Nadal si snadno poradil s Južným, nezaváhali ani Federer s Murraym

19. 1. 2015, 07:01
Aktuality 80
Mužská soutěž na Australian Open první den žádný senzační výsledek nepřinesla. Rafael Nadal zvládnul souboj s nepříjemným Rusem Južným a připsal si první letošní výhru. Do druhého kola postoupili bez ztráty setu i Roger Federer, Andy Murray či Grigor Dimitrov.
Rafael Nadal

Úvodní zápas Rafaela Nadala patřil v programu prvního dne Australian Open rozhodně k těm nejostřeji sledovaným. Zdejší šampion z roku 2009 musel loňskou sezonu předčasně ukončit po operaci slepého střeva, a i když začátek nové sezony stihnul, v optimální formě se nevrátil. Na exhibici v Abú Dhabí utrpěl debakl s Murraym a první ostrý zápas v Dauhá prohrál s Němcem Berrerem.

Svůj vstup do úvodního grandslamu roku ale bývalý nejlepší hráč světa zvládnul bez potíží. I když osmadvacetiletý Španěl čelil nebezpečnému Michajlu Južnému, s nímž v minulosti prohrál čtyři z jedenácti vzájemných zápasů, Rusa tentokrát porazil bez ztráty setu i podání.

Nadal v duelu, který na kurtu Roda Lavera trval hodinu a padesát minut, prohrál po svém servisu pouhých osm míčků, nastřílel 37 winnerů a udělal jen 15 nevynucených chyb. Nakonec vyhrál snadno 6-3 6-2 6-2.

"Druhá polovina loňského roku pro mě byla fyzicky i psychicky velmi náročná. A porážka hned na začátku roku, která přišla po náročném období zdravotních problémů mi rozhodně nepomohla. Takže tohle dnešní vítězství je pro mě velmi důležité, hlavně pro mou psychiku. Doufám, že mi dodá sebedůvěru a v dalších zápasech budu hrát dobře," řekl 14násobný grandslamový šampion Nadal.

V dalším kole se utká v prvním vzájemném střetnutí se 112. hráčem světa Timem Smyczekem ze Spojených států. V případném třetím kole pak může narazit na svého přemožitele z Wimbledonu 2012 Lukáš Rosola.

Do druhého kola postoupil bez ztráty setu i druhý nasazený Roger Federer. Švýcar si svou výhru číslo 1001 připsal v duelu s Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu, kterého za necelé dvě hodiny porazil 6-4 6-2 a 7-5.

"Myslím, že zápas měl vysokou úroveň," komentoval utkání Federer, který soupeři nastřílel devět es a po svém prvním podání vyhrál 86 procent výměn. "Lu byl těžkým soupeřem, musel jsem opravdu zabrat. Už jsem s ním dřív hrál, takže jsem věděl, co dokáže. Sezona se pořád rozbíhá a není lehké dostat se do rytmu, hlavně v prvním kole, ale byl to dobrý zápas," dodal zdejší čtyřnásobný vítěz, kterého v dalším kole čeká Simone Bolelli.

Svůj úvodní zápas hladce zvládl také šestý hráč v pavouku Andy Murray. Trojnásobný finalista sice s Indem Yukim Bhambrim přišel dvakrát o servis a ve třetím dějtsví dokonce prohrával 1-4, nakonec ale nepříliš známého soupeře rozehraného z kvalifikace porazil 6-3 6-4 7-6.

"Myslím, že to bylo těžké utkání. (Bhambri) hrál své údery blízko k základní čáře, a i když jsem dobře returnoval, tak se hodně tlačil k síti, u které hrál velmi dobře. Hodně mi to znesnadnil," řekl svěřenec Amélie Mauresmové po výhře, která se rodila více než dvě hodiny.

Murray, který hraje od začátku roku v oblečení nové značky Under Armour, v dalším utkání poměří síly s domácím Marinkem Matosevicem. S Australanem dosud neztratil ani set.

Suverénně zvládl svůj první zápas Grigor Dimitrov, kterému na postup z úvodního kola stačilo pouhých 71 minut stačilo. Bulharský favorit na úvod smetl 6-2 6-3 6-2 Němce Dustina Browna a jako první postoupil do 2. kola mužské dvouhry.

"Věděl jsem, co mám hrát. Myslím, že jsem mu nedal šanci, aby se dostal ke své hře," řekl Dimitrov na adresu soupeře, který v Melbourne ještě nikdy nepostoupil do 2. kola. "Vůbec jsem ho nenechal hrát ty jeho údery a tím jsem mu to trochu znechutil. Jakmile se mi povedlo pár brejků, věděl jsem, že to mám pod kontrolou, ale zároveň že musím zůstat soustředěný," dodal semifinalista loňského Wimbledonu.

Ve druhém kole se střetne se Slovákem Lukášem Lackem, který vyhrál pětisetovou bitvu s Argentincem Maximem Gonzálezem.

Zatím největším překvapením Australian Open je vyřazení turnajové jedenáctky Ernestse Gulbise. Lotyšský tenista dostal v souboji s mladým Australanem Thanasim Kokkinakisem po vyhraném prvním setu "kanára", ale rychle se vzpamatoval, získal třetí sadu a ve čtvrté měl za stavu 5-4 čtyři mečboly. Ani to však favoritovi k postupu nestačilo. Kokkinakis v bouřlivém domácím prostředí udržel podání, vynutil si tie-break a v něm poté rozhodující set. V něm si oba tenisté drželi své servisy až do stavu 8-7; po více než čtyřhodinovém boji Kokkinakis proměnil svůj druhý mečbol a stejně jako před rokem postoupil do druhého kola.

Výsledky - Australian Open - muži (dotace 40 mil. australských dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6:4, 6:2, 7:5
Nadal (3-Šp.) - Južnyj (Rus.) 6:3, 6:2, 6:2
Murray (6-Brit.) - Bhambri (Ind.) 6:3, 6:4, 7:6 (7:3)
Dimitrov (10-Bul.) - Brown (Něm.) 6:2, 6:3, 6:2
Kokkinakis (Aus.) - Gulbis (11-Lot.) 5:7, 6:0, 1:6, 7:6(7:2), 8:6
Anderson (14-JAR) - Schwartzman (Arg.) 7:6 (7:5), 7:5, 5:7, 6:4
Roger-Vasselin (Fr.) - Robredo (15-Šp.) 2:3 skreč
Goffin (20-Belg.) - .Russell (USA) 6:3, 6:3, 5:7, 6:0
Kohlschreiber (22-Něm.) - Mathieu (Fr.) 6:2, 6:2, 6:1
Karlovič (23-Chorv.) - Bemelmans (Belg.) 6:4, 6:2, 6:4
Gasquet (24-Fr.) - Berlocq (Arg.) 7:6 (7:5), 7:5, 5:7, 6:4
Mayer (26-Arg.) - Millman (Austr.) 6:3, 6:3, 6:2
Chardy (29-Fr.) - Čorič (Chorv.) 3:6, 6:4, 7:5, 6:4
Kližan (32-SR) - Ito (Jap.) 7:6 (8:6), 6:2, 6:4
Matosevic (Austr.) - Kudrjavcev (Rus.) 6:4, 6:7 (7:5), 4:6, 7:5, 6:3
Berankis (Lit.) - Sijsling (Niz.) 2:6, 6:4, 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 6:4
Sousa (Portug.) - Thompson (Austr.) 6:4, 7:6 (7:5), 6:4
Seppi (It.) - Istomin (Uzb.) 5:7, 6:3, 2:6, 6:1 6:4
Lacko (SR) - González (Arg.) 4:6, 6:2, 7:5, 6:7 (4:7), 6:1
Duckworth (Austr.) - Kavčič (Slovin.) 6:2, 5:7, 7:6 (9:7), 3:6, 6:2
Smyczek (USA) - Saville (Austr.) 7:6 (7:2), 7:5, 6:4
Baghdatis (Kypr) - Gabašvili (Rus.) 6:2, 6:7 (5:7), 3:6, 6:4, 6:4
Tomic (Austr.) - Kamke (Něm.) 7:5, 6:7 (1:7), 6:3, 6:2
Melzer (Rak.) - Estrella (Dom. rep.) 6:1, 6:4, 6:2
Sela (Izr.) - Struff (Něm.) 6:4, 4:6, 3:6, 6:3, 7:5
Groth (Austr.) - Krajinovič (Srb.) 6:3, 7:6 (7:4), 6:4
Bolelli (It.) - Mónaco (Arg.) 6:3, 3:6, 6:3, 6:1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
smazaný uživatel
Muze mi prosim nekdo napsat, zda pri vsech konstelacich, by mohl Rafan dostat v dalsich kolech nejakeho neprijemneho bombera typu Kyrgiose Isnera atd., zkratka hrace, se kterymi se tak trochu trapi...???...nemam cas studovat pavouka - moc deti :-D Mnohokrat dekuji.
Reagovat
Kozoroh
V 3. kole si na něj může posvítit Rosol ;-)
Reagovat
SwissMaestro
Rosol je konečná :P
Reagovat
slacker
Ktere trasy nebo linky?
Reagovat
Stan_Borowitz
do stanice Touha po dalším GS titulu...
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D
Reagovat
Pe3k
Můžeš být naprosto klidná. Nadal má naprosto ideální los až do finále. Lépe to už ani dopadnout nemohlo.
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa (: ... dosť hladké vitazstvo
Reagovat
Stan_Borowitz
twl, co to jako má být? S takovou to na no. 1 hned tak nevidím...
Reagovat
smazaný uživatel
No možná se jednou dočká, bude jednička na veteránském okruhu - třeba.
Reagovat
smazaný uživatel
Co tam ten Gulba vytvari?? On se nezmeni už. :D
Reagovat
tito
Několik mečbolů a pak prohra v TB. 5 set bude drama.
Reagovat
smazaný uživatel
Ernie je lepší, to že je stav 2:2 je menší zázrak..
Reagovat
tito
Tak to určitě, i když ve čtvrtém se Thanasi zlepšil stran winnerů, zvláště inside out do bekhendu, a je důraznější. No je mi gigina líto, zvlášť když je Ernie proti celé aréně.
Reagovat
Fandina
Grigor dneska super. Byla to rychlovka a mám radost, že vyhrál. A také mám radost z Ríši a pochopitelně Berdi a Lukáše. Jen mě mrzí dneska Jirka Veselý, na Troickeho dneska neměl. Tak příště.
Reagovat
D.A.N
Napsat, že Južný hrál celkem dobře, může napsat jen blázen, jelikož výkon Južného byl doslova tragický!!! A výkon Rafy, bych zdaleka nepřeceňoval.Až dostane někoho aspoň trochu kvalitního soupeře, tak můžeme hodnotit výkon Nadala.
Reagovat
Pe3k
Naprostý souhlas se vším co jsi napsal...Má otázka: kdy dostane alespoň trochu kvalitního soupeře? Až ve čtvrtfinále a tam už jeho výkon může být zase úplně někde jinde...
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, takže to uzavřem, Rafův výkon nestál za řeč neb soupeř stál za pendrek a kdoví jestli hrál aspoň na úrovni Berdycha..nebo Rosola? Řeknem si to za týden v čf :)
Reagovat
Mayo
Ale ved Juznyj mal byt kvalitný super, dokonca tu niektori aj pisali ze by mohol vyhrat, tak aky problém
Reagovat
D.A.N
Já určitě nepsal, že by Južný mohl uspět.Stačí se mrknout na jeho bilanci z loňského roku 19/26 a letošní je 0/4 , čili tušil jsem, že Rafa to bude mít celkem v pohodě...Južný Rafu neměl čím přehrát. Jinak Rafa hral celkem slušně, ale jak již jsem psal dříve Južný byl bezzubý. Uvidíme, jak bude pokračovat dále.
Reagovat
Stan_Borowitz
To byla ale řeč o úplně jiném Južném a úplně jiném Rafovi, bohužel. Tenhle Južnyj by nemohl vyhrát, ani kdyby tenhle Rafa hrál se zavázanýma očima...
Reagovat
D.A.N
Tak nějak :-)))
Reagovat
mahycek
O tom tričku žlutém co má Roger,má to úplně ze stejné kolekce od Nike,jako dnes Rafael. Akorát zepředu má značku Nike na straně,Rafa ji má uprostřed. A na zádech má Roger pruh,Rafa ne. Stejné mají kalhoty,ale každý jinou barvu. Stejné jsou i ponožky,šátky také,akorát v jiné barvě. Co mají jiné, je obutí a rakety samozřejmě.Ta barva Nadalova trika,no nevím,je to jako pěst na voko,nebo růžový panter. Jsem zvědav, jakou oba zvolí barvu,až bud hrát Roger po poledni a Rafa v night sessions. Ted ještě,aby Roger vyhrál ve 3 setech také.Rafaela jsem podcenil,čekal jsem,že stratí set a projel jsem jen 50 kč.Stejně, jak se dívám nyní,tak k Rogerovi více sedí červená, nebo černá i bleděmodrá,ale pořád lepší než ta Rafova růžová.
Reagovat
MorusRubra
Já už chvíli koukám na zápas Gulbis-Kokkinakis a pořád nemůžu uvěřit vlastním očím. Co to má ten Kokkinakis na sobě za pomstu? To ty baby ještě dopadly celkem dobře. A to ještě Serena bude mít zítra na sobě takové nic moc volné triko a šortky.
Reagovat
tito
Tak radši bych měl na sobě to, co Ernie. I z toho důvodu, že se periferně sleduje lépe soupeř, který svítí jak stovka žárovka než ten, který barevně splývá s kurtem. Pochopitelně nevím, jestli tento faktor někteří profesionálové zohledňují. Ale Thanassi má fakt ránu. Zvlášť ty tenisky mne fascinují.
Reagovat
tito
Thanasi
Reagovat
MorusRubra
Kdo všechno v té příšernosti bude hrát? Tomic, Kyrgios, Kokkinakis - kdo všechno je u Nike a bude to mít na sobě?
Reagovat
Denis92
Tento rok na AO maju len jeden outfit na obe sessions. Celkovo to s NIKE kolekciami ide dolu vodou. Casto tie iste vzory, len zmenene farby a hraju v tom istom prilis dlho.
Napr. Roger hral v tej cervenej polokoseli celu zaverecnu cast sezony - Sanghai, Bazilej, Pariz, TM a este aj Brisbane. 5 turnajov v tom istom outfite nehral snad ani na zaciatku kariery..
Reagovat
MorusRubra
Takže ty černo-žluto-bílá trika z velkou fajfkou jsou tréninková? Myslela jsem si, že jedno z nich bude na night session.

http://niketalk.com/t/246178/official-nike-tennis-thread-australian-open-2015/1560
Reagovat
Denis92
Hej, to su len treningove. Rovnako ako to tricko s velkym RF ci symbolom byka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ne že bych růžovou nějak miloval, k němu jde ale jakákoli barva narozdíl od většiny hráčů, to si samozřejmě nemůže oblíknout kdokoli..
Reagovat
mahycek
Dobře Rosol, zvládnul to. Trošku poškádlím,blíží se k Nadalovi.
Reagovat
Stan_Borowitz
překvapil, čekal jsem vyrovnanější průběh setů, 3:1 s jedním tiebreakem. Teď má až do čtvrtfinále tuším volný los, pak přijde zkouška ohněm s Jirkou Veselým.
Reagovat
smazaný uživatel
No může být, já bych si ale docela tipl, že to nemusí být ani s Veselým, ani s Berdychem, ale s Troickim..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, Troicky vypadá, že je v životní formě. Mohl by dojít daleko. Ale kvůli našim doufám, že nedojde...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak s Jirkou to nebude, škoda...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tvoje fundovane prognozy uz radeji vykladej akorat tak hadum v lese, ty Nadalova stopko v prvnim kole :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš fakt prognostik. Youzhny je troska a porazil by ho i podavač míčků. A Veselý už balí kufry.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen úplný bIb si může myslet, že jsem vážně čekal vyřazení Nadala doktorem Južným. Stejně jako postup Veselého do čtvrtfinále. Trocha poškádlení fanfanrafans (fanatických fanoušků Rafy), trocha nadsázky. Chytří pochopili...
Reagovat
Pe3k
Vzhledem k maximálně příznivém pavouku (což je u Nadala již tradice) je Nadal i přes tragickou bilanci za posledního půl roku velký favorit na titul. Je odpočatý a namotivovaný. Pokud papíroví favoriti postoupí tak čtvrtfinále Berdych - ideálka, semifinále Federer (Mura - což pochybuju) další ideálka a finále Novak, který Nadala na gs neporazil už 3 roky a tak celkově jsou finále gs jeho velkou slabinou...Takže Nadal je pro mě favorit na titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, ale s Nolem to takhle zjednodušit nelze, v jejich soubojích se může stát cokoli, každopádně ty čtyři prohry na GS v řadě mohou hrát v psychice obou určitou roli, ale taky nemusí žádnou..
Reagovat
tito
http://espn.go.com/tennis/aus15/story/_/id/12188726/australian-open-novak-djokovic-serena-williams-prevail
doporučuji se podívat na vyjádření expertů před turnajem po rozlosování
Reagovat
smazaný uživatel
Já tipuju na titul Rafu a Máriu, abych řekl pravdu názor expertů mě moc nezajímá, Serenu favorizují před skoro každým slamem a u Rafy se asi moc nepočítá s faktorem famozního návratu :)
Reagovat
Kozoroh
Nebudu teď polemizovat o GS finále na dalších slamech, ale v Austrálii je No1e silný, vždyť před třemi lety dokázal otočit ve finále pátý set proti Nadalovi z 2:4. Dále pak ze čtyř australských finále, do kterých Djoker postoupil, 3x prohrál první set, ale dokázal finálové zápasy otočit a vyhrát.
Pokud dojde na finále Djokovic-Nadal, bude favoritem Srb.
Reagovat
Pe3k
Ano AO je pro Noleho zdaleka nejlepší gs, to snad ví každý, ale i přesto, finále gs obecně moc nezvládá, i loni ve W vyhrál s pomocí všech svatých a po zápase mu šlo na očích vidět, že tomu sám ani nevěřil...Nole by byl favorit, pokud by měl lehčí los, i když ta těžší cesta může být někdy výhodou. Je to všechno otevřené :)

Každopádně v takovým tričku co má Roger může porazit i Nadala :)
Reagovat
tito
Nole má těžký los?
Reagovat
Denis92
Pre mna je Nadal favorit na finale z dolnej casti pavuka. Ci az na titul to neviem, podla toho ako bude hrat Djokovic.
Nadal sa pasuje do ulohy outsidera, co je po dlhom zraneni celkom pochopitelne, ale spomenme si na jeho navrat v roku 2013..
Nadal zo seba svojimi vyhlaseniami dostava tlak, vravi ze necaka velky vysledok a aj jeho fanusikovia su s tym zrozumeny. Prirovnal by som to k takym Mourinhovskym mindgames.
Nadal ma lahky los a do QF sa v pohode rozohra. Tam ma najprijatelnejsieho supera zo stvorice Berdycha, ktory nanho vobec nevie. No a v semi ma zase Rogera u ktoreho plati to iste..
Reagovat
smazaný uživatel
doktoři ale umí načasovat formu, to se musí nechat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ta záda a zápěstí mu dali dohromady dobře, souhlas :)
Reagovat
smazaný uživatel
No maj to natrénovaný vod cyklistů. Tam zápěstí taky hodně trpí jak se furt vopíraj o ty řídítka.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo no, v Argentině to asi neuměj, chudák DelPo..
Reagovat
smazaný uživatel
Proto je tam cyklistika v plenkách a DelPo na to doplácí :-D
Reagovat
kada.tom
Vamoooos!
Rafa moc pěkně, jsem rád, že zdejším pochybovačům ukázat, že na GS je vždy silný!

A andy taky pěkně :-)
Potěšil mě Bernie :-)
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa!
Reagovat
Cico93
Oprášil som doma video tak snad sa mi to nahralo celé;) večer pozriem.
Reagovat
smazaný uživatel
Youzhny bol určite jednou z 3-4 najhorších variant súpera v prvom kole..Rafa však zo svojej nevýhody urobil výhodu a výhra nad týmto súperom navyše po týmto sposobom, to mu može v kontexte celého turnaja len pomocť..

Lámalo sa to už v prvom sete, kedy sa Rafovi podarilo využiť v poradí tretí BB a vzápätí break potvrdil avšak po odvrátenom BB súpera.:V týchto momentoch bola ešte patrná neistota, ktorá ho v podobných situáciách sprevádzala s Berrerom a Murraym..Od tohto momentu nabral sebavedomie a nad zápasom získal kontrolu.:Predvádzal až prekvapivo spoľahlivo kvalitný tenis, nechýbal deštrukčný FH, a prekvapivé nábehy na sieť..Dnešný výkon určite veľký prísľub do najbližších 14dní..
Reagovat
smazaný uživatel
Držíš se trochu zbytečně při zemi, to byl od poloviny prvního setu prakticky bezchybnej výkon, jeden vítěznej fh za druhym, spolehlivej bh a i z něho winnery, většina úderů až na base, náběhy na síť a bezproblémovej servis, tomu se nedalo vytknout nic..nebo ty myslíš, že jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zas Youzhny hral v druhom sete dosť zle a miestami vyslovene zle..Ale v prvom a treťom sete sa mi to páčilo..Bezchybným výkonom by som to nenazval, no určite je na čom stavať..
Reagovat
smazaný uživatel
Já si stojím za tím, co jsem napsal, chyb bylo absolutní minimum, return vynikající, každý druhý podání byl schopen trestat, snaha rychle zakončovat výměny, dynamika, tohle mi u něj celej loňskej rok až na RG chybělo a teď to tam byla, energie a výbušnost jak zvon..
Reagovat
Roger_Federer
Pane jo..takovy chvalospev:)..Rus 32 let, uplne mimo formu, lonska sezona tragicka, letos odehral 4 zapasy vsecky prohral.To ze kdysi v minulosti dokazal potrapit a vyhrat..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nejde o soupeře, který ale opakuji nehrál špatně, jde o to jak hrál Rafa, to hodnotím..
Reagovat
Roger_Federer
Forehend napsal ze jde o jednu ze 3-4 nejhorsich moznosti/souperu..reaguju a vyvracim to.Nikde nekomentuju Nadaluv vykon.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, ale říkáš, že soupeř stál za kulový, takže z toho vyvozeno Nadalův výkon netřeba přeceňovat..každopádně Južnyj je pořád nepříjemnej soupeř, pokud odevzdá maximum, o což se dnes snažil a s většinou soupeřů by se slušnou pravděpodobností postoupil, pro první kolo určitě kvalitní test..
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic, Kyrgios, Janowicz, Youzhny..Horsí zreb v prvom kole nebol..
Reagovat
Pe3k
Tak teď se místní odborníci můžou směle přiznat. Kdo to tvrdil, že Južný porazí Nadala? :D Myslím, že to byl Steve...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přecenili Južu, ale hlavně totálně podcenili a nesmyslně odepsali Rafu, jakoby nevěděli o koho se jedná, holt když je někdo nepoučitelný, tak mu není pomoci :)
Reagovat
stopan
co je ale pravda,treba si vzdy vzdy do uvahy aj pripravu a formu superov pri predpokladani zapasu. Nadal sa rozohral vo stvorhre a mal nejaky pripravny zapas pred AO 2015, takze az tak nepripraveny nie je, narozdiel od neho Juznyj ma tohtorocnu bilanciu aj s dnesnym zapasom 0-4 , to hovori samo o sebe, a to hral prve tri zapasy s hracmi tretieho sledu. Inac aj tak mi neda, ale Nadal vyfasoval zreb taky, ze do stvrtfinale prakticky nema ziadneho supera s ktorym by nevedel alebo mal problem hrat. To, ze trepol ze si neveri a ze sa neciti favoritom, je len taka strategia ako vzdycky, toto je od neho pocut casto, v tomto na seba nepripusta ziadny tlak medii.
Reagovat
tito
Půl roku nehrál a těch pár zápasů, ke kterým nastoupil projel. To pravděpodobně vše bylo součástí pekelně promyšlené strategie, aby mlžil před AO. Fakt se nezdá. Kutuzov.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to byla pekelně promyšlená strategie, tak by se hned v prvním zápase takhle nepředváděl, aby soupeři věděli hned na začátku, že je v naprostý pohodě, prostě v Abu Dabí a Doha to bral tentokrát čistě jako rozehru a proč ne..
Reagovat
Roger_Federer
Ted bych ti tam zchuti jednu soupl..Ale z ucty k tobe, se zdrzim, pro ted..;)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, navíc tohle tričko je tak dobrý, že s nim ten grandslam prostě musíš vyhrát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naposledy, keď hral v ružovom tak nevyhral RG..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže to už v prvním zápase bylo zřejmý, že neni v pohodě, dnes to byla naprostá paráda, řádil jak černá ruka, o hodně lepší než loni v Austrálii, tohle bylo na úrovni USO 13, tak doufejme, že tentokrát australský prokletí zlomí, barva nehraje roli, nezapojuj do toho pověrčivost :)
Reagovat
stopan
hodnotis formu podla jedneho zapasu, forma sa ukazze az v pripade tazsieho zapasu s hracom Top. Tie vyhlasenie, ze hraje naprosto paradne, lepsie ako v 2013 su smiesne na zaklade jedneho zapasu s hracom, ktory ma bilanciu toho roku 0-4 a je bez formy. To je presne ako ked Barcelone porazi 6-0 ELche a vsetci ju vidia majstrom ligy :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ale Južnyj nehrál špatně, hodnotím ale hlavně výkon Rafy, jeho pohyb a timing byly zcela ideální, opět dobíhal úplně všechno a posílal jeden vítéznej prohoz za druhym i zpoza base, naprostá dominance s častými náběhy na síť, takhle hrál na hardu fakt naposledy na USO předloni, to není žádný přeceňování, jen konstatování faktu..
Reagovat
stopan
Na kurte vzdy hras to co ti super dovoli a dobehovanie a cas na timing zavisi aj od rychlosti a dorazu a celkovo kvality hry supera, Nadalov vykon budem hodnotit az po zapase s top hracom.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidíme až v úterý příští týden :)
Reagovat
tito
Stopan má pravdu, chyby v předchozích zápasech se logicky kupily při rychlejším průběhu a agresivnější hře soupeře. Každopádně jsem rád, že ten první zápas má bez komplikací za sebou a pokud bude takto pokračovat, tak se do formy dostane rychle. Vamos!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s Berrerem se ale nevyhazoval kvůli jeho fantastickýmu tlaku, to je nutno poznamenat, v tom zápase zahrál od druhýho setu tolik UE, že člověk jen zíral, kazil i rutinní fh, na který měl čas..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist