomněl, jen to chce více snahy. Problém je v tom, že zápas jako tenhle zahraje tak jeden z pěti, snad aspoň Rafu potrápí, výborně.Jinak Blake hrál parádně
Reagovat
smazaný uživatel
Blake si to jednoznačně projel sám, ve třetím při podání Rafy 0-40 a 0-30 ale důležité balony nedokázal zahrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Až tak? Že si to Blake prohrál sám, že to Rafa sám neuhrál? Jejej, Blake není hráčem, s kterým by měl mít velký problémy...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hrál Blake aledobře, tvrdě a přesně
Reagovat
smazaný uživatel
Děs, bída a utrpení to dneska bylo! V druhé sadě šel Rafa 2x podávat na vítězství, z toho v jedné hře 2 dvojchyby a celkem 3 neproměněný mečboly, následně pak v tiebreaku prohrával 0:5! Doufám, že se Safinem už to bude z jeho strany trochu jinej level .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já to neviděl. Barney v čem je problém, dělá nevynucený? Hůř se hejbe? Velký problémy se servisem nebo to bylo ojedinělý těch pár deblů? Ztratil tu jeho šťávu?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to videl. Nadal byl takovy ospalejsi nez tradicne, ale nijak hrozne rozhodne nehral. Vsak to bylo teprve druhe kolo, jeho formu proveri az dalsi faze turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad se dá dohromady, zítra má Safina, tomu bude fandit asi většina diváků, tak snad se probere. Byla by to škoda, soupeři hratelní až do finále..
Reagovat
smazaný uživatel
viděl jsem jen ten konec druhýho setu, takže těžko říct! Nejvíc co mě vždycky dokáže zvednout ze židle je, když Blake při svým servisu teče 0:30, vidina brejku už je víc než reálnná a Rafa jeho druhý podání (slaboučký na jistotu) returnuje do sítě, anebo do outu! No a dál klasika - Rafovo nic moc 1. podání, o druhým ani nemluvě, ale to už je známá bolest
Reagovat
smazaný uživatel
Ja Nadalovi nefandim, takze by to pro me zas az takova skoda nebyla. :)
Nicmene nefandim ani Safinovi, tak si hlavne preju, at je to koukatelny zapas... coz se, myslim, vyplni...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jó, jestli nepředvádí Rafa svůj optimální výkon a je k poražení, tak ať je to Safin... Nicméně, budu doufat, že je ještě nerozehraný :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist