Nadal si French Open nenechá ujít, pod jednou podmínkou

2. 6. 2020, 14:15
Aktuality 17
Rafael Nadal by měl na přelomu září a října útočit na rekordní 13. triumf na French Open. Antukový grandslam ale stále nemá jisté, že se letos bude konat. Pokud by přece jen na jeho uskutečnění došlo, antukový král je připraven na pařížské antuce hrát. Má ale jednu podmínku.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadal loni svůj nejoblíbenější turnaj ovládl a slavil rekordní 12. triumf. V této době mohl útočit na 13. Pohár mušketýrů, jenže kvůli koronavirové přestávce se antukový grandslam přesunul na přelom září a října. Pořadatelé French Open ale stále nemají nic jistého, termín se ještě může změnit a stále se neví, jaká opatření budou nutná, aby se letošní ročník mohl uskutečnit.

Nadal si nicméně případný start na French Open nenechá ujít, ovšem pod jednou podmínkou. Antukový král chce, aby byly podmínky pro všechny hráče stejné a bylo zajištěno bezpečí všech přítomných. "V tuto chvíli je zdraví to nejdůležitější, musíme být opatrní. Pokud budou pořadatelé French Open schopni zajistit optimální podmínky a zároveň bezpečí nás všech, pak jdu do toho. Pro všechny ale musí platit stejné podmínky, všichni budou moct hrát."

Nadal možná bude mít po restartu sezony, který je v tuto chvíli naplánován na začátek srpna, pořádně napilno. Pokud se totiž US Open uskuteční ve stanoveném termínu, začne French Open hned týden po jeho skončení. Rodák z Manacoru loni oba grandslamy vyhrál, tudíž by obhajoval 4 000 bodů. Navíc není vyloučeno, že se před startem French Open neodehraje některý z antukových Masters, například v Římě, kde loni rovněž triumfoval.

Hovoří se proto o tom, že by například US Open obětoval, aby byl stoprocentně připravený na French Open, kde má největší šanci vyrovnat rekord Rogera Federera v počtu grandslamových trofejí.

Urychlit návrat tenisového dění by mohlo konání turnajů za zavřenými dveřmi, jako je tomu nyní například ve fotbale. "Je samozřejmě možné hrát bez diváků. Pokud se mě ptáte, zda se mi tahle varianta zamlouvá, tak ne. Nic nemůže nahradit atmosféru, kterou vytváří právě publikum."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kamil úplne mimo.

Vraj Nadal vynechá USO, aby sa setril na FO.

Dajte prosim vas niekto tomu chlapcovi tabletku.
Reagovat
Cico93
Kamilovi ten Nadal tiež nedá spávať.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši ten Váš retardovaný Rafa fanclub je to nejlepší, co internet vyzvracel za poslední dekádu.

Kamil: Konkrétně Rafa vyhrál USO i FO a pochybuji, že by hrál obojí na dvou různých površích

Forehand: Vraj Nadal vynechá USO, aby sa setril na FO

Tvá představivost nemá fakt meze, zkus tohle a pak vyfoť zprávu.

https://www.navstevalekara.sk/lekari/psychiater--psychiatria-s11017/bratislavsky-kraj-k300/bratislava-5-o504/petrzalka-m1015.html
Reagovat
tommr
Nadal jako obvykle plácá blbosti a klade si podmínku, kterou organizátoři můžou jen těžko splnit, protože nemůžou nijak ovlivnit možnosti přípravy hráčů v různých zemích světa ...
Reagovat
FulnekUltras
myslí spíš zajištění na místě - no faktem je, že už se z toho všeho letos stává pěkný guláš
Reagovat
ttopi
Organizátoři prohlásí, že ze své strany udělali maximum, zbytek závisí na možnostech samotných hráčů. A FO může začít.
Reagovat
safi1313
Tommr jako obvykle plácá blbosti :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to sračka.

To chcou jako nasrat všechny turnaje do měsíce, nebo co? Konkrétně Rafa vyhrál USO i FO a pochybuji, že by hrál obojí na dvou různých površích, brutálně by riskoval zranění, ještě v jeho věku a opotřebovanosti.

Regulérně mu vezmou možnost obhájit body a 1 GS, tím pádem bude USO bez obhájce, teď další část hráčů bude chtít hrát FO.

Nedokážu si to představit, vážně ne. Každý z těch GS příjde o hodně hráčů a ještě se bude hrát bez fanoušků.

Je to h0vno, nehrál bych do ledna. Tohle vše totálně zkurví, zasraný populismus a lidská nenažranost.
Reagovat
FulnekUltras
a to ještě lidi blbnou jakousi pofidérní vidinou vakcíny ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=8vfMTmLm2Q4
Reagovat
paddy
snad se to jako obvykle izoluje
úmrtnost 66%
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/v-kongu-propukla-epidemie-eboly-40326265#seq_no=7&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=IPV9narlhWM-202006021345&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
Reagovat
FulnekUltras
jsem to před chvílí četl - a bylo mi jasné, že nezklameš ;-)
Reagovat
misa
Je to blázen.
Reagovat
paddy
Reagovat
smazaný uživatel
Antukový král chce, aby byly podmínky pro všechny hráče stejné

Není se čeho bát, podmínky jsou vždy stejné. Ty vždy na centru, přisypat antuku a v případě těžšího soupeře v dalším kole mu protáhneme zápas na dva dny tak, ať odpočívá max. 18 hodin a ty min. 48.

O fair play se není třeba obávat.
Reagovat
Kozoroh
A ještě k tomu všemu dostane cenu Stefana Edberga (která ale je v dnešní době stejně falešná).
Reagovat
turista
Tak nějak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ste si pohonkali a od zajtra už budete opat diskusní súperi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist