Nadal: Tomáš je špičkový hráč a zaslouží si být tam, kde je

27. 1. 2015, 11:14
Rozhovory 53
Rafael Nadal vyhrál s Tomášem Berdychem posledních sedmnáct vzájemných utkání. Dnes však nejlepší český tenista vystavil ve čtvrtfinále Australian Open Španělovi důraznou stopku. Berdych zvítězil 6-2 6-0 7-6 a bez ztráty setu postoupil v Melbourne už do semifinále! Tomáš odehrál výborný zápas. Je to špičkový hráč a zaslouží si být tam, kde je, vyzdvihl výkon Berdycha čtrnáctinásobný grandslamový šampion.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Jak jste se v průběhu dnešního utkání cítil?
Byl jsem v pohodě, cítil jsem se dobře, jen to prostě nebyl můj den. Nehrál jsem se správnou intenzitou, byl jsem mimo rytmus a soupeř hrál mnohem lépe než já.

Překvapila vás Berdychova hra? Myslíte si, že může dojít až na vrchol, může tento turnaj vyhrát?
Nevím, jestli může vyhrát titul. Je tu ještě spousta další hráčů, kteří hrají výborně a mají stejný cíl, jako má on. Tomáš hraje opravdu velmi dobře a turnaj se pro něj vyvíjí slibně. Je to stálý hráč Top 10 a určitě si zaslouží být tam, kde je. Je to velký profesionál, který na sobě tvrdě pracuje a to je znát. Já jsem v dnešním zápase nepředvedl maximum a na začátku jsem mu možná i trochu pomohl dostat se do tempa, protože jsem udělal nějaké chyby, kterého ho mohly posílit. Až do třetího setu jsem vůbec nehrál sebevědomě. Moje údery byly krátké a nedůrazné. Tomáš hrál mnohem lépe než já a vyhrál zaslouženě.

V čem byla Tomášova největší zbraň? Čím vás v průběhu zápasu nejvíce překvapil?
Už jsme spolu odehráli hodně zápasů a on pokaždé skvěle podává, což je jeho velká zbraň. Hrál velmi agresivně a já jsem se v některých chvílích jen bránil. Snažil jsem se udržet míč ve výměně a dostat se do šance, ale on mi moc příležitostí nedal. Ve třetím setu byl možná trochu unavený, ale zvládnul to. Jak už jsem řekl, je to špičkový hráč, který se už několik let pohybuje někde okolo pátého místa v žebříku ATP, a proti takovým hráčům musí člověk předvést ten nejlepší výkon, aby je mohl porazit. To se mi dnes bohužel nepovedlo.

Ve třetím setu jste si vzal nějaké léky, co se dělo?
Nestalo se nic. Někdy se to tak v průběhu utkání stane, ale není to nic důležitého.

Právě ve třetí sadě jste dokázal držet s Berdychem krok a set se rozhodoval až v tie-breaku. Kdybyste tu sadu vyhrál, tak by to celé mohlo dopadnout ještě úplně jinak, nemyslíte?
Tohle ve sportu neexistuje. Nemůžeme se o tom vůbec bavit. Ano, třetí set byl vyrovnaný, ale koncovku zvládnul lépe soupeř. Já jsem ten set prohrál, a proto byl konec, žádný čtvrtý set, žádná další šanci. To je sport a nemá cenu o tom debatovat.

Cesta turnajem byla z vašeho pohledu trošku nahoru a dolu, už ve druhém kole jste odehrál náročný pětisetový zápas. Jaké to je jít do zápasu a nevědět, co od sebe máte očekávat?
To pro mě není nic nového. Není to poprvé, co se vracím po zranění. Je to normální, je to součást celého toho procesu. Před zraněním jsem hrál dobrý tenis, ale pak jsem z toho všeho vypadl a teď musím bojovat a pracovat na sobě, abych byl zase schopný hrát na té nejvyšší úrovni. Hůře se teď dostávám do tempa, takže proto to působí nevyrovnaně. Potřebuju teď hrát další a další zápasy, abych se do toho zase dostal. Neřekl bych, že čtvrtfinále grandslamu je špatný výsledek, ale rozhodně bych chtěl více.

TenisPortal.cz, ausopen.com

Komentáře

53
Přidat komentář
Mayo
Pekne to zhodnotil. Vamos Rafa ! V dobrom aj v zlom.
Reagovat
Cico93
Tak toho dobrého teda posledné mesiace nie a nie prísť. Verím, že sa už karta začne obracať.
Reagovat
Faddova
U poslední otázky byl takový vtipný moment, kdy Rafa chtěl, ať novinář zopakuje dotaz, protože dobře nerozuměl, tak dotyčný řekl: odehrajete střídavě jeden velmi dobrý zápas a jeden zápas, co není nic moc - Rafa se do toho vloží: ne nic moc, jen klidně řekněte špatný, nevadí mi to. :-)
Reagovat
Roger_Federer
jsem si procetl vsechny kometare od rana a nikde jedine sproste/nechutne rypnuti do Rafy, takove jako tady predvadeli nekteri buransti fans Nadala po vyrazeni Federera..Barney, Babolat.cz a dalsi.
Reagovat
Cico93
Tak si rypni Ty:)
ale ne čakame Jackieca.
Reagovat
Roger_Federer
tady nejde vuvec o me, ale o to kdo dopravdy tady v 95% procentech predvadi tu demenci a zumpu.;)
Reagovat
Cico93
Tak jeto žumpa a je jedno od ktorej strany, proste To neriešim a už nato ani nereagujem.
Len nedávaj všetkých do jedného vreca.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si prečítaj nejaké staršie diskusie..Po Rosolovi napríklad :)
Reagovat
Amputace
Takže ty na základě příkladu jedné diskuze chceš hovořit o 95% všech sprosťáren, co se tady na TP píší? Zvláštní metoda. Každopádně jak píše Forehand, zkus si přečíst ty diskuze z roku 2012 nebo například po jeho finálové prohře na loňském AO, to byla rovněž síla, v tomto případě navíc vystupňovaná ještě tím, že Nadal byl naprosto nepopiratelně v tom zápase zraněný. Zkus si ty diskuze projet a možná budeš překvapen, kolik de.mentů se skrývá ve vašich řadách.
Reagovat
Roger_Federer
Jiste, hodi se mi to dneska do kramu, tak jako mnohokrat Vam. Ja si to klidne prectu, dejte se odkaz..na takovou diskuzi.
Ale myslim, ze stejne nebudu daleko od pravdy.Barneyho nikdo nemuze prekonat..,)
Reagovat
Roger_Federer
Jiste, hodi se mi to dneska do kramu, tak jako mnohokrat Vam. Ja si to klidne prectu, dejte se odkaz..na takovou diskuzi.
Ale myslim, ze stejne nebudu daleko od pravdy.Barneyho nikdo nemuze prekonat..,)
Reagovat
Amputace
http://www.tenisportal.cz/zpravy/wawrinka-poprve-porazil-nadala-a-ziskal-premierovy-grandslamovy-titul-13648/#comments

Co tady předvádí například Petřík je silná káva a to, že se posledních pár měsíců krotí, mé vzpomínky na zrůdnosti, které byl schopen napsat, nevymažou.

K té diskuzi, již odkazuji. Dlouho jsem bral nejrůznější útoky na Nadala či kohokoli jiného jako popichování, jako neškodné vzájemné provokace fanoušků různých hráčů. Ovšem v této diskuzi jsem pochopil, co je to skutečný hnus. Situace, v níž by každý normální člověk Nadalovi vzdal hold za to, že zápas hned na začátku druhého setu neskrečoval a že se navíc Stanovi navzdory nesmírnému zklamání, které musel prožívat, po zápase omluvil (de facto za své zranění!), byla některými - s prominutím - id.ioty naprosto převrácena a Nadal se nakonec ukázal být simulantem, který zosnoval divadlo, protože viděl, že na Wawrinku nemá. Tohle už je skutečně v pravém slova smyslu odporné a v té diskuzi to nepředvádí zdaleka pouze Petřík. Z našeho tábora citlivé otázky zranění a zdraví, nebo například rodiny, zlehčuje pouze Barney, u nikoho jiného jsem nezaznamenal, že by například nazýval Federera simulantem, když si loni často stěžoval na problémy se zády. Jistě, do toho, jaký nějaký tenista předvádí tenis, jak se chová na kurtu atd., se dá rýpat, dá se to znevažovat, ovšem znevažovat otázku zdraví už překračuje etické i morální hranice, minimálně v mých očích.
Reagovat
Cico93
hnus čo Tam píše.
Síce som už vtedy na TP chodil, ale túto diskusiu som nečítal až teraz.
Reagovat
Cico93
Zajímavé, že s Federerem byl 100% fit až na ten svůj puchýř.

Pe3k SI predstav, že bol zranený aj v zápase s Rogerom, ale tam to pohode stačilo na Rogera:)
Reagovat
Roger_Federer
Ja si tu diskuzi pamatuju..Co se tyka toho zdravi, stojim si za svym, Rafa a jeho tym si to delaji sami ,těmi castymi prohlasenimi pravda zvláštními. ..Kdy byvalo! zvykem casto mluvit po necekanych prohrach o zraneni..wimb.2012,2013, Rg 09, AO.14..
Jeho fanousci ste si zde vytvořili mitus, o tom, ze proste nemuze prohrat, pokud je zdravy, nebo to neni z Djokovicem..
Reagovat
Amputace
To je úplně jedno. Každý, kdo ten zápas viděl, ví, co viděl a pouze zákeřný hlupák to, co viděl, zpochybňoval, ba dokonce zcela převracel.

Jo a zcela btw: Po Wimbu 2013 se o žádném zranění nemluvilo, Rafa dokonce s odstupem času jednoznačně prohlásil, že na W12 měl nějaké probléby, zatímco na W13 byl zcela v pořádku.

To už jste pak zase vy FFF, kteří ten mýtus ochotně rádi živíte.
Reagovat
Roger_Federer
sport.aktualne.cz/senzace-darcis-vypraskal-nadala-v-prvnim-kole-wimbledonu/r~1fdec6dedcf011e2865c0025900fea04/
Reagovat
Roger_Federer
Navic, uz nevim kde, ale Tony potom nekde v rozhovoru naznacil, ze vypanuzi s Darcisem zlobilo opet to koleno.
Reagovat
Roger_Federer
sport.idnes.cz/rafael-nadal-po-prohre-s-belgicanem-darcisem-fe7-/tenis.aspx?c=A130624_223444_tenis_elv
Reagovat
Amputace
A? V prvním článku není jediné Nadalovo vyjádření o jeho zdraví a v druhém čtyřikrát zopakuje, že o tom nechce mluvit :D Na tomhle chceš opravdu vystavět diskuzi o nějakém mýtu? Navíc jsi poněkud vypočítavě odbočil o toho, co bylo meritem věci.
Reagovat
Roger_Federer
Ted ti nejak nerozumim, rozporoval si , ze roce 2013 se obzadnem zraneni nemluvilo, ja pouze rozporuji, ze naznaky v rozhovorech rozhodne vyly.tot vse.
Meritum.. V prvni setu finale AO 2014 rozhodne nebylo vidilne zadne omezeni v Nadalove hre.
Od setu druheho ano, muj nazor byl uz pri tom zapase, ze to mel zabalit.Mimochodem jeho hra dnes v 1a2 setu mi silne pripominala ten 1a2 set z lonska, finale..
Reagovat
Amputace
Meritem bylo to, dokázat ti, že de.menti se najdou v obou táborech a že nemůžeš na základě jednoho článku, pod kterým náhodou nikdo Nadala neurážel, vyvozovat, že jedinými, kdo uráží, jsou fanoušci Nadala.

Podobné to určitě nebylo. Nadal tam tehdy jen chodil, podával 130km první servis, nehekal, nedělal své klasické rituály, neprojevoval radost, zklamání, nic. Dnes v noci byl v těch prvních dvou setech akorát totálně z formy. Nedá se to srovnávat, herní projev určitě nebyl.
Reagovat
Amputace
podobný.
Reagovat
Roger_Federer
Jedne diskuze?, nic takoveho netvrdim..Deje se to roky.Nemluvim o vzorku pisatelich, krery se tady objevi, vyblije a vic ho nevydno.
Reagovat
Amputace
Co se děje roky? Tohle? "jsem si procetl vsechny kometare od rana a nikde jedine sproste/nechutne rypnuti do Rafy, takove jako tady predvadeli nekteri buransti fans Nadala po vyrazeni Federera"
Reagovat
Pe3k
To už jste tak na dně, že tady vytahujete 2 roky staré věci? Já kdybych měl hledat každý hejt a jiné kk_tiny co se tu píšou z vaší strany tak mi asi upadnou prsty.

Cico. Dmnce co jsi napsal. Nadal sám říkal, že se zranil v utkání s Wawrinkou!
Reagovat
Cico93
Noo ved to si napisal Ty, ja to len skopiroval. Spred roka nie 2.
Reagovat
babolat.cz
neber si mě do huby a dej odkaz, co tak hrozného předvádím.
Reagovat
babolat.cz
Nevadí, 10. French open je za dveřmi!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, a za nima i zůstane :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Že Rafa, Djoko i jiní skvělí hráči oceňují Tomáše jako špičkového hráče patřícího do top 10, ale mnozí čeští gaučoví povaleči vědí mnohem líp, že tam už dávno nemá co dělat. Ostatně i po tomto skvělém Tomášově výkonu jsem viděla komentáře typu, že hrál děsně mizerně a vyhrál jen díky tomu, že byl Nadal těžce indisponován.
Reagovat
smazaný uživatel
já už se radši ani nesnažím číst nějaké jiné diskuze než tady na tp, pořád tady to má vyšší úroveň a píšou sem většinou lidi, kteří sledují tenis pravidelně.
Reagovat
smazaný uživatel
To je další věc. Tady na TP jsou přezdívky přispívající pravidelně. Člověk tak nějak ví, co od nich čekat, jestli jsou to kvalitní diskutující nebo trollové či prudiči a tak, ale po nějakém nečekaném úspěchu nebo neúspěchu našich hráčů se tu vždycky vynoří řada diskutujících, jejichž jména jsem tu v životě neviděla, a musí to okomentovat. A pak se občas nestačím divit, co všechno se dozvím.
Reagovat
smazaný uživatel
Četla jsem teď co tu píšou, jak rib psala, že Rafa Tomáše neocenil, tak tenhle článek mi přijde docela solidní, Roger pokud vím dost často, když prohrál, říkával, že soupeř vyhrál, protože ON hrál blbě a že málokdy pochválil samotného soupeře. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Téda:-)))) konečně někdo kdo pojmenoval věci správným jménem :-)))))))je to přesně tak jak říkáte..povaleči vědí o tenisu jedno velké... :-))) a příspívají zde do diskuzích jeden nesmysl vedle druhého,a to bohužel na úkor sportu a hráčů ke kterým nemají žádný vztah a úctu... :-))))čili sportu zdar :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to říkají fakt jen ti totalní paka. Být 6 roku v TOP 10, to něco musíš umět. Dokonce si začínám myslet, že Tomáš má více tenisového talentu, než jsme si všichni mysleli. Škoda, že byl dříve uzavřený pro trenésrkou změnu, mohl už nějaký ten grand slam mít
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Rafa pomenoval veci pravými menami..Úprimne, asi aj on sám dúfal, že na Berdycha to ešte stačiť bude, no dnes bol horším hráčom..
Reagovat
tito
Tak hlavně hrát a hrát a vzít si z toho ponaučení. Taktika, kterou zvolil Dani pro Tomáše byla jasná a rozhodně není Tom první, kdo ji zkusil.
Reagovat
smazaný uživatel
Taktika, netaktika..Keď je na druhej strane lepší hráč, tak si cestu k víťazstu proste nájde a tu nepomože ani Dany, ani Mourinho..Rafa obyčajne Tomáša naháňa a bije FH, dnes mu to vobec nefungovalo, k tomu prahbiedny servis..Ako som písal, ja by som príspevok nového trénera nepreceňoval..
Reagovat
babolat.cz
já tedy také ne. To je úsměvné, ihned vidět roli nového kouče. To se musí hodnotit dlouhodobě. Stejně tak v hokeji mění trenéry jak trenky a přitom jsou skoro všichni stejní.
Reagovat
smazaný uživatel
Smerodajný bude zápas s Andym..Ale pre Berdycha je víťazstvo nad Nadalom skvelým povzbudením..
Reagovat
janek_da
A já bych roli trenera nepodceňoval. Myslím tedy dobrého trenera. Viz Vrba- Plzeň, repre.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba právě mládí Daniho může Tomášovi pomoci v jeho problémech porážet hráče jako je Nadal a Djoko, aby je neměl tak v hlavě a kašlal na to, proti komu hraje. Navíc zatím má Tomáš náboj, jsou spolu krátce, jsou úspěchy, tak je nabuzenost na místě i naděje fandů, proč ne. Já se taky držím při zemi, že třeba Berďa s Andym prohraje, prohrál i s Davidem, spíš oceňuju nové prvky v Tomášově hře, pohybu a celkového jeho působení na kurtu. To je pro mě podstatné, výhra už je skvělou třešinkou na dortu. :)
Reagovat
Roger_Federer
Urcity posun tam videt urcite byl..Hlavne v soustredeni se a klidu, kdyz ve 3 setu mel Rafa tech 40:15, bezne by to Berdych pokazil, prisel by breik a nasledny kolaps..
To same pri tech 2 mecbolech, kdy je Nadal odehral vybornym servisem..a v naslednem tiebreiku promrhane vedeni 5:1.
To vsechno jsou situace po kterych se Tomas v minulosti dokazal vyhazet a odejit uplne herne..Dnes ne.
Reagovat
tommr
jak na kurtu tak v rozhovoru po zápase. Na kurtu nehrál tak agresivně a bezchybně jako obvykle. V tom rozhovoru mě naopak velice příjemně překvapil tím, že se na nic nevymlouval a uznal soupeřovy kvality ... :)
Reagovat
spaniel
Dávám tomu týden, pak strýček řekne v španělském rádiu, jak byl Rafa nemocnej. Zatím to tak vždy bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Libi se mi jak ocenil Toma a na nic se nevymlouval, je to frajer a kloubouk dolu. Dokazal jsi hodne Rafo po zraneni, neni proc ti neverit dale :-) we love you :-*
Reagovat
George_Renel
Až na jednu věc to zhodnotil vcelku realisticky. Ale to, že zrovna jemu a zrovna dnes připadal Tomáš trošku unavený se mi jeví býti úsměvným....
Reagovat
smazaný uživatel
ono být unavený po té hodince hry, nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Rafo, ještě, že si to řekl, protože někteří stále tvrdí, že v TOP 10 nemá Tom co dělat :)))
Reagovat
Pe3k
No já četl, že Nadal už nemá v top 10 co dělat...
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, ty lidy jsou tak vtipný :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist