Nadal: US Open bez Novaka? Z osobního pohledu je to velmi smutné

27. 8. 2022, 12:05
Aktuality 17
Rafaela Nadala mrzí, že Novak Djokovič nebude startovat na nadcházejícím US Open. Vítěz rekordních 22 grandslamů také vyhlíží návrat dalšího velkého rivala Rogera Federera.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Djokovič přijde o start ve Flushing Meadows kvůli tomu, že není očkovaný proti koronaviru. Bývalý první hráč světového žebříčku už kvůli tomu chyběl začátkem roku na Australian Open.

"Z osobního pohledu je to velmi smutné. Vždycky je škoda, když na turnaji kvůli zraněním nebo jiným problémům chybějí největší hvězdy," citovala Nadala agentura Reuters.

"Ale jak už jsem několikrát říkal: sport je ve většině případů větší než jakýkoli hráč. Takže tenis bude dál pokračovat bez Novaka, beze mě i bez Rogera Federera," přidal šestatřicetiletý Španěl.

Federerova návratu se Nadal nemůže dočkat. Jednačtyřicetiletý Švýcar se kvůli vleklým zdravotním problémům naposledy představil loni ve Wimbledonu. V září by však už měl startovat na Laver Cupu a poté na turnaji v Basileji.

"Má za sebou dlouhou pauzu a doufám, že mu zdraví návrat umožní. Moc se těším, až ho zase uvidím na kurtu," řekl Nadal na adresu někdejšího velkého soupeře a dvacetinásobného grandslamového vítěze.

"Ale hlavní v jeho věku je zdraví a aby byl spokojený. Když bude zdravý a bude mít radost z tenisu, tak bude skvělé mít ho zase zpátky na okruhu. A když ne, tak si zaslouží poděkování za všechno, co dokázal," prohlásil Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Patik
Neviem či to bolo úmyselne ale táto téma je úplne výstižne vytvorená.."US Open bez Novaka ? Z osobného pohľadu je to veľmi smutné.." a na fotke Nadal vyškerený od ucha k uchu..tak toto je trefa úplne škodoradostne naladený článok..smile
Reagovat
Ondrej2280
Nemal nahodou na tej fotke plakat,aby si bol spokojny?:)
Reagovat
Rafaeoli25
On se na tiskovce zasměje nějakému dotazu, který po smíchu volá, ty si ale nemůžeš odpustit tuhle poznámku. Nechápu. Prostě všechno co udělá je špatně, asi zplozenec samotného ďábla viď.
Reagovat
Paixx
Zase klidek borci, tohle bylo myšleno jako vtípek a byl docela i fajn
Reagovat
Fandina
Asi je to věc toho, kdo tu fotku k článku dává.
Reagovat
Ondrej2280
Neviem preco by mala Nadala mrziet neucast srba na turnaji a este tym skor ,ze si za to moze uplne sam a nehovoriac o tom,ze je to turnaj a nie nejaka exhibicia,ide sa na vyhru a nie nejake vyplakavanie nad neucastou superov.
Reagovat
RFanousek
Mrzí ho to, protože mu záleží na tenisu jako na sportu, a chce aby o největší tituly bojovaly největší hvězdy, tak jak to má být.
Reagovat
Ondrej2280
Urcite ano:)
Reagovat
Rafaeoli25
Podívej, Nadal celou svou kariéru bere jednu výzvu za druhou, rve se i s nepřízní osudu, se soupeři, neustále na sobě pracuje, to z něj také udělalo ještě daleko lepšího hráče, než jakým byl na začátku, to ale i z Noleho. Je mezi nimi velká rivalita, ale i velký respekt. A nevěřím, že má dětinskou radost z toho, že Djokera zabanovali.
Reagovat
dappe
Až neuvěřitelná naivita...
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Možná z tvého pohledu, z mého ne. Nemyslím si ani o Nolem, že se škodolibě pochechtáva tomu, když je Nadal zraněný. Ano, vidím v lidech spíš to dobré, u takových es dvojnásobně. A smějte se mi za to, jak chcete. Ano, cynismu je všude kolem víc než dost, to je pravda..
Reagovat
Blondie
nebo prostě jen projekce, že když to tam nemáš ty sám, nemá to tak nikdo ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas, ty jsi jeden z mála, se kterým se tu dá normálně mluvit, tak to má být. Určitě s tím nesouhlasí, ano, má tak o něco lehčí cestu, ale o to dle mě nestojí. K výzvám se vždycky stavěl čelem, jako na letošním FO. I on si uvědomuje, jak skvělá byla a je éra Big3, co znamená pro fanoušky. Ano, je hezké, že sbírá tituly, kdyby ale neměl konkurenci a měl jich dnes třeba 30 nebo 35, místo 22, i on sám by musel uznat, že by to zábava nebyla. Jejich souboje udělaly za těch dvacet let tenis, čím dnes je.
Reagovat
Ondrej2280
Samozrejme s tym suhlasim,obaja sa vzajomnymi zapasmi posunuli na ten najvyssi level takze urcite to bol bonus ,na druhej strane je to sutaz a sport,pokial mi vypadne tazky super,zvysuje sa sanca na vitazstvo.Kazdopadne stale musi porazit 7 superov v rade...co je kua tazka vec,a kto to dokaze berie zasluzene pohar
Reagovat
RFanousek
tak teda dík :)
Reagovat
Rafaeoli25
Když někdo mluví objektivně, lze se s ním úplně normálně bavit, je to fajn smile. Kdyby byli takoví jako ty všichni, vůbec by tu neprobíhaly šílené střety o to, kdo je GOAT atd. Střety bez úrovně, plné jen osobních útoků, ať už na legendy samotné nebo na jejich fandy. Člověk by tu občas bohužel jen zvracel. Proto je skvělé, když sem píší i lidé, nepostižení haterstvím, zásadními osobnostními poruchovými vadami, kteří si zde hojí jen svoje mindráky. Takže díky za takové jako jsi ty smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist