Nadal se sedmý rok v řadě kvalifikoval na Turnaj mistrů

9. 6. 2011, 01:30
Aktuality 26
Účast na listopadovém Turnaji mistrů mají jistou oba vítězové letošních grandslamů. Šampiona Australian Open Djokoviče do Londýna doprovodí také král Roland Garros Rafael Nadal, který se na prestižní turnaj na závěr sezony kvalifikoval sedmý rok po sobě.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Djokovič si letenku do Londýna zajistil už v květnu, neboť vyhrál sedm úvodních turnajů sezony. Druhým jistým účastníkem Turnaje mistrů je vítěz French Open Rafael Nadal

The O2 Arena v Londýně"Hrát v Londýně je vždycky radost. Je to fantastické město a O2 stadium je jednou z nejhezčích hal na světě. Minulý rok to pro mě byl skvělý turnaj, hrál jsem ve finále, ve velmi emotivním zápase. Jsem šťastný, že jsem se znovu kvalifikoval a můžu se vrátit zpět," řekl první muž světového žebříčku, jenž z posledních sedmi turnajů vyválčil tři tituly a čtyři finálové porážky - vždy od Djokoviče.

Španělský tenista se na podnik pro osm nejlepších tenistů uplynulé sezony kvalifikoval posedmé v řadě, startovat však bude teprve popáté. V letech 2005 a 2008 chyběl kvůli zranění. Trofej pro vítěze Turnaje mistrů Nadalovi zatím chybí, nejlepšího výsledku dosáhl loňskou porážkou ve finále se Švýcarem Federerem.

Hala The O2 Areny v LondýněPětadvacetiletý rodák z Malorky, který v pondělí zakulatí počet týdnů v čele světové žebříčku na 100, hraje tento týden shodou okolností v Londýně. Na trávě v Queen`s Clubu se připravuje na obhajobu titulu ve Wimbledonu. Nadal má již za sebou úspěšný vstup do turnaje, o čtvrtfinále si zahraje se Štěpánkem.

Letošní ročník Turnaje mistrů se koná od 20. do 27. listopadu v londýnské hale The O2.

Průběžné pořadí na cestě na Turnaj mistrů (6. červnu 2011):

1. Djokovič (Srb.) 7.695 bodů
2. Nadal (Šp.) 6.390
3. Federer (Švýc.) 3.820
4. Ferrer (Šp.) 2.965
5. Murray (Brit.) 2.750
6. Söderling (Švéd.) 1.990
7. Almagro (Šp.) 1.610
8. Berdych (ČR) 1.540
----------------
9. Del Potro (Arg.) 1.465
10. Gasquet (Fr.) 1.270

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Frantz
V tom pripade je Olympiada jeste vic nez grandslam,kdyz takovy hrac,jako elegan na ni nedokazal uspet :-) On vlastne nedokazal uspet ani na RG,krome 09,kde vsichmi vime jak slepej k houslim prisel,takze RG je hned v zavesu za Olympiadou :-D
Reagovat
Frantz
Reakce na rozumbradu majora Borovicku to samozrejme mela by ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
si zase přišel mačkat uhry, co se mu dělají na mozku z nedostatku sexu. Nechápe, že by to neměl dělat na veřejnosti, protože ostatním se z toho zvedá žaludek. Našel by tady někdo, kdo by dokázal přeložit jeho bláboly z hotentotštiny do češtiny, aby se k nim bylo možno smysluplně vyjádřit?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jinak ale vítězství na OH je samozřejmě víc než vítězství na grandslamovém turnaji, protože čistě statisticky je šestnáctinásobně nižší šance získat zlato z OH než GS titul. Pan Frantz ale používá termín "grandslam", což označuje vítězství na všech čtyřech GS turnajích, pokud možno v jednom roce. To je zase podle mne více než zlato z Olympiády. A v jednom roce to nedokázali ani takoví hráči jako Federer, Nadal, Agassi, Sampras, Borg, Lendl, McEnroe a dalšítenisoví velikáni... Takže pan Frantz samozřejmě nemá pravdu, i když si snaživě vymáčkl nejmíň polovinu mozku.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš hlouposti. Grandslam a grandslamový jsou běžné používané termíny. V češtině se to rozlišuje (s výjimkou některých internetových plácalů):

Grandslam je jeden z těch čtyř turnajů.
Grand Slam získal Laver v letech 1962 a 1969.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mám to tedy takto chápat jako oficiální překlad z Frantzovy hotentotštiny, když jste si tak blízcí?
Reagovat
smazaný uživatel
kazdy hrac z předních pozic žebřičku si stežuje na přetíženost turnaju !!!! uz po US open vetšina zvolní a rekapituluje... Jakysi turnajek "mistrů je pouze komerce jako Prase ! Je to soutěž, kterou můžete vyhrat i v případě DVOU PROHER !!!!! a pouze na 2 sety !!!!! Nevim kolik přesne, ale bodů tam je méně !!! Jste uplně vylízaný
Reagovat
Stan_Borowitz
je tam za vítězství v turnaji 1500 bodů, tedy tolik co za jeden Masters 1000 a jeden Masters 500. Argument, že se hraje jen na dva sety, je absurdní, vzhledem k tomu, že na dva sety se hrají všechny turnaje Masters. Krom toho se tam jako na běžných turnajích nehraje první tři až čtyři kola s tréningovými soupeři, ale s absolutní špičkou, což mu přidává na obtížnosti. Není tam tedy žádný čas na rozehrání. Proto se první kola hrají ve skupinách. O náročnosti turnaje svědčí mimo jiné to, že ani takový hráč jako Rafael Nadal v něm nedokázal zatím uspět.
Reagovat
smazaný uživatel
A i kdyby vítěz 2x ve skupině prohrál, jak píšeš, získal by bodů 1100.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám mimochodem za to, že právě fakt, že Nadal tento turnaj zatím nikdy nedokázal vyhrát, stojí v pozadí absurdních snad devadesátdevítky snížit prestiž tohoto turnaje. Tento turnaj byl ve skutečnosti vždy pátým nejprestižnějším turnajem hned po grandslamech.
Reagovat
smazaný uživatel
tak hochu, za pátej "grandslam byl povazovan vzdy kejbyskejn (miami) !!!! Ano, bejvaval hodnotny - uz jím není !!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Možná tak organizátory toho turnaje samotnýho. A to tak do začátku 90. let, kdy tam muži hráli na tři vítězné sety a hrála se tam mj. i smíšená čtyřhra. Jinak to nikdo nikdy nebral vážně a dnes to není o nic víc prestižnější turnaj než Indian Wells nebo Montreal / Toronto.

A já jsem navíc neřekl, že je to "pátý grandslam", nýbrž že je to pátý nejvýznamnější mužský turnaj hned po grandslamech. A myslel jsem tím turnaje v běžné sezoně (ne Olympiádu).
Reagovat
smazaný uživatel
Otazka: Z kolikateho mista žebříčku se zučastil Štepanek turnaje mistru a proč ??????? To byl evidentni nezajem dalšich jinych o tento turnajek !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím přesně, proč v daném roce dělal náhradníka zrovna Štěpánek (27. hráč na žebř.), ale každopádně i kdyby to bylo z důvodu, že výše postavení hráči nechtěli dělat náhradníka, neukazuje to podle mě nic o prestižnosti daného turnaje.

Koneckonců, není vůbec jisté, zda si náhradník vůbec nějaký zápas zahraje.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono to místo se uvolnilo nějak úplně na poslední chvíli, takže se tam opravdu nikomu nechtělo letět přes půl světa. Štěpánek byl zrovna na dovolené v Thajsku, tak souhlasil. Bylo to dokonce tak narychlo, že první zápas nebo dva hrál s vypůjčenou raketou od Djokoviče a v ponožkách půjčených od Murraye, protože jeho věci z ČR nedorazily včas.
Reagovat
smazaný uživatel
kde se tam zas vzal Berdych? :O
Reagovat
VlS
Jako provokace tedy nic moc. Podívej se na web a najdi si výsledky race 2010 a tam najdeš odpověď, pak jsi párkrát přepiš na papír, aby jsi si to zapamatoval a aby jsi se nemusel příště tak hloupě ptát.
Reagovat
Stan_Borowitz
neměl TM váhu, tak by se asi na něm nedalo nasbírat víc bodů než na kterémkoli turnaji Masters, že. Významem je jednoznačně hned za GS turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
uz davno ten turnaj nama takovou vahu jako tenkrat.... uz je to jen turnajek poloraněnych a pretiženych primadon na ! dva sety ! Do Činy se nedavno uz ani vetsině nechtělo...muzou bejt radi ze je to v Evrope
Reagovat
smazaný uživatel
Vôbec s tým nesúhlasím, Turnaj majstrov je právoplatné vyvrcholenie sezóny - keby sa tam hráčom nechcelo chodiť, vzdávali by sa účasti - v roku 2010 tam šli všetci a v roku 2009 chýbal len Roddick ..
A pre mna je to aj vyvrcholenie halovej sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj keď finále by sa mohlo/malo hrať na 3 víťazné sety.
Reagovat
smazaný uživatel
možna snad jen ....."vyvrcholenie halovej sezóny. To je všetko !
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nepletu, tak je tento turnaj vyhlášen jako neoficiální MS jednotlivců, takže důležitost určitě má.
Reagovat
VlS
Podle http://tennislive.free.fr/race je pořadí jinak, Tomáš je sedmý, osmý je Delpo a Almagro je devátý
Reagovat
LubosZabloudil
To je ale průběžně aktualizované pořadí, nyní již k 9. červnu ;)
Reagovat
VlS
Janže takové bylo i před těmito turnaji, Almagro žádné body neztratil a Berdych ani Delpo zatím žádné nezískal. Podle mě tam má Almagro započteno trochu moc výsledků z turnajů 250
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist