Nadal se odhlásil i z Masters v Římě. Před Roland Garros dává přednost tréninku

5. 5. 2023, 19:18
Aktuality 4
Rafael Nadal po zranění kyčelního svalu není ani po téměř čtyřech měsících připraven na návrat do turnajového kolotoče. 36letý Španěl se dnes odhlásil z antukového turnaje ATP Masters 1000 v Římě, kde měl příští týden útočit již na 11. triumf a absolvovat generálku na French Open.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadal v úvodu roku prožil svůj nejhorší vstup do sezony, když prohrál 3 ze 4 zápasů, a navíc si ve druhém kole Australian Open přivodil zranění druhého stupně v kyčelním svalu.

Podle prvních vyšetření měl být mimo hru 6 až 8 týdnů, ale rekonvalescence nejde podle plánu. I když už několik týdnů alespoň trénuje, do turnajového kolotoče se nevrací ani po více než tříměsíční absenci.

"S lítostí musím oznámit, že nebudu schopný hrát ani v Římě. Všichni víte, jak moc mě to bolí, když přicházím o další z turnajů, které jsou pro mě tak důležité. A to jak profesionálně, tak osobně kvůli italským fanouškům," oznámil dnes Nadal na sociálních sítích své odhlášení z turnaje Masters 1000 v Římě.

"Přestože v posledních dnech došlo ke zlepšení, tak tréninkový výpadek je příliš velký. A protože mi bude chvíli trvat, než se do toho zase dostanu, musím dát přednost přípravě," dodal 36letý Španěl. Předloni v italské metropoli slavil již 10. triumf, loni vypadl v osmifinále s Denisem Shapovalovem.

Před vrcholem antukové sezony na Roland Garros, které startuje 28. května, tak Nadal s největší pravděpodobností neodehraje žádný 'přípravný' turnaj. Loni v Paříži získal už čtrnáctý tamní titul a s 22 grandslamovými triumfy se dělí o historický rekord se Srbem Novakem Djokovičem.

Ve světovém žebříčku rodák z Mallorky vypadl minulý měsíc kvůli zranění po osmnácti letech z Top 10 a aktuálně je čtrnáctý.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Martan1
Asi má tolik špatný to chodidlo, že by víc než jeden turnaj už nedal. Je to smutné, když ještě vůle a fyzička je ale chabrus noha to nedovolí. Kyčlí to pravděpodobně není. Nejdůležitější a zásadní problém je to chodidlo. To ostatní je jen omáčka, která to má maskovat.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hm, asi si to chodidlo Rafa neumyl no. smile To je pak všechno zle.
Reagovat
Marduch
Zauraduje i tentokrát Dr. Injectues?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist