Nadal si v Madridu poradil s kanadským mladíkem. Ferrer odehrál poslední zápas kariéry

8. 5. 2019, 23:37
Aktuality 38
ATP MADRID - Rafael Nadal na domácí půdě v Madridu úspěšně vykročil za prvním letošním finále na antuce, když si poradil s kanadským mladíkem Felixem Augerem-Aliassimem. Poslední turnaj kariéry má za sebou David Ferrer, který nestačil na loňského šampiona Alexandera Zvereva.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal je letos na začátku května poprvé od roku 2004 bez antukového titulu, neboť v Monte Carlu i v Barceloně prohrál v semifinále (s Fogninim a Thiemem). 

Tento týden má šanci ukončit čekání na první triumf od loňského srpna na domácím Masters v Madridu, kde v minulosti pětkrát triumfoval, z toho jednou ještě v hale na tvrdém povrchu (v roce 2005).

Do soutěže vstoupil dvaatřicetiletý Španěl výhrou nad osmnáctiletým Kanaďanem Felixem Augerem-Aliassimem, kterého v prvním vzájemném střetnutí porazil 6-3 6-3.

"Věděl jsem, že už letos na antuce udělal několik dobrých výsledků. Má před sebou velkou budoucnost, takže jsem rád, jak jsem dnešní zápas takticky zvládl," komentoval druhý hráč světa Nadal.

V osmifinále se Nadal střetne s jednadvacetiletým Američanem Francesem Tiafoem (h2h 1-0), s nímž si v lednu poradil na cestě do finále Australian Open. Tiafoe dnes zdolal ve třech setech Němce Philippa Kohlschreibera.

Ferrer v posledním zápase prohrál s obhájcem titulu
Poslední zápas kariéry má za sebou sedmatřicetiletý Španěl David Ferrer. Bývalý třetí hráč světa a finalista Roland Garros, který už před sezonou oznámil, že Madrid bude jeho posledním turnajem, podlehl 4-6 2-6 německému obhájci titulu Alexanderu Zverevovi.

Světová trojka Zverev, který na předchozích šesti turnajích nevyhrál víc jak jeden zápas, se ve svém druhém vystoupení utká s Hubertem Hurkaczem. Dvaadvacetiletý Polák dnes porazil 7-5 6-1 Francouze Lucase Pouillea a včetně kvalifikace vyhrál už osm setů v řadě.



Fabio Fognini po triumfu v Monte Carlu potvrzuje skvělou formu i na dalším antukovém Masters v Madridu. Italský tenista dnes smetl dvakrát 6-2 Australana Johna Millmana a přidal sedmou výhru v řadě. O čtvrtfinále si zahraje s finalistou posledních dvou ročníků Rakušanem Thiemem (h2h 1-2).

Juan Martín Del Potro na svém teprve druhém letošním a prvním turnaji od konce února skončil po úvodním vystoupení. Argentinský tenista, který laboruje s následky loňského zranění kolena, na antukovém Masters v Madridu podlehl 3-6 6-2 5-7 Srbu Laslu Djeremu, když v rozhodující sadě za stavu 5-4 nevyužil mečbol.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7.279.270 dolarů
středeční výsledky (08. 05. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (2-Šp.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6-3 6-3
A. Zverev (3-Něm.) - Ferrer (Šp.) 6-4 6-1
Nišikori (6-Jap.) - Dellien (Bol.) 7-5 7-5
Djere (Srb.) - Del Potro (7-Arg.) 6-3 2-6 7-5
Tsitsipas (8-Řec.) - Mannarino (Fr.) 6-2 7-5
Fognini (10-It.) - Millman (Austr.) 6-2 6-2
Verdasco (Šp.) - Chačanov (11-Rus.) 6-7(4) 6-1 7-5
Monfils (15-Fr.) - Fucsovics (Maď.) 1-6 6-4 6-2
Wawrinka (Švýc.) - Pella (Arg.) 6-3 6-4
Hurkacz (Pol.) - Pouille (Fr.) 7-5 6-1
Tiafoe (USA) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 3-6 6-3
Chardy (Fr.) - Schwartzman (Arg.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
peggy
Davide,dik,dik co jsi pro tenis I divaky udelal.Byl jsi simpaticky hrac a bojoval jsi vzdy do posledniho micku a to I dnes.Hodne stesti!!!
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Kozoroh
Reagovat
Fransoas
Skončil další z velikánů tenisu - David Ferrer.Dost možná velikán by bylo slabé slovo.Byl to vskutku velký sympaťák a také bojovník.Přeji mu v dalším působení ať to bude cokoliv hodně úspěchů.
Reagovat
sojka1
nechapu - Davidek nebude mit svuj clanek??? Jinak vse uz bylo receno, dric, behac, sympatak neskutecny, prave proto me snad ani nenudil.. Hezka a dojemna rozlucka. Ovsem chybela pripominka "Gesta r. 2011".. ze, gigine... :-)))
Takze Davide, dekuji a at se ti dari na GS zivota!
Reagovat
janek_da
pro poradek
https://youtu.be/kXg9JVo7tSk?t=105
Reagovat
sojka1
diky, Janecku, moc pekne, ne? Djokovic ve sve nejfamoznejsi sezone (tusim) uhral 4 gemy.... ;-)
Reagovat
a.magerova
https://tse1.mm.bing.net/th?id=OIP.7DWcj-scLJhN7x-zhxtsZAHaKJ
Reagovat
sojka1
:-)
Reagovat
a.magerova
A tady má svatá španělská trojice... aaaach.... ;-)

https://newballs.files.wordpress.com/2010/05/xl-semanal.jpg?w=396&h=500
Reagovat
sojka1
pana reditele bych hrave ozelela.. vsak vis... :-))
Reagovat
a.magerova
Jj vím, ale byla by TO škoda... ;-)

Ale popravdě bych první sáhla po Tommym... :-)
Reagovat
sojka1
samozrejme! :-)
Reagovat
a.magerova
Tak tak, se samostatným článkem jsem počítala na sto procent... nepochopitelné... :-/
Reagovat
Patik
David bude v tenise chýbať..skvelý tenista..a veľmi milý človek..mrzí ma že nezískal aspoň ten jeden GS..včera so Zverevom som čakal o čosi iný zápas..no veľmi dojemná rozlúčka..položenie čelenky na kurt a ľudia so slzami v očiach..David ale s úsmevom na tvári..dosiahol si toho veľa a ako tvoj fanúšik budem vždy na teba hrdý..a snáď ťa ešte uvidím aspoň v hladisku..no ideálne v lóži ako trénera...muchas gracias Ferru.
Reagovat
smazaný uživatel
David, a napriek tomu goliáš svetového tenisu....700 vyhier, krásne spomienky. Najlepši hráč bez GS, najkonzistentnejsi spaniel a mozno aj druhy najlepsi spaniel historie. Hoci áno, Spanieli maju viac GS vitazov..Moya, Costa, Corretja, Ferrero a najma Bruguera by mohli s tymto tvrdenim nesuhlasit...
Reagovat
spaniel
Taky hrac s jednim z nejnudnejsich stylu vubec. I kdyz velky sympatak.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyhrál GS protože s takovým nudnym grindovanim vyhrál GS jenom Nadal. Na GS musis umět zakončit výměnu, to Ferrer neuměl nikdy. Rafa to uměl tak v roce 2014, od te doby hraje totéž, co Ferrer.
Reagovat
Pe3k
však čím horší styl tím víc se tomu pomatenci líbí...
Reagovat
smazaný uživatel
To je velmi subjektivne a nedá sa to interpretovat ako fakt..Pre niekoho moze byt nudný Karlovic, Isner, Simon, Murray, Djokovic..
Reagovat
Pe3k
ano, tihle su opravdu nudní
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je taky nudný. Jeho zápasy jsou skvěle když prohrává, nebo mu teče do bot, jinak se na to nedá dívat. Takový match s Thiemem nebo Khachanovem na USO byl vzhledově krásný. To je tak vše za posledních několik let.
Reagovat
smazaný uživatel
Najprv som čítal, že kto mohol takú somarinu vypotiť, ale potom som si všimol autora.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik kusů jsi včera vnutil důchodcům v horní dolní?
Reagovat
smazaný uživatel
Za kolko si včera naložil, za euríčko?...Kamil, ty hráč!..
Reagovat
spaniel
Prd, neni to subjektivni. Je to hrac, co krome rychlosti nemel zadnou uderovou zbran. V podstate behal zprava doleva, a s hekanim neustale vracel mice z 99% krizem a delal malo chyb. Neprijemny souper pro nevyrovnane hrace co kopi chyby, pro spicku dobry trenink. Pro me byl skvely oddelovac prumeru od sampionu. S nejlepsimi prakticky nikdy nevyhraval, se slabsimi skoro nikdy neprohraval. Takze kdyz nekdo porazil Davida, stalo za to jej sledovat.
Reagovat
Pe3k
až na to slovo průměr souhlasím, přece jen je řeč o hráčích top 10 a průměrní hráči se pohybují kde? mimo top 100 a níže.
Reagovat
spaniel
Tak predpokladam, ze my sledujeme prevazne hrace top 100, kteri hraji 500, 1000 a GS. To uz bych mohl zachvili psat, ze prumer jsou amateri.
Reagovat
Pe3k
to jsou, pokud slovo průměr znamená průměr
Reagovat
smazaný uživatel
Je to subjektivny, uz len z toho dovodu, ze beh a defenzivá moze byt pre niekoho atraktivnejsi herny prejav, nez winner ci ofenzíva..
Reagovat
Roger_Federer
Borec co hulit prej 30 cigar denně..
Bude mi chybět..
Reagovat
Kozoroh
Nejlepší tenista bez GS titulu je dle mě ?lex Corretja. Vyhrál TM 1998, dosáhl dvou finále na French Open, se Samprasem na USO 1996 sehrál brutální mač, který Pete vyhrál s vypětím všech sil.

Mezi dalšími slavnými španělskými tenisty patří i Manuel Orantes, vítěz USO 1975 a TM 1975, na okruhu ATP získal 36 titulů, v žebříčku nejlepších Španělů určitě patří před Davida; nebo Andres Gimeno, nejstarší vítěz RG (1972). Pokud bychom se podívali před Open éru, nalezli bychom jméno Manuela Santany, prvního španělského vítěze Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Alex dobrý...Ale na AO max 3. kolo, W. max 2.kolo..A v NY jedine QF..

S týmto CV si nemyslim, ze moze aspirovat na titul najlepsi bez GS.

Finále RG dvakrát, Feru len jedenkrát. Ale v ére Nadala, to je treba zmienit.
Reagovat
turista
Santanu jsem nikdy hrát neviděl, Orantese v televizi ano, dokonce v Davis Cupu proti Kodešovi a proti Pálovi myslím v roce 1972. Hrál levou rukou a byl výborný.
Reagovat
Pe3k
rád hážeš perly sviním
Reagovat
a.magerova
Krásný chlap, tenisový dříč.... a ty tvoje hadry jsem vždy obdivovala, nebál ses vzít si na sebe řvavé barvy... tak hezký Život Ti přeji... ;-)

https://static.businessinsider.com/image/538ca10669beddf649fdc367/image.jpg

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/34/David_Ferrer_-_Roland_Garros_2013_-_010.jpg

https://i.pinimg.com/originals/dc/41/8b/dc418b2bb2a622a553c150eae02fd033.jpg

https://d1lfury6i2wx5t.cloudfront.net/images/5c94bf7709.jpeg

https://onehandedbackhands.files.wordpress.com/2015/01/b70vim4iiaeknjh.jpg

http://www.tennisgrandstand.com/wp-content/uploads/2013/03/David-Ferrer.jpg

https://s03.s3c.es/imag/_v2/ecodiario/deportes/225x250/Ferrer-victoria-shanghai-2011-reuters.jpg

https://www.batennisworld.com/wp-content/uploads/2014/03/Rd3_Ferrer.jpg
Reagovat
Gracias_Mendoza
https://imgup.cz/images/2019/05/08/FerruMadrid.jpg
Reagovat
FulnekUltras
ale jednou ten poslední zápas čeká každého. Ty zůstaneš i bez GS v paměti fanoušků víc, než mnozí pochybní frajírci řinčící ještě po letech levnými pouťovými tituly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist