Suverén Djokovič má jistotu startu na Turnaji mistrů

17. 5. 2011, 08:33
Aktuality 0
Novak Djokovič je teprve druhým tenistou od roku 1990, který si ještě před startem druhého grandslamu sezony zajistil už účast na Turnaji mistrů.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič od loňské porážky v semifinále Turnaje mistrů s Federerem vyhrál už 39 zápasů v řadě- na konci minulé sezony dvěma body pomohl Srbsku k triumfu v Davis Cupu a letos ovládl všech sedm turnajů, do kterých nastoupil: Australian Open, Dubajj, Indian Wells, Miami, Bělehrad, Madrid a Řím.

Třiadvacetiletý Srb je suverénem letošní sezony a sedmi tituly si ještě před French Open zajistil účast na Turnaji mistrů, kde se na konci roku sejde osm nejlepších tenistů uplynulé sezony. Za posledních 21 let měl start na prestižním turnaji, který se letos koná od 20. listopadu v Londýně, jistý ještě před druhým grandslamovým turnajem roku pouze on a Rafael Nadal.

Právě španělského tenistu bude chtít během nadcházejícího Roland Garros sesadit z postu světové jedničky. Djokovič v Paříži potřebuje postoupit do finále, nebo jeho rival nesmí obhájit titul.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist