Nadal smetl Del Potra a je v 11. pařížském finále. Zastaví ho Thiem?

8. 6. 2018, 15:45
Aktuality 210
FRENCH OPEN - Rafael Nadal na Roland Garros vyhrál i své 11. semifinále, když smetl nečekaně snadno 3-0 na sety Argentince Juana Martína Del Potra. Ve finále si desetinásobný španělský šampion zahraje o 17. grandslamový titul s Rakušanem Dominicem Thiemem, který je jeho jediným a navíc dvojnásobným antukovým přemožitelem za posledních 25 měsíců.
Rafael Nadal

Rafael Nadal sice ve čtvrtfinále proti Schwartzmanovi přišel o sérii 37 vyhraných setů na Roland Garros a kvůli dešti musel hrát tři dny po sobě, dnes už ale zase pokračoval ve své dominanci. S Argentincem Juanem Martínem Del Potrem si poradil překvapivě rychle a snadno 6-4 6-1 6-2.

Dvaatřicetiletý Španěl v semifinále předvedl téměř bezchybný výkon. Vysoký Argentinec měl šanci na úspěch pouze v první sadě, kdy si vypracoval šest brejkbolů, ale ani jeden neproměnil.

Naopak antukový fenomén Nadal si první příležitosti na zisk soupeřova podání schoval až do desátého gamu. Na rozdíl od Del Potra šancí nepohrdnul a set získal. Od té doby už Mallorčan na kurtu vládl a suverénně dokráčel do jedenáctého pařížského finále, v němž nikdy neprohrál.

"Juan Martín měl v prvním setu hodně šancí a já měl trochu štěstí, že jsem ho vyhrál. Pak už jsem byl agresivnější," uvedl Nadal. "Nebyl bych tu, kdybych stále tvrdě nepracoval, kdybych si neprošel těžkými okamžiky a kdybych se nesoustředil na svou vášeň pro hru. Ale stejně, to, že tady stojím, je něco, o čem jsem nikdy nesnil," řekl Španěl.



Pařížský rekordman Nadal postoupil do svého celkově 24. grandslamového finále a bude v něm usilovat o 17. titul. Jeho sokem bude Rakušan Dominic Thiem, který v prvním semifinále potvrdil roli favorita proti Italovi Marcu Cecchinatovi a může se těšit na první grandslamové finále.

Nadala s Thiemem čeká jubilejní 10. vzájemný zápas a opět na antuce. Zkušenější Španěl vede v celkové bilanci 6-3 a ve dvou duelech na Roland Garros (2014 a 2017) neztratil ani set, ale právě o sedm let mladší Rakušan je jeho jediným antukovým přemožitelem od května 2016 (Řím 2017 a Madrid 2018). Ostatních 51 zápasů na antuce Nadal během uplynulých 25 měsíců vyhrál.  

Nadal v Paříži útočí na rekordní 11. triumf z jednoho grandslamového turnaje, což se v minulosti podařilo pouze Margaret Courtové na domácím Australian Open. Zároveň bojuje také o setrvání na tenisovém trůnu, k čemuž potřebuje obhájit loňský titul. Antukovou bilanci v zápasech na tři vítězné sety má nyní 110-2.

• FRENCH OPEN 2018 •
Paříž, Francie, antuka, 39,197.000 eur
páteční výsledky (08. 06. 2018)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Nadal (1-Šp.) - Del Potro (5-Arg.) 6-4 6-1 6-2
Thiem (7-Rak.) - Cecchinato (It.) 7-5 7-6(10) 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

210
Přidat komentář
Mayo
Golden State Warriors obhájili titul 4-0 na zápasy. Paráda (:
Reagovat
ipko
to už ich ani nemôže baviť vyhrávať, veď je to 3 titul z posledných 4 rokov.. a finále Cleveland-Golden State sa opakuje štvrtýkrát po sebe.. prial som to ako každý rok Lebronovi, ale na Duranta, Curryho a Thompsona jednoducho sám nemá.. ale kľudne mohlo byť aj finále Boston-Houston, aspoň by to už nebol taký stereotyp..
Reagovat
Herbert_Hoover
Jako Real v lize mistrů :) já jsem fanoušek Spurs, ale musím říct, že po jejich vyřazení jsem to přál jednoznačně Houstonu, páč Harden je prostě řízek :)
Reagovat
ipko
Real má 3 triumfy v rade, GS prehralo jedno finále medzi tým s Clevelandom z 3:1 na zápasy.. ale je možné, že to dokážu aj o rok a budú presne ako Real.. Harden je zaujímavá osobnosť so svojou bradou a v tej sérii boli veľmi blízko aby ich vyradili..
Reagovat
Mayo
Basketbal je tímová hra, jasne, že 1 by nič nezmohol. Každopádne keď sa bavíme o "jednému proti viacerým", taký Dirk Nowitzki to v 2010 potom dokázal, keď vyškolil Wade, Bosha a Jamesa. GSW je iný level ale Curry, Thompson a Green sú v tíme od draftu, proste vypracovali sa.
Reagovat
ipko
Dirk je so svojou výškou legendou Dallasu a v tej dobe bol na vrchole formy..
Reagovat
smazaný uživatel
Ak už pre nič iné nemá Nadal vyhrat titul, tak už len pre fakt, že Federer vyhral 17.GS na svojom 52 zúčastnenom Grandslame.

RG18 je Nadalovým 52 GS podujatím a má 16 titulov :)

To by bolo velmi symbolické.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
kada.tom
Tak mi dneska udělali kluci radost, jsem rád, že se Rafa nedal a nakonec Del Potra smáznul a u Doma jsem rád, že to neměl zadarmo, Rafa je úplně jiný level a je dobře, že si prošel těsnými sety, lepší přípravu mít nemohl.

Co se týče finále - Dom si tohle přál, takže doufám, že se namotivuje a že se z tý atmosféry nepotento. S vítězem spokojen budu tak či tak, nicméně Rafa těch pohárů má dost a Domovi bych tenhle extra úspěch moc přál, letos hraje na antuce fakt moc dobře a myslím, že i Rafa to moc dobře ví.
Reagovat
Ma3ek
podla mna hral Dom minulý rok na antuke ovela lepšie tak o triedu a spomenme si aký výprask vtedy schytal v semifinale s Rafom..
Reagovat
smazaný uživatel
Tu ti ale vela ludi povie, ze Thiem hra zivotný tenis, napriek tomu, ze pred rokom siel do SF bez straty setu.

Ja si tiez myslim, ze pred rokom hral Thiem lepší tenis. Zaznemenal len 5 prehier (3xNadal, Djokovic, Goffin) a v zápasoch ktoré vyhral stratil len 3 sety.

Na porovnanie tento rok má 5 prehier (Nadal, Fognini, Zverev, Tsitsipas, Verdasco) a v zápasoch, ktoré vyhral stratil 9 setov. Z toho sa dá vela usudzovat..

Samozrejme, jedným dychom treba dodat, ze aj Rafa sa zhoršil (herne), no vysledkovo to má pred finále RG rovnaké 23/1, teda ako pred rokom..A okrem iného, moj datum narodenia, takze to v nedelu nemoze dopadnut zle, haha..

Navy
Reagovat
Ma3ek
Ano aj Rafa bol minulý rok lepši herne ja to moc neriešim cez vysledky ale skorej z toho čo vidím a celkovo kvalita zápasov minulý rok bolo vela skvelých zápasov už pred RG tento rok iba pár.. Ale zajtra je vrchol najdoležitejší zápas myslím že Rafa každý zápas ukazuje že ked je jednoducho treba pridá stále má rezervy nehrá konštantne fantasticky ako minulý rok ale ked je prinutený tak urobí čo je treba som zvedavý zajtra . Rafa bude určite najlepši zajtra na turnaji Dominik ešte nehral GS finále a je jednoducho slabši hráč plus ked to mentálne nezvládne ja čakám výprask 3:0 a max v jednom sete sa dostane nad 3 gamy.
Reagovat
Marduch
Jaky jsi rok?
Reagovat
Ma3ek
nechápem otázku
Reagovat
Marduch
Byla na Forhanda.
Reagovat
Stan_Borowitz
nejrychlejší úder v tenisu má něco přes 230 km/hod. Schválně si zkuste vygooglit, jaký je rekord v badmintonu. Já jsem byl fakt překvapenej, o kolik je to víc...
Reagovat
Krisboy
Badmintovej míček lítá ze všech raketových sportů nejrychleji, to je známá věc. Přes tři kila to bude určitě.
Reagovat
peRFect
?Badmintonovej míček? :)))) ano,startovací rychlost je u košíčku vysoká,ale také velmi rychle zpomaluje.I florbalový míček lítá rychleji např. než puk,ale raději bys dostal florbalákem,než pukem ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Florbalákem do stehna, to je příjemná záležitost, v minulosti se mi to dělo xkrát do týdne :)) Raději jít dvakrát k zubaři a třikrát ke kadeřníkovi. Ale jasné no..pokud bys pak měl dostat pukem ve florbalové "výstroji", tedy v žádné, tak je to lahoda o to větší.
Reagovat
svetova.dvojka
Třeba hokej je hodně pomalý..., tam je nejrychlejší střela nějakých 109 km/h od Cháry...
Reagovat
Denis92
Charov rekord je 108,8 MP/H, co je 174 KM/H
Reagovat
Labi
to co uvádíš je v mílích ne v km ...takže po přepočtu jsi trochu jinde
Reagovat
svetova.dvojka
jo teď mi to došlo... 109 mph
Reagovat
smazaný uživatel
nevim co nekde pisou, ale za mne jasne odpoved: 1111
na cokoliv:)
Reagovat
smazaný uživatel
Čo považujete za najprenikavejší športový počin, čo sa mužských individuálnych športov týka?..

A ktorý z nich sa prekoná ako posledný a či vobec?

Osobne tam radím:

Boltových 9.58 na 100m.
Phelps a jeho 23 zlatých medailí z OH.
Nadal a jeho 10/11 titulov z RG.

A naozaj si netrúfam predpovedať, čo padne ako prvé. Logicky by to mal byť Bolt, keďže ide "len o jeden deň", ale ten náskok je skoro nedostižný. 20 Federerových titulov je tiež unikátných a ak ich neprekoná Nadal, potom možno nikto.
Reagovat
brixner
Z těch tří jmenovaných...No qurva fix, to je moc těžké rozhodování!
Ale kdybych prostě musel, asi ten pomyslný bod dám Rafovi!
Anebo Messnerovi a Kukuczkovi, ať nežeriem :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Těžko srovnávat, všechno to jsou neuvěřitelné výkony a každý spadá do trochu jiné kategorie.

Jako první podle mne padne Bolt, přece jen pokrok biomedicíny nezastavíš.
Reagovat
Stan_Borowitz
A co bratři Pospíšilové?

Dvacetinásobní mistři světa, v tom 14 (!) let po sobě bez přerušení?
Reagovat
mats23
odpadný šport
Reagovat
Stan_Borowitz
Za to oni nemůžou... stačí, aby se zbláznil nějaký globální sponzor, a do pár let je to jeden z deseti nejsledovanějších sportů a bude se na ně vzpomínat jako na legendy.
Reagovat
smazaný uživatel
Legendy. Napriek tomu, že o ich športe vela ludí nevie. Napriek tomu sa toto priezvisko v tychto anketách často skloňuje.
Reagovat
mats23
všetci sú to frajeri, súhlasím s tým, že rogera resp. rafu nikto nikdy neprekoná
Reagovat
Labi
podle mě nejpronikavější počin není o nějaké dominanci ale o tom,že někdo vzhledem k okolnostem dokázal všechny předčit ...např. hokejový zázrak z Lake Placid 1980
Reagovat
smazaný uživatel
Jednorázové výsledky a kolektívne športy sú samozrejme kategória sama o sebe.

Dominanciu a rekordy určite treba oceniť, práve zdolávanie rekordov ľudí odjakživa fascinovalo..
Reagovat
Krisboy
Díky Stanově reakci jsem si to rozklinul (jinak tě nečtu, sorry...) Za mě nejvíc - Bolt. To mě nepřestává fascinovat, mnohokrát jsem si pouštěl záznam. A který padne nejdřív? To fakt nevím, netroufám si...
Reagovat
Franky
Gretzkeho 2857 bodov v zakl casti NHL je sila...skoro o 1000bodov! od druheho Jagra
Reagovat
smazaný uživatel
Zátopkův triple v Helsinkách 1952 - zlato na 5000, 10000 metrů a v maratonu. Žádnému jinému atletovi se tento záznam nepodařilo zopakovat.

Z tebou navržených jmen bych souhlasil jen s Boltem. Phelpsovi pomáhala šíře disciplín, jaké plavání má, řada sportovců může soutěžit jen v jedné disciplíně. A Nadalova sériová dominance na RG je sice obdivuhodná, ale ve sportu najdeme podobné série - napadá mě Loebova šňůra 9 titulů v ralley.

V tenise bych za nejobdivuhodnější záznam označil Federerových 20 GS titulů a Laverův kalendářní GS z roku 1969.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal sa s Thiemom stretavaju dohromady 10. krát, z toho 10.krát na antuke.

To je velmi kuriózne, vzhladom k tomu, ze Thiem neni úplne marný aj mimo antuku...

Vzhladom na začatú rivalitu by to bola aj škoda prekaziť niečim neoranžovým..
Reagovat
svetova.dvojka
Zná z vás někdo recept na pravý jehněčí kebab ?
Hledal jsem na tureckých webech, ale moudrý jsem z toho moc nebyl...
Reagovat
Carloss
Nadal a Federer - dva borci před kterými byl měl každý člověk smeknout. hrozně inspirativní osobnosti. a asi ti nejlepší tenisté všech dob. je fakt štěstí, že jsem je mohl sledovat. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Svatá pravda, ale přidal bych k nim s klidem ještě Djokoviče, Borga, Lavera a možná Pistol Peta. Kdyby vyhrál ten pos.anej Wimblas, tak určitě i Lendla.
Reagovat
Krisboy
Pistol Peta ne MOŽNÁ, ale URČITĚ :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemá kariérny grandslam... na královskom povrchu nemá ani len finále...
Reagovat
brixner
No já nevím...Není královský povrch tráva?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vládol 6 rokov, mal oproti Federerovi stastie, ze jeho slabina az tak "nekričala", keďže jeho hlavní rivali boli tiež z iného súdka ako antuka, takže aj ked prehrával, tak sa to rozložilo tak akosi kolektívne medzi viacerých.

Ja by som tam Samprasa určite radil. Už len tým ako štýlovo odišiel, vyhral 14GS a to bol oproti RN a RF tak trochu flákač.
Reagovat
smazaný uživatel
Netvrdil bych, že Sampras byl v porovnání s RF a RN flakačem. Pokud narážíš na odchod v 31 letech, v té době to nebylo až tak neobvyklé, např. Becker skončil v necelých 32 letech, Rafter dokonce před 30. Pete si uvědomil, že triumf na USO 2002 byla rarita, nikoliv návrat starých dobrých časů. Vyhrál toho dost (nejvíc v té době), tak se rozhod skončit.

Pokud něco Pete během kariéry zanedbával, tak to byly mimotenisové aktivity. Nikdy nedělal charitu jak Roger či Andre nebo nezaložil tenisovou akademii jak Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Cítal som viacero rozhovorov s Petom, nikdy neposobil pre tenis nejako oduševnene. Dokonca mal náznaky, že ho to nijak extra nebaví, stazoval sa na cestovanie, vela turnajov vypustal..Nebol flákač, len RN a RF su tenisom skoro posadnutí, takže pri nich tak može vyzniet..
Reagovat
Krisboy
To je pravda, to je kaňka na jeho kariéře. Ale mít ho, o jeho GOATství bych neměl nejmenších pochyb. Každopádně do all-time TOP5 ho řadím. Devadesátá léta - zlatá éra tenisu, největší konkurence.
Reagovat
Krisboy
A teď do mě :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jo, souhlas, nějak jsem se nechal moc unést tou antukovou sezónou.
Reagovat
brixner
Samprase zcela jednoznačně!!!
Srb? Asi ano...
A Lendl? Já myslím, že tam patří také a to docela po právu! I bez Wimbledonu, pro který udělal naprosté maximum, už třeba tím, že se snažil tomu tehdejšímu travnatému stylu přizpůsobit a učil se hru na síti a voleje a hodně zlepšil pohyb po trávě. Ve svých cca pěti nejsilnějších letech byl Lendl dost dominantní a to na všech površích-kromě trávy. Jeho série na USO je fantastická! Netvrdím, že by patřil mezi Top 5 ever, ale do desítky bych ho jednoznačně zařadil! Jen ten Wimbledon...Ale i Henmanův boj vyvolával určité emoce a mě osobně ho bylo líto...Kolikrát jsem si tak říkal - co je horší("lepší") - prohrát několik SF, anebo to projet až ve finále?
Ale souhlasím s názorem, že Roger a Rafa jsou dva nejlepší tenisté, kteří se kdy narodili - v tomto pořadí!
Myslím, že Rafa v neděli znovu zvítězí a ať už je jaký chce, píše historii.
Reagovat
brixner
Když tak přemýšlím zrovna o tom Wimbledonu...Co měl asi říkat chudák Rosewall...Čtyři projetá finále a to v rozmezí dvaceti let! To muselo strašně bolet...
Reagovat
Kozoroh
Za úvahu by stáli i Rosewall a Connors kvůli své dlouhověkosti.
Reagovat
annah
Gratulace Rafovi. Na antuce je opravdu famózní. DelPa smetl ve velkém stylu. Za stavu 3-0 ve druhém mě to přestalo bavit, tak moc to bylo jednoznačné. Vyhraje i zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
tipuji tak 6:3 / 6:4 / 6:2
nebo neco v tom stylu.:)
Reagovat
Krisboy
Možná. Každopádně až v neděli, zítra určitě ne :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jestli nastoupí i zítra, tak vyhraje zaručeně, i kdyby obě holky hrály spolu.
Reagovat
Krisboy
Zajímavej nápad. Kolik by asi holky uhrály fiftýnů?
Reagovat
smazaný uživatel
Pozítří :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Finále rozhodne to, jestli budou podmínky víc jako v MC nebo jako v Madridu. Rychlá madridská antuka přece jen není pro Rafovu hru úplně ideální, Paříž ale tradičně připomíná spíš Monte Carlo, takže povrch bude hrát do karet Rafovi. Bude to mít Dominik hodně těžké.

Taková zajímavost v této souvislosti je, že Tiriac dlouhodobě usiluje o přesun antukového GS z Paříže do Madridu, jedním ze zásadních odpůrců je Rafa, i když by se hrálo "u něj doma"...
Reagovat
smazaný uživatel
Take jsem o tom cetl. Ale podle mne asi Spanele nemaji sanci...
...asi tezko tvorit nejaky 5GS taky...tech pokusu bylo uz hodne.
Reagovat
smazaný uživatel
Presun GS z Paríža do Madridu malo kontúry reálnosti ako zimné olympijské hry v Tatrách.
Reagovat
.vorlik.
Nevidim jedinej opravdu zásadní důvod přesouvat GS z Paříže do Madridu.

Kdyby tak radši rozšířili travnatou sezónu. Alespoň o 2 týdny a šoupnout tam akci podobnou IW, Miami. Velká škoda, že je to téměř nereálný. Ale troufnu si říct, že srdce nejednoho fanouška a tenisty by zasplesalo
Reagovat
Krisboy
Jojo, travnatej Masters turnaj, to by bylo hezký. Třeba v Austrálii, ale komu by se tam zase chtělo kvůli jednomu turnaji jezdit.
Reagovat
Hypertac
Co třeba zatahovací střecha?
Reagovat
Labi
taky si říkám že pokud by mělo být přerozdělení turnajů mezi povrchy spravedlivé, tak bych Masters na trávě taky přivítal, třeba Gary Weber open by mohl povýšit :)
Reagovat
Krisboy
V Halle je čertužel malej areál. Centrkurt je v pohodě, ale kromě toho tam je jenom jeden menší druhej kurt a pak už jenom dva s kapacitou asi tak 200 diváků, ty jsou tak na úrovni challengrů. Takže Gerry Weber určitě ne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak když Garry hrábne do kapsy, já mu tam hrábnu do země, v tom jsem zase dobrej já, a nové kurty jsou raz dva.
Reagovat
Krisboy
OK, tak to jo, zavolej mu a domluvte se :) Ale současnej areál fakt na Masters není.
Reagovat
Fandina
To bych tak netvrdila. Pokud by se tam hrál jen turnaj kluků, tak to klidně může být i na Masters. Spíš bych řekla, že je potřeba nějaký tréninkový kurt, něco s trávou vedle. A pokud si to pamatuji, tak hned za areálem za ulicí Rogera Federera je prostoru dost.
Reagovat
Krisboy
Ano, ale to je parkoviště. Takže pokud by tam Stan vybudoval kurty, zase by nebylo kde parkovat. A jsme zase tam, kde jsme byli.
Reagovat
Fandina
Co si pamatuji, tak i vedle parkovišť bylo volné místo, louka a pak přes silnici pole. A to jsem byla jen na jedné straně od areálu, nevím, co bylo na dalších.
Reagovat
Krisboy
Koukám na gúgl mapy - je tam fotbalový hřiště (zbytečnost) a dětský Wasserspielplatz - taky snadno zrušitelné :) Tak snad to Stan, Gerry a ATP nějak vymyslí :D
Reagovat
Fandina
Jasně, kvůli tobě budou rušit fotbal a dětské hřiště. Koukám na tu mapu, je tam lán pole přes silnici, kde by mohlo být parkoviště a eventuelní kurty by mohly být na místě parkoviště. Ale jinak ten areál, tak jak je teď, není o moc menší než třeba v Monte Carlu a tam se hraje Masters.
Reagovat
svetova.dvojka
Každopádně to bude finále snů.
Reagovat
Labi
Rafa bude favorit, zároveň to bude první a taky poslední zápas na letošním RG, kdy se bude muset opravdu snažit
Reagovat
Stan_Borowitz
naposled, když byl Juan v Paříži v semifinále, tak vyhrál US open, kde v semi smetl Rafu a ve finále otočil proti Rogerovi.

Třeba se historie bude opakovat, Juanovi by ještě nějaký GS titul slušel.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
svetova.dvojka
Rakušan to zvládne...
i Mats Wilander bude věřit Thiemovi...
Reagovat
Stan_Borowitz
Snad řekne, že finále bude pro Rafu jasná záležitost...
Reagovat
Faddova
Mats věří všem proti Rafovi... věřil i Diegovi a lamovi...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten ho teda neskutečně tlačí.
Reagovat
Krisboy
Jestli nejede v ňákých sázkách.
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi to budu muset oznámit TIU nebo jak se to gestapo jmenuje. Nejsem sice práskač, ale hlásit se to musí.
Reagovat
smazaný uživatel
Este v utorok to vyzeralo na bombastické obsadenie a epické semifinále, no vo výsledku to zrejme nebolo nič extra výnimočné. O to viac nepochybujem, že finále bude herne podarené, pamätné. Snáď nebude rozkúskované dažďom...

Áno, ak by sme proti sebe postavili niekde na pomyselný kurt NadalaRG17 a RafuRG18, dnesny Rafa by sa velmi čudoval a nepomohol by mu ani dázď. Ale na to sa tu vobec nehrá. Aj súčasný Nadal je pre mna zatial najlepší hráč turnaja.

Osobne to vidím niekde na úroveň RG11 alebo RG14, zároveň ešte Nadal nebol úplne vyprovokovaný k maximálnemu výkonu, možno v dohrávke s Diegom.

Thiem je na antuke skvelý a mimo velkej stvorky neexistuje na ziadnom povrchu hrác, ktorý by tak konstantne preukazoval kvalitu a šliapal hegemónom na päty. To je proste suchý fakt. Smola pre Rafu, že sa to deje práve na antuke, smola pre Thiema, že sa mu to deje za čias Nadala v Paríži.

Finále otvorene. Prehra by nešokovala, ale verím Nadalovi, je skúsenejší, psychicky odolnejší. Ak nebude pršať, 3:1 sa javí ako rozumný kompromis :)

Nadal inak, stvrté finále z posledných 6GS, vsetko po 30ke, celkovo úžasné 24 finále, z 52(!)odohratých GS turnajov. To je v podstate kazdý druhý navstivený GS, finále.

Ne-u-ve-ri-tel-né.
Reagovat
janek_da
K těm finále, odkdy sleduješ statistiku porazených?
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) Dobrej postřeh...
Reagovat
smazaný uživatel
Okej, 16 titulov z 51 zucastnených. Mozem ti to aj percentuálne v porovnaní s Federerom, chces?
Reagovat
Stan_Borowitz
Pořád je to ale statistika poražených, nebo najednou už ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že po postupe do finále je nanajvýš k veci, baviť sa o finálovych statistikách, ze áno..

V nedelu sa mozeme bavit o tituloch, teda dúfam, že ma tie diskusie budú baviť :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Veď hej, však se o nich bavíme... tak snad Rafa v neděli Rogera vyrovná ve statistice vítězů aspoň z těch posledních šesti...
Reagovat
janek_da
Co se čertíš? jenom jsem se podivil, že tě zajímají počty účastí ve finále. Když takovéto počty nazýváš statistikou porazených. Pardon, nazýval jsi. Časy se mění, jak vidím.
Reagovat
Stan_Borowitz
byl vůbec hodně slabej ročník, vždyť finále hrál Rafa proti průměrnému antukáři. Ten titul se snad ani nedá počítat, podobně jako tituly v letech 2006-2008. Ty jsou takové méněcenné.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim te, co to bylo za antukarske jelito?
...Abych se nemusel koukat do wikipedie...:)
Nejvetsi smolar je asi Mariano Puerta...
Kdyz se uz konecne do teho finale dostal, tak zacala era Nadala v Parizi.
Gaudio s Coriou pochopili vcas:))) Takze Gaudio mel z pekla kliku...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, oproti tým pamatným finále s Djokovicom, resp. SF sú tieto tituly v takom tieni. Rafa bol este dieťa, som prekvapený že dokázal vyhrat. Je to velký tenista.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na RG vyhrávají děti pravidelně, tak to zas až tak výjimečné není.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepletieš si to s Wimbledonom?..
Reagovat
Stan_Borowitz
Nepletu. TOP5 dětští rekordmani jsou:

1. Michael Chang - French Open
2. Boris Becker - Wimbledon
3. Mats Wilander - French Open
4. Bjorn Borg - French Open
5. Rafael Nadal - French Open

Jasná převaha pro French Open, v první pětce má čtyři zástupce i celkového vítěze. Tím FO válcuje WB zhruba jako dnes Rafa del Potra...

Mimochodem, Rafa byl při prvním titulu na poměry RG už celkem "stařec".
Reagovat
smazaný uživatel
To si ja taká, mladá krv už nemožem pamatat..

Vzdy mi z tých deciek napadne len Becker, Chang a úplne prvá vždy Hingisová.
Reagovat
smazaný uživatel
a co Jennifer Capriati?,sice svetovou jednotkou sa stala a GS vyhrala az v neskorsiom veku,ale v top10 bola ako strnastrocna!,neviem ci je to dnes este mozne
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, naozaj. Na ňu som taktiež pozabudol. Zázračné dieťa, či ako ju volali...

Neviem si predstavit, ako by dnes nejaké 13r. dievča mohlo zahájiť svoju cestu, aby bola o rok v top 10. Že kde vlastne začať :)
Reagovat
smazaný uživatel
potom vsak prisiel sex,drogy a rock n roll a to co ju preslavilo a zivilo slo bokom :/,esteze sa neskôr spametala
Reagovat
Ondra979
nevidel jsem to, ale asi zadna skoda..zadne drama se nekonalo takze nuda pokracuje. Kdyby to bylo masters tak to vidim skoro 50:50, ale tady je porad velky favorit Nadal, cekam max 4 sety ale budu fandit, uvidime
Reagovat
stefankelner
Nevšimol že hral od 1. Setu s poranenym chrbatom?!
Reagovat
Patik
Mne to celkovo príde také blbé žiadne volno včera ťahal ešte niekoľko setov..to sa všetko podpísalo.
Reagovat
Kozoroh
Výmluvy si strč za kloubouk.
Reagovat
Krisboy
Tak pro DelPa je semifinále určitě úspěch. Kdyby mu to někdo řekl před turnajem, zřejmě by to bral všema deseti. Nicméně s turnajem se nerozloučil zrovna důstojně. Těžko říct, jestli ho limitovalo nějaké zranění (bylo tam myslím i nějaké ošetřování, resp. konzultace s lékařem), ale čekal jsem vyrovnanější boj. O to víc musím znovu pochválit Máru Čechína, kterej (nejen) dneska hrál skvěle.
Tak gratulace do Monacoru a finále si skutečně netroufám tipovat. Ale zřejmě si Rafa tu svojí vysněnou pařížskou fotbalovou jedenáctku postaví :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Hrát proti Nadalovi a Matsově kletbě najednou, to prostě nemohlo dopadnout jinak.
Reagovat
janek_da
jedině kdyby DelPo na zápas narychlo pozval Soderlinga
Reagovat
Krisboy
Jj, Mats ho pěkně pohřbil. Kdybych aspoň tu jeho kletbu četl dřív, mohl jsem ušetřit 43 korun :D
Reagovat
Marduch
Tak snad půjde Mats trošku do sebe a před finále nespáchá stejnou chybu podruhý..
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa, Thiem bude ťažký ale snáď.
Reagovat
babolat.cz
To není tenista to je bůh
Reagovat
steve79
Del Potro mě zklamal. Od druhého setu úplně marný. Rafa zcela jasně a po právu vyhraje.
Reagovat
Mayo
Oukej, tak som nestihol nič, bolo to príliš rýchle :D
Reagovat
Krisboy
Tak to je debakl. Kdyby Juan proměnil některý z brejkbolů v prvním, mohlo to být zajímavější. Jsem zklamán!
Reagovat
turista
Juan zápas vyvezl na hnůj. Ani na podání nebylo příliš cítit, že je téměř o hlavu vyšší než Rafa. Ten rozdíl v razanci prvního podání tam dnes nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Juane v tom tretim preji aspon 2 gemy:)
at to tak nejak zakoncime dustojne.
Jinak Gracias, pekny turnaj!
Reagovat
smazaný uživatel
No dobre, tak aspon ten jeden gem!:D)
Reagovat
safi1313
Tipuju ve 3.setu víc gamu pro Rafu než fiftynu pro Delpa :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad az tak spatne to nebude:)))
Reagovat
dappe
Trapný Del Potro a jeho radování po zisku gamu. Úplně ten zápas zabil. Nemá servis, nemá pohyb a zkouší tam nějaké nesmysly z pozic, co mu vyjdou jednou z deseti. Nadal si už ve druhém setu více věří a zlepšil se. První set mu to vůbec nešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro měl mnoho slibných příležitostí v breaku v 1.setu, jakmile to zazdil, bylo zřejmé, že je konec. On by tedy prohrál tak jako tak, ale alespoň by to bylo delší utkání a Nadal by to neměl zdarma.
Reagovat
dappe
Mohl to být dobrý zápas, Nadal by ho uhrál, ale tohle je zlé. Del Potro jinak patří u mě k těm oblíbenějším, ale někdy mě svým projevem štve.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa zlepšil, ziskal sebavedomie, odrazilo sa to aj na hernom prejave..

Zaujimalo by ma, ak by začal hrat aktívnejšie, aj keby bol stav nepriaznivý, zrejme áno...
Reagovat
Stan_Borowitz
Víc než ten první set by Juan nevyhrál, i kdyby ho vyhrál.
Reagovat
safi1313
Delpo na max rizika, v prvním setu mu to tam hodněkrát spadlo... možná škoda že nějaký z BB neproměnil ... mohlo to být atraktivnější...jinak Rafa klobouček. Rogera už zřejmě nedožene, ale být nejlepší v historii hned po RF taky není špatný ;)
Reagovat
Krisboy
Ach jo...jak bylo první semi pěkný, druhý stojí o to víc za h.
Reagovat
Frantz
Jasně, kdyby místo Rafy teď hrál elegán, tak tady uchcáváš štěstím
Reagovat
smazaný uživatel
No mistni expert tady tvrdi, ze to prvni SF nebylo vubec dustojne SF Parize...tak jednak bacha....a cekame s netrpelivosti na oceneni experta tohoto druheho SF...
Ja jen doufam, ze ten Juan uhraje aspon 7 gemu...a rekneme, ze bych mohl byt spokojeny.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel medzi tebou a mnou je, ze nemám problém priznat, ze druhé semi je maximálne priemerné. A nebijem sa tu do hrude jak decko, vlčku. Nehovoriac o tom, ze som vypichol posledný set prveho zápasu, ale ty mas uz zrejme nejaký problém, takze obsah je druhoradý..

Pozdrav Kvída
Reagovat
Marduch
"toto semíčko a hlavně třetí set" ;p
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vidim, ze ses aspon poznal:)
Psal si semifinale, ze neni dustojne...a ne treti set.
Krom toho psat ze neco neni necoho dustojne z gauce povazuju za uplne mimozni...ikdyby to byl jen ten treti set.
A nevim proc bych mel od tebe pozdravovat Kvida, te nezna...asi dost zbytecne...no ni.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mal si potrebu to stále rozpytvávať a niečo si dokazovať :)

Takze ano spoznal, nebolo to ukryté predsa..

Opakujem, ty nikdy nepriznáš, že ten tretí set bol nedostojný..Hlúpa pýcha :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak uz jsem pochopil, ze jsme opet na piskovisti.
Dobre...
...treti set nebyl dustojny SF Parize. OK.
Asi stejne jak nektere tve prispevky nejsou dustojne tohoto portalu, zeby si to vubec lide cetli:D)
Doufam, zes spokojen...
...kdyz teda chces tak s tou dustojnosti sermovat...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze z nas dvoch, nie som ten, čo má s čítanostou problém :)

Pekný večer..
Reagovat
smazaný uživatel
U nas v cestine mezi prumernym a nedustojnym je celkem velky vyznamovy rozdil.
Ale nevim jak je to ve Slovenstine...mozna tady je ten zakopany pes.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehande, na Pe3ka stačíš hravě, ale as Vlčkem nezkoušej diskutovat. Protože se ukazuje, že jsi na úrovni Pe3ka.
Pozdrav Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď ja milujem tanec s vlkmi, nepomožem si...

Pozdravím.

Od koho?..:)
Reagovat
Krisboy
Také jsem čekal, kdo se ozve, proto jsem se ani neptal, o kom mluvíš :)
Reagovat
safi1313
Me se teda libilo to 1.SF hodně... skoda tiebreaku v druhým setu... kdyby to slo za čechim tak by to mohlo gradovat ještě víc
Reagovat
Kozoroh
Uhrál je :)
Reagovat
Krisboy
Paráda :)
Reagovat
Pe3k
Juančo mu to přátelský pustil a to s ním prvním setu vytíral kurt.
Reagovat
Kozoroh
Ale to jak Rafa v prvním setu odvrátil 6 BP, to už nám nevysvětlíš :-P

A vytírání si představuju jinak. DelPo byl i v první sadě horší v mezihře, gemy uhrával díky silnému a přesnému servisu.
Reagovat
Pe3k
Proč bych to měl vysvětlovat?
Reagovat
Kozoroh
Nemusíš. Všichni víme, že tvůj koment byl další z hejterských postů.
Reagovat
smazaný uživatel
lol Pe3k trooooooloool
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa potrebuje vyhrávať o doublebreak, aby si začal veriť na na winnery z FH po lajne.

Toto mam skoro historicky overené :)
Reagovat
Dobry-den
To je ale na pokutu. Fláká to jak Plíšková...
Reagovat
turista
Tak nějak. Jako Plíšková se Šarapkou.
Reagovat
Kozoroh
DelPo v mezihře na Nadala nemá. Rafa sice chybuje, ale ne tolik, aby z toho DelPo něco měl. DelPo má problém uhrát fiftýn, ikdyž zahraje svůj pověstný forehand. Nadal sice míček nevrátí do Juanova kurtu, ale míček se dostane k síti nebo těsně za základní čáru, DelPo posbíral jen 4-6 winnerů z forehandu, což je na Juana málo.
Reagovat
steve79
Začíná to být debakl.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, asi je hotovo:)
..ale tak uplne to spatne nebylo Juane...
Finale Thiem x Nadal si asi ten RG letos opravdu zaslouzi...
...snad to bude pekna finalova bitva:)
bez ohledu na vysledek.
Reagovat
MartinPa
Bohužel proti DelPovi hrají 3 věci:
1. Matsovo prokletí
2. Neproměňování BB
3. A hlavně, ztratil telefon a tím pádem nemohl očekovat Tenisportál a naštudovat naše rady
Reagovat
smazaný uživatel
jj, hlavne ten treti bod mne prijde v tomhle pripade dost fatalni.
Cele rocni usili, studia cestiny po skypu v cudu...snad se nam to nestane behem Wimbledonu.
Reagovat
Padme
:))
Reagovat
Dobry-den
Honimír hladce do finále ;-)
Reagovat
Pe3k
Del Po ve všem lepší, Nadal šťastnější. To už je takový antukový evergreen.
Reagovat
Frantz
Další infarkt? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro není lepší ani náhodou. Velikost hry se pozná podle schopnosti/neschopnosti proměňovat šance. Juan jich měl hodně. Označení evergreen už je také takový evergreen.
Reagovat
Kozoroh
Ve všem lepší? A co takhle odvracení BP? :-P
Reagovat
Frantz
To je prej v tenise naprosto nepodstatný údaj :-))))
Reagovat
atptour
V dětství velké problémy? Ale možná máš rád ironii...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa z ničoho nič 6:4, lol...

Aj taký je šport :)
Reagovat
MartinPa
To už začala působit ta kletba Velkého Matse :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ist s 0/6 vyuzitim BB podavat za stavu 4:5, to ani nemohlo dopadnut inak. Stara tenisová pravda..

Rafa hrá ale zozadu, chýba tomu lahkost, nemá rytmus..
Reagovat
MartinPa
jj ten break tam visí ve vzduchu
Reagovat
smazaný uživatel
no...aby ho nebrejkl spis ted Rafa.
Reagovat
MartinPa
:-) právě tenhle BB sem nemyslel
Reagovat
smazaný uživatel
no...Juan ty prilezitosti bohuzel nevyuzil...
nedivim se, ze se ted na sebe dost zlobi...:)
Celkem jsem mel z toho zaveru setu obavy...
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy den je iný zápas a Rafov level z pokracovania s Diegom je tu-tam.

5:4 s obrovskym stastim, Rafa sa mi herne nepozdáva.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych rekl, ze vydrzim jeste tak par gemu.
Zatim je to nedustojne SF GS turnaje a celkem roztahana nuda.
prava, level tu-tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno áno, maximálne priemerný zápas. Ja nemám problém uznať
Reagovat
Frantz
nemaluj certa na zed, set je doma ;-)
Reagovat
Amputace
Mně též ne. Není tam razance.
Reagovat
Amputace
Především nechápu, kam se poděl ten jeho loňský BH, potažmo z letošního MC, kde to ještě vypadalo, že bude opět nezastavitelný. No vzhledem k neděli jsem velice skeptický...
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy zápas je iný, tak snáď...

Dnes opat nevie trafit úder, položiť sa do nehoc mam pocit, že to triafa snad stále rámom, aké je to vsetko krátke. Boduje, lebo jeho defenzívny level je stále legendary, ale hrá úplne bez útoku..

Okolo Thiema mi to príde taký HYPE, neposobi na mna neprekonatelne, navyse je uplne neskuseny a ma tendenciu k labilite..Uvidime
Reagovat
Amputace
Ale jedno velké pozitivum na Nadalově hře přece jen nacházím - ten jeho zabijácký instinkt. Jakmile soupeř na chvíli povolí, Nadal toho okamžitě využije. To nám u něj velmi chybělo v letech 15-16. A je skoro jisté, že u Thiema nějaký ten výpadek rozhodně přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Veru. Nadalovi stačí krátky 10-15min výpadok, aby sa odtrhol a definitívne prebral momentum.

Jeho súperom často nestačí ani hodina, kedy sú lepší, ale nie a nie získať náskok.
Reagovat
turista
Tak Rafova hra není založena na BH i když BH krosy má po celou kariéru opravdu výborné. Když je to nutné tak to však umlátí pomocí zabijáckého FH.
Reagovat
smazaný uživatel
Juan koukl pred servisem na nebe...
...potrebuje asi trochu osvezit kapkami deste:)
Reagovat
Mayo
Ak bude zápas pomaly, čo vzhľadom na obsadenie bude, tak by som mohol niečo stihnúť (moje prvé fiftiny toho roku) . Finálové zápasy však kuknem.
Reagovat
smazaný uživatel
:) dobre ty.
Reagovat
janek_da
na FO se nelosuje servis?
Reagovat
Mercury
nelosuje, podávajícího určí před zápasem Marat Safin
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm, a ja myslel, ze Belmondo.
Reagovat
janek_da
podle mě Juan Monaco
Reagovat
smazaný uživatel
a nebude o tom rozhodovat senor. Panter?
Reagovat
janek_da
To by začínal DelPo
Reagovat
dadaft
probůh, Nadal ke všem těm pohybům před servisem přidal i djokerovské vyklepávání,,,,,,,,,,,,,,,, pomóc.
Reagovat
smazaný uživatel
jesteze tak, aspon ma Juan vic casu na odpocinek:)))
Reagovat
steve79
Del Potro zraněný ??
Reagovat
smazaný uživatel
Zle došlapol pri jednom pohybe. MTO skor z preventívnych dovodov, nevyzerá byt limitovaný.
Reagovat
dadaft
je to v háji, Potřík na to fyzicky nemá, něco ho bolí,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
no uz zahlasil mto, aby Rafa a empajr uz vedeli dopredu...
Reagovat
yenda1
Nebude déšť....bude skreč.
Reagovat
dadaft
milý DelPo,
ve třech setech by to možná šlo čoveče ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
no mozna na jeden set:)
Reagovat
smazaný uživatel
ale dobre i to.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim Juan pripraveny na tento zapas famozne!:)
Reagovat
Krisboy
Z toho Delpova forhendu jde strach. Bojím se i u monitoru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta bomba po lajne, to Rafa nestacil ani sledovat, natoz se poradne rozbehnout. sila...
Reagovat
smazaný uživatel
pekna kombinace Juana, prasatko and winner lob:)
Reagovat
MartinPa
První předpokládaný kamínek již do mozaiky zapadl a nyní ještě očekávaná výhra DelPa.
Rafova strategie je asi zřejmá - urputné bušení do BH soupeře a co nejvíce udržet soupeře ve hře v plném běhu.
DelPova cesta musí vést naopak přes Rafův FH, který je sice jeho největší zbraní, ale zároveň i jeho největší slabinou - stačí pár chyb a Rafa přepne do módu "více spinu, kratší délka" a to se ukáže být pověstným hřebíkem v rakvi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ted uz jen drzet palce:)
Juan Vamos!:)
Reagovat
MartinPa
Jenom dodám, že mě by se více líbilo, kdyby postoupil Rafa a ve finále ho porazil Dom - bylo by to takové hezké a symbolické předání vlády nad cihlovou drtí - Král je mrtev, ať žije Král...
Reagovat
smazaný uživatel
tim dodatkem si mne moc nenadchl, ale ok:)
Reagovat
Krisboy
Bože ty zvuky :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist